Ise püüdsin ükskord Rocca al Mare parklas kellegi auto kinni, kui see kiirust kogudes natuke eemal parkiva masina poole veeres. Rataste ette panin tühjad mahlapakid, sest polnud aega omanikku ootama jääda ja seni autot kinni hoida.
Omalgi auto paar korda niimoodi plehku pannud. Sugulasel juhtus ükskord aga nii et ootas kallakul foori taga rohelist ja hakkas kampsunit seljast kiskuma kui tunneb äkki et mingi kõmakas käib. Ta oli käsipiduri peale tõmmanud kuid liiga nõrgalt ja auto veeres ees olevale selga. Ta ise mõtles et talle tagurdati sisse ja kukkus räuskama. Tükk aega vaidles enne kui aru sai et tema autos viga. Õnneks kummagi masinaga midagi ei juhtunud.
Olen kiskunud ühe 92 scorpio tagumisi pidureid algosakesteks. Seal on mingi pentsik keermega süsteem. Tean et sellel autol jamas käsipidur pidevalt. Kord pidas, siis jälle käis kang ülesse ja pidur ei pidanud. Ühesõnaga järjekordselt fordi "isereguleeruvad". Ka ei tahtnud käsipidur külmaga töötada (kang jooksis tühjalt ülesse).
Kartke vanu scorpasid parklates!
Käsipiduriga tuleb mul ka midagi väga huvitavat meelde :D
Tuttav parkis oma Civicu Narva mnt Kodutarvete ette ja läks tööle. Käsipidurit peale ei pannud. Kuna seal on väike kalle, veeres auto sõiduteele. Ja tekitas suure ummiku. Keegi siis kutsus puksiiri ja auto veeti parklasse. Tuttav õhtu tuli töölt ja otsib oma autot. Ja mida ei ole, seda ei ole :D Helistas politseisse ja ütles, et auto on varastatud.
Mendid vaatasid järgi ja tuli välja et hoopis parklas.
Selleks peavad ikka tavalise autojuhi võimeid tunduvalt "ületavad" oskused olema, et kallaku peale autot parkides ei tule meelde ei käsipidurit ega käigu sissejättmist kasutada.
Kui on ikka tõsise kallakuga tegemist, siis miks mitte ka mõlemat igaks juhuks.
Igasuguseid sarnaseid näiteid võib ju tuua kümmnete kaupa, kui terve päeva meil mööda mõnda linna silmad lahti ringi sõita. Meie reaalsus = mõne koha sürreaalsusega.
Pildil on veel suhteliselt leebe tulemus.
Mõned aastad tagasi juhtus minu Volvo 940 parklas just ühe Nissani liikumistrajektooril seisma. Põhjus täpselt sama - mees ei kasutanud käsipidurit ja ka käiku polnud sees.
Tagajärg - sisenemine juhi kohale kõrvalistuja ukse kaudu. Juhipoolne esitiib ja uks vajasid plekitöid värvimist.
jah, ära tundsid mu, kuradi vennas. ma käisin sulle õlut ostmas. sa ju ise kätte ei saa. käskisin sul rahulikult autos istuda ja autot valvata. enne veel ütlesin ka, et jalutama lähed, siis viska tellis ratta alla. aga näha on, et ära unustasid. kuigi siis, kui ma poest 4-pakiga tagasi tulin, oli auto juba õiges kohas tagasi. nii et, nüüd vennas, kui koju tulen, saad vastu kaela, et vanema venna sõna ei kuulanud. oleks sel ajal valdis mu scorpa juurde sattunud, siis oleks mu scorpa sein maha sõidetud.
ei saa aru mis komme see mitte käiku sisse panna on parkides? Kuuled mingi räme kõrin käib (käskar peale) parklates aga miks käiku sisse ei pane? Ise ei kasuta pea kunagi käskarit, alati on käik aidanud.
Mul sõbral oli kah Mondeoga siuke juhtum. Töötas ehitusel kusagil. Tuli tööle parkis ära, kässar peale ja tööle. Terve hoov oli olnud kaldega. Lühidalt oli tulemus selline et kui tema üles otsiti objekti pealt oli ta massin kenasti ennast ühe plastmassist rohelise peldiku otsa parkinud. Auto jäi terveks.
ega jah õmblusmasinate kompressioon on naeruväärne.eriti kui berlingo on üle 160 000km sõitnud,ühesõnaga mootor otsas.Ei tea ka miks kardetakse käiku sisse panna? starterit andes nagunii vajutad ju siduri alla.Eks ole ennemgi neid käsipiduri fetishi inimesi talvel nähtud.õhtul tullakse sõidust,jäetakse auto seisma,kässar peale ja hommikul kui auto jahtunud ja koos sellega ka käsipiduri tross kõris kinni külmunud ja rattad loha. mida vähem kässarit ja rohkem käiku,seda vähem n_ssi
Ei saa minagi nende inimeste maailmavaatest aru, kes käsipidurit parkides kasutavad, eriti neist ei saa aru, kes veel vaba käigu jätavad ja siis käsipiduri peale tõmbavad. Mina kasutan käsipidurit ainult praami peal olles või siis töötava mootoriga kalde peal seistes....
Kuid huvitav on asjaolu, et 2008.a täiesti uue focusega, millel 1.8 mootor, annab mootor nii kergesti käik sees liikuma, parkisin külmunud lumekünka otsas ja vaikselt mootor andis pops-pops liikuma, isegi 1.2 Lada pidas mitu korda rohkem. Aga no see ei ole asi mille pärast neid autosid võrrelda.
sa ei saa aru, miks käsipidurit kasutatakse, aga samas tunnistad, et käik ei hoia tihti autot piisavalt paigal! Vii oma jutu algus ja lõpp kokku ja oledki oma küsimusele vastanud!
Praktika ütleb seda, et kui sa käsipidurit igapäevaselt ei kasuta, siis kipub ta kinni jääma, peale jääma jne.
Korras käsipiduriga märkimisväärset jama ei ole va see, et tõesti talvel võib kinni külmuda. Kuni korraliku miinuseni pole vaja aga selle pärast muretseda.
aeg ajalt peab kässarit ka kasutama, muidu roostetab mehhanism ära. ja siis kui kord aastas talvel kässarit vaja läheb, asi enam ei töötagi. seega nii käik kui ka kässar peale et asi õlitatud ikka oleks
Selleks, et kässar kinni ei jääks, harrastan aegajalt, eriti talvel, kässariga kurve võtta. Ja kui kinni jääb, siis kisun lahti ning teen korda. Käed omal otsas.