Mootori tuunimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Millest alustada?

thall
16:29 01.05.2007
Lugenud nii mõnedki raamtud läbi, kuid praktikat vähe, aga tahaksin teada, millest tuleks alustada ja mis kirjandust läbi lugeda, et ise auto mootorit tuunida?
Aur0n
11:30 03.05.2007
Et nagu mis mõttes ise - kuuris põlveotsas või nö. mida teha lasta? Kõigepealt võiks selgeks teha üldisemad masinad mida on odavam ja parem tuunida ja milledel on nö. bang for buck suhe kõige parem. Samuti võiks selgeks teha, et millistel mootoritüüpidel milline tuuning kõige suuremat effekti annab ja mida sa üldse saavutada tahad. On ju vahe kas tuuning piirduks näiteks külma õhu pealsesaamise, uue ajuga ja väljalaske vabamaks tegemisega või siis uute nukkade, kolvide, kepsude, plokikaane lihvimise, aju progemise kuni turbo/kompressori pealehitamiseni välja.
Kärss
15:57 10.05.2007
Muide, kuuris ja põlve otsas sünnivadki need kõige huvitavamad projektid. Sealt ka ehitamise rõõm, mitte nii, et tellid poest ja kruvid ainult ise külge. Väikese rahakoti puhul on odavaimad ja ka muus osas lihtsaimad variandid igasuguste R4 8V mootorite torkimine. Samuti julgeks esitada sellise ketserliku väite, et diislid saab väiksema vaevaga tehase omadustest nobedamaks teha kui bensukad, kuid seal on palju teisi probleeme, miks ei ole diislid vast sobivaim algajale. Igasugused DOHC-d ja V-mootorid oleks targem jätta järgmiseks projektiks. Järgmise projekti puhul soovitaks osta kohe ka võimalikult karm mootor, et ei läheks nii nagu näiteks Soomes, et Sierra 1.3L mootorile pannakse turbo peale ja saadakse sama dünaamika mis 2L vabalthingavaga, selle asemel et osta kohe 2.8i, mis ostes ei olegi eriti kallim, küll aga nauditavam pärast ka ilma igasuguse tuuninguta...
to kärss
16:43 10.05.2007
Soomes vist lappavad noored igasuguseid väikeseid mootoreid tuunida, sest nende jaoks võibolla 2.8 mootoriga auto kindlustamine üle mõistuse kallis. Sama lugu iirimaal. Seal veel see road tax ka päris karm mootori kubatuuri pealt.
vw
09:40 15.05.2007
no votame naiteks golfi 1,8 66kw mootori koige lihtsam hooratas kergemask plokikaan lihvida torukollektor ja tulemus on väga hasti tunda
obsti
12:04 16.05.2007
kust oleks v6imalik osta toyota toru kolle
kl
21:33 17.05.2007
vw (registreerimata)
Re: Millest alustada?
no votame naiteks golfi 1,8 66kw mootori koige lihtsam hooratas kergemask plokikaan lihvida torukollektor ja tulemus on väga hasti tunda

oleneb mille jaoks tahetakse mootorit forseerida....hooratta kergemaks tegemine on näiteks ringraja pärusmaa kiirenduses sellist nalja ei tehta
Kärss
02:00 18.05.2007
Mis mõte on hakata tegelema 1.8 Golfiga? Tulemuseks on auto, mille dünaamika on kehvem kui sama auto võimsamad versioonid ja näeb välja nagu kõige tavalisem ostukäru, ehk siis palju tööd ja vaeva ei millegi nimel, lihtsalt tegemise rõõmuks. Pigem tasuks otsida mõni mootoririkkega Scirocco I vms, tõsta sinna vahele see Golfi 1.8 (kangemat mootorit sinna vist ümberehitusena eriti panna ei lastagi, alles Scirocco II-l tulid võimsamad mootorid) ja siis saad omale auto, mis on eriline väljast ja mille ehitamisel on mõte, sest kõik teised legaalselt ehitatud Scirocco I-d on lahjemad. Mootorisoovitus pole samas üldse paha, kui see vaid sobivat autot liigutama on pandud. See Scirocco oli toodud lihtsalt näitena VW 1.8 mootori mõttekuse kohta, mitte autosoovitusena.
elmet007
14:56 25.05.2007
no mina kunagi tegin 84a passati 1.8 mootoriga nii nagu vw kirjutas ja tulemus oli väga hea vana passati kärakas jooksis 230välja nagu nalja aga seda lõbu kauaks ei olnud 150 km sis olid kolvid sisse põlend
getzi umanik
21:11 19.08.2007
tundub et teadja inimene oled. mul on endal hyundai getz 1,6 alles 5000 sõitnud. kuid küsimus oleks selline et. olen kuulnud et paigaldades koonusfiltri ja ostes teise summuti alla on võimalik midagi juurde saada. pean silmas momenti just. lõppkiirus mind eriti ei huvita see pole selline auto. kuid kui saaks erksust juurde siis oleks kena. kui on veel mingisuguseid mooduseid ilma mootorisse sisse ronimatta teha oleks selline info teretulnud.

ettetänades
AS
08:58 21.08.2007
Alusta sellest, et müüd oma Getzi maha ja ostad suurema võimsama motoga auto. Näiteks mõni SEAT-i Cupratest.
getzi umanik
18:35 21.08.2007
jaanalinnu efekt ei toimi kunagi inimese puhul. soosin idamaade autosid. midagi pole teha. ostust ja müügist polnud ka juttu. kui keegi endale 230 000 getzi soetada ei suuda siis pole virisemiseks põhjust. mina soovin selle auto liikuma saada. endiselt oodatud head ideed.
AS
09:06 22.08.2007
Sulle vist ei jõudnud ikka pärale, et Getz pole see auto mida tuunida.
Ja kui Idamaa autod ja tuunida tahad siis vali ja leia endale korralik Honda Civis VTi, see üks odavaimaid tuunitavaid autosi ja tulemus tuleb väga kõva. Soovitaks valida selle 1.8 124kw või 1.6 116kw.
toha33
21:29 07.09.2007
Milleks on vaja iriseda, et see auto ei ole tuunimiseks, osta mõni parem? Krt, vihale ajab. Tuunida saab/võib ükskõik mis autot mis mootoriga, iseasi on selle tulemus. On ju palju õigem teha alustuseks mõnda 1,2l väikest pereautot , saada sealt kuhjaga kogemusi ja alles siis võtta ette soovitud auto/mootor.
getzi umanik
21:42 07.09.2007
leian samuti et pole vaja ilmselgelt alustada mingist suurest jamast ja teha sellest veel jamam asi. tahan just alustada sellest sest yarised teevad seda miks mitte getz ka.
kurb on ainult tõdeda et olen siin vaielnud ja saanud tobedikelt kes pole enda tulemustega rahul siis irisevad ainult teiste kannul. foorumites on ikka palju jollemeid millest on mul kahju. adminnid peaks selliseid nägema. enam ma ei soovi teie sõbralikke soovitusi. PRÜGIKAST SIIN.
t. uuning
21:58 07.09.2007
tuunige noored! tuunige! ja siis tuunige natuke veel. ja kui ikka veel vähe on, siis tuunige veel. aaa...peaaegu oleks unustanud - oluline on ka autole paigaldada kleebis "tuuning". siis juba hakkab looma...
eh
22:37 07.09.2007
aga miks mitte tuunida ketsi mulle isiklikult meeldiks hunt lambanahas
ja kui on tahtmine teha siis miks mitte
küsiti ju nõu milleks kurat ilkuda
kui pole midagi öelda siis pole vaja ju mögiseda
andreasj
01:23 24.09.2007
ma tahan vene autotööstuse lippulaeva vaz 2106 est. ehitada sellise pilli, et voiks speedestil minna joonele dodge viperiga. Kui kellelgi on mulle anda näpunäiteid siis andge teada.
to andreasj
22:05 24.02.2008
mõte ise väga lahe, endale meeldib siiani see soomlase mosse millel 2 turbot oli ja mis kõik suured ja võimsad kiirendus pillid rõõmsalt ära lüpsis. Soovitus olekski selle mosse pealt ideid varastada :-)
issand jumal
23:34 24.02.2008
ma tahaks taevoo tikoga kosmosesse söösta, kas saab kuidagi?
tartupets
14:53 25.02.2008
armas armuline issand jumal, kõik on võimalik, sinu suurte võimete juures xD

aga esiteks ladat ei saa tuunida odavam otsa projekti raames kiiremaks kui mingine viper, võimatu.
isegi uurind asja, tuleb välja, vaja ikke kosmose tehnikat et see synniks.

aga kui asi väga huvitab siis topi 1.3l 06 mootorile 4 2.5l TD turbot peale, 10 kg nos, ning värvi nukikaas punaseks:D
turbo ja nos ei tee veel midagi, punane värv liigutab mägesid:D
ning kindlasti tuleks mootoriplokk paksu õli ja tolmukorra alla matta, et mitte yks gramm kasulikku soojust, mis turbosi kiiremini tööle paneksid ära ei kaoks:D
...
16:10 27.02.2008
to Issand jumal: utoga on seda üritatud Top Gearis: http://youtube.com/watch?v=KKrI3vnQHn4 tee järgi IRW