Kindlustus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Liikluskindlustuse koefitsent.

Enn
13:44 19.10.2005
Mure järgmine:
Olen alates 2002 aasta maksnud kindlustust ja saanud koefitsendiks o.77.Enne seda oli kindlustust teisele masinale veel omakorda 265 päeva.Nüüd aga kui läksin sõlmima uut lepingut kindlustusega uue auto tarbeks,siis öeldi ,et kulla mees sinu koefitsent on jälle 1,2.
Seoses sellega,et ühe auto koefitsent jäi 1,2 peale.Kuidas on siis võimalik väita,et koefitsent käib kaasa inimesega aga mitte autoga?
Indrek Sirk- Liiklusõiguse Büroo
19:50 19.10.2005
Riskikoefitsent arvutatakse konkreetse omaniku konkreetsele sõidukile.

Seetõttu võivad olla ühe omaniku erinevate sõidukite riskikoefitsendid erinevad. Auto müümisel säilib selle riskikoefitsent ka järgmise sõiduki jaoks. Kui eelnevat koefitsenti ei ole, siis arvutatakse keskmistatud koefitsent.
Enn
22:11 19.10.2005
Suured tänud.Uurisin ka ise asja natuke ja pilt sai selgeks!
Suured tänud veelkord !!!
Rein
11:23 31.10.2005
Oman kahte autot. Üks on kindlustatud ja koefitsient 0,8. Teine on kindlustamata ja koefitsient on 1,2. Kui ostan uue auto siis milline saab olema selle koefitsient?
00:49 01.11.2005
Arvutatakse nn keskmistatud riskikoefitsent. Peaks tulema 1,0, aga kõige kindlam on minna ja kontrollida mõnes kindlustusseltsis või Liikluskindlustuse Fondis üle, kuna Sul võib olla ka varasemast ajast mõne juba müüdud auto riskikoefitsent.
Kuir
11:34 01.11.2005
Mul oli isikliku autoga koefitsent 0,6. Müüsin selle maha ja liisisin kohe uue auto. Uue auto koefitsendiks pandi 1.2. Öeldi, et uue autoga on omandisuhe erinev, kui eelmisega. Kui nüüd mul liisingautoga koefitsent 4 aastaga alaneb ning ma selle sama auto lõpuks liisingust välja ostan kas minu koefitsent tõstetakse jälle 1,2 peale, kuna omandisuhe muutub?
18:52 01.11.2005
Sulle jääb Sinu eelmise auto riskikoefitsent ning liisitud auto riskikoefitsent ei ole ilmselgelt arvutatud Sinu riskikoefitsendi järgi. Seega langeb sellel autol mõne teise juriidilise või füüsilise isiku riskikoefitsent.
vend
13:53 02.11.2005
See riskikoefitsent ja kogu kohustusliku liikluskindlustuse summa arvutamine on ammu ajast ja arust ja arvutatkse valede põhimõtete järgi. Riski koefitsent võik ju tähendada seda, et mida rohkem sõidukogemust, seda väiksem riskigrupp ma olen ja seda väiksem on mu koefitsent. Aga kas ma olen siis kohe suur riski allikas kui ma olemas oleva 0.4jase koef. autole ostan kõrvale uue!
Sama jutt see kw pealt hinna määramine! Et mida suurem seda rohkem pean kindlustust maksma! Ametnikud eeldavad kohe, et mida võimsam mootor, seda suurem ohu allikas ma olen! Võibolla olen asja ivast valesti aru saanud, aga selline arusaam on praegu!
Bad
14:48 02.11.2005
Kuulu järgi osades riikides nõnda, et jõudes madalaima koefitsendini tuleb sellele iga järgmine põhjustamata avariideta aasta väike indeks juurde, et kui siis avarii põhjustad, ei tõsteta kohe koefitsenti vaid lahutatakse selle aasta kindlustusindeks maha.
umbes nii,et
2005a jõuad 0,4ni
2006a 0,4 miinus 1
2007 0,4 miinus 2
2007 teed avarii - jääb 0,4 miinus 1
jne
Karlsson
11:46 10.11.2005
Aga Eestis tõstetekse ju kohe peale avariid 1,44-ni.
Väikevend
12:12 10.11.2005
See mille peale tõstetakse oleneb ikka sellest palju su koefitsient hetkel on. Avariis süüdlase koefitsienti tõstetakse 1,5 korda, ehk siis kui sul tõsteti 1,44 peale, siis sul enne oli järelikult koefitsient (1,44/1,5) 0,96. Kui sul oleks kõige madalam koefitsient, ehk 0,4 siis tõuseks aint 0,6-ni.

Aga kas ma sain õigesti aru, et kõikide mahamüüdud autode koefitsiente arvestatakse ka uue auto ostmise puhul selle koefitsiendi arvutamisel? Ehk siis kuna müüsin mõni aeg tagasi vana auto maha, mille koefitsient oli vist 0,96, kas mul ei ole siis tänu sellele lootust mitte kunagi uut autot soetades kohe saada koefitsiendiks 0,4, isegi juhul kui näiteks 10 järgmist aastat sõidaks avariideta? Ehk siis see vana auto koefitsient jääb elu lõpuni kummitama ja oleks pidanud senikaua selle autoga sõitma kuni koefitsient miinimumi jõuab?
katsetaja
12:29 10.11.2005
need kw-d tulevad kahjude arvutamisel, üheltpoolt teevad suuremate kw-dega ehk veidi enam avariisid, teiseltpoolt on neid kallim remontida... ja väide, et mida suurem, seda kallim, ei pruugi päris õige olla, tihtilugu on odavaim kuskil seal 44-66kw vahel(täpselt ei mäleta, ehk oli 55 odavaim), Mõlemitpidi- nii alla selle hemiku, kui üle selle vahemiku, kui üle on makse kallim, vähemalt nii on olnud..
rt
12:40 10.11.2005
On kuidagi see kindlustuse loogika üdini vale. Kindlustusmaksed peaksid ikka olema suhtes eeldatavate kindlustushüvitestega, aga mitte kilovattidega. Ega kilovatt ei tekita avariisid, aga hüvitist tuleb maksta lõhutud auto kordategemise eest, st, mida kallim auto, seda suurem kindlustus.
katsetaja
14:07 10.11.2005
Osaliselt täiesti õigus rt,
Tihti ongi nii, et mida kallim auto, seda rohkem kw-sid. Minuarust on samuti kogu see kindlustussüsteem vildakas, praegu maksab see, kes avariisid ei tee, kinni kahjud, samahästi võiks koefitsent alata madalamast otsast ja avarii põhjustajale tõuseks riskikoefitsent- st. kahjud maksaksid kinni need, kes avariisid teevad, oleks palju õigalsem...
algaja autojuht
14:26 10.11.2005
kas vastab see tõele, et algajal autojuhil liikluskindlustuse koefitsent enne 24kuud ei lange

Muudetud 01.02.10 15:21

Mees metsast
14:32 10.11.2005
Kilovattide pealt maksustamine on justkui luksuskauba maks, tegelikult suht normaalne.
Segane on vaid süsteem, kus autojuht, kes teenib leiba roolikeeramisega ning kui ta ostab omale auto siis on ta sama ohtlik kui 18 aastane poisinolk.
Yks Mees
07:41 29.01.2010
Kuhu ma peaks helistama, pöörduma, kirjutama et teada saada miks mu riskikoefitsent ei ole langenud 2 aastat, päevagi pole maksmisele vahele jäänud ja ikka on 1,08.
Olen masina alati teel hoidnud st. midagi pole juhtunud, puhas leht n.ö.

R.
08:16 29.01.2010
võiksid proovida näiteks ühendust võtta oma kindlustajaga :)
_liising_
15:58 01.02.2010
Kui oma nimel ühtegi liiklusvahendit ei ole, siis koefitsent ei lange.
-Mihkel-
23:28 05.02.2010
Vildakas ja ebaõiglane jah see kindlustussüsteem. Tänage selle eest poliitikuid ja kindlustusi kes need toredad süsteemid ja seadused vastu võtnud. Kiruge riiki ja makske nii kuis ragiseb mis sest, et elus ühtegi avariid pole ega tule. Aga maksta saab ikka surnud hobust!
V6
21:24 21.02.2010
On mis on. Aga positiivne on asja juures see, et mingigi kindlustunne on, et kui juhtub kahju tekkima siis kindlustus kuigi paljugi ehk aitab asja lahendada. Nagu öeldakse, ei ole halba ilma heata ja head ilma halvata.
R.
22:33 21.02.2010
Vist enamikes euroopa riikides kehtib enam-vähem sama süsteem (kust see ilmselt ka üle võetud on). Samas on sellel ka vigu - elad Tallinnas ja tahad tiba väiksemat makset - pane auto tehnilisse passi elukohaks mingi Võrumaa külake ja JOKK. Kusjuures seda tehakse.
ab
19:09 17.05.2010
Kui minu riskikoefitsient oli aastaid 0,4 ja müüsin auto maha, kohe uut osta ei kavatse. Kas uut autot kindlustadestatakse sama, 0,4 koefitsiendiga ja mitu aastat see võimalus kehtib?
R.
19:50 17.05.2010
Jääb samaks kuni kuus aastat, pärast seda alustad uuesti 1,2.
oskar_
19:50 17.05.2010
Kuidas arvutatakse riskikoefitsienti?
Kui palju saab kingisaaja "pügada" kui mina oma 0,4-se (ca1100EEK aastamakse) koefitsiendiga otsustan auto mõnele aututa sugulasele kinkida ja tema alustab 1,2-st (3200EEK aastasmakse). Ehk kui suurs oleks see summa mida peab tema maksma lisaks aastate jooksul rohkem (kuni ka tema koefitsient 0,4 jõuab) sellest summast kui auto edasi minu nimele jääks ja tema sõidaks volitusega? Ehk, kas tasub 30-40000tuhhist autot kinkida ja sellega kingitavale üleliigseid väljaminekuid tekitada?
Kui võimalik siis "puust ja punaseks", mis see summake tuleks?

JA VEEL:
Kui inimese nimel on mitu autot ja ta ühega avaariis süüdlaseks jääb, kas
koefitsient muutub ainult sellele autole või ka teistele ehk üldiselt?

artur_
23:33 19.05.2010
Mitte keegi ei tea või ei viitsi vastata?

Nagu seda foorumit lugedes olen aru saanud, siis igal aastal korrutatakse summa 0,8-ga!

Tuleks siis selline summake!

1. aasta 3200 - 1100 = 2100

2. aasta 3200 x 0,8 = 2560 - 1100 = 1460

3. aasta 2560 x 0,8 = 2048 - 1100 = 948

4. aasta 2048 x 0,8 = 1638 - 1100 = 538

5. aasta 1638 x 0,8 = 1310 - 1100 = 210

6. aasta 1310 x 0,8 = 1048 jõudis lõpuks 0,4 peale!

Liidame nüüd need summad kommu;

2100 + 1460 + 948 + 538 + 210 = 5256 EEKu pügada nagu naksti!

Nuh ja siis on selle autu utiilivedamise aeg kah tõenäoliselt käes!

tohoomees
11:54 13.10.2010
Paluks abi sellise asja juures. Kui mul on auto (takso) ja ostan perre veel ühe auto, siis kas - mul oleks mõttekam enne see takso maha müüa (ehk siis enda nime pealt ära) või ei mõjuta see teise auto kindlustust (pole mõtet kiirustada takso müügiga). Kui keegi oskab aidata - andke nõu!
Murfen1
13:15 13.10.2010
No kui Eestis suudeti välja mõelda selline süsteem nagu liikluskindlustus siis tuumajaama ehitamine peaks olema käkitegu.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte