Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Navigatsioon

maarek2007
23:55 22.10.2007
Et siis ehk räägiks navigatsiooni teemal...kuna pole kasutanud ühtki ja ka käes hoidnud siis sooviks siinse rahva arvamus kuulda,milline onhe aja miks... tundub see jubin reisimist lihtasamaks teha....millised riskid kaasnevad ,mida arvestama peab.
smoker
12:43 23.10.2007
pead silmas selliseid vigureid?
http://www.tehnikamaailm.ee/est/tm/2007/07/?headerID=860
kui jah, siis tuleb kusagilt otsida juulikuu TM, seal pikem jutt
KRM
22:55 23.10.2007
suvel käisin lõunaeuroopas, beckeri nimelise gpsiga. absoluutselt asendamatu toode, tõesõnaga. mitte kordagi ei eksinud, mitte kordagi ei pidanud aadressi ega asukohta otsima, kõik vaid paari kliki kaugusel masina ajus olemas. tunnelites ta jah, kaotab signaali ära, aga seal, ütleme ausalt, on ka eksimisvõimalusi vähe :)
helisinkis ja tallinnas pani küll natuke puusse, nt liivalaiast soovitab vasakule lastekodusse keerata jmt naljakaid manöövreid, mida kehtiv liikluskorraldus kahjuks ei toeta. ma muudmoodi ei kujutaks autoga (välismaal) reisimist enam ettegi. kodumaal on ta muidugi lelu eest pigem, näitab kiirust ja aega jne, aga sõita oskad ka ilma tema juhisteta. soovitan alustuseks mõneks reisiks laenata, siis saad sotti, kas ja missugust aparaati sul vaja on.
sigar57
23:18 23.10.2007
Ise valisin pikalt ja otsustasin TomTom navi kasuks.
Toode siis ise selline: http://autoaudio.ee/detailid.php?148
Valisin selle sest teda on kerge käsitleda ja hetkel kõige täiuslikuma Eesti kaardiga.Kaarti on ise võimalik lihtsasti uuendada.
teadja
08:08 24.10.2007
"hetkel kõige täiuslikuma Eesti kaardiga.Kaarti on ise võimalik lihtsasti uuendada."
kas mõtekam ei oleks vaadata sellist, mis töötab regioga?
siimaani on regio kõige parem kaart olnud: http://www.regio.ee/?op=body&id=169

"1. Millal Garmini GPS-ile järgmist Eesti kaardi versiooni oodata on?

Kokkuleppel Magellani ja Garmini esindajatega Eestis uuendab Regio kaarti 1 kord aastas, täpsemat aega määratud ei ole.

Uus versioon GARMINI seadmetele on tehtud 2007 aasta aprilli andmetega.
MAGELLANI maaletooja ei soovinud 2007.a. kaarti uuendada ning nende GPS-seadmetes on hetkel kaart seisuga märts 2005.
Teistele GPS markidele (TomTom, Bekker, Lowrence, Silva, jne..) ei ole spetsiaalset Eesti kaarti tehtud ning tuleb leppida seadmega kaasasolevate kaartidega."

http://www.regio.ee/?op=body&id=73 ja siis natuke juurde maksta, et see oma gpsi saada

nii palju kui mina tean siis 71% eestit ei ole just lohutav...

maarek2007
23:12 25.10.2007
ok,jah tegu sellise viguriga.nüüd siis ka küssa,kuna tegu on vidinaga mis saab kuskilt mingit inffi,ehk siis sateliitidelt jne... kas kaasneb mingi tasu peale aparaadi ostu hinna.
Ise olen plaaninud osta kas Tom Tomi või Garmini oma.Pole teab mis priiskaja kuid plaan osta korralik asi mis ka kestab mõned ajad,ehk siis mitte hinna poolest kõige odavam.
Kärss
23:26 25.10.2007
Ei tule muid tasusid hiljem.

Aga tahaks lahata mõistet "korralik asi". Erinevad gepsud on loodud erinevatesse tingimustesse. Kuna ise kasutan gepsu eelkõige merel kaatris ja metsades mütates (Eestimaa teid tunnen piisavalt hästi ka peast), siis oli minul tingimusteks veekindlus ja väga tundlik antenn, mis toimib ka paksus laanes puude all. Lisaks on mere- ja maismaakaardid erinevad, st aparaat peaks võimaldama kasutada kahte erinevat kaardikandjat (mälukaardid praegu paljudel lisaks oma mälule). Ainus, kes sellist minule sobivat väikest gepsu toodab on paraku Garmin. Välisreisidel kasutanud ka autonavigaatorit, kuid nendega on siiani jamad olnud, kord ei mahu bussiga silla alt läbi, kord jätkub autotee jalgrattateena, kord muutub maantee lehmarajaks, kust ilma maasturita kindlasti läbi ei pääse jne. Need eelnevad ei ole ühekordsed näiteid, neid juhtub ikka pidevalt. Selleks, et sõita läbi mingi linna, ei ole mul jällegi ka gepsu vaja - ilma navigaatorita on silmad ekraani asemel tee peal, kus on viidad, mis juhivad sind alati õigesse kohta ega eksi kunagi. Võõras linnas mingit kindlat aadressi otsides on navi muidugi omal kohal, sest ilma nende pööramise ja reavahetuskäsklusteta oleks vaja leida ise aeg/koht väikese eeltöö tegemiseks või siis omada kõrvalistmel kaardilugejat. Eesti piireis peaks saama hakkama ka tavalise gepsu ja regio kaardiga, kui just ise välismaalane ei ole:)
kupu_3
19:18 13.04.2015
Ehk keegi teist teab, kuidas tööle panna android pihuka GPS-i. Kaart on Google oma. Kui vihvi levist väljas oled, siis aadressi ei lase panna, kuid näitab sinu asukohta kaardil ja see nool liigub sõites. Nüüd minnes tuppa vihvi levisse, saab panna igasugu aadresseid ja leiab sihtkoha üles ka, kuid teekonna näitab sealt alates, kus sa viimati tahvli kinni panid. Ehk siis näiteks tahan Viljandisse navigeerida Võrus olles, kuid tema hakkab mulle teekonda planeerima Siguldast, kust ma enne olin... WIFI levialas ei leia ennast üles. Ja mina ka ei tea, kus ma parasjagu olen, kuigi ta seda küsib.

Võibolla veidi segane jutt, kuid huvi pärast proovisin 7" naviga varustatud tahvlit.
Benskar
01:46 23.04.2015
Loogiline ju... ei saa aru, milles probleem on?
Kui tahad, et Googli online kaart toimiks, pead tahvlile netti andma, ükskõik kas läbi wifi või muu andmeside. Kui tahad, et ta su asukohta näitaks, pead lahtise taeva all olema. Normaalseks navigeerimiseks siis mõlemad komponendid vajalikud, ega android ise midagi ei leiuta :)
Kui pidevat andmesidet pole, hangi mõni offline kaarte toetav rakendus. Locus Pro näiteks.
Ja iga normaalse naviga saab oma asukoha käsitsi ka sisestada ning sõitu simuleerida.
Kui sa oled toas ja ise ei tea, kus asud, tuleb kaineks magada ja toaomanikult aadress küsida! :D
kupu_3´le
07:19 25.04.2015
Tahvlites on originaalis ONLINE Google maps aga kui sul interneedust pole siis hangi OFFLINE navigatsiooni tarkvara, neid on androidile mitmeid. Minule meeldivad neist iGO ja Sygic. Ise kasutan ka veokijuhina 7 tollist tahvlit üle Euroopa navigeerimiseks ;)
ka.
08:33 25.04.2015
See uus garmin tundub päris ok. Ei taha, et esiklaas on erinevaid vidinaid täis. Ainult kuidas pildi kvaliteet on, ei tea.
teretali
11:11 25.04.2015
Tõesti imelik, et alles nüüd selline aparaat tehti, ootasin seda juba aastaid. Mingi tundmatu firma sai sellega ka paar kuud tagasi hakkama, aga no Garmin on siiski Garmin.
grigoori
20:48 25.04.2015
Garminil oli pardakaamerat sisaldav navi juba aastaid tagasi olemas. Forte on siinkohal jalgratta leiutanud.
http://gpsgsm.ru/news/938-navigator-i-videoregistrator-v.htm
l

Modecom mx3
21:05 16.09.2015
Tere.
Juhtus selline asi, et navi väitel olid seaded aegunud ja vajas uuendusi..sai siis uuendatud, aga peale restartimist kadusid kõik euroopa kaardid.
Mis peaks edasi tegema?
Kas saab kuidagi seadeid taastada või on asi päris untsus?
Modecom mx3´le
07:39 26.09.2015
Kui küsid nõu, siis täpsusta küsimust! Mida sa uuendasid, kuidas seda tegid, mida sul uuesti käivitades näitab? Ega siin selgeltnägijate grupp ole! :D Uuendada saab ametlikult ja ka mitteametlikult....
...
18:20 23.05.2022
On soov osta autosse Gps, et autoga mööda maailma ringi sõita. See peaks olema väga töökindel ja lihtne käsitseda. Hinnapiir oleks 1500 eurot. Mida soovitate?
Deus
18:28 23.05.2022
4 pommikindlat androidi telefoni koos pommikindla kestaga ja Sygic navigation litsents.
maaks
08:52 24.05.2022
1500€ navigaatori eest? "Natuke" üle ei pinguta?
https://www.garmin.com/et-EE/p/720310

Muudetud 24.05.22 08:56

...
12:36 24.05.2022
Muidugi võib ka odavam olla aga siis peab ikkagi väga töökindel ja vastupidav olema, kuna hakkan seda tihti kasutama. Auto on ka uuem luksusklassi auto ja raha mul on aga korralikku asja tahan, mitte mingit jama.
..
12:51 24.05.2022
Paluks täpsustada, et mis ekstreemsustele peab vastu pidama.
lumehelbeke liuglemas
13:18 24.05.2022
tavaliselt on luksusklassi autodel selline labane asi peal
Deus
13:19 24.05.2022
Luksusklassi masinaga ei minda ka ekstreemsusi otsima ja lisaks minu 2011 aasta Jaapani luksklassi masinal on selline asi suisa sisse ehitatud ekraani peal näha.
...
15:23 24.05.2022
Kuumust peab taluma. On olemas sisseehitatud GPS aga see ei ole just kõige õnnestunum ja mulle ei meeldi seda kasutada. Ekstreemsuste all pean silmas kuumust, et ka soojadel maadel peaks vastu ja töötaks korralikult. Auto kliimaseade on küll tasemel aga ega ma kogu aeg ka sõida ja auto seisab ka mõnikord mitu päeva ühe koha peal ja GPS peaks seal kuumas autos vastu pidama, mitte ära sulama või muud sellega juhtuma.
Sull12
10:26 25.05.2022
Tundub suht trolliteema olevat.
Navi võtad ju ikka klaasi pealt maha "soojal maal"? Või jätad seal massiliselt tegutsevate näpumeeste rõõmuks klaasile? Ja pane kasvõi istme alla, seal ei tohiks enam 100 kraadi sooja olla.
Ja miks mitte kasutada telefoni navigeerimiseks võõras linnas/riigis? Mul telefon hoidjas keskkonsoolis ja jutustab ja juhatab läbi auto navi/raadio. Auto enda navi tõesti ei taha uuendada teatud aja tagant 150eur eest.
Navi ei ole ju telekas, mida pead pingsalt kogu aeg vshtims. Lisaks auto klaasil särav ekraan öösel ei lisa just sõidumugavust.
...
11:09 25.05.2022
Ei jäta klaasile, vaid panen kindlaekasse, küll aga kinnitus jääb klaasi külge.
..
15:28 25.05.2022
Mingi 10+ aastaid tagasi oli euroopas seigeldes TomTom navi kinnitatud keskele õhuresti külge, siis oli pigem oht ,et läheb 30+ kraadiga kondi jahutusest härma.
Praegu on sisseehitatud android multimeedia, koos android auto ja apple car playga, seal saan ise valida kas kasutan Waze, Google Mapsi, IGo, või muud navi, + roolilt ja hääl juhtimine.

.
15:35 25.05.2022
"On soov osta autosse Gps, et autoga mööda maailma ringi sõita."

defineeri sõna maailm.
Deus
15:48 25.05.2022
Waze jne asjad eeldavad interneeduse olemasolu. Sygic saigi seepärast soovitatud, et tõmbad kaardid sisse endale ja võid interneti ära unustada.
Ma tean, et on olemas ka alternatiivseid ja tasuta jne huinjakke aga milleks vaevata ennast ebamugavustega, saa aru, millist kaardiformaati mingi asi sööb ja siis palveta, et on ikka kõik õiged jupid tõmmatud jne. Vaatasin et Sygic on aastatasu peale üle läinud kahjuks, isenesest summa pole suur, ma omal ajal ostsin eluaegse litsentsi nii androidile kui apple keskkonnale 25'ka eest ja oli mul Waze'le heaks backupiks, kui kuskil vene karuprses uuralites puude vahel üritasid aru saada, kus kohas see põhjanael nüüd paistab.
Igatahes "mööda maailma" minu raamatus võrdub automaatselt off-line map, mis vähemalt eelmine nädal uuendatud.
...
21:53 25.05.2022
Maailma all pean silmas tervet planeet maad, kuhu on võimalik autoga saada. Mul on ka maailma teede atlas igaks juhuks olemas aga see hakkab olema pigem tagavaravariant. Satun ka kohtadesse, kus teid ei ole ja kus teed on väga halvas korras. Kui on vähegi võimalik sõita, siis ka sõidan. Muidugi peab ka külma kannatama, kuna mõnes kohas võib temp. langeda isegi alla -70 kraadi. Retk ise kestab 15 aastat ja on plaanis minna 2024 a jaanuaris.
Deus
21:56 25.05.2022
Jõudu. 15 aastat muudab natukene asja. Toshiba toughbook koos GPS lisaantenniga ja autolaadijaga ning endiselt Sygic.
.
05:57 26.05.2022
see on juba midagi uut- luksusklassi masinaga läbida planeet maa. cool värk bro:)
A66
06:22 26.05.2022
Unistada pole keelatud, ainult kohe tuleb ema ja viskab su toast välja ja näitab ilma kaarditagi koolitee otsa kätte.
Deus
08:29 26.05.2022
G klass on tänapäeval luksmassin, üks sellin, küll vanem ja lihtsam versioon, on aga mööda maakera veeremas. Pole mõtet inimese unistusi maha teha, see on tema asi juba, miks ja kuidas. Tal oli ainult ühte vastust vaja, mitte arvamusi või etteheiteid.
Sellise koosluse ja nõudmiste vastus on ainult üks: Toughbook + GPS seade läbi usb ja Sygic PC versioon jooksma.
Kui kellelgi on mõni parem platvorm soovitada, mis julgelt 15 aastat kestab, olen nõus diskussiooniks.
...
14:11 26.05.2022
Ongi G- klass aastast 2019. Ma jätan selle võimalikult palju originaalseks ja palju ei muuda. Läheksin üksinda...ma olen alati üksik hunt olnud. Ma olen arvestanud sellega, et reisil olles tuleb kindlasti ette olukordi, millega ei olnud arvestanud aga see ongi see põnev osa, et nii pikka reisi ei ole võimalik peensusteni läbi mõelda ja ajaliselt planeerida. Lihtsalt lähen ja vaatan, mis ja kuidas saab?
.
13:27 24.07.2023
Tere autohuvilised.
Mul on üle 10- aasta vanune GPS Prestigio Geovision 3100, mida olen harva kasutanud, kuid sellega rahule jäänud ja õnnelik, et mul selline asi olemas on. Ka edaspidi on vaja aeg-ajalt GPS-i abi. Aku on nii nõrgaks jäänud, et ilma auto sigaretisüütajast voolu võtmata, see eriti vastu ei pea. Tegelikult ei peagi pidama, kuna ongi mõeldud ainult autos kasutamiseks. On ette tulnud olukord, kui GPS näitab, et sõidan haljasalal, kuigi enda arust kindlasti ikka sõiduteel. Kuna kasutan seda ainult autos, siis uut akut ei ole ehk mõtet osta aga kaardiuuendus või uus kaart oleks vajalik, kuna vahepeal on uusi teid juurde ehitatud. Huvitatud olen ainult Eesti kaardist aga ise uuendada ei oska ja pealegi on see juhe ka kadunud, millega sain varem seadme arvutiga ära ühendada. Kus Tallinnas seda uuendust tehakse või müüakse uus kaart? Või on hoopis mõistlik uus, odavam, kuid normaalselt toimiv GPS osta? Kui nii, siis milline ja kust osta saab?
.
14:03 24.07.2023
Mõttetu, igas tahvlis või telefonis saab navit kasutada. Minu vana prestigio geps tolmub juba aastaid kuskli sahtlis.
.
15:07 24.07.2023
Saab muidugi aga ei oska ja ei tahagi osata. Selle jaoks võiks olla eraldi seade.
lumehelbeke liuglemas
15:17 24.07.2023
karta on et keegi ei müü sulle gps i ära, vaevalt sul oleks murdosa rahagi selle soetamiseks
.
15:32 24.07.2023
Kaardi uuendust või uut kaarti on vaja. Kui otsustan uue GPS-i osta, siis kindlasti poest, mitte kellegi käest. Üle 200 euro maksta ei taha. Küsimus ongi selles, mis on mõttekam. Kas kaart või uus seade, koos uue kaardiga?
.
15:36 24.07.2023
Kui näiteks uus kaart maksab 30 eurot ja GPS peab veel vähemalt 10 aastat vastu, siis pole uue seadme ostmine mõttekas.
wigry
15:43 24.07.2023
Paistab, et Prestigio NaviExtras pakub kenasti võimalust antud seadmes kaarti uuendada. Ida-euroopa kus ka Eesti sees, maksab 15 USD. Aga nende kasutustingimused on üsna piiravad. Selle raha eest saad kaardi üheks kuuks. Kui soovid permanentset kaardiuuendust, siis maksab see 55 USD.

https://prestigio.naviextras.com/shop/portal

Kaasaaegne alternatiiv oleks nutitelefoni kasutada, kus juba navigatsioon Google Mapsi näol alati saadaval. Tõsi tahab siis ka sim-kaarti ja tleefonilepingut koos mõõduka netiühendusega.

Muudetud 24.07.23 15:49

.
15:52 24.07.2023
Mul juhet enam pole ja ei saa arvutiga ära ühendada. Kaardi uuendus käib ju ikka läbi juhtme?
.
15:57 24.07.2023
Paistab, et vana tuttav troll jälle oma joru ajama tulnud. Kui ei taha nutiseadet kasutada ja ei leia ka poodi, kus gepse müüakse, sõida taksoga.
.
16:20 24.07.2023
Poes müüakse erineva firma toodangut. Aga kuna endal muude firmadega kogemus puudub, siis ei oska midagi arvata.
...
16:36 24.07.2023
ITShop uuendab gpside kaarte.
.
17:16 24.07.2023
Tänan! Itshopist pakuti välja kaardi uuendus 20-25 eurot, mis toimuks Pärnus. Selleks oleks mul vaja Pärnusse sõita või postiga saata. 59- eurone mittebrändi uue, uuendatud kaardiga GPS-i saaksin kätte Tallinnast. Soovitati uut GPS-i aga võtsin mõtlemisaega.
looder 23
21:02 24.07.2023
Ostes uue gepsu, saab tavaliselt kaasa ka juhtme ning ka tasuta uuendamised. valikute küsimus.
K
21:50 24.07.2023
Loll teema, tänapäeval on igas nutitelefonis võimalik kasutada Waze või GoogleMaps tasuta navigatsiooni. Milleks mingi eraldi seade üldse?
v6sa
09:35 25.07.2023
ITbuss ei aita?

Nett annab mitu firmat üle eesti, kes säärast teenust paakuvad. Suhtle...

See Prestigio näikse ühenduvat läbi miniUSB:https://www.minitool.com/images/uploads/lib/2019/08/
mini-usb/mini-usb-1.jpg . Sääraseid juhtmeid võiks igas peres olla sahtlinurgas:)

Nüüdisajale kohaselt on odavam osta järgmine Garmin, kui hakata olemasolevat ja hästitoimivat nüüdisajastama:(
maaks
12:19 25.07.2023
Ma ise ostaks kõhklemata "uue" kasutatud Garmini, kui peab eraldi GPS seade just olema.
Kui Garminit vaadata, siis sellist, millel nimes on ...LM lõpus (lifetime maps) - ei pea kaardiuuenduse eest eraldi maksma edaspidi.
https://www.okidoki.ee/buy/all/?query=garmin&c=2605
Telefoni saab panna äpid (tasuta), millele saab kaardid eelsalvestada (offline maps), et internetti ei kuluks reisil (mapy.zc , here wego jne).
PS MiniUSB kaabel maksab "mitte midagi" - uuenda ise ära :-)
https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodutehnika/telerid-ja-tarv
ikud/juhtmed-adapterid/kaabel-usb-mini-5pin-03m-canon?id=104
90002&feat=search&keyword=mini+usb

https://youtu.be/_6RRlQtJjM4

Muudetud 25.07.23 12:30

wigry
14:17 25.07.2023
Korrektsuse huvides mainin, et Google Maps võimaldab ka kaardi eelnevalt maha laadida, et ei peaks internetti ega alternatiivseid äppe kasutama:
https://support.google.com/maps/answer/6291838?hl=en&co=
GENIE.Platform%3DAndroid
.
18:03 25.07.2023
Tundub, et MiniUSB kaabel ongi see õige kaabel. Lihtsam ja odavam on tõesti see osta ja ise ära uuendada.
.
19:01 29.07.2023
Ma tänan soovituste eest!
Otsustasin siiski osta uue seadme. Ostsin Garmin Drive 53 seadme. Uuendused sain peale installitud ja seade on ajakohane. Väga mugav on Garmin Ekspressi kasutada ja vaadata, kas on uusi uuendusi ja kui ma uuendan kuni kahe aasta tagant, siis on uuendused mulle tasuta. Seadistasin enda järgi ära ka juba. Aku on samuti täis laetud. Nüüd jääb ootama, kuni mul seda vaja on. Siis paigaldan autosse, sisestan aadressi ja ongi minek. Sellel aastal on mul seda kindlasti vaja. Kui jääb pikemaks ajaks seisma, siis laen toas aku vahepeal täis.
Loodan, et vastab minu ootustele ja vähemalt 10 aastat saan kasutada.
.
22:16 04.09.2023
Olen nüüd korduvalt uut GPS-i kasutanud. Ostsin Eesti Regio kaardi, kuna mind huvitab ainult Eesti. Olen alati sihtpunkti jõudnud aga panin tähele, et siiski on arvuti abi vaja, kui on vaja maja ülesse leida, millel pole numbrit--mõtlen selle all talu. Seda Gps üles ei leia aga tundub, et kui sistedada tänav ja majanumber, siis leiab ülesse. Talu ülesse leidmiseks on vaja Gpsi-is ära märkida talu asukoht, kasutades arvutis maaameti kaarti, siis jõuab ilusti kohale aga eks see süsteem muutub pidevalt ka paremaks. Miks ostsin Eesti Regio teede kaardi? Põhjus oli selles, et muidu gps küsis iga kord riiki, mul aga pole seda jama vaja--nüüd on ainult Eesti ja hea lihtne on. Talude nimed on erandjuhus hetkel, kuna käin erinevaid kinnistuid vaatamas. Tundub, et Lõuna- Eestis ja Lääne-Virumaal pole taludel numbreid. Edaspidi vaja ikka tavaliselt siis kasutada, kui tean tänava ja maja nime. Näiteks linnas, kus pole talusid.
.
22:19 04.09.2023
Kui tean tänava nime ja maja numbrit tahtsin kirjutada.
K
23:14 04.09.2023
Mulle jäi ikka segaseks, milleks mingi Garmin, Regio kaardid ja kogu jama nende uuenduste ja kõige muu jamaga?
Waze ja Google maps on kõik tasuta ja kõik on alati uuendatud koheselt ja lihtne...
Sull12
23:44 04.09.2023
Mis kõige hullem- see suvi Eurotripil sain kinnituse (taaskord), et ei maps ega waze pole usaldusväärsed. Pmst nad võivad ju taustaks olemas olla, aga teekonna võiks enne paberil/ekraanil üle vaadata, et lihtsalt teaks suuri linnu, mille peale suunda hoida. Eriti tobe, kui maps arvab, et Saksas võiks kuskil valida miski a'la Tartu-Valga tee selle asemel, et mööda A9 lasta, Või Leedus suunab Waze läbi linna, kuigi peatee läheb mööda ja lisaks on linnas veel teetööd ja tee kinni. Või keset Poolat ütleb, et saabusid sihtkohta (Pärnu :) )
Ei ole ideaalset äppi.
.
23:59 04.09.2023
Mulle lihtsalt meeldib, et selleks on eraldi seade. Talud tuleb aga jahh enne ära märkida ja salvestada, siis jõuab kohale. Maapiirkondades on mõne tänava nimi lihtsalt Tee vist..., polegi täpselt aru saanud. Hooned on aga ära näidatud-- ka talumajad, aga ilma talude nimede ja numbriteta. Näeb ka enamus kiiruspiirangud ära, kuigi see ei ole eesmärk ja sõidan nagu autokoolis kunagi õpetati ning vaatan ise liikluspiirangute märke. Häälkäsklused on arusaadavad, kuid mitte alati korrektsed: näiteks sõida ringteel 1 teele, mitte esimesele teele aga seda ei pane enam eriti tähelegi..., harjub ära. Ise mõttes ütlen, esimene tee välja ja ongi korras aga ilma selleta võõras kohas sõita ei oskaks ja asendamatu abimees on sellegipoolest. Üldiselt olen ostuga rahul.
Deus
01:09 05.09.2023
Kellele meeldib eraldi seade ja kellele mitte, vaba tahe ja vaba maailm. Waze kohta ei saa midagi öelda, pigem su enda telefon pani näkku. Lasin juuni alguses 5297 kiltsa maha ja seiklesin isegi kuskil saksa sügavates metsades keset teeehitusi jne. Kõik oli olemas ja viis igale poole kohale väga täpselt. Ja seda nii ifööni kui androidi peal ja isegi apple carplay ja android auto muutnud midagi, kõik oli täpne ja korralik.
poolaka
10:01 05.09.2023
Garmin kõige kehvem navi ....mere oma teine asi aga maismaal hetkel parim sygic
Deus
10:15 05.09.2023
Sygic'le võin ka oma allkirja anda. Sai ta omal ajal nii Androidile kui iPhonele ostetud eluaegse litsentsiga (pole ristkasutatav sama litsentsiga). Töötab väga hästi kohtades, kus levi ei ole, sest omab off-line kaarte ehk ei vaja üldse interneti olemasolu kui ainult vahepeal kaartide uuendamiseks.
mati1222
10:50 05.09.2023
Kohale viivad nad kõik kuid tähtis on et mis radu pidi, vaatasin just seda Sygic t, sama nagu google, ei tea mis kitseradu juhendab kui vahepunkte ei määra.
Deus
11:20 05.09.2023
Tuleb määrata ikka seadistustest, milliseid teid oled nõus sõitma, vastavalt sellele ka marsruudid. Googlega pole Sygicul midagi pistmist ja nad on võrreldamatud selle koha pealt, kuid mõlemad nõuavad siiski kasutaja sisendit.
lumehelbeke liuglemas
11:38 05.09.2023
Deus mida mõtled selle all (pole ristkasutatav sama litsentsiga)
Deus
11:50 05.09.2023
Kui ostad androidi alt endale litsentsi ja siis mingi hetk kolid iPhone peale (või vastupidi), siis sama litsentsi ei saa iPhone all kasutada, mis on Androidi all ostetud, pead uue litsentsi ostma. Ma ostsin tookord, kui soodukas oli, mõlemale platvormile seetõttu ja nüüd savi, kumba telefoni kasutan, sygic on waze'le tagavaraks alati olemas.
lumehelbeke liuglemas
12:10 05.09.2023
võibolla, pole õuna tooteid, aga androidi litsentsi saan kasutada mitmes seadmes korraga
Deus
12:20 05.09.2023
Jah, see kolib igale poole edasi, kuhu google/apple kontoga sisse logid. Kahe platvormi vahel lihtsalt pole kasutatav.
poolaka
18:21 05.09.2023
sygic - u pluss veel ka see kuidas leiad talukoha aadressi (talunimi+ küla)ääremaal....mitte ükski teine navi ei leia tühjagi
wiki_432
23:57 05.09.2023
MInul on tööautos garmin ja Regio kaardiga. Praktiliselt kõik talud leiab nime järgi. Mõnikord küll veidrat teed mööda, kuigi on palju parem tee ka saadaval, kuid kohale on praktiliselt alati saadud. Seega: toimib. Kas Regio kaarte on erinevaid, seda ma ei tea, nii Garmin, kui kaart on tööandja ostetud. Soovitan konsulteerida selle Regio kaardi müüjaga, kust see soetatud on.
jee.kim
06:59 06.09.2023
Just proovisin REGIO'ga oma kohta- sittagi ei leidnud....
Tõele au andes, ei leidnud ka Sygic seda :D
,
07:50 06.09.2023
Minu kinnistu, millel puudub igasugune postiaadress, leidsid nii regio kui guugli maps.
,
07:56 06.09.2023
Samas ühe tuttava oma, mille nimi regio kaarti zoomides välja tuleb, aga otsingureale trükkides ei leia. Googel ka seda ei leia. Niiet kõik need kaardid on kuskilt otsast ebatäiuslikud. Maa-ameti lehel leiad loomulikult kõik kinnistud. Seega teed eeltöö kodus, otsid maa-ametis välja ja sisestad koordinaadid navisse.
,
08:00 06.09.2023
Sry, googel siiski leidis kui vaid kinnistu nime trükkisin, ei tea miks esimese korraga passis. Aga Regio tahtis lisaks ka küla nime saada, siis leidis.
ConnorFlint
08:45 06.09.2023
Meil on ettevõtte ruumid Tln külje all uues (no mis ta nii väga uus on, juba 5 aastat) tööstuspiirkonnas. Kogu too ala on u 25ha.
Mapsi jaoks on see ala pisut segane - mõned firmad on küll kaardil märgitud ja on ka aadress juures, kuid aadressi sisestades teatab Maps, et seda ei leita.

Waze on ses piirkonnas vägagi kodus ja jagab laksu.

Kuu aega tagasi sai pisut Euroopas, peaasjalikult Austria ja P-Itaalia(L-Tirool), ringi liigutud (u 7000km). Kokkuvõteks võib järeldada, et Mapsi andmebaas on nö kindlapeale minek, kuid võib võtta rohkem aega, pane neid setinguid kui riskialteid tahes. Waze suunas mägedes sõites vahel ka vaat, et rohtu kasvanud karjamaa teele, kuid lõppeks olid kohal ja mõnikord ka tund/kaks parema ajaga, kui Maps välja pakkus.
Deus
09:04 06.09.2023
Wazega on see lihtne, saab ise lisada ju. Sõber kurtis, et tal kullerid kogu aeg talu taha lähevad ja peab üle põllu vantsima. Vaatasin siis kaardid üle ja waze tegin ta teeotsa juurde (aerofotodel näha tegelt), googlile mainisin ka, et sel teeots. Kirjutasin talu nime ka koos tegevustega paika ja peale seda enam probleeme ei ole, kullerid saabuvad õige koha peale.
Nüüdseks on nii TomTom (Apple Maps), kui Google maps kui ka Sygic ennast juba paika ajanud, vist spioneerivad üksteist.
,
09:25 06.09.2023
Ei spioneeri nad midagi, kõik kasutavad mingeid baaskaarte ja siis täiendavad neid, kuidas keegi selle süsteemi on üles ehitanud. Kõiksugu uued teed ja viaduktid jms peab ju kuidagi navidesse jõudma ja vaevalt iga firma eraldi neid kohapeal kaardistamas käib või kosmoses satelliite keerutavad.
,
09:31 06.09.2023
Regio kodulehelt:
Geoinfo vallas kuulub Regiole enimkasutatav, ainuke pidevalt uuenev ning ühtlase kvaliteediga Balti riikide teedeandmestik ja mahukaim aadressandmebaas. Omame pikaajalist kogemust erinevate ruumiandmete töötlemisel, haldamisel ja analüüsimisel.

Ehk siis minu täiesti diletantlik arvamus, et igas riigis mingi firma või riiklik üksus pidevalt täiendab kaarte ja navipakkujad ostavad neilt uuendusi.
Deus
11:38 06.09.2023
See konkreetne teeots, mida ma Waze lisasin (50m jupp peateest), on eksisteerinud seal juba aastast 1930. Kummaline kokkusattumus lihtsalt, et enne polnud kellelgi ja nüüd järsku on kõigil olemas ja isegi talu nimega jõuad täpselt õigesse kohta nüüd õue peale mett ostma, mitte ei juhatata sind talu taha üle põllu kulgevale metsateele.
Su arvamus on kindlasti õige, ei vaidlusta seda kuidagi.
poolaka
14:15 06.09.2023
Jah , ja suvalise äpi kaardi vigades saab süüdistada ainult kohalikke sest nt. sygic ise ei tea midagi kohalikust andmebaasist......see ostetakse (regiolt) ja nüüd ka veel iseasi kui tihti seda teha raatsitakse. Sygic kaardiuuendus iga kuu ja lisaks on ammu enne teede valmimist need juba kaartidel paistmas.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte