Muud pildid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Natukene driftimise harjutamisest

Kärss
03:24 22.01.2008
Kuna see konkreetne plats jääb mu igapäevasele jooksurajale ja näinud seal tohutul hulgal autode lõhkumist ja niisama mõttetut kihutamist, tekkisid mõned mõtted. Vanasti, kui seal polnud metallpiirdeid, käes kihutamine läbisegi ja asi eriti ohtlik. Siis pandi sinna piirded nagu ülalnäidatud skeemil. Nüüd ei viida sealt enam päris igal õhtul katkisi autosid treileriga ära, aga selle platsi potentsiaal on ju täiesti kasutamata! Minu arvates tehti sinna just ideaalne koht driftimise harjutamiseks. Aga see, mis tegelikult toimub, on teise pildi peal. Mõnikord imestan, et kui mitukümmend autot seal järjestikku niiviisi teineteise tagumikus kihutada suudab. On see tõesti huvitav?? Ja mille nimel - suured kiirused (ohtlik), ainult neli nurka milles saab külg ees lasta.

Kolmandal pildil on pakutud välja skeem neile, kes tõesti oma oskusi lihvida tahaks, kuna siis on kurvide hulk suurem, saab proovida auto libisemist erineva nurgaga kurvides, kiirus ise väiksem (ohutum), samas mahub rohkem autosid rajale ega pea teineteisel tagumikus kinni sõitma = sama aja ning kütuse kuluga treenitakse oma oskusi kordades rohkem. Siis poleks ehk ka politseil vajadust seal pidevalt kihutajaid ohjeldamas käia, kuna lihtsalt ei saa kihutada eriti (tegemist õuealaga). See on lihtsalt mõte neile driftimishuvlistele, kes mahasadanud lumest rõõmu tahavad tunda ja lisaks sellele, et tibidele oma "rallimehe oskusi" demostreerida, ka midagi juurde tahaks õppida. Turvalist kihutamist kõigile!

Muudetud 22.01.08 17:32

????!!!
06:57 22.01.2008
Nii, enne kui selliste geniaalsete ideedega välja tulla võiks tutvuda liikluseeskirjaga ka nati põhjalikumalt.Sellise teema püstitamiseks peab vist ikka tõsiselt tähelepanuvajadude all kannatama...
Esiteks nagu ise mainisid on tegu õuealaga- max kiirus 20 ja kui jalakäijad ka on siis max kiirus 5 km/h, seega head "driftimist".
Teiseks õuealale on asja vaid peatumiseks või parkimiseks-niisama sinna asja pole. Antud platsil on väljas ka kellaajalised piirangud- õhtul 20.00-hommikuni kus parkimine üldse keelatud.
See, miks sellele platsile pidevalt politsei kutsutakse pole mitte seetõttu, et platsil käijad vaid kihutavad, enamasti kuulatakse ka muusikat aja alati mitte kõige vaiksemalt ning teiseks rehvisusistamine ei tee ka mitte just vähe müra- selle tegevusega häiritakse aga platsi ümbruses elavate inimeste öörahu.
Seega kokkuvõttes enne mõtle ja siis kirjuta...see et platsil paari posti nägid ja see mingeid seoseid tekitas ei ei tähenda, et sellest peaks kohe tervele ilmale kuulutama- mõni agar nokamütsiväänaja ehk saab veel innustust ja ongi halb eeskuju näidatud...

Head päeva!
Kärss
17:39 22.01.2008
Eelmisele: sorry, aga minu arvates on aeglasemalt (sel viisil oleks enamus sõitu praeguse libedaga ju 20kmh!) ja ohutumalt sõitmine parem alternatiiv kui praegune kuni 70km/h-ni ulatuv kihutamine ja autosid on seal pidevalt (jalakäijaid mitte, kuna platsi servas on eraldatud kõnnitee). Politseid ei näe seal kunagi, nagu ei huvita politseid ka kuni +10km/h linnas või maanteel kiiruseületamine. Seda, miks Politsei teatud LE punkte ignoreerib, ära küsi minult. Ammugi ei kutsu ma kedagi üles sinna öörahu rikkuma ja tümpsu kuulama!!!??? Praegu talvel on kummivilinast rääkimine ehk natukene liialdamine Sinu poolt, ja ka tümpsumehed kadusid sealt juba aastate eest, kuna siis tõesti kutsuti kohe Politsei kohale.

Need konkreetsed pildid olid mõeldud näitena - sarnast ohutussaarte ümber aeglast driftimist saaks libeda ilmaga harjutada mujalgi, aga millegipärast käib tavaliselt ikka kohapeal keerutamine või suurtel kiirustel kässari tõmbamine lihtsalt, selle asemel et HARJUTADA. Kui harjutamise ees Politsei silma kinni pigistab (kusagil peab ju ka harjutama), sellest saaksin aru, aga praegune meelevaldne ja ohtlik (pidevalt avariid!) kihutamine ei tohiks kindlasti olla aktsepteeritud tegevus, miks ma üldse teema tegin.
subdue
21:59 22.01.2008
Minu nõrkadele silmadele jääb aga selgusetuks, et kus kõnealune plats ka asub?

Läheks kohe hea meelega, juuresolev rajaplaan näppus, rada järgi proovima. :)
edgar111
22:23 22.01.2008
hälbega oled või
men
23:07 22.01.2008
parem koht ikka libeda tunnetamiseks kui meie tallinna tihe liiklus
Kärss
23:58 22.01.2008
Subduele: praeguseks on vist enamikele suuremate poodide platsidele tehtud kas metalsed või äärekividest eraldussaarekesed, kus saab sama skeemi rakendada ja mõistliku kiirusega auto libistamist harjutada. Varahommikuti pole neil platsidel ei kihutajaid ega ka politseid. Joonistasin saarekeste kohale nooled näiteks Ülemiste, Järve ja Rocca al Mare kaubanduskeskuste ees. On veel mustmiljon varjatumat kohta olemas

PS: mul on kogemusi politseiga, kus lasknud rooli lubadeta inimese harjutama (kõrvalises kohas, kus liiklust pole). Peeti meid siis kinni, aeti juttu ja lubati edasi harjutada (suurte silmadega ja värisevate kätega tüdrukule ütles et kus siis veel õppida sõitu kui mitte siin).

Muudetud 22.01.08 23:59

vanavunts
00:53 23.01.2008
Kärss ma ei mõista Sind !

Millele Sa inimesi õhutad, mida püüad tõestada selle teemaga ?
Tuletan Sulle meelde, et sel ajal, kui Sa veel Soomes elasid, toimusid Rocca al Mare kaubanduskeskuse parklas teatud "üritused", millele politsei lõpu tegi.
Praegu on selle parkla sissesõidud tähistatud märkidega: 3.3.1 lisatahvliga kl. 23-07
Teisi parklaid ei kommenteeriks .
Kindlasti on mul siin igas reas 2 fakti- või põhimõtteviga ;-))

Kärss
02:27 23.01.2008
Vanavuntsile: ajan taga vaid seda, et inimesed ei kihutaks arutult, vaid need, kes nagunii ainult sõitmise pärast kodunt välja lähevad, teeks seda mõistliku kiirusega ja turvalisemalt kui praegu ja õpiks ka midagi juurde. Rocca al Mare parkla sissesõidul olevad liiklusmärgid on minu jaoks muidugi uudis, sorry kui sellega kedagi eksitasin

Muudetud 23.01.08 02:29

SpikeBMW
06:10 23.01.2008
need, kes arutult kihutavad, ei küündi millegi pärast sellise mõtteni, et seda ohutult teha. absoluutselt.
minu meelest parklas harjutamine toob väga palju kasu. sa võid ju teoreetiliselt teada väga hästi kuidas peab käituma kriisiolukorras, kuid kui arutu kihutamise, libeda vms tulemus on käes, ei oska enamik meist midagi teha. kuna ma ise olen aeg ajalt natuke äkilisema sõidumaneeriga(enne möödumist jätan pikivahe minimaalseks et möödumismaa oleks võimalikult lühike jne), see kõrgendab ka minu tähelepanuvõimet ja tänu sellele olen paar korda pääsenud pikemast haiglakülastusest.

minge ja harjutage tõesti parklas, sest sa ei või kunagi teada kui sind paharet nimega must jää oodata võib
tarts123456
10:51 23.01.2008
Mina käisin alati libeda tulekul harjutamas Rakveres Arknal, politsei maja juures ületee oleval platsil -(mitte samas asuval õppesõidu platsil), kuna praktiliselt iga talv oli uus auto. Ei tulnud ükski politseinik kunagi sõnagi ütlema.
to tarts123456
17:40 23.01.2008
kunagi käisin isegi seal harjutamas,kui esimene lumi maha sadas. ükskord tegin seal sõitu ja mõtlesin,et teen vahepeal ühe suitsu. vaevalt jõudsin auto platsiserva seisma jätta,kui mendimaja eest tuli sini-valge auto ja tegi platsipeal päris mitu minutit "harjutusi" enne kui kesklinna poole minema sügas.
niisuguseid spetsiaalseid platse või jääradu võiks kohe maksumaksja raha eest teha.saab vähemalt autot tundma õppida.
vanavunts
18:43 23.01.2008
to tarts123456

Tean Rakveres seda kanti, aga see pole ka mingi kaubakeskuse parkla !
Samas ei tohi unustada, et igal asjal- ka maalapil- on omanik, nii et . . .
Omanik ei pea olema era- või juriidiline isik, ka vald, linn, EW ...

veel Kärsale.
ma ei pea õigeks ( konservatiivse maailmavaate tõttu) sõidu õppimist ja libedasõidu harjutamist kaubanduskeskuse parklates.

Pakun siis kah ühe platsi asukoha. See plats oli mõned aastad tagasi puht tühi, siis tekkis sinna õppesõiduplats. Sinna oli hää vanu rehve ära viia - raja tähistuseks ;-)). Siis oli sääl miski firma rekkade parkla ja praegu ei teagi, mis seal toimub. Eks tsekkige järgi !!

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte