Ootaksin targemate peade arvamusi... On soov osta "uus" auto - 2005-2006 aasta: universaal, manuaalkastiga, diisel. Aga pole jõudnud otsusele, kas passat või A4.
Vali Passat. Jupid odavamad,masin odavam,kasko odavam jne.Masin ise sama kontserni poolt toodetud ja kindlasti sama kvaliteetne A4-ga.
Audidel muidugi teada tuntud nõrk koht on esisild.
Kuulge lõpetage ära see jutt, et Audil nõrk esisild. Tegemist juba siiski uue mudeliga, millel need probleemid lahendatud. Enal 95 aasta A4 ja peab vastu küll. Pead oskama hoidma seda mitte sõitma kõigidest aukudest läbi mida näed. Ja isegi kui sõidad siis ei lagune see nii kergesti midagi. Isiklikult valiks siiski Audi, sest see maksab rohkem ja on seda hinda väärt.
Hakkab jälle vaidlemine pihta jne. Opel nüüd küll mingist Audist ja VW kvaliteetsem ei ole. Auto ost jääb lõpuks ikka selle taha, et kumb meeldib välimuselt rohkem. Igal autol on omad head ja vead. Tunnistagem fakti, et Audi on siiski veidi kvaliteetsem kui VW. Siiski võib esimene ennem katki minna, sest nagu ennem mainisin, et praaki võid igaltpoolt saada. Ja lisaks, et nii A4 ja Passatil on pm yhesugune mootor (nt 2.0 FSI) mis tunnistati ka maailma parimaks ( vastupidavus )
Jõudu sulle auto ostmisel. Kõik uued autot on hea. Eriti need isendid, sest hinnvahe pole tead mis suur.
Tõesti aitab sellest kuradi kaklemisest juba.
Eeldan, et teemaalgataja on neiu/naine, siis soovitaks Audi A4. Miks? Sest selle 2.0TDI mootor on VÄGA ökonoomne, samas piisavalt jõuline. See jutt, et A4 esisild laguneb, on loll hülgemöla.
Miks on Audi kallim kui VW? Sest kes on korra istunud ja sõitnud 2005-2006a A4 ja Passatiga, see teab öelda, et Audi on mugavam, soliidsem, salong on PALJU kvaliteetsem ja minule isiklikult meeldib ka disain rohkem. Tervikuna on tegelikult Audi nö Premium-mark, VW mitte. Lisaks naisterahvale sobib A4 ka paremini, kuna on Passatist natuke väiksem, seega linnas mugavam.
Muidu on head autod mõlemad.
Lisan ka ühe lingi, mida ma isiklikult vaatamas käisin, et elukaaslasele osta, ent talle ei meeldinud salongis riidest istmed ja hallid toonid. Muidu on see Audi superheas korras. Sellise kütusekulu maanteel on 4.7, linnas 6.8 ja keskmine 5.8 liitrit sajale kilomeetrile. http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/129/auto_php-id=4601
29-www_auto24_ee.html
See kvaliteedi möga on võetud jumal teab kust. Passati saad sama raha eest uuema ja parema varustusega kui A4-ja. See, et kellelegi tundub A4 sisu kvaliteetsem on konkreetse inimese mure, kellelegi meeldib Passati salong rohkem, järelikult arvab, et tegu kvaliteediga, teisele meeldib A4ja salong ja peab seda premiumiks ja kvaliteedi etaloniks.
See väiksuse ja naisele sobilikkuse jutt on ka kahtlane, eriti kui näiteks tuuakse kohe kaubaveoks mõeldud universaal kerega asi.
Igasugune nõrga esisilla jutt on ka laest võetud. Kõige mõistlikum on minna müügiplatsile vaadata väljast, istuda sisse ja siis otsustada kumb on toredab, sest tehnikas on vahe põhimõtteliselt olematu.
ma ise soovitaksin a4 ,sest see on mugavam ja vaiksem ja ka vastupidavam. Esisildadega neil probleeme ei ole. olen ise selle autoga sôtnud.Ma ise olen audidega sîtnud 14 aastat ja tean millised naad on.Ei ole siiani nendega probleeme olnud.Ise oman hetkel a6 avanti 2004 a. olen sellega rahul.mootor on kummiski 2.5 tdi. v6. vähe jänuline see on,vôi on see minu jalast kinnni.see on piisavalt raske ka.
vana auto puhul sõltub ikka rohkem autost ja ajaloost kuidas hoitud jne.
kui 2 a tagasi olin sama valiku ees ostsin audi lihtsalt tundus vaiksem ja parema vedrustusega (olen omanud 2000apassatit uuena ok)
ivo, äkki selles asi ongi, et sa oled 14 aastat audidega sõitnud ja ei oska muid autosi kommenteerida ning neljast rõngast lihtsalt kaugemale ei näe. Sõida näiteks paar nädalatki võrreldavate passati ja a4-ga, siis on su kommentaar tõsiselt võetavam. Mina olen näiteks ca viie viimase aasta jooksul sõitnud bmw-de, opelite, audide, vw-de, seatide, škodade, ladade, hondade, fiattide, mazdade, toyotade jne jne autodega. Mingi võrdlusmaterjal on kogunenud
mina olen sõitnud sama vanade isenditega astatest 1997-98 ja peale ruumikuse tagaistmel ei oska passati kasuks küll rohkem rääkida, siin muidugi käib jutt hoopis b7 A4-st ja sama vanast passatist.
Sõitnud mõlema mudeliga (uued autod) piisavalt ja kommentaarid oleks järgnevad:
Passati kasuks - hind, hoolduskulud, salongi ruumikus ja -materjalid, kergemini sõidetav;
Audi kasuks - kergelt parem heliisolatsioon;
Testides on ka passat alati võitnud. Ei saa arvu miks siin kõik seda a4 nii väga hindavad passatist paremaks. Passat on parem. Kui lihtsalt meeldib välimuselt a4 rohkem siis saan aru vb et valid a4 aga jah passat ei ole kindlasti halvematest ega parematest juppidest kokku pandud kui a4 kvaliteet on neil täitsa võrdne. Passat on suurem ja tänu sellele vb väheke mugavam. Mõlemad on väga head, ja usun, et kui on universaali vaja siis on passat väga hea valik kuna just on suurem sama mugav vastupidav ja odavam. Kes teisiti arvab on lihtsalt audifänn või on a4 ta silmad pimestand.
Ehh nii päris ka võtta ei tasuk ,et maksab rohke mja on parem seda siis selliste tootjate ja masina klassi poolest.Soovitan ka passatit mis suurem paremavarustusega ja soodsam.
Kõik sõltub jah varustusastmest ja keremudelist. Aastaarv ei loe niipalju kui keremudel. Uuem keremudel tähendab, et masin on kaasaegsem. Vanem keremudel aga seda, et võid saada hea aastaarvuga eelmisel sajandil väljatöötatud toote. B6 Passat vs B6 A4 eelistaksin silmad kinni Passatit. B7 A4 vs Passat sõltub juba varustusastemetest ja hinnast. B8 A4 vs Passat... Kindlasti A4. Nii lihtne see ongi ;) Muidugi uuem keremudel tähendab sageli ka kõrgemaid ülalpidamiskulusid peale garantii lõppu sest odavaid B detaile liigub vähem kui pikalt tootmises olnud mudelil.
100000 km testis põrus 2006 aastast 2,0 tdi Passat täielikult läbi. Saades hinde 1.
Paljukirutud Alfa Romeo 147 2,0 ts sai näiteks hinde 3. Enne, kui osta midagi ülehinnatud, siis valiks audi.
2006 aasta Passat pole enam Audi baasil. VW vahetab mootori asetust oma Passatil üle ühe mudeli kogu aeg. Algusest saati. Järgmine Passat tuleb ilmselt jälle pikimootoriga.
Vaidlejatele: Vaadake Saksa TÜV 2010a statistikat tehniliste rikete kohta. 4-5a autode arvestuses Audi a4-l keskmise läbisõidu 94000km juures vigade protsent 5,1 ja Passatil 112000 km juures 9,7%. Kui jutt käib kvaliteedist, siis tõesti Audi on kvaliteetsem, kellele see juba niisamagi silma ei jää.
Ainuke milles nende autode vahe võib reaalselt olla, on ehk veidi erinev koostekavaliteet ja solongimaterjalide erinevus.
Kõik VAG (Audi-VW-Škoda-Seat jne) grupi autod on omavahel ühistel põhjadel ja ühtedest ja samadest tehnilise poole pulkadest (sillad, mootorid, käigukastid, elektroonika jne) kokkulaotud.
Samuti on kõikide vähegi tegijamte mudelite kered "tsingitud" ja keredetailid omavahel kokkukeevitatud lauskeevitusega, mitte punktkeevitusega
VW ei lähe mul käima kui on üle -20c külma. On kül bensukas ja 2007 Eesti esindusest ostetud aga ei tea mis jama seal on. on kellelgi veel sellist jama olnud
Autod on suures osas samadest pulkadest kokku laotud. Kõik Euroopas müüdavate autode VW Grupi mootorid tehakse Ungaris ühes ja samas mootoritehases. Auto kapottide all on jah katted erineva logoga kuid see on ainult nõrgamõistusliku ostja eksitamiseks... Audi on VW Grupi bränd nagu on seda ka Volkswagen ja Skoda. Brändide omanik on VW Grupp.
B7 Audile eelistaksin mina Passatit juhul kui Passat on samaväärselt varustatud. Passat jätab salongis moodsama mulje. B7 armatuur tundub liiga iganenud. Navi ekraan ei ole keskkonsoolil just kõige paremas kohas. Kui autode varustuse vahe on kõvasti Audi kasuks siis valiksin A4.
Passatil on moodne käivitamine. Tolle aja Audil on veel vanakooli kokkuklapitav võti. Kui ma ei eksi siis B7 A4 peaks olema vanem keremudel kui B6 Passat. See ütleb ka kõik miks Passat tundub nii väljast kui seest moodsam.
Kvaliteedist rääkides, siis igasugu statistika hullud võiks natukene ka mõelda selle peale, et antud Passat on saksas põhiline firmaauto. Ta on suurem ja praktilisem kui A4. Aastas kimatakse tdi-dega üle 100 tuhande km. Loomulikult võib olla vigu rohkem.
Lihtsalt naeruväärne on mõelda, et 1 ja sama mootor ja veel tehtud ühes tehases ja ühel autol on seesama mootor jube vastupidav ja teisel autol ainult laguneb.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.