Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Auto firmale müük

joosepl
09:54 09.09.2008
Soovisin uue auto ostmisel oma vana jätta firmasse kust uue ostan, aga ei saanud hästi aru sellest süsteemist. Mina kui eraisik müün firmale auto, aga autol puudub käibemaks, siis firma paneb sinna veel käibeka otsa ja pluss kasumi mida ta vahelt teenida tahab.
Sellisel juhul, et firma üldse ostaks eraisikult, pean ma niigi andma 10-20% auto odavamalt kui turuhind ja lisaks veel käibeka võrra odavamalt.
Kas saan õieti aru sellest asjast või on veel mingeid variante, et ei peaks seda käibekat ise maksma?
be-em-wee
23:33 09.09.2008
Vahetasin pool aastat tagasi samuti vana uue vastu. Vana hinnati 25000 kuigi turuhind keskmiselt 33000. Kirja pandi siiski nagu oleks ma 18000 auto müünud kuna siis neil käibemaksu arvestus ka sees lõpphinnas. Minule see enam ei tähendanud midagi palju nad kirja panid vana maksumuse, sest uue hind oli meil ennem paberil juba kokkuleppeliselt fikseeritud.
Ükskakskolm
14:59 11.09.2008
Firma ei pea seda autot käibemaksustama. Kui ostetakse auto eraisikult, on käibemaks sellel 0%. Kui firma seda müüma hakkab, siis müüb ta seda samuti 0% käibemaksuga. Käibemaksu peab firma maksma AINULT müügilt saadud tulult. Nt. ostetakse auto 100000.- (0%km) ja müüakse 110000.-(0%km), siis firma maksab 10000.- pealt 18% km.
????
22:17 11.09.2008
on see ikka õige jutt? ostan poest uue auto firmasse, panen müüki kunagi poole hinnaga ja käibekat ei maksa :))
wrfs1
22:46 11.09.2008
mulle pakuti catweesis 2003 1,9tdi 96kw passati eest sama skeemiga vana asemele 40 000.vot nii
Ükskakskolm
15:18 12.09.2008
"???? (registreerimata)
Re: Auto firmale müük
on see ikka õige jutt? ostan poest uue auto firmasse, panen müüki kunagi poole hinnaga ja käibekat ei maksa :)) "

Reeglina sa uut autot ei osta esindust 0% käibega. Näiteks kui ostad autopoest auto 0% km'ga, siis müües seda aasta hiljem odavamalt, ei pea sa tõesti käivet maksma.
K.
11:12 21.09.2008
Mul sama mure, ei saa sellest süsteemist aru. Kui mul on endal auto liisingus ja jääk on 140 000, siis pangast öeldi samuti, et lisandub käibemaks. Kas mul oleks siispigem mõttekas müüa firmale ja käibakat ei rakenda või pigem eraisikule?
hyu
18:30 23.09.2008
Sa uuri liisingust kas autol jääk käibega või ilma.
mina mina
00:24 31.10.2008
to:K

päris nii need asjad ei käi.kui on 140 tuhat +km siis kas ostja oled sina kui eraisik plekid välja kokku 165,2 tuhat liisingule ja kui ostja (lunastaja) on firma siis summa jääb samaks.
Reimz21
10:00 08.12.2008
Võite raamatupidajate käest üle küsida, ag minu meelest süsteem järgmine.
Eraisikult ostes ei pea maksma käibekat. Firmalt ostes igal juhul. Seega kui firma ostab eraisikult 100k, siis käibekat pole. Müües edasi on aga müügihind 110k+km. Käibeka maksab sel juhul kinni ostja ja müüa firma seda tagasi ei saa. Kui eraisik on ostja ja ta on nõus maksma 110k lõplikult, peaks firma tegema hinna ligikaudu 93k+km.
Jayat
12:53 21.04.2009
Kui eraisik eraisikult ostab, siis käibemaksu ka pole?
fuubo
13:13 21.04.2009
Ostad turult kartulid eraisikult, kas maksad eraldi veel käibemaksu? Autoostuga on sama - eraisikult eraisikule käibemaksu ei ole!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte