See kulu sõltub sellest kuidas vajutad ja kaua vajutad, kus enamasti sõidad, kas maanteel või linnas, mis rehvid sul all on ja kas rehvides on õige rõhk, milline on teekate, kas konarlik või peegelsile äsja valatud asfalt, jne! Konkreetset kulu on raske tuua!
Väga lihtne, tangid 10 liitrit tühja paaki ja teise 10 paned pagassi ja sõidad kuni auto juba nõkerdama hakkab, seda tee nii linnas kui maanteel! Siis saadki teada, kui pika maa sa selle 10 liitriga läbisid nii linnas kui maanteel!
Egas see pump nüüd nõnda kiirelt ka ei lähe, inimesed on ennegi unustand tankida ja teele jäänd ning kanistriga bensakast uus küte toodud! Ma ei saa aru miks see kütusekulu nii oluline on, Saab ei võta ju palju kütet, kui just miskit peetis pole!
siin eespool oleva 10L paak tühjaks meetodiga võib linnakuluks saada näiteks esmaspäeva õhtul kell 22:00 tiirutades 6L/100km ja maanteel tugeva vastutuule jms puhul näiteks 8L/100km kohta! Need on äärmuslikud näited, aga ma rõhun asja sisule, et mõjutavaid faktoreid on väga palju, seetõttu ka see 10L asi vähemalt linnas ei toimi, maanteel veel kuidagi on õige.
peab ikka mõistus olema, kui kütusekulu muud moodi mõõta ei oska, kui paaki tühjaks sõites. isikliklut seda küll ei soovita. parem tangi paak silmini täis, nulli "trip compurer" ära ning kui järgmine kord tankima lähed, siis tangi jälle silmini ning vaata, mitu kilomeetrit said sõita, ning kuipalju kütust sisse mahtus. pole vaja mingi kanistriga pagasnikus jurada.
SAABi puhul oleneb palju sellest, kas man/aut kast. ise olen sõitnud kõikide bensukatega (110kw kuni 206kw) ainult automaadiga. linn/maante=70/30, keskmine kiirus ca 32-37km/h on 110kw keskmine kulu 10,5-11,5l. ja siis saab turbiini aeg-ajalt ka sihipärselt kasutada.
Selle aja peale, kui täis paagi ükskord tühjaks sõidad, on ammu meelest läind, et krt ma pidin ju kulu mõõtma! Ja miks üldse täispaak, miks mitte 15 liitrit, sõidad selle ära ja saad ka teada küll!
Ma sõidan täispaaki kuu aega tühjaks, kindlasti on mul siis kuu lõpus veel meeles see mida kavatsesin kuu algul teha, et pidin ju kontrollima seda va kütusekulu, aga näe meelest lännu kuramus!
tere. oman 2004 aasta 9-3 110kw. sõitnud 5 aastat, esindusest ostetud auto. minu raudne keskmine kulu10,5 sõites 70%linnas 30% maanteel ja ei harrasta öko sõitu ehk sõidan üsna raske jalaga. Muidu maanteel sõites kulu 7-8,5 sõltuvalt auto lastist, ilmast, kiirusest jne.
Natuke mõistusest jääb sul puudu. Pane paak täis ja sõida mingi 100-120 km ja mine tangi jälle pilgeni täis, sa ei pea ju paaki tõhjaks sõitma. Siis võta kasutusele 6 klassi matemaatika (kui sa nii pikalt ikka koolis välja vedasid) ja tee üks arvutustehe ja saadki teada palju sul auto 100 km kohta kütust kulutab. Kui sa aga 6 klassi pole veel jõudnud küsi ema-isa käest, kuidas arvutatakse. Jõudu!
No tuleb välja, et niipalju, kui on kasutajaid on ka arvamusi - '05 9-3 129kW, käsikast.
Keskmine kulu on 8,2-8,5 - 90/10 linna kasuks. Maanteel keskmine 7,3-7,5.
Kusjuures jala raskuses palju ei olene, kui just väga jõhkralt neid hobuseid ära ei kasuta.
Kes üle kümne saavad, elavad kas pedaali otsas või lahkub osa kütusest sumpsi kaudu...
Samas on tegemist täitsa hea ja vastupidava autoga, ainult soetushind on kirves.
Eelviimasele soovitan soojalt ravile minna, võta oma matemaatika ka sinna kaasa, siis saad järgmine kord veel haigemat teksti siia kirjutada, kuis sa siis enam kirjutadagi oskad! Kui sul läheb paagitäis 100 - 120km peale, siis ausalt öeldes hakkab mul sinust kahju! Sest eelmises tekstis soovitasid paagi pilgeni täis osta! Mis on pistmist pilgeni täis paagil matemaatikaga? Osta krt 10 liitrit ja sõida see maha ja vaata kui kaugele jõuad, krdi ****!
oli küll jah natuke karmilt öeldud sellel üleüle eelmisel, aga nagu näha siis põhjusega, sest sa ei saanud ikka aru. Ja saage aru inimesed, linnal ja linnal on vahe, kui istud ummikus ja sõidad 5km poole tunniga, siis sul EI TULE linna keskmine (mida see 90/10 suhe praktiliselt tähendabki) mingi 8L/100km. Kuidas on maanteel 7,5 ja linnas 8,2????? WTF? Soovitaks igasugu kütusekulu teemade puhul küsijatel vaadata tehaseandmeid ja võrrelda erinevaid masinaid tehaseandmete baasil! Saab piisavalt õige pildi. Pole mõtet siin arutada, et pole võimalik linnas 10 saada, kui tehas annab 11. Või panevad nad rängalt mööda?
Ma ei saa üldse aru, mida te sest kulust pidevalt mõõdate, nagunii te ei saa tõde teada, panete järgmine aasta siledamad rehvid alla, ja kulu kohe väheneb, ja talvel lamellid või naelad ja kulu jällegi teine! Niimoodi jäätegi igavesti pilvi nagu lambaid lugema, ja ikkagi ei jõua te kunagi soovitud tulemuseni! Sõitke parem, mitte ärge käige kütusekulu taga ajamas tühjadelt väljadelt või ostke elektriauto, kui auto hakkab oluliselt rohkem tarbima, on seda ka näha ja tunda et midagi on viltu!
Kütusekulu mõõtmine käib järgmiselt:
1. Tangid paagi täis ja kirjutad odomeetri näidu üles või nullid teekonna lugeja (näiteks 100000 km)
2. Sõidad paagi enamvähem tühjaks.
3. Siis lähed tanklasse ja tangid paagi jälle kütust täis. Seejärel vaatad odomeetri näitu (näiteks 100600 km). Kui oled tankimise lõpetanud, siis pead ka vaatama, mitu liitrit sisse mahtus (näiteks 45 liitrit).
4. Seejärel teed järgmised tehted:
100600 km - 100000 km = 600 km
45 l / 600 km = 0,075 l/km
0,075 l/km x 100 km = 7,5 l/100km
5. Loomulikult võib sõita ka vähem kui 600 km, aga reegel on selline, et mida pikema vahemaa läbid, seda tõepärasem keskmine tuleb.
Kõige lihtsam moodus on ikka paak täis lasta ja 100 km sõita ja siis jälle paak täis lasta. Nii mitu liitrit teiskordsel tankimisel paaki mahub ongi kütusekulu 100 km kohta. Sellist lollust, et paagi tühjaks sõidad ei maksa teha. Muidu võid igaks juhuks bensufiltri ka kohe ära vahetada.
ausalöeldes tuleb hirm peale, kui selgub, millised ajukääbikud tänavatel liiklevad. vaid paar tegelast said mu mõttest aru, kuidas kütusekulu nii saab mõõta, et ei pea paaki kuivaks sõitma ja siis konstanteerima fakti, et nüüdon vist bensupump on ka peetis. on olemas matemaatika ja loogiline mõtlemine, aga mõni on lihtsalt geenius ja tahab sõita täpselt 100km (viimased kümme ümber bensiinijaama, et täpset tulemust saada...
minu küsimus on see, et kust selllised udud nii palju raha on saanud, et üldse selline hea auto nagu SAAB osta? ahh
Mina aru ei saa, ostetakse auto ja halatakse pidevalt, oi mul on suur kütusekulu! No krt, ostke auto mida suudate ülal pidada! Eestlastel on see loll komme ja suurushullustus naabrile igas asjas ära teha! Ostan auto, aga ei tea palju see kütust tarbib! Autot ostes võiks ju nagu uurida enne ostmist erinevaid automarke ja mudeleid, nende kütusekulu, ligikaudset remondikulu ja üldist ülalpidamiskulu nagu näiteks liikouskindlustus tariife, jne. Aga miks seda ei tehta, jääb mulle küll arusaamatuks, ostan endale A8 V8 mootoriga, ja hiljem leian et ma ei suuda seda ju ülal pidada!? Auto pole sai, et katsun kas on pehme või kõva! Enne autoostu uurige ikka enne auto kohta! Tark ja teadlik ostja räägib hoopis müügimehe faktidega surnuks mitte et müügimees määrib tundmatud siga kotis teile kirva hinnaga! Mina ka ei saa ausalt öeldes enam aru, kuidas sellised udud on võimelised selliseid kalleid autosid ostma, ja peale ostu enam pole võimelised kütust ostma! Bensukas on ju häbi kütuse ja kebabi vahel valida, sest kebabi paaki ei pane!
Varsti keegi blokeerib jälle ära, sest tõde on ju valus! Kui mina saksast endale auto tõin uurisin põhjalikult margi ning mudeli tausta, ajalugu ning konkreetse mudeli üldlevinud vigu, ning kalkuleerisin põhjalikult , kas ma jõuan peale ostu ka auto eest hoolt kanda! Nii palju kui on autoomanikke, nii palju on ka erinevaid kütusekulusid, ja siit selget ülevaadet nagunii ei saa! Parematel autodel on kütusetarbimise tatšik armatuuris, mis näitab palju sa mingil teelõigul, nii langusel kui ka tõusul kütust tarbid! Saabil võiks selline asi peal olla, seda enam et tegemist pole just kõige odavama margiga!
On ka selliseid udusid, kes küsivad a la küsimuse, soovin osta BMW 750i, MB S 500 või Audi A8, kui suured on remondikulud ja palju kütust tarbib! Krt see on ju täiesti siililegi selge et need mootorid tarbivad kütust ja mitte vähe ning hoolduskulud on üsna kopsakad, kui sa jõuad osta kallima hinnaklassi auto, siis kuidas sa kütust ei jõua osta? Ostad kalli auto et sellega kuskil Koplis nurgataguses teeninduses käia!?
Kütusekulu päring on loomulik diiselmootorite puhul õigustatud, sest diiselmootoriga auto ostetakse üldjuhul tööautoks, millega sõidetakse palju, ja tahetakse kokku hoida, ja erinevad diiselmootoriga margid tarbivad ka erinevalt kütust ja siis tulebki selgeks teha, kõige parem kütusekulu ja remondikulu vastavusega mark ja mudel!
Ostetakse suure mootoriga auto ja tahetakse kokku hoida, no mõelge nüüd ise! Kui ei jõua kütust osta, muretsege siis mõni väikeauto a la Toyota Yaris, Daewoo Tico jne. Või ostke elektriauto! Turboga mootoril on kütusekulu tiba suurem kui tavalisel 2 liitrisel mootoril!
Vastik kui igasugu targutajad oma sõimu ja hülgemölaga foorumit risustavad. Kui ei ole midagi asjalikku öelda siis ... . Kütusekulu sõltub aga liiga paljudest näitajatest , et seda mingi 0.1 l / 100 km kohta mõõta. Täpsem reaalkulu ongi just see mida täispaagi peaaegu tühjaks sõites ja siis uuesti täis tankides juurdevalatud kütuse kogust ja odomeetri järgi läbitud kilomeetreid omavahel liites/lahutades/korrutades/jagades saadakse. Ma ei ole väga vanade SAAB idega sõitnud kuid 2002 a mudelil keskmise kütusekulu mõõdik SID is olemas. Keskmine kütusekulu bensiinimootoril rahulikul sõidul 8.5 l/100 km kohta minu manuaalkastiga SAAB 9-5 2.3 t ARC ESTATE l . 2.0 mootor on ehk natuke ökonoomsem kui 3.0 l ja seda mootori enda võimsuse sisekadude tõttu. Kuid samas on tehasenäitajate poolest 2.3 T mootor ökonoomsem nii 2.3 t kui ka 2.0 t mootoritest. Ehk ka määrab midagi kütuse kvaliteet kuna põhiliselt soomes sõites ja seal tankides oli Helsinki - Lahti kiirteel 90 km/h kiirusel näidiku järgi kütusekulu 6.1 l/ 100 km le ja Lahtist - Helsinkisse tagasisõidul 100 km/ h kiirusel 6.6 l / 100 km le. Eesti oludes aga Tallinn - Tartu - Tallinn kesmine kulu 8 l / 100 km kuna ei ole tahtmist lihtsalt 90 ga mõne mammi või papi Zhigulli järel kogunenud pikas jorus sõita. Samuti iga veokist möödumine kulutab vist 2x rohkem kütust kui vabalt krusal sabas veeremine. Linnas rullnoka moodi kummi vilistades ja pidureid tallates aga olen näinud ka 15 l / 100 km kütusekulu näitu mis seega pea 2 x suurem kui kaugemalt fooride tulesid jälgides ja üldist sujuvamat liikumist hoides. Palju sõltub ka pidurite ja rehvide seisukorrast. Endal kogemus olemas ja polegi mõtet liitrites öelda kui palju pooltühi kumm või siis kinni kiilunud pidurisadulad lisakütust vajasid - see oli kohutav.
Selle kütusekulu kallal võiks igavesti heietada, ilma et jõuaks konkreetse ja ühese tulemuseni! Kütusekulu sõltub ilmast, mootoritemperatuurist, rehvidest ning nende mustrist, teekonnale ette jäänud tõusude ja languste hulgast, mõnel on pidurid peal, ka see mõjutab kütusekulu! Kütusekulu mõjutab ka teekate ja selle kvaliteet, kütusesüsteemi korrasolek, süütesüsteemi seadistus, neid tegureid on mustmillion!
Selle asemel et sõita ja elust mõnu tunda, tekitavad mõned inimesed nagu nimme endale stressi juurde selle kütusekulu tagaajamisega! Kas elu pole niigi keeruline, et seda endale veel keerulisemaks teha?
Eelnevas postituses on ka mingi tõde. Kui kütusekulu on määrav suurus sii tuleb osta mingi alla tonni kaaluv pisikese diiselmootoriga seebikarp millel ei mingeid lisasid küljes( et soetamishind ka hästi odav oleks) ja siis püüda sellest rõõmu tunda. Kui soovid mugavat , turvalist , töökindlat autot millel pehmed ja staatilist laengut mittekoguvad nahkistmed , kliimaseade , kõik elektrilised abimehed alates mäludega juhiistmest/peeglid/rool jne. kuni el.tagaluugi tõstukini siis peab natuke rohkem kukrut tühjendama. Seni kuni sõites tegelik kütusekulu on tehase poolt antud normi piires on kõik OK. Kui aga see on stabiilselt suurem tuleb tähelepanu pöörata auto tehnilisele seisukorrale või ka juhi sõiduvõtetele. On isegi olemas muide ökonoomse ja autot säästva sõidu kursus kuid sellest on ehk enam kasu 60 t kogumassiga raskeveokit juhtides kui 2 t sõiduauto puhul.
Tavaliselt kui kütusekulu on märgatavalt tõusnud on põhjuseks mittetöötav lambdaandur või umbes õhufilter, või kolmas versioon, oled ***** kütust saanud ja keeranud sissepritseaju tuksi! Mõnel autol on Lambdasid 1, mõnel rohkem! Enamasti kollektori või sumbuti peal! Lase teha diagnostika ja kui lambda signaale ajju ei saada, ongi põhjus lambdaanduris! Õks võimalus võib veel klappides olla, tõukurid väsinud, mida iganes! Ühukoguseandur!
Kui su kütusekulu jääb linnas 11-12 liitri kanti ja maanteel 8 liitri kanti, siis ei näe ma põhjust endale stressi tekitamises! Sõida ja tunne sõitmisest rõõmu, elu on liiga lühike selleks et mõttetuid asju taga ajada! Kui ma ei eksi, siis on ka auto manuaalis ära toodud erinevate mootorite kütusekulud! Tsekka järele!
Tavaliselt tehase andmed valetavad 0,5 - 1 liitri vähemaks, sest nemad teevad teste vist allamäge, siledate rehvidega ja mootori seiskavad alla sõidu ajaks!
Aga tegelt on nii, et kui suvaline isik on plaaninud osta näiteks luksuslikuma suurema auto, ja on suuteline selle ostma, siis on ta ka kursis selle auto kuludega, või siis teda see ei morjenda! Iga inimene teab oma võimalusi, mida ta jõuab ülal pidada ja mis käib talle selgelt üle jõu!
Uuematel autodel on kütusetarbimise info kohe armatuuris kellade vahel olemas, iga mingi aja tagant uuendab see andmed, kas siis tarbis enne rohkem või vähem! Kui see on liiga suur, siis on see displaylt ka näha!
Viige end autot puudutava infoga kurssi, enne mõelge ja siis ostke, mitte nii et pärast on suur üllatus, miks üks või teine asi auto küljes maksab niiiii palju!
Ja üldse on mõttetu oma närve kulutada selle kulu tagaajamisega, elu on niigi lühike, milleks seda raisata igasugu tühja tähja peale nagu seda on kütusekulu!
SAABil on selline asi peal. see näitab, palju sa jah hetkel tarbid.
mitte kui palju võtab auto 100 km kohta maal või linnas. seda arvutad ikka liitrikulu ja km suhte järgi. antud numbritega auto võtab linnas 10l / 100-le. rahuliku sõidustiili juures. arvesta gabariiti ja raua hulka- peabki võtma!
mitte kui palju võtab auto 100 km kohta maal või linnas. seda arvutad ikka liitrikulu ja km suhte järgi. antud numbritega auto võtab linnas 10l / 100-le. rahuliku sõidustiili juures. arvesta gabariiti ja raua hulka- peabki võtma!
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.