parem ikka kui Kia või Hundai .
üldiselt hea auto,istumise asend natuke kõrgemal kui tavalistel väikeautodel.
Roosteprobleemid on vanematel autodel koopaääred ja ukse servad,samuti tagaluugil.
66 kw diisel on veidi probleemne mootor,suurema läbisõidu korral( ca 4000000)esineb defekte mootori kepsudega. kütusepumbad minestavad ka tihti ära.
minu meelest selle raha eest on autot küll. Kes ei taha roostega tegemist teha sellele oleks Audi aus valik, kuid hinnaklass on ju hoopis teine. Juhitavus ok ja pole see kütusepump nii lagunev midagi kui normaalset kütust sisse panna. Veovõllid hakkavad tõepoolest enne 200000 endast vibratsiooniga märkku andma, kuid B-osad saab paari umbes 6 tuh. eest. Sisemised otsad kuluvad ära ja need on ainult A-osad ja mõttetu vahetada selle raha eest.
nii palju kui mina neid liikumas olen näinud,pole küll mingeid roosteprobleeme täheldanud. eks see jutt kipub rohkem linnalegendiks muutuma. pigem on roostes 10a eestis sõitnud jaapanlased kui eurooplased. vähemalt mu kahel tuttaval on eesti ajalooga ca 10a vanad japsid ja uss ronib koobaste äärtel mõnuga ringi. ja muus osas on focus oma klassi paremate seas-väga hea juhitavus,lollikindlad bensumootorid ja mõistlikult hooldades vähenõudlikud masinad. saaniks saab iga auto ajada kui temasse hooletult suhtuda.
eelmisele niipalju, et ilmselt pole teil Focus l -ga kokkupuuteid olnud. Mul on 10 aastane kogemus ja kahjuks pean nentima, et galvaaniliselt töödeldud uste ääred ja tiiva siseservad ikka kiskus kopra. Uksed ja luugid alaservades on tänu kivikõvale valtside täite mastikule, mis kipub lahti tulema ja niiskus pääseb vahele kobrutama Tänaseks läbisõit üle 300 tuh ja pean tunnistama, et ei kahetse oma kunagist valikut. Suvel sai siis need puudused kõrvaldatud ja uuesti valtsid vuugitud elastsema mastikuga ja muidugi uus krunt, värv , lakk kõik 4 ust, tagaluuk jne. Osta tasub kindlasti kui auto meeldib. Eks igal autol ole ju oma hädasid kui temaga ikka sõitta ja selleks ta ju ongi. Tegin ka koobastele ja õõnesprofiilidele korrosiooni tõrje. Targem oleks seda varem teha, siis oleks pärast vähem muret.
panid nastiku valtside peale või?:D pole veel enne sellist asja kuulnud ega näinud,et madu sinna peale venitatakse.. või mõtlesid mastiku asemel äkki mastiksit?!
sõidan juba kuuendat aastat 2002 aasta focusega ,rooste kohapealt ütleks ,et minu autol küll probleeme pole, küll olen kuulnud ,et vanematel mudelitel(enne facelifti) pidavat ukse alumised ääred ussitama, mina julgen küll focust soovitada ,
To Avo4!Oled asjast õieti aru saanud!Nii on,et kuigi auto on kokku pandud Saksas,siis ei pruugi kõikk jupid Saksas tehtud olla!Nt on mu Mondeo sigareti süütajal kiri Made in Usa.Kord egr klappi vahetades jäi seal silma kiri Made in Mexico!Esi tuledel kiri Made in Germany!Tagatuledel Made in France!Ei imestaks üldse kui leiaks ka kuskilt Made in China!
To Puhh 20!Siin pikemalt kirjas selle auto vead ja head!Natu parandan ennast.Selles artiklis kirjas,et focus on tsingitud kerega saadaval al 2004a Sügisest!Osta ikka see roostevaba kerega,hoiab paremini hinda ja parem müüa pärast kui vaja.Roostes autost ju hulga raskem lahti saada ja roostes auto eest ei saa ka head hinda küsida.Ennem siis maksta pisut juurde,saad uuema auto ja tsingitud kehttp://www.autoleht.ee/tests/test_old?test_old_id=2160rega
!Edu sulle ostul siis!
to fookuse ost-olen käimud bmw tehases ja näinud kuidas autosid valmistatakse.võin sulle siin kindlalt väita et uksed valmistatakse kohapeal pressitud plekist,sealsamas tehases.nii nagu ka kõik ülejäänud keredetaild -katus küljed jne.oleks mõeldamatu kui uksed tuleks mujalt (et ei läheks mõlki transpordiga,ei saaks vihma või niiskust ,topelt kruntimine- jne mis sellega kaasas veel käiks ) .rooste on pigem odavate tootmiskuludega seotud-korrosiooni eest kaitsmine on lisakulu http://www.5min.com/Video/Learn-How-Cars-are-Made-64727537
kus valmistatakse sigaretisüütajaid ja tagatulesi seda ma ei tea ja pole sellel teemal siin sõna ka võtnud,jutt käib kui sa aru saad ustest ja vastuseks sinu (pidi tarnija firma viga olema)kirjutisele
Olen kah Focuse omanik. No üks väga hea asi on tõesti juhitavus, ka lumel - sõidab sinna kuhu tahad, ei uju üldse. Nuh miinuseks võib olla suur müra salongis ning jäik vedrustus. Hea odav pidada kah plussiks.
Mul 2002 aasta 1,6 74kW focus ja olen täiesti rahul. Tüüpilised probleemid on seni seondunud vaid süütepooliga, mida olen vahetanud kolm korda nelja aasta vältel. Olen mõelnud auto vahetamisele, kuid seda vaid ühel põhjusel... et saada uuem auto. Praktilisest seisukohast sõidaksin kindlasti edasi. Ah jaa! Remontida on focust väga odav.
Vaadake focust ostes ka põhja alt, enamik on päris roostes, eriti tagavara ratta süvendi juures, ainult euroopast toodud autodel on vähem roostet. Kui roosteuss on sees , siis sellega võitlemine on peaaegu lootusetu ettevõtmine. Isegi mõned aastad vanemad golfid ja opelid näevad altpoolt paremad välja.
Soetasin hiljuti Focuse ,98 a ja nüüd on ilmnenud selline asi, et ohutuled hakkavad iseenesest vilkuma. Naabrid on öelnud ja täna ise ka juhtusin nägema. Kui õue astusin, siis vilkusid ja läksin üles tuppa, et võtmed tuua ja see võttis ehk paar minutit ja alla tagasi minnes ei vilkunud enam. Seda ei tea üldse, kui kaua nad niiviisi vilguvad ja kui tihti...ei saa ju auto kõrval valves olla. Kas keegi oskab öelda, kui on ehk eelnevalt kogemusi? Ma naisterahvas ja palju auto tehnilisest poolest ei tea. Mida ma peaksin nüüd tegema? Keegi soovitas autoelektriku juurde minna?
Kas tasub osta 1999-2001 diiselmootoriga Ford Focust ja palju võiks sellise auto eest välja käia? Olen kuulnud et ei tasu osta kasutatud autosid mis on toodud Lõuna-Euroopast (Itaalia, Hispaania). Kas see on ka tõsi?
Ikka tasub osta,kui auto korralik ja mõistlik läbisõitt!Fordil määrab hinna auto seisukord ja raske välja tuua mis hind oleks mõistlik.Eks tavaliselt väikse läbisõiduga natu kallim.Käi vaata neid focuseid ja siis võta,mis kõige korralikum ja rahakotile sobib.Paha ei tee ka kontroll,või siis sõber,kes autosi hästi tunneb.Itaaliast toodud autot ei tasu kartta,pigem plussiks.Tavaliselt põhjamaa autod kordi halvemas seisus,kui itaalia või hispaania autod.Siin ju soolad,suured külmad jne.Endal ka Itaaliast toodud auto ja sõitnud juba 6a.Siiani pole ka veel roostet tulnud ja auto oli ostes väga korralik ja on mind siiani ausalt teeninud!
Millises vahes oleks mõistlik läbisõit? Ise olen mõelnud sellele aga pole veel vaatama jõudnud http://www.auto24.ee/used/715079. Odomeetri näitu seal küll ei ole aga piltide järgi tundub korralik.
Sooja ei puhu salongi, temp. armatuuris ok, seega termostaadi viga ei tohiks olla, aga samas ei lähe paisupaagis vesi kuumaks? Kus muidu asub salongiradikas, äkki see kinni? tänud...
Mõistlik oleks nii kuni 150-200000 läbisõitt!Aga tihtipeale läbisõidud keritud ja siis tasuks osta,mis kõige paremas tehnilises seisus tundub olevat.Mine proovi erinevaid focuseid ja vaata mis kõige korralikum,see osta.Proovi kuidas käivituvad jne.Kui võimalik lase kuskil kontrollida jne.
To J!Kas paisupaagis jahutusvedelik sogane pole?Mondeotel see klapp mis sooja ja külma reg vaakumi pealt ei tea kas focusel ka?Kui vaakum voolik puru või lahti siis puhub ainult külma.Kas kuskil tsisinat pole kuulda?Mine infosse las vaatavad mis viga.Rad vahetus ikka suht suur töö.Nad peaks selle vea kiirelt teada saama.
Termostaat peaks ikka üks olema ja mootori radikas vaevalt umbes,muidu oleks sul mootor juba ammu üle kuumenenud.On sul temp näidik keskel?Pigem siis salongi soojendus radikas umbes,aga nagu ütlesin pöördu murega info autosse.Nemad peaksid sellised vead ruttu teada saama.Juppi ei pea ju sealt ostma.Võid ka jupi kaasa võtta ja lasta neil vahetada.Muidugi kõige olulisem sealt ikka teada saada mis viga?Anna siis teada,kui asi selgub,milles viga.Edu sulle!
JAh otsin isegi. Hoiatuseks et üks nahkistmetega focuselt 2005a on 24h kadunud 94000, laupäeval oli turul autol ees 192 000 nüüd on netis 98000 ja näe hooldusraamat samuti kaduma läinud :). Tundub et kannatb eestis osta ainult masinaid mis uuena siit ostetud ja hooldustes käinud
oled sa kindel? see teeb ca 70 000 km aastas läbisõitu ehk circa 200 km iga jummala päev. kuhu üks haapsallane niimoodi iga päev kütab- talina vahet ve?
aga mine tea.
Mis see 70tuhat siis aastas läbisöita on siin eestimaal? Mul olnud aastaid ka kus on tulnud 85tuhat läbisöiduks.200kilti päevas söita on köki-möki ju,eriti kui nats kaugemal käid tööl kah veel.
Eelpool toodud must Ford Focus 986AYE oli enne Tallinnas, ning tegi avarii mille järel maha kanti. Kindlustus pani müüki, osteti ära ja ehitati müügiks üles. Autoga sõideti palju ja oktoober 2009 oli läbisõitu 200 000 km kanti. Ning eks vahepeal on sellega ka kindlasti sõidetud, peale korda tegemist Täpset numbrit ei mäleta. Igal juhul on pildi pealt näha mis seisus auto oli. Mis moodi autentne hooldusraamat sel auto olla saab ning kas ka Infoauto andmebaasis on asjad ära muudetud, seda ei oska öelda.
Lõuna euroopast toodud autod oluliselt paremad, ei ole sellised kõdunikud nagu põhja Saksast või Hollandist mida auto põhja alt ei kannata üldse vaadata, kus sumpsid ja kere varuratta ümbrus roostetavad. Mitmed tuttavad omavad just Prantsusmaalt ja Itaaliast toodud autosid ja tundub et ollakse rahul.
Jutt väga õige mida räägid L- Eroopa kohata kerepoolelt. kahjuks süda kui selline saab seal ikka korraliku paugu. Olen ise olnud kuuaega Denfis ja ühtlasi ka siis Lõuna prantsus maad külastanud. Peale seda ma ei taha ühtegi masinat mis seal kasutusel olnud. Meiega võrreldes mäestikus elamine ja kohalikud annavad ikka korralikult tuld. Kohalikud ikka naljalt alla 3000 p/min ei sõida , mäest alla sõites pidurite hais käib ülepea. Kahalikud ütlesid et keskmiselt 50 -60 tuhhi järgi vahetatakse esimesed piduri kettad ära kuna need lihtsalt saavad otsa. Mõni kes rohkem mägede vahel toimetab siis õlivahetus ja esimesed klotsid ega hoolduse osa :D
:) Nädal tagasi oli selle masinal laupäeval ees ingi 194 000 km :D Ise käisin vaatamas seda masinat . See on see sama masin millest kirjutasin siin eelnevalt
Tere mul siis selline mure et ostsin siin hiljuti endale 2002 aasta 1,6 bens.focuse .ja kui ma gaasi lahti lasen siis hakkab auto nõkutama.kust ma peaksin viga otsima või millest ültse sellline viga tulla võib.
tonn on selle max hind siis ka üle makstud tglt, 1500ga saab oluliselt paremaid masinaid. Ennem tuleb pikalt kaaluda kui fordi hakkad soetama, kuna neil on kõik vead tyypvead, ja osad kõik kuluvosad
Kas selline ford on mõtekas osta või jääb lahjaks, sõit enamaltjaolt kahekeisi, hetkel auto 1,8 85kw astra. ja kas see autopood on usaldusväärne?
Tänud ette! http://www.auto24.ee/used/1987736
Vaatan, et siin kõik Fordi fännid koos. Mõtlesin, et ostan äkki mõne soodusmasina ära (http://www.ford.ee/kampaania/selle-suve-soosikud/Focus&any&
any&any&any&any&any), aga enne oleks hea kuulda, kuidas Focusega rahul olete? Pole varem Fordi pidanud, selles on asi. Inimesed, kes on uue Ford Focuse ostnud alates 2012. aastast, kuidas on? Mis laguneb? Kuidas olete üldiselt rahul masinaga?
Milline mootor oleks Fordile hea valik? Kas see vanakooli 1,6 105hj 5k man ajab asja ära igapäevasõitudeks? Või oleks targem võtta juba paljukiidetud kolmesilindriline 1,0 EcoBoost 125hj 6k man?
Tänan kõiki, kel on mulle abistavat informatsiooni. Olge lahedad! ;-)
Omanud ei ole, seetõttu vastupidavuse kohta kommenteerida ei tea. Aga proovisõitu käisime tegemas ja 1,6 bensiin jättis mulje, et edasi ta küll seda keret vedada ei jõua. Ma pole rallimees, kuid see mootor oli tõeliselt tuim. 1,2TSI leon on 1,6 focuse kõrval rakett. Proovisõidul ma kütusekulu numbreid alla 7 ei saanudki, võimalik et auto oli uus ja võimalik, et sai ka kõvasti piitsa. Veermik oli minu jaoks ebameeldivalt jäik - tundsin iga kivikest tagumikunahaga, kuid juhitavus oli hea ja täpne. Müügimees jättis ka väga ebapädeva mulje. Meil jäi see ford tol korral ostmata ja ei kahetse.
Endisel töökaaslasel oli ecoboost ja tema väitis selle erksa ja ökonoomse olema.
Omasin Ford Focust 2011 diisel, automaat.
+ ökonoomne ja jõulune mootor, 6 käik maanteel igati agbks, sest pöörded madalal
- kallis hooldus, juba 90000 km pealt lendas käigukstis midagi, mis õnneks garantiii alla läks, remondi maksumus 2900€.
Kui kätte sain müüsin maha.
Ps! See automaat pidi neil olema väga nõrk ja kahemassiline vms. Suht õrn teema. Lihtsalt infoks. Minu järgmine auto ei kanna kindlast Fordi märki.
Vastupidi, hoopis ecoboost on jama ja rikub mootoribloki ajapikku ära, vabalthingaval Zetecil või uuemal Duratecil on iga kell särtsu piisavalt, et seda keret tuntavalt edasi liigutada (alla 10 sekiga saab legaalne kiirus ületatud), kui kellegile tundus, et mootoril jaksu vähe, siis pidi asi olema konkreetses isendis ehk midagi oli just sellel autol põhjalikult peeti aetud. Fordil saab kiitust just mootor, veermik ja sõidumugavus. Elektri poole võiks aga võimaluste piires (ehk nii palju kui vajalik peab alles jääma) eemaldada! Ja loomulikult automaatkasti ei soovi mitte mingil juhul mitte kunagi! Kahjuks, autotööstus hoolib ja hoolitseb selle eest, et autot lollakaks muuta. Iga tootja siis ise vaatab, et kuidas ta saab ise midagi teha ses osas.
II põlvkonna eelised:
- tuntavalt parem mürasummutus salongis
- kere on suurem
- paremini optimeeritud mootor
- parem veermik ja juhitavus
- juhiabid
- abisüsteemid (sensorid) ja mugavused (istmed soojendusega, 12V-pistikupesad x2 jne)
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.