Auto välimuse muutmine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

vana värvi taasatmine?

Puhh20
13:12 09.04.2010
Kas on sellist ainet millega saaks autovärvilt pisikesi kriime maha ja tuua uuesti läike esile? Värv tiba tuhmund?
Sir Lonkan Logan
13:17 09.04.2010
Poleerpasta-vaha , seda sodi leidub riiulitel tuubidest purkideni igas autokeemiaga kauplevas poe.
vase1
19:29 11.04.2010
mine lase ära lihtsalt poleerida!
On..
20:27 11.04.2010
... olemas pasta taoline vahend nn vana värvi eemaldaja.See kantakse autole lapiga,nagu vahagi ja peale kuivamist pehme lapiga pühkides maha.Võtab värvilt maha mikrokihi.Peale seda pannakse vaha ja ''nühitakse'' läikima.Müüakse seda autokeemia poes.See on rohkem nagu kodustes tingimustes toimetamiseks.Lihtsam on muidugi minna ja lasta poleerida.
rainis33
21:02 11.04.2010
Me võime Su auto 1000 krooni eest korralikult ära poleerida. Masin poleerimine tagab läike pikaks ajaks.

Seda ise tegemist ei soovita ette võtta kuna nende vahadega ja lapiga läikima hõõrutud auto ei läigi kuigi kaua ja tuhmub varsti uuesti. Poes müüdavad vahad sisaldavad selliseid aineid mis täidavad kriimud ja peale mõnda pesu on auto jälle tuhm.

http://www.autoplus.ee/ap/index.php?lk=283
Tuscan
09:28 12.04.2010
Võid ka vabalt ise selle värvi taastamise ette võtta kui aega ja viitsimist on. Ostsin endale musta värvi auto, mille värv oli nii tuhmunud (arvatavasti aastaid vahatamata), et pigem hallikas kui must ja kriime, värvivigastusi üsna palju.
Algul mõtlesin ka, et tuleb vähemalt 1200.- eek välja käia ja lasta poleerida, kuid see nädalavahetus otsustasin esmalt ise proovida. Vahenditeks varusin pigiplekkide eemaldaja (55.- eek), Motipi parandusvärv 12 ml (50.- eek), metallikvärvi lakk 12 ml (50.- eek) , Turtle Wax Color Back metallic värvitaastaja ( 88.- eek) , Sonaxi nanovaha Xtreme Polish Wax 2 (189.- eek) ning Motipi poleerimislapid (25.- eek pakk).
Esimene päev piirdusin pesu, pigiplekkide eemaldusega, värviparanduste tegemisega ning väga vaevarikka värvitaastajaga töötlemisega, nimelt selle värvilt maha hõõrumine oli vaevarikas, see tõi värvi seest justkui mingit oksiidi ja sissesööbinud mustust esile ning selle maha saamine oli kahe käega tugev ja väsitav poleerimine.
Teine päev siis esmalt uuesti pesu ja nanovaha selga ning tulemuseks oli justkui uuena läikiv auto :)
Aega kulus kahel päeval kokku ca 6 tundi ja materjalide maksumuseks võib võtta kokku ca 150.- EEK.
Mina olen igatahes tulemusega rahul. Isetegevus saigi ette võetud lootuses, et ehk saab ise hakkama ja pole vaja poleerida lasta ja nii ongi.

PS on olemas ka üsna abrasiivne ja tugev värvi taastaja Comandant 4 . Mina olen sellega kunagi tavavärviga autoga imet teinud. Huvi pärast sai isegi üks 10a päikese käes pleekinud Belaruss sellega läikima löödud :), metallikvärvil seda proovinud ei ole.
pva1
15:28 09.05.2010
Mul selline jama et autol hakkab lakk maha kooruma? Keegi oskab öelda millest selline jama? Ja mis nagu edasi teha?
autoplus_ee
12:02 13.06.2010
""Mul selline jama et autol hakkab lakk maha kooruma? Keegi oskab öelda millest selline jama? ""

See on hea küsimus. Värvijad oskavad vastata või?
stammer
12:46 13.06.2010
Huvitav omapära, aga millegipärast on laki mahakoorumine sagedane just punase värviga autodel. On tegemist punase värviga?
pva1
12:56 13.06.2010
Täpselt punaka autoga on tegu.
.................
14:27 13.06.2010
****sti lakitud,odav lakk,odav värv.
afka
19:50 27.06.2010
`pigiplekkide eemaldaja (55.- eek), Motipi parandusvärv 12 ml (50.- eek), metallikvärvi lakk 12 ml (50.- eek) , Turtle Wax Color Back metallic värvitaastaja ( 88.- eek) , Sonaxi nanovaha Xtreme Polish Wax 2 (189.- eek) ning Motipi poleerimislapid (25.- eek pakk).`
Mõnel mehel matemaatikaga pahasti ei tule kuidagi 150 EEK-u kokku. minu arvutus näitab et pigem 450 EEK-u.
mina mina
20:20 27.06.2010
ega ta kõikke ära ka kulutanud-saab paar korda veel kasutada.
laki mahakoorumine
21:20 27.06.2010
olen ka kogenud.. punane nissan primastar, kapott oli väikese kivikese saanud ja lakil auk sees.
Survepesuga pestes lõi vee laki alla ning edasi oli mõne hetkega kapott lakist puhast. (oleks ka võinud hoida kuid üleni matt kapott näeb parem välja kui üks lakita "plekk" seal keskel.)

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte