Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Nankang NS-20

ganes
12:53 25.03.2012
Huvitab Nankang NS-20 kasutajate kogemused, kas on hea rehv, plussid ja miinused võiksite siia kirja panna.
Daff1
14:08 25.03.2012
Olen korra juba siin sõna võtnud sellel teemal.Elan saksas ja tegelen autodega ning võin nankangi ostjate rahustuseks öelda et pole tal häda midagi.Siinmail kasutatakse seda toodet päris usinasti.Eriti kui on juttu 16",või17" rehviga.Nagu siit foorumist võib lugeda et ei kannata kiirust ja kuuma ja mida veel.Kallid eestimaalased,kuskohal on teil võimalik kiirustaluvust proovile panna?Mul on firma Audil ka nankangid all.205/55/16 ja annan nendega minna siin ikka 180-200km/h ja seda mitte möödasõidul vaid kiirus on pikalt kõrge.Pole nad ei kõveraks läinud eka lõhkenud nagu siin spetsid räägivad.Ainus asi mis neil jätab soovida on vihmasoonest tingitud kerge kahin, see muide on omane kõigile vihmasoonega rehvidele.Ja vihmase ilmaga on need rehvid märjal asfaldil ka norm pidamisega.Pole ringrada sõitnud nendega ei tea öelda sportlikust küljest Aga saksa mõistes tavasõiduks on nad küll ok.
siimrasmus
22:43 29.05.2012
Mõnda aega siis NS-20 all olnud.215/50/R17.Ei saa küll millegi üle kurta.Üllatavalt vaiksed.Näpuga katsudes pehmem kumm,kui Barum Bravuris -2 rehvil.Suurt vihma pole veel saanud,kuid siiani positiivsed kogemused.
AS
09:24 30.05.2012
Nankangile tooks kõrvale Tigar Hitris rehvi, mis on Michelin grupist ja just viimase vana muster. Venemaal on see rehv väga hinnatud heade keskmiste näitajate poolest ja asi pidi olema ka vaikne.
Aga need kes kiidavad sedasorti rehve taevani, siis küsige endalt kes on targem kas ADAC seltskond või teie!? Sõita nende rehvidega tõesti saab, isegi märjas pidurdamine on selline kekmist klassi kuid milline on külgpidamine märjas, siis seda räägivad just testid.
Aga kindlasti on nad paremad kui vanad nimega revid, millel mustrit 4mm.
Saikaproovitud
10:14 30.05.2012
Enda autol sai ostetud 225/45 R17 ja siiamaani ütleks küll et tavasõiduks täiesti normaalse hinna ja kvaliteediga rehv. Pidamist on rehvil küllaga rohkem kui oli vana michelini pasteldega. Seda vihmasoone kahinat olen ka ise täheldanud, aga ei sega.
p
23:24 24.03.2013
Julgen vabalt soovitada teine hooaeg sai läbi ja ostan ka algavaks uued NS 20 alla ja kellegi pahameeleks kindlasti,conti sportcontactiga hea vihmaga järgi ei sõida hakkab kurvides ennem libisema, ja kes rääkis siin ADAC ON TARGEMAD MEHED siis eelmine hooaeg valisid need mehed jusT saksamaal NS20 d rehvide seas kõige paremaks ostuks, tasub ka saksa keelset kirjandust vahest sirvida,!
miks sitaga lühikest elu rikku
23:26 24.03.2013
kirjandus on lollidele ja rehv erinevate autode all käitub ka erinevalt.
Bõvalõi
22:08 25.03.2013
Hakkab jälle pihta stiilis: mul on suurem kui sul. Miks teha maha neid kes sõidavad Nankangiga. Las sõidavad. Mina ise sõidan ka. Ja need kes sõidavad Mischeliniga, jõudu ja jaksu teile. Ma ei leia et ma peaks eestis kulgema mingi tipprehviga, samas kui hiinlane teeb sama töö ära poole odavamalt. Hiinlase ja kalli mischelini vahe tuleb võibolla saksas esile kui anda tuld ja sõita 4 tunniga Berliinist Baseli piiri. Aga eestis, no andke andeks. Rullnoka teema rohkem.
Viskan
00:22 11.04.2013
hagu tulle. Ise sõitsin talviti 10 aastat Vallai naastrehvidega 185/65R15, nüüd talv uuel autol Master naastrehvidega 215/60R16. Oleks ostnud Vallai, aga see ei tooda sobivaid suuremaid mõõte. Ei ole probleeme märganud, igati mugav ja turvaline sõita. Suvel olid all Dunlopid, uuena superhaead nii kuival kui märjal asfaldil, kui muster oli jõudnud kulumispiirini, siis kuival ikka head, märjal asfaldil eluohtlikud. Vahetasin Nankingide vastu, nendega täpselt sama tunne kui algul Dunlopidega, peavad hästi kuival ja märjal asfaldil.
rehvikolle
07:15 11.04.2013
irw...ajh banaania olematud kiirused. Siin kärab tõesti suvel ükskõik mis aasia rehv. Nagunii tuleb varem või hiljem enamus rehve ning autosid ja muud staffi aasiast.Euroopa ise oma tootmise sinna vedas ,,,nüüd omad vitsad peksavad. Testides tulebki ju aasia rehve materdada.Kui neid kiitma kukkuda ...kes siis enam kallist *kvaliteetrehvi*ja kõlavat nime ostaks.Aasias toodetud telekaid ja nutifone kiidate ju taevani....
AS
08:39 11.04.2013
Mul pole samuti midagi selle vastu kui te Kangiga sõidate, lihtsalt loodan, et kui tuleb äkkpidurduse situatsioon vihmase ilmaga, et mulle keegi tagant selga ei saja ja hoiab mõistlikku pikivahet.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Autobild-50-Tyre-B
raking-Test.htm

Kindlasti on Kangid oma hinda väärt kuid vaid sellisel juhul kui neid ka müüdaks neile sobiva hinnaga, mitte nagu nad müügis on Eestis - haige, nagu paljude teiste kaupadega.
to AS
08:53 11.04.2013
kui sina kardad tagant selgatulijaid, siis sõida ka ise nii, et sa äkkpidurdusi tegema ei pea ehk siis pea liiklust silmas. okei, iga teele jooksva koera või ette keerava auto puhul see küll vahel võimatu. aga fakt on see, et asi pole rehvis, asi on vaid ja ainult pikivahes- kui vaadata testide tulemusi, siis seadusega määratud pikivahe korral saab iga rehv pidama. kui tagaliikuja sobivat pikivahet ei hoia, siis ei päästa ka tipprehvid kokkupõrkest.
seega ohutus on ikkagi vaid juhtide endi teema, rehvid ei ole mingid võluvitsakesed, mis automaatselt avarii ära hoiavad.
Siidiuss
09:58 11.04.2013
Jah täpselt nii ongi. 99% on ikka viga tihendis mis rooli ja istme vahel. See ammu teada, et Korea ja Hiina rehvid on ühed paremad rehvid üldse maailmas ja sama kehtib ka elektroonika kohta. Hinna ja kvaliteedi suhte osas ei pääse euroopa tootjad üldse löögilegi. Ainult lobitöö tagajärjel eroopa rehve veel müüakse. Kvaliteet on alla arvestust.
................
10:26 11.04.2013
Need nakangid on nagu "saksa lamellid, mis -10 kraadi juures kaotab kõvasti oma omadustest. - 5 juures võib-olla tegemist väga hea rehviga, -15 juures on tegemist plastmassrõngaga mille pidamine kohutav. Seda olen omal nahal tundnud.
Ei usu hiinakaid
10:31 11.04.2013
Olen sõitnud ühe suve hiinakatega.Hommikul sõidu algul esimesed kilomeetrid värisevad siis kaob ära , vihamaga pidamine halb ja suve lõpuks servad kandilised.Enam ei osta.Ei ole turvalised nagu hiina autod mis ei läbi turva- teste.Ei saa jääda lootma sellele ,et ise olen osav ,sõidan ettevaatlikult ja ei juhtu minuga midagi.
Ventilaator
11:06 11.04.2013
Oma raha eest on kaupa ju palju! Ma ei saa aru inimeste eelavamusest, et ei kõlba. Jah kui R17 225/45 hind oleks 125€ tk siis ma ei ostaks. Kui hind on aga kõigest 75 € tükk on see kümme korda parem valik kui osta pruugitud rehv.

Näiteks mul oli 2 aastat tagasi suvel 2009 A4 all 225 x rehvid. Panime 205 dunlop rehvid ja pidamine läks kehvemaks. Miks? Rehv oli kitsam ja ABS rakendus pea iga järsema pidurduse peale. Raske auto ja kitsas rehv tähendab pidurdusteekonna pikenemist.

Ma omal ajal lugesin teste ja mõtlesin, et kuidas Octavia sai pidama pea 20 meetrit varem kui A4. Octavia pidurdusteekond jäi Porschega pea samasse klassi (tegelikult väga super näitaja tavalise sõiduauto kohta). Siis aga lähemal uurimisel vaatasin, et A4 olid samuti 205 laiusega rehvid all. Vahe ju auto kaaludes. A4 suurem ja raskem. 225 hiinakaga oli pidurdusteekond tunduvalt lühem ja abs ei rakendunud nii kergelt. Pannes alla samalaiad Pirellid võttis juba nagu kännu taha. Seega ainult firmanime järgi ei saa rehvi osta ja hinnata, on ka palju muid tegureid ja kindlasti ei ole sul näiteks A4-ga suvel sõites 205 Dunlop rehvidega ohutum kui 225 Nakangiga. Küll aga samalaiad 225 Dunlopi või Pirelli toode võivad olla küll ehk kuni kümme protsenti parema pidavusega. Kuid kas hinnavahe on ikka 10%?

Siin on üks Autobildi testist võetud pidurdusteekondade pikkus:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2012-Autobild-50-Tyre-B
raking-Test.htm

Nagu te näete saa vahe ei ole totaalselt selline, et 1 rehv kõlbab ja teine ei kõlba. Vahe on tuntumate tootjate üsna väike. Kleber on mainekas tootja kuid tema mudel HYDRAXER pidurdas 60cm võrra kaugemale kui NS-20.
lobbenbuh
12:08 11.04.2013
Super-über kvaliteetrehv Wanli ei saa kuiva ilmagagi sama teekonnaga pidama, kui ebakvaliteetsed Eurooplased.Vihmase ilmaga pole mõtet pidurit tallatagi, nii kui nii pidama ei saa.
MaximusAk.
17:41 13.05.2013
2013 aastal juba suht müüdud rehv see Nankang NS-20.
Rehvitestides ronib ka iga aastaga üha kõrgemale.
Subarule sai sel aastal just need alla ostetud kuna tutvusringkonnas on juba üksjagu positiivset tagasisidet.
Kurvides ei laula, maanteel on vaiksed, lööke summutavad hästi ja ei uju.
Võrreldes vanade KUMHOdega on need praegu kindlasti parema mulje jätnud.

Eks igaüks otsustab ise.
maybach
10:13 14.05.2013
Rehvitestid on ühed halvad asjad. Mida kõrgemale Nankang ronib, seda kallimaks selle hind läheb. Mis aga ei muutu (üldiselt) on kvaliteet. Varsti Contiga ühes hinnaklassis ja siis pole kellelgi midagi öelda, et halb rehv, sest hind ju määrab kõik!? Oleks Nankang kohe alguses kõrge hinnaga olnud, oleks seda taevani kiidetud.
Märkusena ütlen, et olen NS-2 ja NS-20 kasutanud 3 erivneval autol.
Korraldaks ühe pime-rehvitesti?
audi_a6_v6
10:50 14.05.2013
to: maybach

Väidetavalt ongi kõik pimetestid! Ole mees ja tõesta, et pole, usun, et ühe soosimine tooks esile teistepoolse suure kära, seega mina usun, et asi ka on anonüümne.
siimrasmus
14:23 14.05.2013
Kas mitte Continental ei old see,kes huias mõni aasta tagasi talverehvide testijaid?(nagu ülalpool lingist lugeda saab)Testi jaoks tehti täiesti teisest segust rehv,kui see mis müüki paisati.Nimega rehvitootja poolt nagu natuke näotu.

Muudetud 14.05.13 14:26

audi_a6_v6
16:22 14.05.2013
to: siimrasmus

Loomulikult näotu, aga see pigem erand, kui reegel, sest ega Conti ise selle jutuga välja ei tulnud, et teine segu oli, ikka konkurendid ja vastavad organid ja selline asi hoiab enamasti asja ohjes.
romulus esimene
11:33 26.07.2013
Panen oma kogemuse ka kirja. Autoks BMW E39, rehvid 225/45/17 NS-20. Eestis legaalsetel kiirustel OK rehv, vaikne, pikirööbastes ei kisu väga hullult ( kulunud Contid olid jubedad selles mõttes), pidamisega pole probleemi olnud.
Kui aga tihedamalt Euroopas käia, siis pole minuarust õige rehv. Saksas 170+ kiirustel hakkas ebamugavalt ujuma. Võimalik, et mõne muu masina all/muu mõõt käitub suurtel kiirustel paremini. Hinnaeelise püsima jäämine sõltub kindlasti ka sellest, palju nad läbi sõidavad.
TH
06:52 31.07.2013
Ehk oskab keegi rääkida lamellrehvist Nankang Snow SV-2
sitrus*
11:01 31.07.2013
Jutustada võib kõigiga neist.Sinul on tähtis,et õige asi õige auto all.Ei ole paha asi.
63amg
18:07 01.08.2013
sul e-39 on ju valemooduga rehvid!
TH
22:32 05.08.2013
Ehk on jah OK. Sõidustiil mul selline rahulik. Tellisin reifenist ära.
..
07:35 06.08.2013
huvitav, mis mõõdus nad sul on, et saksast tellides odavam tuleb kui eestis? reifendirekt ei hiilga enam ammu soodsamate hindadega.
TH
20:46 06.08.2013
225/55R18 snow sv-2
VVV1
15:03 08.08.2013
Eestis on nii mõnigi läinud ühe tuntud autojuppide poeketi ülevoolava reklaami ohvriks Nankangide suhtes, mida see poekett otseloomulikult ka ise müüb. Kui poolgi nendest reklaamidest vastaks tõele (pakutakse lausa ju vaata, et premiumklassi rehvidena).
Mina pole veel näinud ühegi tõsiseltvõetava rehvitesti tulemusi, mis neid reklaame kasvõi veerandivõrragi kinnitaksid.
Ehk kui on madala hinnataseme alla keskmiste omadustega rehv, siis tarbijale nii peakski ütlema, mitte ajama kamarajura peaaegu premiumklassi rehvist. Ka see millist hinnavahet võetakse nende rehvide maaletoomise ja edasimüügihinnast on lihtsalt ja otseselt häbematu, millest ka ilmselt see pehmelöeldes asjakohatu reklaam.
Neid rehve müüakse Eestis ühe ja ainsa põhjusega - nende maaletoomishinnale saab lihtsalt poolevõrra või rohkem otsa kruvida jaq niiviisi teadmatule ostjale mahaparseldada. Premiumklassi rehvidega on teine lugu, sealt sellist kasumit ei lõika.
Reifendirekt on läinud sama teed nagu enamus Eesti äritegijaid. Kui alguses pakuti rehve Euroopa hindadega, siis nüüd on sujuvalt ebaloomulikkudele Eesti hindadele ülemindud ehk sealt on tänaseks suht mõtetu rehve osta.
Euroopas ei ostaks taolisi rehve nagu Nankang, Ling-Long, jm taolist selliste hindadega. neid loomulikult ostetakse, aga neinde omadustele tunduvalt rohkem vastavate hindadega, kui seda Eestis tehakse. Euroopas saab odavaid asju vähese raha eest, Eestis saab sitta kalli raha eest.
Ja kõik siin ilmas on suhteline, kui võrrelda näiteks Nankangi või mõnda taolist täiesti lõpuni (või üleseellegi nagu see meie atopidajatele tavaline on ) sõidetud rehvidega on ta kahtlemata parem valik, kui viimased, samas, kui teisest küljest nende omadused kahvatuvad, kui võrrelda neid premiumklassi rehvide omadustega mõnes professionaalselt läbiviidud rehvitestis. Ehk kõik oleks korras, kui neil oleks omadustele vastav hind (võrreldes parimate rehvidega) ja reklaamides nii ülevoolavalt ja otse ei valetataks.

Muudetud 08.08.13 15:20

..
22:12 08.08.2013
195/65/15 kange nägin bauhofis müügil miskise 99 eeruse tükihinnaga. absurd. huvitav, kas mõni hull sealt neid ostis ka.
jb64
12:28 09.08.2013
Ulme, kusjuures kodulehel on 99.- 185-65-14 hind.195-65-15 hinnaks 125.- ja soodushind 119!
63amg
20:03 09.08.2013
reifendirektis on nankang u.50 euri.2 korda on hinda eestis otsa keevitatud!uskumatu,kes sellise hinnaga sellist saasta ostab
Kangnang
19:41 18.10.2015
Enda autol suve peaaegu all olnud ja eelmised olid nokian z line ja nokian-id olid märjaga libedamad,kuigi märge oli vihmaga a ja nankangidel c.Nokianidel tulid peale esimest suve pikipraod sisse ja muster oli ka pool läinud.
Uutel nankangidel on peaaegu 2 korda sügavam muster ja väga vaiksed rehvid on.
Vahepeal olid ka pirelli p7 cinturatod all,aga nii julmalt undasid just 90-ne pealt,et myysin maha ja firma rehvidest pettununa ostsingi nankangid(ns20) sõber justnimelt soovitaski ja olen rahul.

Enamus kommijaid siin ei ole õrna aimugi mida suust välja ajavad siin.Saaks lihtsalt lolli juttu ajada ja kõva ässa panna,ise sõidavad nagunii slikkidega ringi ja ei jaksa nankangi-gi alla osta.
eelmisele
20:20 18.10.2015
tavaline rehvimustri sügavus on 9-11mm. kui sa nüüd väidad, et kangil on see pea 2x sügavam, siis ajad ikka tõelist pada.
hulluspeal
20:46 18.10.2015
to eelmisele. uued rehvidel hakkab mustrisügavus 6mm. mine hari ennast
eelmisele
21:31 18.10.2015
on sul mingeid näiteid ka või niisama lahmid? päris tihti ikka ostan uusi rehve ja minu valitud tootjate hulgas sellist jama ei ole. ei osta hiinakaid.
Siiiidiuss
21:39 18.10.2015
Pole veel au olnud uusi 6mm rehve näha olnud selles elus. Vist siis mingid väga odavama otsa reffid ilmselt. Uued kvaliteetreffid on ikka 8m+ Ja kui reffimüüja ütleb et nagu uued 6mm reffid siis ei tasu teda uskuda ikkagist, pole nad enam uued midagi!
,.,.,.,.,.,
20:16 19.10.2015
Olen paadunud Nankangi kasutaja.Esimesed kangid ostsin kunagi ammu lihtsalt odavuse pärast nüüd aga sellepärast, et on norm rehv. Käin saksa tööle juba aastaid oma autoga ja pole mul neile midagi ette heita ka kiirustel 180 pluss. Ja üldse, tulge vaadake palju aadu kangi kasutab. te rehviteadlikud läheksite hulluks.
Üks asi
08:11 20.10.2015
veel. Nangid pole mul ükski punni ega kõveraks läinud. Varem kasutuses olnud nokidega juhtus seda kuidagi sageli.
v_
09:05 20.10.2015
Mul läksid ka 2 Nokiani punni. Mustrit oli veel üksjagu! Ei tea kas trossid on sees liiga nõrgad, peenikesed või mingi jama nendega on. Olen kuulnud teistelt ka sama asja, et ei saagi mustrit maha sõita, enne viskab muna üles.
Nankang kasutaja
11:43 20.10.2015
Mida mina ütlen.

Olen aastaid sõitnud just vaid Nankangidega.
Nii suvel kui talvel. Talverehvid pole küll just teab mis vaiksed, kuid minu jaoks toimivad hästi. Loomulikult rallit ma ei sõida, seega rahuliku sõidu juures on pidamine naast Nankangidel suht ok.

Suverehvid pole ka teab mis vaiksed, kuid jällegi minu jaoks on need vägagi sobivad. Siiani pole olnud ühtegi probleemi antud firma rehvidega.
V.a. odava rehvi üks tunnus, milleks on kanti vajumine kui auto pikalt seisab.
Minu jaoks on antud rehvid sobiva hinna-kvaliteedi suhtega. Teiste kommentaarid mind üldse ei huvita, sest ma tean kuidas antud rehvid käituvad Eesti tingimustes.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte