Seat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Toledo 2,3 V5

Taff&Ruff
10:14 13.01.2004
oskab ehk keegi sellise variandi kohta midagi öelda...enam ei tundu neid müüa olevat.
simeooni
11:51 25.12.2004
just äsja soetasin endale ühe.. ainult head räägin :)
täisvarustuses + nahksisu :P
simeooni
11:53 25.12.2004
ja küsimus targematele - kas toledo v5 (110kW) on kettülekanne või hammasrihm????
lammas
13:16 25.12.2004
kettülekanne on v5 ja v6
olli5
19:26 02.01.2005
nii et siis tasub endale seat soetada?kuis nende varuosadega ja asjadega on,kas on kallid ve odavad?
simeooni
10:58 10.01.2005
kindlasti tasuks :)
varuosade koha pealt ei oska VEEL midagi öelda, tean, et uued peavad hästi vastu... paljud kiidavad
Elmar
15:40 10.01.2005
See on küll foorumi reeglite rikkumine aga Audi kasutatud autode platsil on üks 2001 aata oma müügil:)
Paul
01:47 22.01.2005
nii!
probleem - tembi seier ei taha eriti liikuda.
Lugesin siitsamast foorumist, et see (temperatuuri andur) võib olla toledodel nõrk koht vms.
kas keegi oskab öelda, palju see andur maksta võib? ja kas viga on üldse selles anduris?
Paul
13:05 24.01.2005
keegi ei oska aidata?
M
09:12 11.02.2005
Mis toledo 2.3 v5 pöördemoment nii 110kw kui ka 125kw puhul? Ja mis pööretel saavutatakse see moment ja need kw-d?
simeooni
11:49 11.02.2005
110kw 205Nm/3200rpm

125kw-lise kohta ei tea...
M
15:48 11.02.2005
110kw ka 3200-ja juures?

Keegi teab 125kw kohta ka ehk midagi?
simeooni
17:43 04.03.2005
rõõmustav uudis:

äsja soetasin omale kõik puksid-šarniirid esisillale, va rooliotsad...
kokku 2x5 elementi (2xstabikapuksid, 2xkondid, 2xõõtsapuksid, 2xõõtsašarniirid ja 2xteised õõtsapuksid)
kõik kokku läks 960,-
suured tänud, OÜ Forss :)
Max
14:27 05.04.2005
Kaks kuud tagasi ostsin Japautost 2000 aasta Toledo V5 (125 kw). Kõik hooldused olid tehtud Japautos.
Läbisõit oli 135000. Kohe tehtud hooldus (õlivahetus). 2500 km tänapäevani sõidetud.

Miinused mis ajavad närvi:
1. Külmaga -10C ei lähe puldist juhi uks lahti. Peab autosse ronima kõrvaluksest.
2. Antenn oli kohe katki, raadiot on halvasti kuulda (vahetus+antenn 1000 eek)
3. Ahi võiks kiiremini sooendada.
4. Ei ole peeglite sooendust.
5. Udutuled tuleb igakord kui käivitad mootori sisse lülitada.
6. Tagaistmetel on liiga vähe ruumi.
7. Traction Controll sekkub töösse liiga jämedalt. Võtab mootorist jõu liiga palju maha, mida vahel üldse ei oota, kui on vaja kiirendada.

Plussid:
1. Hea kiirendus.
2. Kütusekulu.
Talvel linnas 11.5-13 l/100km (mida kauem mootor töötab, seda väksem kulu)
Kevadel linnas rahulikult sõites 9 l/100km. Kui igalt valgusfoorilt kihutada tõuseb 11-ni.
Kevadel maantel 90 km/h - 7 l/100 km. 110 km/h - 8,5 l/100 km.
3. Suur bagasiruum.
4. Hea juhitavus.
5. Väga hea vedrustus, kurvides seisab hästi, kuid ei löö igas augus ja sirgel teel pehme ja mugav.
6. Salongis vaikne, kuid suuretel pööretel on hästi kuulda mootori metall-häält, mida pole kuulnud enne ühtegis autos.
Mic
09:15 06.04.2005
Reostan nüüd ilmselt teemat, aga vahest ju kobisema peab.
See, et juhi uks lahti ei tule on tõenäoliselt selle konkreetse auto kala, teine miinus kah eriti teiste puhul ei kehti. Kui tahad, et auto kiiremini soojaks läheks ja peeglite soojendus oleks siis osta, kas parema varustusega auto või muretse hiljem lisad juurde. Ja mis kuradi põhjusel peaks udutuled automaatselt sisse lülituma, mõttetusi võid ise juurde aretada või elad sa kusagil, kus pidevalt udune. Kõige lihtsam TCS peabki nii toimima, tegemist ei ole siiski Ferrariga, millel on launch control.

Plusside kohta nii palju, et hea kiirendus on väga-väga suhteline mõiste, see mootor iseensest ei ole ikkagi mingi paugutaja ja mootori hääl kõrgetel pööretel on v5-le iseloomulik mõnus heli.

PS! pagasiruum käib vist tugeva P-ga :D
Max
10:14 06.04.2005
Mina kirjutasin seda asja nendele kes kavatsevad osta seda autot. Siin käib ming rumal jutt kilowattidest, kuid nende jaoks kes tahavad uurida mis auto see on, pole mingit infot. Ise olen sel teemal kogenud inimene, ning olen testinud väga palju erinevaid autosid, alatest Citroen C2, kuni Porsche 911 997, ja oskan hinnata auto plussid ja miinused. Seda autot ei ostnud nii sama sest ta oli odav/ilus/mida iganes. Kaalusin kõik plussid/miinused ja tegin otsuse.

Ukse kohta ma olen enne ka kuulnud teiste Seat/VW omanikutest. Teen järelduse, et see on nende autode haigus.

Soojendusest: ütlesin et "võiks kiiremini soojendada", jälle nende jaoks kes plaanivad osta Seat-i. Kellegil see võib olla peaasi valiku tegemisel.

Mõnedel autodel udutulede nupp on eraldi, ning yks kord vajutad seda, ja enam pole vaja nendest muretseda, ise lülitavad sisse ja välja. Miks see häirib mind? Meeldib mul sõita udutuledega.

Usu mind ei pea ja ei tohi TCS nii jamedalt sekkuma töösse. Mõnedel autodel (Ferraridest praegu ei räägi) üldse ei tunne TCS-i, kuid ta ikka toimib ja teeb oma tööd.

Mootori heli on küll loomulik V5-le, kuid iseenesest V5 ei ole nii levinud mootor, ja enamus autosid kõlavad täitsa teistmoodi.

Mic
12:09 06.04.2005
Ma siis panen väikse vastuse siia, olen sõitnud ka nii mõnegi erineva autoga, kõige rohkem siiski seatidega. Uste külmumine oli probleem vanemate seatidega, ajast kui kuulutakse VW-gruppi peaks see viga kõrvaldatud olema, enda autol (Leon) ei külmu uksed kinni isegi peale pesulas käimist, hetkeks vaid takerdub, sest kuskile vahele vesi vast ikka satub, aga seda ma nagu eriliseks veaks ei loe.

TCS-idest tean nii palju, et kolmanda seeria bmw-l kippus minu arust asi veel imelikumalt toimima. Hetkeks lasi ratta ringi ja kui valmistusid selleks, et auto laseb külje kergelt ette poos mootori päris kinni, üks kogemus A6quattroga, sellel tõesti ei tunne midagi, aga seda ka vast selle pärast, et neli ratast veavad. Ok ega ma seda Seati TCS-i nüüd väga ka ei kiida kui tahad ikka autot normaalselt liigutada siis tasub välja lülitada, sest muidu võib juhtuda, et mootori võimust võetakse päris palju järsku ära, samas talvel toimis minu arust päris hästi.

Udutulede nupp siis vist harjumuse asi
Simeooni
00:09 08.04.2005
Ma arvan, et ma peaks ka üht-teist sekka ütlema, kuna kuulun toledo v5 omanike hulka :P
Selle ukse kinni külmumise asjus võid sa, max, minu arust süüdistada uste kehva tuulutust (minu arvamus), kuna toledotel on see nagu eriti ****sti välja kukkunud... Pärast pesulat jääb vesi nädalateks, kuudeks sinna sisse... Jäätub ära lihtsalt see mehhaaniline lukk, kui vesine on!
Mina isiklikult mootori soojenemise ja selle aegluse üle ei nuriseks, külmaga võtab rohkem aega, nii iga autoga ju!
Peeglisoojenduse saab kusjuures ise teha, uuri foorumitest!
Udutuled on täpselt sellised, et ega eriti vahet pole, kas nad põlevad või mitte :)
Mul Traction möllas ka talvel tihti, aga ei saa öelda, et üleliia ja vales kohas/valel ajal. Mic, toledo mehed nurisevad, sest nad ei saa seda välja lülitada :P (minul igaljuhul ei saa)
Vedrustus on nii üht kui teist - kohati tundub, et liiga jäik, aga mul madala profiiliga kummid ja 16" velg, eks needki leiavad siin eesti teedel need pisemadki augukesed ja mügarikud üles.
Mootori hääl on magus!
Mõned plussid/miinused minu vaatenurga alt:
Plussid:
1 - hea isolatsioon
2 - ei nagise/kragise kuskilt
3 - heade sõiduomadustega
4 - el.istmed on heade külgtugedega ja hästi seatavad
5 - originaal-stereo on väga hea ja puhta heliga
6 - v5 mootor on väga töökindel
7 - eesti teede tõttu tahaksid puksid vahetamist mõnikord - ära muretse, seda võid aastas 2-3 korda teha, sest see on nii odav!!!:D
8 - panipaiku on palju (kui on orig.-cd-boks, siis on kindalaegas naljakalt miniatuurne)

Miinused:
1 - sakslaste elektroonika :S (juhi istm.soojendus, 1 peegel ei liigu enam)
2 - kui mõni pirn peaks läbi põlema, ei tata arvuti sellest (BMW-del teatavasti teatab)
3 - pagasiruumi ava väike, aga ruum suur
4 - ... no ei tule enam!

Miinused on nii tühised ja pinnapealsed, sest neid ei ole lihtsalt!
Seat Toledo 2.3 v5 on hea auto ja esindusliku varustusega - mis sa hing veel tahad! :)
5555
00:18 08.04.2005
***** ei tasu kiita sest üks on junn teine virts **** jääb ****ks.
Mic
09:07 08.04.2005
OK! kui TCS-i välja lülitada ei saa siis võibolla häirib väheke jah.

Aga 5555 on küll eri intelligentne vend
Simeooni
11:08 11.04.2005
Kusjuures, minu arust KÕIGE asjalikum kuju üldse siin foorumis on 5555.
Tahaks kabet mängida temaga... krdi down!
maku
18:36 11.05.2005
oli meie pereski aasta tagasi toledo v5. ainult häid sönu vöin selle auto kohta öelda, see ukskülmumine tuli meilgi ükskord ette, ka sama asi, pärast pesu jäi vett sinna sisse ja külmus ära, aga ma vötsin selle luku lahti ja kuivatasin ära, siis pole probleemi olnud. mootor hea, istmed väga mugavad, auto vaikne, no mida sa veel hing ihaldad, auto näeb hea välja ja kütusekulu väiksevöitu... väga hea auto
KP
16:34 24.05.2010
Viimati on seda autot kiidetud 2005 aastal, kuidas on lood nüüdseks, kas mootor kuulub endiselt vastupidavate valdkonda või on ilmenud suuremaid kalasid? kuidas on lood kütusekuluga kas maanteel on võimalik liikuda 7l/100km? olen näinud kirjutisi kus öeldaske, et kesmine 8,8 ning ka 10,4. Endale pakub sellise mootoriga isend huvi, sest varustus on neil korralik. Millal keegi sellisel ketti on vahetanud, kas 200 000km kandis?
VVV1
09:16 25.05.2010
Võtaks mõnedel "üleõnnelikel" omanikel natuke tuure maha, sest mingi täiesti vigadeta ideaalautoga (mootoriga) nüüd küll tegu pole.
Suht mõtetu mootor sellesosas ehk kütusekulu selle võimuse kohta liiga suur ehk võrdne 2,8 V(R)6-ga kütusekuluga, aga minek tuntavalt nõrgem. Vastupidavus on hea.
Minek pole ka tuntavalt parem, kui suvalisel kaaseagsel 4 silindrilisel 2,0 mootoril nagu näiteks kasvõi VAG 2,0 FSI.
Head varustust saab aga suvalise mootoriga võtta.

Muudetud 25.05.10 09:25

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte