Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mõned küsimused

tmkk
18:14 22.06.2014
Tere,
kuidas toimida eksamil ja üleüldse elus, kui on olukord selline, et:
On reguleeritud ristmik ning soovin teha vasakpööret. Sõidan rohelise tulega ristmikule välja, lasen läbi teised autod, kuid selle aja peale on roheline vilkuma hakanud ning juba kollaseks muutunud. Täna oli selline situatsioon. Kuidas sellisel puhul käituda eksamil? Ma ei jää ju keset ristmikku järgmist foori ootama teisi sõitjaid takistades... Kas vabandada ja sõita oma kollase-punasega edasi?

Teine,
minu jaoks on pidev küsimus millal on õige aeg muuta kiirust, kui muutub kiiruspiirang? Kui sõidan näiteks 70 alas ja tuleb märk 50, siis kas märgist möödumisel peab mul juba 50 olema või võin veel aeglustada ka peale märki? Sama lugu väiksemast piirangust suuremani: kui olen 50 alas ja näen 70, kas siis 70 sildist möödumisel peab mul olema 70 juba sees või hakkan kiirendama alles peale märki või koguni mõned sekundid enne märki? Kardan eksamil hindamist kiiruse muutmise suhtes.

Kolmas, veidi üldisem:
Kas ringristmikke sooritada tavaliselt 2. või 3. käiguga?

Madizzz
19:46 22.06.2014
1: Ristmik tuleb puhtaks sõita, ehk siis kui vastast otsesõitjad on punase taga seisma jäänud, tuleb oma vasakpööre ettevaatlikult lõpetada.

2: 50 märgi alla sõida ikka 50-ga mitte rohkemaga, seega aeglustama peab enne.
70 märgi alt sõida läbi ja hakka siis kiirendama. Muidu ületad enne märki ehk mõjupiirkonda jõudmist kiirust.

3: Ringide vastusele ei saa käigu numbriga vastata. Sõltub mitmest eri tegurist alates autost lõpetades ringi diameetriga ja liiklustihedusega. Sõida sellise käigu ja kiirusega, et oleks ohutu ning seesolev käik vastavalt kiirusele, mitte vastupidi. Seega põhiline, et sa ei sõidaks liiga kiiresti ja liiga kõrge käiguga ringile, mille tulemusel võib hakata pidurdades mootorit pooma (pöörded madalaks).

Vast ei saanud liiga segaselt kirja!

Muudetud 25.06.14 09:54

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte