Sooviks saada infot antud isendi mootori hindade kohta. Nimelt hakkas endal tagant sinist tulema ja arvatav põhjus on klapisääre tihendid või kolvirõngad.
Kuna parandamine võib maksa minna omajagu siis sooviks uurida mis hinnaklassi mootorid jäävad, kahjuks ise ei leidnud internetist.
tuleb r6ngad ja säärekad ära vahetada. sa ei leia romulast paremat mootorit suure t6ensnäosusega. võid hoopis kehvema leida. kui lased teha usun et üle 4soti ei lähe kui just esinduses ei tee
ise samas jamas auto heas korras võtab õli ja ülevaatusel pole mingit probleemi ainult siiber juba õli kontrollida iga päev. õli kaob ka kaootiliselt mõnikuu ei tilkagi samas norm läind .käidud esinduses ka aga nemad elavad oma elu.
sai mõned aastad tagasi mondeol vahetatud 1,8 bensumootor. Leidsin isegi eraisiku kuulutuse, kust sain 70 euroga täiesti töötava mootori, kuid mootori vahetus kuskil teeninduses jääb ikkagi kuskil 300 euro kanti. Nii et sama edukalt võib lasta ka remontida.
Mul omal sama asi. Autol kere veel liiga hea, et romulasse viia. Kuna see auto on mul nii öelda musta töö tegemiseks siis ei taha eriti kallist osata ja kes ütleb et see parem on. Mul on aga selline mõte et 1,8 ja 92 kw asemele panna kahe liitrine. Piltidel tunduvad väga sarnsed. Kahjuks aga romula tüübid ei ole huvitatud kliendiga suhtlemisest. Siit küsimus kas keegi on lähemalt uurinud või teab.
Omal ajal kui selle tööga tegelesin siis teadsin täpselt mis asjad on vaja ümber tõsta et mootor sobiks. Praegu usun et kuni 2009 aasta kahe liitrised mootorid peaksid teatud tööde järel sobima.
Uurisin ka esindustest mootori enda markeeringu järgi. Aga see on seal sõjasaladus.
Muidugi on veel võimalus "lolliks" minna ja mingi V mootor aistevahele panna. Aga ma tahan auto lihtsalt ja minimaalsete kuludega sõitma saada.
Avariiline küll aga mulle tundub et suurem jagu on nad ikka kahe liitrised. Olen tuhninud ringi ja selline mulje aina tugevneb.1,8 ja 92 kw on liikvel ainult ligi 300000 kmsõitnuid.
Kuna inimesed tahavad osta just selle läbisõiduni tagasi keritud autosid, siis teenusepakkujad tulevad rõõmuga vastu. Kui inimesed eelistaks ausaid müüjaid ja ei vinguks heas korras autode tegeliku poolemiljonikilomeetrise läbisõidu üle, siis odomeetreid ka ei keritaks.
Olen olnud auto esinduses lukksepp ja minu kitsas erila oli mootorite, käigukastide ja sillareduktorite kapremont. Sellepärast ütlen, et klapisääre tihendite vahetus on kandooni paikamine. Ja lihtsalt kolvirõngaste vahetus on ajuvaba. Kõige mõistlikum on leida mootor mille surveastmed on lubatu piires. Olen uurinud siiset turgu jõudsin järeldusele ,et kasutatud mootori müüjad pange ennast põlema. Nad ei tea millised on mootori
Kontrollandmed nad oskavad ainult mootori survepesuriga puhtaks lasta ja siis väita,et õlilekkeid pole. Leidsinmlähinaabrite juurest mootori seal on motori surveastmete graafik siis veel välja trükk heitgaasidest. Lisaks auto vin kood ja läbisõit. Oli küll väheke kallim kui siin pakutakse aga ma sain kõik teada mida ma ostan. Siinset võrdlen mats metsast on kaupmees. Kui leidub keegi sarnane nagu olid need müüjad lähi välismaal siis vabandan nende ees. 7vt9
Järelikult on vähe kogemusi ja silmaring kitsas. Audi 100. 2,3e jõi õli liiter 1000km peale ning tugev sinine suits oli taga, klapikate vahetusega läks hooldusest hoolduseni ja langes 10 000km peale poole normini.
järjekordne tüüpiline esinduse "lukksepp" tarka panemas... eluaeg on vahetatud klapisääretihendeid ja kolvirõngaid (vajadusel ka remontmõõtudeni mindud) kui mootorid on hakanud õli sööma, aga üks peab ikka tarka panema ja seda kantossilappimisega võrdlema. suvaline nolk tehnikumist muutub esinduses üleöö õhku täis prohvessoriks ja teab täpselt, kuidas elu käib...
ÄRa sa tänastele detailivahetajatele(vanasti olid lukkseppad reaalsete remondioskuste ning teadmistega tegelased) midagi remontmõõtudest ja midagi mootori osalisest või kap. remondist :D Esindus vahetab detaili ja ma isegi kahtlen kas mõnes täanpäeva töökojas on sellin emeister kes vajadusel vahetaks näiteks mõne kulunud sõlme ja paneks ja oskaks vajadusel juba remontmõõtusi kasutada.
fordil minuteada remontmõõte polegi.saad ainult originaali.kahtlustan,et paljudel tänapäeva mootoritele enam remontmõõte ei saa.tehased on ju ise välja reklaaminud,et pisikste mootorite ressurss on tänapäeval 200-300 tuhat
ega vist ei ole enam tõesti. kui silindrid veel enamvähem korras, st kulumisranti üleval ei ole, siis saab uute rõngastega veel elulooma, aga kui randid juba tunda, siis vajadusel vaid uus plokk.
selleks et rem mõõtusid kasutada peab ka enne üle puurima silinder võib ellipsis olla kaks kümnendikku vänt aga kaks sajadikku kui sinna lopergusse silindrisse paned rem mõõdus rõngad saad hullema kui enne ja kui sa pole rem rõngastel lukuvahesid paika lihvinud (puurimattta silindril) siis tõenäoliselt saad ka mootori kokku jooksutada ja kui klapi tihendid on läbi lasknud siis on ka sisselaske klapp silindri poolt põlenud õli kihi all ja see tõttu mõjutab surveastet kui seda ära ei puhasta saad varsti põlenud klapid rohkem ei viitsi kirjutada
see on tüüpiline kliendi jutt kes on mingi ajalehe jutu läbi lugenud või mis veel hullem netis tuhninud ja sellepärast enam mootoritele kapprem ei tehta vaid võimalusel visatakse uus mootor peale
Mingi karterituulutuse probleem ei või olla? Või proovida teist marki/viskoossusega mootoriõli? Ühel eelkirjutajal kaob õli vaid vahest, ei saa ju olla et kord on rõngad kulunud kord mitte.
Kui suur see õlikulu siis reaalselt on, maksimumist miinimumi ca 1l õli kulub 1000, 3000km, 5000km või mis kilometraazi juures? Auto vahest "soojaks" ka ikka sõidetakse? (nii et kapoti alt kuuma mootori lõhna tuleb)
Ei selgu küll mis aastakäigu Fordidega tegu kuid mingil 1000e autol hakata mootorit remontima hülsse puurides ja uute rõngaste, kolbidega kokkuladudes... ulme. Kui välja kuskilt ei leki siis on ehk odavam lihtsalt õli peale valada, valge mees sõidab autoga mitte jookse iga pisema probleemi peale töökotta.
Isegi kui esindus teeks sellist mahukat kapremonti siis keegi ei telliks sellist tööd kuna keegi ei taha seda kinni maksta
Ei usu selle aastakäigu mootoril kolvirõngaid. Pigem klapisääretihendid. Võib olla üldse plokikaanetihend. Kui siis ikkagi kolvirõngad, siis võib olla on nad kinnipõlenud. Vanasti valati küünlaaukudest sorts atsetooni sisse ja lasti päevakese seista. Siis küünlad paika ja mootorile korraks hagu anda. Eriti kui mootor oli "harjunud" tihedate külmkäivitustega.
see mootor sööb õli üsnagi meeleldi. endal läbikäidud etapp- klapisäärekad+kolvirõngad ja käras jälle. tegelikult rohkem küll süüdi õlirõngad, aga kui tegemiseks läheb, siis loomulikult kõik vahetusse.
siin ju müüakse autosid millel on oma 250000 km maha keritud
silindrid on algselt pläusti täis visatud ja kõik on algul väga ilus
aga sõida umbes 50000 km ära ja mootor suitseb nagu vana keris
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.