Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Telia tv ja internet

KARBUNKEL
18:13 23.02.2021
Mõnel inimesel veel Telia tv ehk, ja samad hädad. Tv pilt kaob ja tuleb ,samamoodi internet. Mõni päev ei saa üldse tv vaadata. Tehnik käis ja vahetas ruuteri ära, ei ole kasu mitte mingitki. Hakkan vaikselt loobuma. Mingit ületarbimist ei saa ka olla sest isegi ühe telekaga asi jama, internetti ei julge enam minnagi kui tv käib siis on kohe pilt läind. Helistasin neile ka ja lubati viga otsima tulla 15min tööd 15eurot. Kellelgi veel sarnast jama?
.
18:50 23.02.2021
Elisaga on sama jama - hangub, vahel pikemalt, vahel lühemalt ja vahel teen lihtsalt neti ruuterile taaskäivituse, sest juba mitu minutit möödas ja pilti ei ikka ei tule. Arvutis nett samal ajal samuti tumm. Ilmselt on teenust nii palju üle müüdud, et ühe masti piirkonnas lihtsalt jookseb asi kokku suure tarbimise tõttu. Ja nii ilmselt üle eesti, sest neid hangumisjutte ennegi kuuldud.
S.tt lugu on see, et sellise s.ta teenuse eest kooritakse iga kuu kena kopikas, aga keegi ei vastuta.
Kuidas tele kahel asi funkab?

Muudetud 24.02.21 09:24

stammer
19:28 23.02.2021
Eramajas optilise kaabliga ei ole sellist jama täheldanud. 2 telekat, 2 läpakat ja 1 tab pidevalt töös ja kõik toimib. Naabritel on üle "õhu" Elisa ja neil on koguaeg mingi jama.
jee.kim
19:28 23.02.2021
Mis üles/-allalaadimise test näitab?
looder23
19:53 23.02.2021
Endal vahetasin telia Elisa vastu ca 2 aastat tagasi. Otseselt mitte kehva kvaliteedi pärast vaid telia hakkas teleka vaatamise eest netimahtu küsima. Oli kõige suurema mahuga internetipakett. Ja kui see oli 10-ndaks kuupäevaks kulutatud, tuli vidinad poodi tagasi viia ning minna konkurendi juurde. Tookord vist tele2 ei pakkunud teleka võimalust ja pidin piirduma Elisaga. Ise ei oska kommenteerida, kuid naise sõnul oli telial hangumisi päris tihti. Elisal üliharva. Paraku ruuter pidi olema teleka juures, siis mul nn. kontoris vahepeal oli wifi ja vahepeal mitte. Jube raske oli tööd teha. Ega Elisa ruuteriga suurt parem polnud. Kui naine kevadel kodukontorisse jäi, siis pidin kuidagi elutoast kontorisse neti saama. Naise tööarvutil oli kaablit vaja, wifi oli liiga aeglane. Istusin juba võrgukaabli ära, aga kuskilt sain info, et netti on võimalik ka mööda maja elektrivõrku edastada. Ostsin võrguadapteri, viisin ruuteri kontorisse ja telekapildi adapteritega elutuppa. Vahest on päevi, kus telekast järelvaatamist on kehva kasutada. Pilt kipub hanguma, aga seda nüüd ka täpselt ei tea, kas on miski leviga või jonnivad adapterid/maja elektrivõrk. Adapterite müüja ütles, et tema ise ei saanudki oma kodus neid toimima, aga tema tuttavatel toimib. Müües pani mulle oma programmi märke, et kui ei sobi siis nädala jooksul võib vabalt seadmed tagasi viia. Algselt oli küll selline tunne, et tulebki tagasi viia, aga adapterite omavahel vahetamisega (üks neist peab olema saatja) ja seinakontaktide vahetamisega sain asja toimima lõpuks. Lõpptulemuseks loeksin Elisa teleka kvaliteeti natuke paremaks, kuid paar tehnilist lahendust meeldis mulle telial rohkem. Telefoni helistamise ja neti kvaliteet.... oli minu mäletamist mööda telial parem. Muidugi käib see jutt nüüd minu elukoha ja liikumiste suhtes. Mujal võib olla asi kardinaalselt erinev.
jee.kim
19:56 23.02.2021
Need adapterid eeldavad, et "võrk" on sama faasi peal ja samas grupis!
...
20:14 23.02.2021
Mina kasutan seni veel tasuta varianti ehk siis tavaantenni lahendust. Ja ka mina olen viimase poole aasta jooksul täheldanud, et telekapilt hangub kinni. Vahest isegi tunniks-kaheks enne, kui taastub. Varem seda jama polnud. Viimati oli üleeile. Nett on telia wifi kaudu ja filmide, saadete vaatamisel samuti jookseb pilt kinni. Mingi jama selle õhust võetava leviga tõesti on!
Njah bljah E60
20:30 23.02.2021
Mustamäe paneelikas starman kaabliga (Elisa praeguse nimega) null probleemi. Kaks TV-d töötavad järelvaatamisega vahet pidamata, lisaks on wifis isiklik läpakas, töö läpakas, oma mobla, naise mobla, lapse mobla, lapse tahvelarvuti, veel üks tahvelarvuti, smart TV tarbib ise ka netti. Kokku meil kodus wifi võrgus 10 seadet. Ise teen Teamsi koosolekuid, laps youtubes netis. Pole kordagi hangunud või kokku jooksnud, töötab ideaalselt. Maakodus on tv VIASAT sateliit, nende kaudu on ka nett, kuid neti teenuse pakkujaks Tele2 (neil koostöö), vahest järelvaatamine hakib ja õhtuti nett ka vahest läägib, seega pakun et asi kasutajates. Kui sama mobiili masti küljes palju inimesi, siis tõmbab kinni
Ka Telia tv ja interneti klien
00:54 24.02.2021
Kõigil, kel teil siin Teliaga probleem, 100 % teie enda süsteemis viga. Elan ise Kesk-Eestis kortermajas. Olen Telia klient olnud võib olla isegi lausa 10.aastat, aga sellist jama, mis teil toimub seal kodudes, pole mitte kunagi olnud. Netis olemine pole kunagi seganud teleka vaatamist ja vastupidi. Ainult eelmise aasta lõpus sai võetud kiirem nett, kuna laps soovis arvutis mänge mängida ja see olevat liiga aeglane mängimiseks.
Nii palju oli, et umbes 5.aastat tagasi sai ostetud üks odav tutikas läpakas ja see võis päeva jooksul 5 korda internetist välja visata, aga kohe sain sisse tagasi. Ilmselt signaal oli nõrk. Mida veel täheldasin, oli see, et kui olin ruutri lähedal, nett püsis arvutis, kordagi ei loopinud välja. Ja kuna eelmise aasta lõpus sai võimsam nett võetud, sellega siis kaasnes ka uus ruuter, arvuti enam internetist välja ei loobi.
looder23
02:22 24.02.2021
Et kui sinul toimib kuskil asulas, siis järelikult peab kõigil toimima üle Eesti ja kui ei toimi, siis kliendi viga. Eee...oled miski telia müügimees?
Mul elab sõber kuskil metsas. Mitte nüüd väga pärapõrgus. Telia oli tal kodus null leviga, helistamine. Rääkida sai ainult õues. Tele2 on igas toas ja asendis levi põhjas.
komvek
07:13 24.02.2021
Kui pilti teliatehnik ette ei saanud siis mille eest 15 raha? Nende kasjakk ju. Ma unustaks sellise teenusepakkuja hetkega.
.
08:31 24.02.2021
Kortermaju kaabliga pole mõtet näiteks tuua, probleem on üle õhu teenustega.
...
09:20 24.02.2021
Kasutan samuti Telia mobiilset internetti. Mida aeg edasi, seda kehvemaks ühendus läheb. Eriti kehva on ühendus siis kui koolilapsed on kodus ja mängivad läbi võrgu. Osa tööd pean tegema ettevõtte serveris, pidevalt katkeb ühendus ära ja viskab serverist välja. Telia TV pole hakanud proovimagi, kasutan Viasati. Olen ka Elisat proovinud, see oli veel kehvam, muud interneti võimalust meil ei ole. Ilmselt hakatakse varsti 5G müüma ja 4G tuleb enne koomale tõmmata. Siis ostetakse uued telefonid ja ruuterid, 5G paketi eest saab teenuse hinda juurde panna ja äri jälle õitseb.
marita57
09:29 24.02.2021
# Kortermaju kaabliga pole mõtet näiteks tuua, probleem on üle õhu teenustega.

Mitte ainult. Mul oli eelmisel kevadel pakett valguskaabliga tuppa kiirus 50 alla ja üles, kätte sain 1-2. Helistamised, kirjutamised, midagi ei aidanud.

Lõpuks võtsin ja viisin WiFi ruuteri (kaheaastane) tagasi ja sain ilma pikema jututa uue. Probleem kadus.

Kunagi oli ka STV üle õhu - pole paremat kvaliteeti ega klienditeenindust kohanud. Kahjuks jäi liiga kalliks.
v6sa
12:03 24.02.2021
On sama jama. Mast 700 m, otsenähtavus. Telia TV õhtuti ei toimi, mast umbes. Kuna mul on sama suuna peal ka teine mast 7 km kaugusel, siis kolis ühendus selle peale. Seal koormus madalam. Kulus tükk aega, kuni suutsin kliendipeedistusrobotist mööda tehnikuteni välja murda ja siis me ühe asise noorikuga seal pusisime.Kusjuures pilti isegi oli, lihtsalt signaali tugevus oli olematu:) Kerge külgtuulega juba kadus.

Lõpetasin teleka, muu nett toimib niivõrd, kuivõrd. Konkurentide pakkumine samale kogusele on seni olnud mõne euro kõrgem. Aga vahel keedab küll, kui laupäeva õhtul nett sigagigaaeglaseks jääb, kuna pool valda on korraga needust tarwitamas. Samas tuleb võrdõiguslikkuse tagamiseks kurvalt tõdeda, et sama jama on ka konkurentidel - lauba õhtal on nett aegalne.

Telekas käib üle sitavata, aga nende venekeelsus ajab karva turri.
Connor Flint
14:58 24.02.2021
Majas oli kunagi Telia 4G ühendus, 20/5, mast 1km, praktiliselt sirab tuppa.
Eelmine kevad, kui tuli see massiline koju jäämine, jäi sellest väheseks. Kolm last kodukoolis + naine kodukontoris. Tõmbasin Teliale kirjad/kõned peale, et keerake juurde. Loomulikult raha eest. Oh üllatust, ei pidavatki nii lihtsalt saama. Ühe päeva jagu vabandusi ja seletusi päädis nägemist Telia'ga.
Kuna telepilt on kodus endine Starman, nüüdne Elisa, küsisin pakkumist sealt. Pakutigi praktiliselt olematu hinnaga, juhul, kui tehnik leiab vajaliku... Tuli tehnik (siinkohal peab ää mainima, et no olen oma lühikese elu jooksul igast kliendiga suhtlust näinud, a no too tehnik oli ikka omaette liigast ja seda negatiivses võtmes) ning ei leidnud ei signaali, ega kiirust.
Võtsin Tele2 sim kaardi prooviks. Esimesel katsel sain kohe 30/20 kiiruse kätte (pingidest ja signaali tugevust hetkel ei pajataks). Ja seda siis ilma välise suundantennita. Kõne T2-le, et kus teil see lähim mast paikneb? Sain suuna ja kauguse. Väline suunantenn külge ning 6,2km kaugusest mastist tuleb pea kogu aeg 65/45 kiirusega. Tõstsin ühenduse 900 MHz pealt 1900 peale ja viskas veelgi juurde. Parimatel hetkedel on ka 120/75 kiirust nähtud.
Kui selle Telia 20/5- kitkus ja katkus pidevalt, siis nüüdseks pea aasta T2-te tarvituna ei meenu eriti ühtki säherdust sündmust.
Al
16:29 24.02.2021
Mulle ütleb see ainult seda, et T2 teie juures kliente vähem. Õhk on jagatud resurss nii T2, Elisale kui Teliale ja kui see klientidega täidetakse, siis pole enam vahet mis ruuter, teenuspakkuja , sagedus või kaua tehnik koolis käinud. Aga õnnelik sina, et leidsid sellise vähem kasutusel oleva sageduse, meie juures on kõigil teenuspakkujatel pidevalt sagedused/kanalid täis.
Nii on.
16:41 24.02.2021
Bottom line
——————-
Kõik oleneb kui palju teisi kasutajaid sama mobiili masti küjes on (õhtuti tõmbab aeglaseks)

Tuleb oodat E.Muski sateliit internetti
Al
16:47 24.02.2021
Ja kuidas sa arvad, et Musk sulle selle neti toob, viskab kaabli satelliidilt alla? Ma ennem ootaks, kuidas Elektrilevi oma optikaga laiali veab.
E muski nett
17:23 24.02.2021
Väidetavalt ei ole kaabliga, ikka üle õhu (sateliidi ja kodu vahel pole kaablit) tuleb vastavad seadmed soetada koju
Al
18:02 24.02.2021
See üldiselt ei olnudki tõsine küsimus, pigem viide sellele, et samad raadiolingi probleemid on ka seal(jagatud piiratud ressurss). Ehk kui see ka valmis saab, siis pakun et kodukasutuseks jääb kalliks(et hoida kasutajate arvu all ja kiiruseid üleval) või pigem madalate kiirustega odavamaks võrguks(näiteks IoT seadmed). Kallist ja aeglast satelliit Interneti võid ka praegu tellida.
63amg
18:15 24.02.2021
alles rebiti särki ja pasundati,et eesti on euroopas esimeste seas internetiga.tegelikuses,nagu paljude asjadega ,oleme aafrika tasemel !
.
18:28 24.02.2021
eesti on esimeste seas nende hindadega, mida meil neti eest küsitakse.
jee.kim
18:31 24.02.2021
Eesti ongi selline tore väike banaanivabariik!
Internet, kui see olemas on, on Euroopa üks kallimaid ja levi on ka sellina, nagu ta on...
Ma olen ikka öelnud, et eestlane ei ole rahvus, eestlane on lihtlabane lüpsilehm, keda iga päev lüpstakse:kütuse, veega, soojaga,toiduga, internetiga....
Korra aastas, tulumaksu tagastamise päeval aetaks kilekindaga käsi korra *****, eestlane teeb rõõmsalt MUUUU ja lüps jätkub!
Ilusat aastapäeva.
kolimisteenus24
18:51 24.02.2021
Koli minema, kui nii kehva siin.
Ei ole ma näinud rahvust euroopas, kes oma riiki ei kiruks.
Connor Flint
19:22 24.02.2021
Väike OT jutuke, kuda mujal maailmas on:
Kuna töö on selline, kus on (tegelikult viimase aasta jooksul null) ka palju reisimist üle planeedi, siis on ka kogetud maailmaavaruste netivõimalusi. Ettekiirustades võiks öelda, et Eesti on seal kuskil keskel.
Ja planeedi mastaabis hakkab neid tühje, netita laike aiva vähemaks jääma. Ja no üllatusi on igast olnud, nii häid kui halbu - kus eeldad, et keset maailmakuulsat suurlinna on püss-nett ja tegelikult saad vaid nii palju, et e-kirja pealkirju lugeda või, kui keset vihmametsa džunglit vaatab vastu 100 megane ühendus.
Elame ikka huvitaval ajastul: oma Kapakohila talu saunast võid videokõne Uruguay mägedesse teha. Või remote desktopis laeva katalüsaatori automaatikat uuendada, samal ajal, kui see laev ise kuskil ulgumerel hulbib. Või no mida iganes - ainuke takistus on fantaasia... õigemini selle puudumine.
Ja no, eks ole noil reisidel ka eestlasi kohatud. Kohas, kus eestlane arvab, et no sellises kohas teist eestlast küll olla ei saa. Kus ühes Brasiilia väikelinna lennujaama ees kaks eesti keelt rääkivat tibinat valjul häälel kohaliku moblalevi ja selle olematut netti kirusid. Ning teineteisega nõustudes tõdesid, et nett on inimõigus ja Eestis on sellega kõik kõige paremas korras ning see antud koht sääl on ikka paras kolgas. Mina nendega juttu ei teinud ja läksin muiates mööda... Eestlasi võib krt ikka igas kolkas kohata...
KARBUNKEL
22:39 19.05.2023
Vana teema aga hädad on nüüd veel hullemaks läinud. Telia internet olematu kiirus, maksan 10korda kiirema neti eest raha ja tv pilti pole! kas tarbijakaitsest oleks abi? teliast öeldi et oleme mastist liiga kaugel ,kuigi mis on et mast on alati ju sama kaugel olnud . soovitati veel et tellida neilt antenn katusele mille suur tõenäosus pidavat olema et ei aitagi midagi. internetti reklaamivad 5g , meil on 0g!
KARBUNKEL
22:58 19.05.2023
mitu kuud tagasi käis see tark telia tehnik ka kohal kui internett jamas nagu ikka, ütles vahetame ruuteri ära kuutasu tõuseb. kahjuks oli siis asi korras sel hetkel kui tehnik uksest lahkus. nüüd nii pertses kui olla saabki, videod ja internet -head aega. siia kirjutamine võttis ka tund aega. nett käib sisse ja välja . hakkan mõtlema tarbijakaitsele ja kas oleks tolku ja vb kaaskannatajaid et mingi ühine vaie teha. Olen näinud välismaal et selline ühisvaie vms mitu inimest kaebavad firma kohtusse on üsnagi hästi lõppenud, nüüd jääks veel üks korralik advokaat muretseda kas on siin?
wigry
14:03 20.05.2023
Alati saad ruuterist kontrollida singaalitugevust, kas sela on piisavalt pulkasid? Samas isegi kui pulgad põhjhas võib olla netiprobleemiks lihtlabane kasutajate üleküllus. Mast suudab ainult teatud hulga klkiente teenindada ja kui viimasel ajal onlähikonda mingi uusarendus tekkinud siis on mast hõivatud ja tulemuseks ongi null internet.
N
15:28 20.05.2023
Tarbijakaitse peale pole siin küll midagi mõelda, vaid teha.
Kui teenus on reaalselt kättesaamatu osa ajast, siis tuleb teenusepakkujal teha vähemalt soodustus.
Deus
16:57 20.05.2023
Levi põhjas olek ei tähenda midagi, loeb SNR/RSRQ ehk levi kvaliteet. Ühel majapidamisel väline antenn lahendas kõik mured ära. Sai pandud täpselt see antenn: https://www.oomipood.ee/product/l4g_mimo_15_10_4g_3g_gsm_val
iantenn_15db_sma_pistikud_2_10m_kaabel

sma pistikud sobisid täpselt huawei külge, ei pidanud isegi otsi ringi tegema. Selle antenni paika panek aga on omaette teema ja vajab oskusi ja natukene teadmisi raadiosidest ja levidest. Õnneks on üsna madala sagedusega kogu see LTE osa ja võib millimeetri või paar isegi eksida paremale-vasakule ilma suuremate tagajärgedeta.

Muudetud 20.05.23 16:58

hlm
17:44 20.05.2023
Kah jaurasin mõned aastad tagasi suht äärealadel 4g leviprobleemidega ja katusele läks Huawei "termos"(B2368) Igati õigustanud on ennast. Küll aga võtsin kohe kolme teenusepakkuja SIM -id katsetuseks ka ja neist parima leviga läks käiku.
187373
09:37 21.05.2023
vahetasin ka Telia Elisa vastu,Telias maksin 67 euri kuus,nüüd Elisa ja samad tingimused ja hind 36 euri.
Deus
10:03 21.05.2023
Elisa tegi vahepeal kampaaniat kusjuures, et paigaldas Zyxeli IDU ja ODU (indoor unit, outdoor unit) combod enda pikaajalistele 4G klientidele, sellega sai levi veel paremaks, kui ülal välja toodud antenniga, saatja/vastuvõtja võimsused tõenäoliselt paremad, ei ole süvenenud spec'i.

Aga see siin on Telia teema...

Muudetud 21.05.23 10:04

ConnorFlint
11:31 21.05.2023
Pole küll otseselt Teliaga pistmist, kuid "nipid" on kõikidel noil oppidel samad...
Endal küll T2, kuid sai kah oma ühenduse kvaliteeti just Deusi poolt mainitud Oomipoest antenniga.
Esmalt sai antenn suunatud erinevate kaardirakenduste abil maasitkul mingit sihtmärki võttes (mast minust u 6,2km. Kui ise masti asukohta ei tea, siis näit cellmapper abix) ning siis sai juba mängitud läppariga antenni kõrval istutet ja seda siis siia-sinna muditud, samas teste tehas ja signaali jälgides.
T2 pakub siinkandis kahte sagedust ning lukustasin oma karbi kõrgemale sagedusele (kusjuures, kõik karbid ei võimalda sellist settingut). Signaali kval on küll kehvem, kuid kiirus madalama sagedusega võrreldes pea 3x kiftim (hetkel ping-20, DL-105, UL-30). Korra muutsin ühenduse madalamale sagedusele ja ping-45, DL-40, UL-25. Ju siis on madalamal sagedusel rohkem rahvast küljes.
Deus
11:41 21.05.2023
Mida kõrgem sagedus, seda kiirem ongi, füüsika on selle asja nimi. Ühtlasi füüsika räägib ka seda, et mida kõrgem sagedus, seda kehvemini läbi tungib materjalist. Võib juhtuda, et paari aasta pärast kõrgem sagedus kukub ära ja põhjuseks on, et mingi puu on täpselt õige pikkuse jagu juurde visanud ja kevadel lehte läinud.

Muudetud 21.05.23 11:41

ConnorFlint
12:16 21.05.2023
Ah lahe, mul veab siis sigamoodu...
Naabremees tegi just talvel tollel suunal oma metsas lagedat... ei nõnna pea kasva miskut ette ega läe lehte :)
KARBUNKEL
13:57 21.05.2023
No leviprobleem ei tohiks vist olla mul ikkagi ma arvan. Mast on umbes kilomeetri kaugusel. Välismaalasi on küll jah ka siia kanti roninud , juu siis on ülekoormus. raisad ei võta ette ka midagi ütlevad et osta antenn ja muudku restarti ruuterit.
Deus
14:11 21.05.2023
Sa ei saa öelda "levi probleemi ei ole" enne kui sa tood välja konkreetsed levinumbrid. See on sama hästi kui öelda, et õlis probleem ei saa olla igatahes, sest õli siin mootoris ei ole.
PS
22:39 21.05.2023
Kunagi oli ka leviga Telias probleeme. Mast vaid 300m kaugusel, aga üritas siduda kaugema mastiga. Telia soovitas ka eri ruutereid ja välist antenni. Lõpuks selgus, et masti seadmes mingi tarkvara viga. Selleks kulus mõned kuud kurtmist ja ruuterite vahetust. Mõni naaber pani isegi välise antenni. Nüüd nett kiiremgi kui linnas tööl. Oma kurtmistes teenusepakkujale peab olema järjepidev ja koostööaldis, koos leiab lõpuks ka vea... Mitte ise mingeid teste ja teooriaid arendama... Telia piiramatu nett läbi õhu 16.- kuus, mis kolme ja kuuekümnega summasid te maksate?
looder 23
07:26 22.05.2023
PS loeb teema pealkirja.
Ants maalt
08:53 22.05.2023
Maamajast on 10 km raadiuses 3 masti. Neti võtsin Elisast, sest ainult tema tagas "püsiva" ühenduse. Ostsin nn termose https://digi.geenius.ee/blogi/elisa-blogi/jarele-proovitud-k
ui-hasti-toob-termos-ehk-valiruuter-maakohas-kiire-interneti
-tuppa/
Tehnik mõõtis kiiruseks isegi 120 mega. vms iganes see tähendab. TV tõin tuppa Telia digipoksiga- meeldib just selle kiirus ja menüü lihtsus. Nüüd on 2 aastat niimoodi ja internet levib ka hoovi peal 20 sammu kaugusele.
Igasugu mobiilside tehnikuid siin mõõtmas käinud väidavad, et kehvem olukord on neil, kes elavad mastile lähemal kui 1 km.
Ants maalt
23:22 22.05.2023
No misse Telia teema siis nii tähtis on? Kui lähedal on veel pakkujaid( nende levitugevuse saab üsna lihtsalt ja tasuta kindlaks teha) .ka mina loobusin Telia netist maapiirkonnas, peale 5 aastat kestnud sõda Elisaga kui nad lõpuks peale mitmekordseid mõõtmisi ja antennide suunamuutmisi külvasid meie küla üle ülevoolava internetiga... Oli veidi vaja meelde tuletada, et kui Radiolinja Eestisse tuli, siis olime me koos vennaga esimesed liitujad... Aga see netiantenn tõesti töötab nagu lubati, katseperiood on ammu läbi ja mai loobu enam temast. Seda enam, et üks eelmine naisminister keelas väljaspool suurlinnasid optilise kaabli vedamise ää. Et lihtrahvale pole vaja mingit internetti.
kui sul karpunkel miskit kohale ei jõua, siis vaata üle ühendused, mõõda testkiirused, vaheta seadmed, vaheta teenusepakkuja. Minul on korduvalt käinud nii linnas kui ka maal tehnikud(Elisa ja Telia) ja mitte keegi pole mu käest raha küsinud.
Deus
08:40 23.05.2023
Valejutt, Estwin ja muud optikaprojektid on täismahus tööl. Ära levita valesid!
ConnorFlint
09:15 23.05.2023
OT:
Tänu sellele teemale siin, hakkasin T2 maste oma elamise ümbruses täpsemalt uurima ja selgus, et külje alla on uus/uued antennid tekkinud.
Hetkel suundantenn 6,2km kaugusele mastile suunatuud 46° asimuudi peal (sagedusribad 3, 20).
Uus mast 1,5km 76° peal (sagedusribad 3, 20).
Ha, õdal on tegevus teada :)
Kaeb järge, mida lähem mast pakub.
-
Meil jookseb ELASA kaabel küla servast läbi, isegi liitumiskaev sääl olemas, a tollest vähe tolku, kui külavahelist projekti pole. Õigupoolest, MTÜ baasil on projektile hoogu kogumas, kuid too kõik võtab pire aega...
Ants maalt
21:09 25.05.2023
Vbl muudeti neti kättesaadavust hiljem kuid vallast öeldi, et nemad ei toeta enam optilise vedamist ega anna ka luba kuna riigipoolne toetus nulliti ära. Kui eravärk ja sul raha nigu ratsaobesel sitta, siis võib tõesti kõik load ja planeeringud kinni maksta. Esitasin 5 aastat tagasi avalduse kolmele optika panijale. Siiani mitte ühtegi piiksu ja arvan, et ei tule ka lähima 20 aasta jooksul.
KARBUNKEL
09:28 27.05.2023
Praegu meil siin ka veavad valguskaablit ,see aasta pidavat isegi valmis saama.
Saab vaadata kaa millal ja kas kaabelit saad: https://www.energia.ee/et/era/kiireinternet?gclid=EAIaIQobCh
MIlJObrO6U_wIVDkGRBR3_jgZHEAAYASAAEgK0ifD_BwE#sisestaaadress
kupu_3
22:41 22.02.2024
Tuli Telialt teade, et mu ruuter on vaja välja vahetada. Praegu 50 mbit. tellitud juba 10 aastat. Tulemas on 100 -ne pakett. Istub optika taga,
Pakutakse kahe vahel Technicolor DGA4330 (Telia X2) ja Genexis Pure ED500. On neil mingi vahe ka olemas? Pean tegema valiku.
Deus
22:44 22.02.2024
Kui ise ei halda ja kordagi sisse ei vaata, siis pole sinu jaoks mitte mingit vahet.
Teadlanee
10:38 23.02.2024
Rohkem tarku raamatuid, vähem uudiseid, telekat ja meediat.
ConnorFlint
11:25 23.02.2024
OT:
Teadlanee - millest ära tunda, et tegu on targa raamatuga?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte