Renault Megane 2 "Check ABS" põhjuse täpsem veakoo
rings
14:48 11.05.2023
Tere!
Probleem järgmine:
Renault Megane 2 aastast 2008. 1.6l 82kW bensiinimootor (K4M). Hakkas andma veateadet "Check ABS". ABS ei tööta, aga muus osas pidurid töötavad ning samuti on piduriklotsid-kettad-vedelik kõik normi piires. Auto läbis ka mõne nädala eest edukalt tehnoülevaatuse.
Minu väike peake ütleb, et ilmselt kas mõni ABS andur on saba andnud või siis ABS pump katki. Viimane oleks korda teha juba kallim lõbu.
Lugesin oma "hiinaka" OBD2 lugeriga veakoodid ja näen väga üldist veakoodi "P0571 [0x0571] Cruise control/brake switch A - circuit malfunction". See ei ütle mulle midagi rohkemat kui "Check ABS". Proovisin nii üldise "Renault OBD2" profiiliga kui "Megane II K4M spetsiifilisega" ja mõlemad annavad sama tulemuse.
Lootsin, et saan täpsema veateate - et äkki suudab isegi öelda, milline ABS andur katki..
Küsimus - kas Megane2 peaks suutma ABS kohta anda täpsemaid veakoode?
Või pole täpsemat veakoodi võimalik saada ja tuleb ükshaaval ABS andureid jms kontrollima hakata?
Jah, hakkagi ükshaaval kontrollima!
Võib olla, et tagumised anduri kandurid on ära ussitanud ja võib olla, et ABS "võrud" on katki...
ESP viga ei anna?
Ratta kiiruste järgi katkise ABS anduri/rõnga tuvastamine on hea mõte ja proovisin seda. Aga - "hiinakas" OBD2 lugeja näitab ainult üsna väikese hulga andurite näitusid ja rataste kiiruseid mitte.
Ilmselt mul mõistlik lasta see viga välja uurida nö päris remonditöökohas. Lootsin vea põhjusele ise järele jõuda ja veidi raha säästa, aga jätan ise uurimise mõne tuleviku probleemi jaoks. Vanal Prantsuse autol probleeme jagub, nii et kindlasti varsti jälle võimalus uurida.
Nii on - Prantuse autode spetsialistide juures sai 30min-ga selgeks, milline ABS andur katki - arvati, et oli sõidu käigus millegagi pihta saanud.
Kuna tegemist 15a vana Prantsuse autoga, siis olen kindel, et mul õnnestub millalgi järgmise probleemi diagnoosimise ja parandamisega ise kätt proovida.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.