Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Õiguste äravõtmine sõjaväes arstlikul läbivaatusel

vlad474
10:06 03.06.2023
Tere

Nad ähvardavad minult õigused ära võtta, kui ma järgmisele tervisekontrollile ei ilmu. Mul on 28. sünnipäevani jäänud umbes poolteist aastat ja olen valmis kogu selle aja trahve maksma, nagu praegugi. Kui nad ikka õigused ära võtavad, kas ma saan 28-aastaselt lihtsalt uuesti tagasi võtta või oleneb see kohtu otsusest?

Muudetud 03.06.23 10:07

Deus
10:10 03.06.2023
Tuleks alustada, mis õigused... Kui saad hullu paberid, siis relvalubade ja juhilubade ja paadilubade jne lubadega elu lõpuni kriips peal.
vlad474
10:13 03.06.2023
Unustasin täpsustada, et räägin juhiloast
lumehelbeke liuglemas
10:30 03.06.2023
paljas juhiluba ei anna kahjuks Eesti riigis juhtimisõigust
vlad474
10:42 03.06.2023
Mis sul mõttes on? Mul on B-kategooria õigused, nad ähvardavad need minult ära võtta. Kas ma saan uuesti eksami sooritada ja uued õigused saada?
suur terts
10:57 03.06.2023
Aga alustaks esmalt sellest, et mis põhjusel komisjonist eemale hoida? Mingi põhimõtteline hoiak? Vast ongi põhjust load hoiule anda?
to Deus
11:27 03.06.2023
Lugupeetav Deus võiks täpsustada, mida ta silmas peab "hullu paberite" all? Kas teovõimetuks tunnistamist? Või mingit muud ravimatut vaimuhaigust? Episoodiliste ja medikamentide manustamisega kontrolli all hoitavate puhul see minuteada nii ei ole, kui just viimasel kümnendil seadusandlust muudetud pole. Mäletan, et varemalt on küll räägitud arstidele tervisetõendi kehtetuks tunnistamise õiguse andmist, mida ma ise ka täielikult pooldan, aga seda eelkõige relvaloa kontekstis. Ei oska öelda, kas see vormistati seaduseks või mitte.
Täpsustamine oleks igati asjakohane, muidu äkki mõni võtabki seda poolinfot siin tõepähe. Kui kodanik Deusil on uut ja asjakohast infot, siis palun julgelt jagada.

Oma riigi kaitsmine on pigem ikka auasi ja ajanteenistuse võiks läbida nii varakult kui võimalik.
booobik
11:37 03.06.2023
Seda keissi tahaks ehk Lust kasutada oma saates.Lindistatud ähvardused oleksid vist asja eest..
Deus
12:51 03.06.2023
Lugupeetavusega pole siin midagi pistmist. Ise vastasid enda küsimusele oma küsimusega. Ajutise ravivajadusega meie riigis veel imbetsilliks ega debiilikuks pole kedagi tehtud. Tervisetõend kehtib kuni kehtib ja juhilube enam pikendada ei saa lõpuks kui need tehtud, sest uut tervisetõendit ei saa välja kirjutada.
Td
13:24 03.06.2023
Järjekordne liba-teema pakun.
Aga neid luuserid muidugi kõik kohad täis kes põgeneb välismaale tööle jne.
Jah igasugu load võiks neile keelatud olla.
looder 23
16:09 03.06.2023
Olles Eesti ajateenistuse läbinud, siis ei näe sel klounaadil mitte mingit mõtet. Äärmisel juhul 4kuud, kaitseväelase baaskursuse väljaõpet ja see ka kõik. kel huvi läheb edasi õppima, kel mitte, sukeldub tavaellu. edasine võiks olla ainult õppuste raames. kui 4 kuud on basskursust, siis ülejäänud aja sügatakse mune. Milleks? Et saada sõltuvalt aastaajast ja talvest filingraane lumerookimise väljaõpe? Need 2 laagrit mis selle ülejäänud 7 kuu sisse jäävad võib teha õppuste raames. Minu soovitus on, kui suudad viilida, siis viili. Tutvu seadustega, et kuidas võimalik ja tee seda.
Fhjh
20:47 03.06.2023
Kes siis sõtta läheb, kui häda käes?
karpunkel
08:58 04.06.2023
Mind tunnistati ka kunagi hulluks. aga näed kõik load on siiani olemas!
Deus
10:34 04.06.2023
Sa oled vene ajast, siis sai 4 rubla 20 (või oli 12, vanemad parandage) kopikat eest päris palju asju. Mul emal ja õel on kõik tähed plastikusse raiutud, mis MNT alfa-omega raamatus eksisteerivad.
ConnorFlint
10:56 04.06.2023
Muide, praeguse Eesti Vabariigi algusaastatel oli kah "kõik" võimalik. Tasusid poolametliku hinnakirja alusel obroki ja oligi alfa-omega olemas.
-
Sõjaväest:
Lõppkokkuvõtteks käisin ära, kuid olin kah pisut eemalehoidev tollest jaburdusest. Ja kut siis "ah, olgu, käin ää", sattusin väeossa, kus kompaniiülem arvas, et vot tollest rühmast teeb "nähtamatud, kuulikindlad". Ja sain aasta otsa siukest vatti, trenni ja koolitust, et jäi kohati tunne, nagu oleks mingi eliitrühm. Ka varustus oli meile nö väljaspoolt nimekirja. Peamiselt see isiklik, taktikaline vormivarustus. Kuid oli ka relvi siukseid, mida teistele rühmadele ei väljastatud.
Kokkuvõtteks: tollal stt küll tihti kees, kuid takkajärge meenutades oli lahe aeg. Paljudega rühmast on suhtlus seni aktiivne.
Nii, et kui kõik saaks siukest vatti, oleks asjal isegi jumet, kuid üldiselt on sääl nö tavaolukorras see ajateenimine täielik aja teenimine.
looder 23
15:10 04.06.2023
To fhjh, sõtta läheks täpselt samapalju kui praegu läheks. Sest korraldatakse mobilisatsioon ja minek. See, et ma 20+ aastat tagasi selle baaskursuse läbisin ning siis 4 kuu jooksul 2-s laagris käisin, talvel lumerookimise eriväljaõppe sain, ei tee must just erilist sõjardit ja professionaali. Ma olin esimene lend kes sai hakkama 8 kuuga. 110% mahavisatud aeg. Nagu connor juba ütles, aja teenimine. Ei näe mitte ühestki otsast selle kasulikkust. Ainuke mõte ongi see baaskursus ja hilisemad kordusõppused. Minus ei tekitanud see aja teenimine mitte mingil moel patriootlikust, vaid just vastupidi. Vastikust Eesti riigi vastu, nähes seda mõttetust, mis seal toimus. Midagi ei ole teha, nii see oli. Patriootlikus kasvas minus ajapikku ning olukorra tekkides ei paneks ma plagama vaid läheks ikkagi Eestit kaitsma. Aga väljaõppe peaksin ikkagi saama. Sellest aja teenimisest 20+ aastat tagasi, ei ole mingit kasu. Seda enam, et ma ei käinud seal mingi noore nagana pärast kooli, vaid olin juba natuke vanem. mitte küll nii vana kui teemaalgataja, aga see lõi mu ellu päris suure augu. Seega olen igati teemaalgataja poolel, kasuta igat võimalust, et sellest pääseda.
V
19:35 04.06.2023
Mingi hale kiun selle viimase kirjutaja poolt :):)Selle iba oleks võinud ühe lausega ära öelda.Mõni andis peksa v?
The Terrifying $1.2 Trillion P
19:52 04.06.2023
Ma pean imestusväärseks, et leiduvad veel need, kes arvavad, et meil jääb aega kuulutada välja mobilisatsioon, koonduda kuskil ja minna mingile rindele..
.
20:46 04.06.2023
meil jääb aega kui neil on plaan tallinn kolme päevaga ära võtta- siis on eelnev vägede koondumine piiri taha näha. aga kui kohe pannakse raketid ja droonid lendama, siis eriti palju aega ei ole jah.
siberia
22:21 04.06.2023
B-kat tervisetõendi annab minuteada perearsti õde ja andmine või mitteandmine ongi tema otsustada. Esitatakse enda poolt tervisedeklaratsioon mis on sama IQ tasemega kui USA viisataotlus. (peab olema eriline juhm et sinna midagi see selllist kirjutada nagu " muidu olen kõva sõidumeees aga jään roolis magsma" või "käin regulaarselt Iraanis"

Tervisetõendi jaoks vaadatakse ka meditsiinilist digilugu.Seal on kirjas tuvastatud asjad.
Kui med komisjonist kõrvale hoida siis maeisaaaru mida see komisjon üldse tuvastada saab?

Ilmselt püütakse läbivaatuset keeldusid selle jutuga lõhki lüüa, Varemgi juhtunud.
Ants maalt
21:57 05.06.2023
B kat juhtimisõigus kehtib 10 aastat. Kutselisel juhil, kel on C, D ja E siis neil 5 aastat. Selle aja lõppedes kaotab juhiluba oma õigused. Kui viivitad, siis tuleb juhiluba uuesti taotleda. Nalja sellega pole, pol näeb seda kiiresti kas sul on tervisetõend kehtiv või ei. Niisama ei saa keegi tervisetõendit tühistada, see arstide rida ja neil on oma kinnine ring, igasugune amet neid ei kamanda.
siberia
00:21 06.06.2023
Teine asi oleks juhtimisõiguse peatamione karistusena. No näiteks elatisvõlgnevuse korral saab juhtimisõiguse peatada, seda tehakse kohtutäituri kaudu.
Mingisuguse 2017 a ajaleheartkli järgi oli ministeeriumil plaan ka kaitseväeteenistusest kõrvalehoidjate juhtimisõigus peatada (seaduseelnõu) kuid sinnapaika kõik vist jäigi. Vähemalt Kaitseväeteenistuse seadust diagonaalis lugedes näis et tervisekontrollist kõrvalehoidjaid saab endiselt ainult sunnirahaga mõjutada ja juhtimisõiguse peatamisest polnud juttu.
Willem0
22:05 12.06.2023
To. The Terrifying $1.2 Trillion P (registreerimata)
Arenda ja laienda oma mõtlemist. Sama lollus mida tihti kuulen selliste inimeste suust nagu teie ,kas arvavad, et aitab ühest pommist küll. Rohkemat mõelda ei suudeta.
.
06:18 13.06.2023
ühe pommiga just ilma ei tee kui see muidugi aatomit ei sisalda, aga mõned pommid teevad juba palju kurja kui need suudetakse meie ühte piirkonda koondunud elektritootmise kõrvaldamiseks kohale juhtida. väike diversioon ka merekaabli juures ning pime ja tumm riik on suht abitu. moblamastid töötavad oma akude peal veel heal juhul 12 tundi, mõni ehk ka 24. kas riigil on selliseks juhuks mingi kriisiplaan, ei tea, aga elanikele vist on räägitud, et varuge tikke ja küünlaid ja patareisid ja konserve.
siberia
07:46 13.06.2023
Seda nimetatakse diversiooniks ja võib kasvõi hommepäev ilma mingi pommitamise või mobilisatsioonita toimuda.
Küsimus on pigem selles et miks peaks. Vallutajal ei ole tavaliselt eesmärgiks infrastruktuuri ära lõhkuda sest tal on seda endal vaja. Kui siis taganemisel.

Eesti puhul on oluline kaitse sügavus. See pole Ukraina, Poola ega isegi Soome kus võib suht lõdva randmega 200 km tagasi tõmbuda et siis ise peale hakata suruma. See hädaldamine kolmetunnise sõja teemadel tulenebki riigi väiksusest.
Teine ja suurem probleem on elanikkonna meelsus sest ükski vallutussõda ei ole jätkusuutlik ilma kohalike elanike toetuseta. Eestis lõhestatakse elanikke teadlikult kaheks leeriks ja see on lühinägelik. Niimoodi on küll lihtsam valitseda ja järgmistel valimistel punkte koguda kuid mingi konflikti korral on vastaspoolel korralik platsdarm millele tugineda.
.
07:58 13.06.2023
Vallutajal ei ole tavaliselt eesmärgiks infrastruktuuri ära lõhkuda sest tal on seda endal vaja.

kuna me peame hetkel vallutajaks vaid ühte riiki, siis käimasolev sõda näitab, et neil ikka sügavalt poogen selle infra säilitamisest. üldiselt saab kõik uuesti üles ehitada kui maalapp enda valduses.
ConnorFlint
08:21 13.06.2023
Ha, lahe...
Sujuvalt läheb teema üle strateegide mõttekojaks...
Mis kah pole paha teema...
siberia
08:27 13.06.2023
Pigem ei ole poogen olnud. Krimmi äravõtmine läks suht valutult sest oli elanikkonna toetus ja infra jäi suures osas terveks. Sama moodi Aasovi mere sadamad jms. Donbassist veeti juba 2014 üksjagu tehaseid ära Venemaale.
No Azovstal pommitati maatasa aga mitte sellepärast et oleks vaja ära lõhkuda vaid seal oli kaitse organiseeritud.
Hilisemad hävingud on juba taganemist tingitud.

Siin oli nüüd juttu et venelased lajatavad hakatuseks elektrijaamadele pommiga ja lõhuvad merekaablid ära.
.
09:35 13.06.2023
ei ole meil mõtet tugitoolikindraliteks hakata, aga olen siin juba varem maininud, et igal külal võiks olla väike päikesejaam ja tuulik- saaks vähemalt vallavalitsusse elektri ja miskit olulist käimas hoida- veepumpla, koolimaja, kuhu varjuda ja toitu valmistada jne. nagu elu on näidanud, viib meil ka mõni suurem lumesadu elektri päevadeks, tugevamast tuulest rääkimata. mis strateegiast siin üldse rääkida kui juba rahuajal sellised pikad elektrita olemised võimalikud. ja meil ei ole orkaane, ei ole maavärinaid, ei ole üleujutusi-tsunamisid ega muid päris hulle loodusjõudusid.
siberia
13:04 13.06.2023
Ega strateegia pole mingi väljavalitute teema kus kõrvalised sõna ei tohi võtta. Igaüks koostabki enda jaoks ise strateegia , juhuks kui riigivõim laiali valgub.
Minuteada on mingine iseseisvus generaatori te, varjendite jms näol igal ärksamal talumehel juba ammu olemas. Koolidest ja vallamajadest ei tea.
Deus
13:07 13.06.2023
Mis sa selle elektriga ikka peale hakkad, suht ainult sügavkülma jaoks vaja tegelikult.
Peale selle kirjutamist tulid tänapäevased ehitused silme ette, kus igasugu elutähtsad asjad on elektri peale tehtud nagu näiteks söögi tegemine ja sooja vee tegemine ja küte .... kesine lugu tõesti :)
.
15:19 13.06.2023
no võta või veevärk kuressaare näitel- kui lihtne on linnatäis inimesi veeta jätta.
Deus
15:40 13.06.2023
Nii ta on kahjuks, mäletan siin mõned aastad tagasi, kus sai seda jama läbi mängitud pärisseadmetega, siis elektrijaama (Siemens kontroller) põletasid ründajad maha kolmandal päeval aga veejaam jäi meil töösse, sai peldikus küünlavalgel käia. Ma ei tea, kas meil koolides veel õpetatakse, et peale keetmist on jõe ja järvevesi meil väga ohutu juua tegelt. Linnades vist enam ühiskaevusid ei ole. Minu mälestuses on hetkel vist Nõmmel äkki üks olemas, millest ilma elektrita vett kätte peaks saama. Väiksemate piirkondade pärast väga ei muretse, meil neid allikaid 3 kilomeetri raadiuses nii et kipitab, peab aind teadma, kuhu suunas kõndida. Suurlinnad ongi kõige suurem mure, kui veevärk ei toimi, siis on haigused väga kiired tulema.
v6sa
10:48 14.06.2023
Kuressaares ei olnud inimesed veeta! Vett oli neil küll ja seda oli ka üsna lihtne ohutuks muuta. Küll oli see tülikas ja nõudis üsna suuri ümberkorraldusi igalt veetarwitajalt, mida keegi väga teha ei viitsinud. Lihtsam oli osta pudelivett ja vinguda vallaviletsuse kallal.

Algse küsimuse püstitus on selline, et vastuseks saab olla vaid: kasvata endale selgroog ja täida oma kodanikukohust, mitte ära vingerda halisedes!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte