Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Skoda 2.0 147 kw mootor (CCZ) ka probleemne?

kult_rukkis
14:08 06.06.2023
Tekkis küsimus targematele, et teadupärast on Skoda ja ka teiste VAG gruppide väiksemad bensumootorid probleemsed (söövad õli, kolvid kuluvad jne).
Kas see kehtib ka 2.0 147 kw bensiinimootori kohta? Mootori tähis on CCZ.
..
19:53 06.06.2023
Octavia 110Kw
08:03 07.06.2023
Oman 4 aastat vana Octaviat, mille mootor 110kW TSI (vist 1.4L).
Ostetud uuena, läbisõit 130 000 kanti.
Pole pidanud kordagi hoolduste vahel õli juurde lisama
maaks
08:43 07.06.2023
See, et kuni 200kkm läbisõiduni ei ole vaja hoolduste vahel õli juurde valada ongi normaalne :-)
Octavia 110kw ts1
09:44 07.06.2023
200 000 pealt tuleb juba päris paljudele autodele hakata enne korralist hooldust õli juurde valama :D
toyots
10:48 07.06.2023
Minu teada on juba viimased 15 aastat kõiki VAG turbomootorid ehitatud nii, et võtavad kuni 1l õli 30 000km peale.
Juhendis peaks ka olema kirjas, et mis see lubatud piirmäär on.
Kui on 30 000km hooldusvälp, siis on suht tavaline, et tuleb vahepeal ise õli juurde valada.
ConnorFlint
13:03 07.06.2023
Naisel oli tööauto 1,4 110KW Octavia.
Uhas tollega 150tuh km läbi ja pold küll kuulda olnud, et oleks õli pidand pääle valama.
Sõbra naisel on hetkel 2.0TSI Octavia, vist 140KW ja pole kah miskit õliteemat old...
A66
14:05 07.06.2023
Õli võtavad konkreetsed EA888 mootorimudelid, üldistades gen2. Kui kodutööd ei tee, langed ohvriks niiet arugi ei saa. Väga üldistades võib öelda, et pisikesed bensukad 1,2 kuni 2,0 on probleemsed vahemikus 2009-2014.
R
18:20 07.06.2023
Samas kui õlipudel pagassis on, siis ehk ei häirigi väga, et pead paari kuu tagant peale valama nagu klaasipesuvedelikku. :)
See olevat tehtud selleks, et saaks kohe külma mootoriga sõitma hakata.
kodjaq
09:17 12.10.2023
Siin on nagu telefoni mäng.keegi esmapostitaja küsimust ka luges? 2,0 bens endal probleeme pole olnud.vahetad õigel ajal õli 15000km ja sõidad.30000meie kliimas on liig.
KeegiTeine2
11:58 12.10.2023
Tere!

Sõidan teist aastat Octavia 4X4, 2.0 - 147 kw, LS 55 000 km
umbes 3 liitrit õli olen selle ajavahemiku sees juurde valanud
Põhjuseks pidi olema raske jalg ja väga vedel õli.

ka
22:19 13.10.2023
Pane siis viskoossem õli. Minu autol ford on soovitatud panna 5w30 a5 õli aga mina olen kasutanud 0w40 õli. (sobib ka dpf filtriga autole). Ja nuud lugedes mingeid välismaa lehti, kus oligi soovitus kasutada isegi veel 0w50 õlisid. lexus gs 300 võttis minul 1l õli 1000km kohta, algul olin küll mures aga mingeid probleeme see ei põhjustanud ja heitgaasid oli väga head, siis lasin lihtsalt edasi.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte