Inglise keeles vaste: Tail light crazing
Eeldan, et teemaalgataja vihjab sellisele pragunemisele - pilte saab googeldades ise vaadata igaüks. Välismaa foorumites sellest palju räägitud, ei ole ainult omapärane Toyotale.
Loogiliselt kuuluks selline asi garantii alla, eriti veel nii uuel autol.
Esiteks teame väga hästi, et päikese ehk siis uv käes vananeb plastik üsna kiirelt, eriti hästi vananeb mingi punast värvi asi- luitub kiiresti heledamaks ja tuhmiks. Kasvõi punaste autode lakikoorumised ei ole mingi uudis ja kunagi oli mingi ports tootjaid, millede tagatuled aja jooksul muutusidki matiks, teistel markidel seda jama ei olnud. Teiseks ledid- mingil määral nad eritavad ka uv kiirgust ja jälle seos esimese punktiga- (punane) plastik ja uv. Kas nüüd on plastiku tootmises miskit muutunud või ongi see tule sees istuv peotäis lede, mis aja jooksul plasti vanandab.
Vanal x-trailil avastasin ka paaraastat tagasi tagatulel punasel osal prao. See ongi selline imelik seestpoolt tulev pragu mis ei ole läbiv läbi tule klaasi.
mingi ümmargune jutt! miks me peame kusagilt internetist midagi otsima,arvama ja mõistatama.kas on raske pilt teha.üks pilt räägib rohkem,kui tuhat sõna!
kõigil ei ole nutitelefoni ja isegi kui on, siis ei osata pilti teha ja veel vähem seda kuidagi üles laadida. Üle 40-sed vanainimesed ei ole eriti kaasaegsed.
Pragude kohta võin öelda, et neid tekitab UV-kiirgus. Vaadake kuidas autot pargite.
Vanus pole oluline. Ma olen ikka jupp üle 40, pole ükski pilt panemata jäänud.
Nutikas telefon ei puutu ka asjasse. Kui on tahtmine oma mure selgelt ja arusaadavalt esitleda, siis saab sellega hakkama igas vanuses ja erineva seadmega. Kui minnakse mütsiga lööma, siis pole ka vastamisel vaja eriti erutuda, ma usun.
Jutt on üldine, ei ole teemaalgatajale kriitikana mõeldud.
Päike sööb plastiku ära. Mul oli kunagi 3 aastat vanal kia riol sama probleem, tagatuled nagu jääklaasiga. Ostsin uued b osa tuled ja need olid 10 aastat päris ilusad, paar väikest pragu küll tekkis. Tuulesuunajad lähevad ajaga samasuguseks. Polegi midagi teha, vaheta tuled ära.
Mul vanemad 65+ aastased, mõlemal nutitelefonid ja oskavad pilte teha. No 40+ selles kontekstis peaks olema väga kodus IT asjadega, neil (40 aastased) oli koolis isegi arvutiõpetus. Ma arvan 40 aastased on rohkem näinud arvutit seest kui tänases uued noored, kes ei oska isegi windowsi installida ega RAM-i juurde lisada.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.