Citroen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mida arvate Citroen Berlingost?

otsija
19:30 28.01.2003
Tahaks osta pereautot. Raha ei taha rohkem välja käia kui 160-170000.
Püstitasin paar päeva tagasi teema, et mida osta pereautoks selle
raha eest max 3 aasta vanusena. Sain vaid ühe vastuse - selle raha
eest ei ole võimalik osta kuni 3 aasta vanust autot. Ise ringi
vaadates hakkas silma uus Citroen Berlingo, mille saaks kätte just
selle summaga. Pean silmas just uut mudelit, mis tuli müüki
detsembris ja nn mahtuniversaali tüüpi (mitte ilma akendeta
kaubikut). Palun teie arvamusi. Võib pakkuda ka alternatiive, kuid
mitte pisikesi ja vanemaid kui 3 aastat.
sull
20:43 28.01.2003
Selle raha eest saaksid vist bensiinimooitoriga variandi. Ise olen sõitnud kahe diisliga. Igati korralik masin. Minul nendega muret ei olnud. Veho annab ka kolm aastat garantiid nii, et see aeg on hooletu. Palju panipaiku ja saad ka küllalt suuri esemeid sisse panna, kui tagumised istmed kokku keerad.
hot dog
11:43 31.01.2003
nendel esimese seeria berligodel oli esituledega mingi jama, lihtsalt iseenesest tulid mõrad sisse,
esituli läks mustaks ja tilk vett peale, juba ämblikus.ja see tuli maksab 5000
America
11:54 31.01.2003
Tahaks osta pereautot. Raha ei taha rohkem välja käia kui 160-170000.
Püstitasin paar päeva tagasi teema, et mida osta pereautoks selle
raha eest max 3 aasta vanusena. Sain vaid ühe vastuse - selle raha
eest ei ole võimalik osta kuni 3 aasta vanust autot...
Mis jutt see on ? Kuidas ei ole ? Mingid Bemmi ja audimehed on sind ära hirmutanud ? Võta selle raha eest kasvõi 2 - 3 aastat vana Toyota Avensis. Väga tubli igapäevaauto ja teenib laitmatult. Sama käib ka Corolla kohta.
Või 2000 aasta primera või almera, ntx :
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=17155.

Berlingo on küll mahukas, aga kaubik on kaubik. Mis siis, et temast on püütud midagi mahtuniversaalilaadset teha. Kõrge, kipakas ja mürarikas.
pegoo
12:26 01.02.2003
Kuni 120 000 km suht vastupidav, kuid siis hakkas üksikuid pulki kukkuma. Samuti häirib teelt rehvide kaudu kostev müra(kuid mitte mootori müra)ja külmaga salongi nagin.Tagaiste ebamugav,esiiste mugav,kuid sõidu asendit raske leida(põlved liialt vastu armatuuri samas jääb rool pisut kaugele).Kogemus põhineb Peugeot Partner Combi Space`il (1,8 bens).
margus
00:12 02.02.2003

meil firmas hetkel kasutusel kaks (kaks on ära kasutatud ehk liisingule juba tagastatud). need, mis tagasi läksid olid besiinid 1.4 ja 1.8, suht probleemivabad. esitulede jama oli koos tulepesuritega masinal.

mida peaks mainima on, et esiklaas on suht tugev. olin korra kõrvalistujaks kui maanteel vastutuleva veoki alt tuli rusika suurune kivi klaasi. tulemuseks oli mingi kriimustus ainult.

need, mis hetkel veel kasutusel on üle 170t km ja ~2a vanad. üksikuid pisiasju on olnud, tulede probleemi pole, hdi mootori mingi jupp vahetati (pidi olema teada viga iga 100t km järel), sillad/amordid terved.

peale garantiiaega, võib rahulikult lasta ka mõnel teisel töökojal peale veho hooldada - tuleb kiirem, parem ja odavam.

miinuseks ehk see, et maanteel lähevad tahavaate peeglid kergelt sopaseks ja esiuste klaasid ka peeglite juurest.
leimar
23:14 29.04.2008
Berlingo/Partner on 150000km auto. Selleks ajaks kui 200000 ette lööb, peavad olema vahetatud tagasild, vähemalt kolm ringi esisillal, esivedrud, amordid, roolivõll, roolilati pea, esituled, käigukasti tihend vähemalt 2x, pidurikettad, käiguvahetuse hoovad ja sülega juppe mootoris. Kui keegi pakub kuskil 150000+ autot ja midagi eelnimetatust on tegemata, siis see on üks liiklusohtlik risu, mis sul kohe kätte ära laguneb.
Peucal
08:28 30.04.2008
Jama.Mul on siis vedanud.Kuigi jah mul on Partner.Vahet vist pole.Või peaks siiski mõtlema ohtlikkuse peale.200 000 täis ja sild ainult korra vahetatud ja päris hea veel teine,roolilati pea ja pidurikettad olen ka vahetanud.Kõik muu on tegemata.
Koi
00:31 07.05.2008
Julgeksin samuti kõnealust mudelit soovitada! Selle raha eest on autot piisavalt. Berlingoga seni mahauhatud ca 50000 km 1,9D ja siiani on ainult korralised hooldused olnud. Mul on kaks kodu.. Eesti ja Norra. Nii ma siis seda vahet pendeldan üsna tihti. Minu suurimaks üllatuseks selle auto puhul juhi-istme mugavus! Ei - Ma ei ole segi läinud.. Olen pikki otsi sõitnud igasuguste keskklassi autodega, aga Berlinks on esimene auto, kus mu selg ära ei väsi peale tuhandet kilti! Kiita võiks veel väga täpset roolitunnetust ja teelpüsivust. Norras ei ole just teadupärast teed kõige sirgemad.., niisiis testitud extreemsetes oludes! Väga ok ka talvel. Pole veel kordagi kinni jäänud kuhugi. Kiirendus jätab muidugi soovida ja originaal stereo on täielik saast. Kütusekulu poolest on kindlasti ökonoomsemaid masinaid olemas. Enda keskmine tuleb kusagil 8 kanti, aga ma ei ole kõige kergema jalaga kah.
sfhjf
13:14 13.05.2008
Täiesti normaalne auto. Välimus ei ole muidugi eputamiseks, aga mugav on sõita. Bensumootoriga (1.6) masin liigub täiesti talutavalt edasi - möödasõit 100'ga liikuvast autost ei ole mingi probleem.
Vastupidavust ei oska hinnata - natuke üle 20000 alles läbitud.
hgrrr
07:57 23.08.2008
arvan küll, aga siin on ropendamine ja sõimamine keelatud...
LOGAN1,4
14:20 27.08.2008
ei ole siiamaani aru saanud kumb siis on parem,et kas citroen berlingo vöi peugeot partner?krt ei tea kumba valida
berlinks
14:42 27.08.2008
Võta berlinks, uus. Kui 120 000km ees, siis anna liisingule tagasi. Võta kindlasti diisel variant
q
15:02 27.08.2008
Vahe on ainult kirjadel ja logol, jupid kõik samad.
Ise kasutan juba teist Partnerit, 1. oli aastast 98 millega uhasin läbi 320tuh. tehti ainult korralisi hooldusi ja suurim hoolduse arve oli vist 8000.- kopkatega, mis vahetati - pole huvi tundnud.
2. aastast 05 hetkel ees 210tuh. ka ainult hooldused + esiklaas mis läks kasko alla. Teepeale ei ole jätnud kumbki.
aj
12:14 03.09.2008
mingi 2001 Partneri tagasild tahtis 180 pealt vahetust ja lagunes nagu jube. Järgmine oli berlingo 2005, ei lagunenud ültse. Nüüd 2007 partner ja vaikselt vajab juba putitamist. Partner on tsipa kiirem (erksam) samade liitrite juures minuarust. 1,6 HDI linn 50% ja maa 50% saab 5,5l sajale jumala normaalselt hakkama. Täis käru ja koormaga alla 8l. Mis on nende autode leivanumber on esisilla kondid ca 150kr tk. tuleb ikka aastas korra ära vahetada, muidugi oleneb ka teedest kus sõidad
Ants M
14:02 03.09.2008
Hinna, omaduste ja vastupidavuse suhe sobib mulle. Kasutanud kahte Berlingot. Esimene oli 2001 a. 1,9 diiselmootoriga mahtuniversaal, läbisõit enne minu kätte jõudmist 163 000 km. Ise sõitsin nelja aasta jooksul 80 000 km juurde. Probleem algul oli käivitamisega - veaks klapivahed mis vajasid reguleerimist. Edasi kulges sõit hooldusest hoolduseni, põhiliselt oli vaja vahetada stabilisaatorvarda konte ja enne ülevaatust tagumisi piduriklotse. Viimasel aastal purunes esivedru ca 240 000 km juures. Ei meeldinud selle auto möödasõidukiirendus - väga pikalt pidi vaba teed olema. Praegu kasutan 2005 a. 2,0 hdi diiselmootoriga mahtuniversaali, läbisõit enne minuni jõudmist samuti 163 000 km. Probleem mootori tulega ja koos sellega vahetevahel kiirendus kadunud - diagnostika pakkus välja mingi anduri küttepumba peal, hakkan asja uurima. Ei tahaks küll omada mõnda 15 a. vanust kirikuõpetaja autot läbisõiduga 50 000 km.
küsijale
14:24 03.09.2008
aj
19:10 03.09.2008
NEMO alles lapsekingades ilmselt
naksikas
10:03 03.02.2012
olen kasutanud päris pikalt mõlemaid -berlingot ja partnerit. Vigu yuleb ette erinevaid, kuluvaruosi tuleb nagunii vahetada pea igal autol, võta mis marki tahad. Üks miinus, mida olen märganud - kui sõidad tugevamas lumesajus ja ütleme, kui juhtud veel kellegi taga sõitma, siis mootori õhuvõtutoru, mis asub päris eesotsas, kipub lumest umbe minema. Aga juhtub sellist olukorda suht harva. Läbivus on ka päris hea, eriti, kui all on 15" velg. Muidu on igati tipp-topp riist.
G60
15:17 05.02.2012
Kas 15" rehviga on tõesti parem? 16" on ju kokkuvõttes sama ümbermõõduga? Rehvimõõt ei tohiks küll läbivust mõjutada.
glenn
16:07 05.02.2012
Viimases autolehes on 2008-2009 berlingo saksamaa TÜV testi põhjal 113 kohal.Viimasel kohal on dacia logan(127).
y6x
15:39 12.10.2012
need saksa tüv testid on kyll parajad pasad, nende järgi ei maksa küll midagi otsustada....
a küsimus, palju see klapivahede regull maksab ja kas 51 kw mootor on prantslase enda oma w izuzu toodang? kumba soovitate?
Ford?
17:55 17.10.2012
Too 1,9 51 kW diisel on Peugeoti enda oma ja peaks olema auto juures üks vastupidavamaid asju üldse.
ah nii
18:56 17.10.2012
1,9 51 kw Partner /Berlingo mootor on küll töökindel kuid- väga lärmakas,värisev ja jõuetu.
Toivo1111
12:59 09.02.2021
Sõidan 2019 a Berlingoga. Bensiin. eelmisel aastal oli ok, talv oli soe, aga sellel aastal - 18 kraadiga kadus autol jõud ja ei osanudki midagi arvata. Õnneks sain omal jalal 40 km/t sõita teenindusse, kus selgus, et tahmafilter külmus ära. Täna hakkas sama asi juhtuma... ootasin seda momenti ja 20 km linnast väljas teeristis tundsin, et gaasi vajutades gaasi nagu ei olnud.. Ilmselt polnud veel nii kinni tõmmanud ja tuli gaas ja jõud tagasi, aga pöörasin otsa ringi ja kodupoole soojemat ilma ootama.
Kas kellelgi on sama juhtunud ja kuidas olete edaspidiseks selle probleemi lahendanud? On mingeid insenerimõtteid... teenindusest hetkel ka abi ei saa, neilegi uus probleem.
Veel ei meeldi mulle, et kojamehed on peidetud kapoti alla ja jäävihmaga, mida ka ikkagi meil aeg-ajalt juhtub ei saa neid puhtaks kloppida...
Wusserdus
12:02 26.04.2021
Minul ka 1 aasta istumise all olnud Berlinks. 1.2 bensukas 96kw .

Olin üllatunud, et isegi bensukatel nüüd tahmafilter kuid sellega pole probleeme olnud. See talv sai ikka sõidetud -12(oli kahenädalane külmaperiood) kuni -18(paaril päeval) . Null probleemi kuigi lühikesed otsad. Kui üks teenindus jääb hätta siis võib olla lähed teise esindusse?

Jäävihma kohta oskan ainult öelda, et pole veel autot kohanud kus see peavalu ei valmistaks. Isegi 2016a Ford Fiesta oma täisverelise esiklaasisoojendusega jäi hätta - iga paari kmi tagant peatud ja puhastad. Lõpuks loobud ning ootad teeääres kuna kõik jääs.
jee.kim
12:54 26.04.2021
Mul on mingid vanad roikad, võrreldes uue Berlinksiga ja see jäävihma aeg ei olnud mingit probleemi..
-40C vedelik pesuripaagis
-40
13:28 26.04.2021
Sai oma masinalegi see -40 möödund talv sisse kallatud ja tekkis eeldus, et see on imevahend. Aga tuhkagi - üks hommik, parajalt külma ilmaga, tuiskasin hoogsalt liiklusesse ja kuna klaas oli eelmisest sõidust jäänud tiba mustaks, siis kukkusin kohe hoolega pesema. Sain seepeale korraliku varre, sest kui spirit ära auras, siis klaas muutus momentaanselt läbipaistmatuks. Õnneks sain kenasti teeäärde tõmmata, samal ajal pidin pidevalt juurde pritsima, et midagigi näeks :D
to -40
14:30 26.04.2021
See, et külmale aknale pritsitav klaasipesu jäätub, ei sõltu autost.
Ikka ainult füüsikast.
Lihtsalt klaasipesuga pead ootama, kuni esiklaas soojeneb.
63amg
15:32 26.04.2021
sõltub ,kas klaasipesupaak on soojendusega
Wusserdus
21:00 26.04.2021
Jutt algas jäävihmast! mitte aga klaasipesu vedelikust mis pritsides klaasile külmus. Need kaks täitsa eri asja.
fdaddasfd
11:03 27.04.2021
Olen uue Berlingo XL-iga nüüd pool aastat sõitnud. Kirjutasin senistest positiivsetest ja negatiivsetest kogemustest siia kokkuvõtte https://crclhll.medium.com/2020-citroen-berlingo-mpv-review-
41f52f429d1a

Üldiselt olen rahul - ruumikas, talutavalt mugav ja hind oli hea.
Wusserdus
11:58 27.04.2021
Minu arust Berlingo 7 kohaline on natukene mõtetu. Naljalt ikka normaalse varustusega alla 20-22k uuest peast ei saa.

Ning kokkuvõtteks saad sa 7 kohalise auto kus 2 tagumist istet on halvasti ligipääsetavat. Peab kas tagant luugist ronima või üle keskmise rea. Pakiruumi praktiliselt ei jää , isegi pika kere korral.Lihtsalt auto pole ju eos nii ehitatud. 7 kohta siuke häda lahendus.

Parem võta juba klass suurem. Spacetourer vms. 25-28K ning ta on täismõõduline ja mugav kasutada. Säti istmeid kuidas tahad , sisse välja inimlik käia ka täiskasvanutel.
.
08:05 22.08.2021
Mõtlen, et kuidas sai toivol tahmafilter ära külmuda- kas silindritest puhub külma õhku kui mootor töötab?
V
12:07 22.08.2021
Mul on olnud 2 diisel Berlingot.Bensiiniga Berlingot ei kujuta ausalt öeldes ettegi :):).Nüüd on ilmunud rooste paari kohta aga ,et ta hirmsasti laguneks seda ei ole.Vigu on olnud aga ei midagi hullu.Auto varsti 5 aastat vana ja 120t.km.Kojamehed ,mis on sügaval kapoti ääre all,häirivad küll talvel lumest puhastades.
.
12:22 22.08.2021
Võiks lugeda auto juhendit ja teada saada, kuidas kojamehed parkida nii, et nad vertikaali jääksid.
Peale süüte väljakeeramist vajuta korraks kang alla ja kojakad seavad end püstiasendisse. Elementaarne.
Tahmakas
09:39 23.08.2021
Kui oled näinud, kuidas tugevama kiirenduse peale uuematel bensu autodel tagant torust kondentsi välja lendab/pritsib siis pole see külmumine midagi võimatut.
to tahmakas
18:53 23.08.2021
Oskad sa lugeda? Loe siis uuesti: Õnneks sain omal jalal 40 km/t sõita teenindusse, kus selgus, et tahmafilter külmus ära.
Täna hakkas sama asi juhtuma... ootasin seda momenti ja 20 km linnast väljas teeristis tundsin, et gaasi vajutades gaasi nagu ei olnud.. Ilmselt polnud veel nii kinni tõmmanud ja tuli gaas ja jõud tagasi, aga pöörasin otsa ringi ja kodupoole soojemat ilma ootama.

Nüüd ehk said aru, et auto sõitis, mootor töötas, kuumad heitgaasid läbisid torusid ja tulid tagant välja ning kuidas sai siis veel midagi ära külmuda?
Tead midagi hetigaaside temperatuurist?

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte