Plaanis auto soetada ja silma jäi ka daewoo(lanos, nubira), mille saaks 1999/2000 aasta väjalaske sama hinnaga mis 1996 a opel,ford jne.
Kas tasub daewood osta või tuleks ikkagi muud autot eelistada.
Ühesõnaga mis on Daewoo plussid ja miinused.
Sõitsin 5 aastat/100 000km Lanosega, ostetud uuest peast. Tyypilisemad vead on elektriantenn, mis on talvel paras nuhtlus, salongi soojendus on talvel tõesti nõrk, 5. aastasel autol hakkasid tekkima esimesed rooste täpid, Lanose mootorid ei hiilga ökonoomsusega, varustusest puudub enamasti ABS ja turvapatja pole isegi juhile, maanteel on tuule- ja rehvimüra parajalt suur.
Muidu vastupidavuselt võib ainult kiita, peale korraliste hoolduste ei olnud suurt midagi vaja vahetada, kuid esinduse hooldused on parajalt kallid, kuni kaks tuhat yhe korra eest ja seda iga 10 000 kilomeetri tagant.
Lanos sobib inemesele, kes tahab ilusat aasta arvu, rahuldavat vastupidavust, sõidab talvel vähe, ei hooli raadiost(kui on el antenn) ja ei hooli ökonoomsusest.
Pole sel Lanosel rohkem hädasid küljes kui teistel midagi. Talvel külm on ta sellepärast, et uste ja lae sees pole heliisolatsiooni villakihti, mis sooja peaks. Võtsin kord ukse lahti ja seal sees oli paljas plekist kõlakoda. Isegi bituumenplaati polnud müra vastu sisse kleebitud. Aga nagu öeldakse, et kusagilt peab see odav hind ju tulema!
Antenn jamab siis, kui lülid niiskena kokku on keritud. Aitab kerge õlitamine.
Ära kuula neid kes peavad Daewood telekaks. Omal 110000 sõitnud jajewoo ja ****ks rahul.Viib punktist A- bee punkti küll. Hinna kvaliteedi suhe täiega paigas, mingi 50 kiloga saad selle sajandi liikumisvahendi pepu alla ja unustad romulad ära, mida ei saa öelda saksa romude kummmardajate kohta, ostavad saksas paanide peal läbi aetud romud ja kohe on "tunne eesti romulaid" retk ees:). Ise olen ainult reaktiivvarda puksid vahetanud ja karbid tegin haljaks ja lasin kivikaitsmega üle(seal oli ainult üks kiht värvi),see õrn koht tal oli,kui on ostu soovi siis tymur@uno.ee
sõidan kolmandat aastat Lanosega. Karbid oli vaja jah kivikaitsmega katta aga muidu norm. Pole veel olnud et istud sisse ja ei sõidagi. Iga ilmaga teisi ``aparaate`` käima veetud. Algul oli plaan kolmeselt maha müüa aga kuidagi liiga hea veel. Ei ütleks et kütusekulu ka niiväga üüratult suur oleks. Kui pedaal põhjas kimad siis jah aga mis masinal poleks.
Pole sel autol häda midagi.Eriti selle raha eest.Minul üle 5 aasta ja 120000 läbisõit.Pisut müra on rohkem,kui kallimal.Talvel tuleb hoolitseda elektriantenni eest.Alusvanker tehtud opel-i baasil.Osad on opeli omad.Piduriklotsid,rooliotsikud,õlifilter jne.Kallist teenindust ei kasuta,kuna tegemist suht lihtsa autoga.Minul vahetatud esipiduriklotsid,rihm koos veepumbaga,rooliotsikud.ainus kummaline viga oli süütevõtmepesa läks katki.Ah jaa aku tuli ka uus osta,aga see loomulik.Ikkagi üle 5 aasta saab juba sõidetud.
Pole tal häda miskit.Ise sõidan Leganzaga ja täiesti tip-top massin.98aasta pill ja ise sain ta 02-l.Ainult kuluvad jupid olen vahetand:rihm,aku,klotsid...Antenn on tal jah nõrk koht,aga tilk õli aitab alati.Ise olen teisega rahul,mugav masin selle masinaklassi kohta.Selge,et mersu ta pole,kuid siiski...Nüüd plaan teine sama firma,aga uuema vastu vahetada.Hind 50000eeku.Kel huvi,andke teada...raven68@hot.ee
olen oma autoga ka väga rahul olnud, mul on 1999 a lanos, ls 115tuhat. jutt eepool täitsa õige- peab hästi vastu, panen hetkel ka oma auto müüki, et uuema vastu vahetada, hind 36tuhat. arp8@solo.ee
olen oma autoga ka rahul mul on tacuma ja pole nagu viga midagi olnud mul ta 02 aasta oma ainus probleem on jah et natuke suurem rehhvide müra on küll sees kui kallimatel aga ei nurise sest peale summutamise kadus suurem müra ära,et olen täitsa rahul ja tacuma on ka seelepärast hea ta on odav ja ruumikas auto ning oma suuruse kohta ei võta ta palju kütust
On ka hetkel plaanis osta just daewoo, äkki kirjutad pikiemalt plussidest ja miinustest selle auto puhul.
Kas kuuldus et auto pidi jubedalt lagunema vastab tõele?
Oman säärast sõidukit seoses töökohaga.Ametisõiduk kui selline.
Ära raiska oma raha!Nüüd on see siis shevruleeks ringi nimetud.
Hea küll, asume küsimuse kallale.
Mootor,käiguosa,juhtimine ühesõnaga tehnika on hea, kere on aga täielik SAAST suure tähega
olen 7a matizi omanik,absoluutselt ei kurda,kütet võtab vähe,ei lagune,soe,käivitub talvel iga ilmaga,juppidest olen ostnud vaid uue aku,küünlajuhtmed,piduriklotsid,kogu lugu,roostet pole ollagi.Osta matiz ja sa ei kahetse.
mul on ka matiz 2003 a.olen täiega rahul,mis jutt see on ,et ei lähe soojaks talvel,läheb küll ja väga hästi,bensu võtab vähe,antenniga pole mingeid probleeme,kere ei roosteta.Uue aku olen ostnud,see ju nii pisike ja saab ruttu otsa,generaatori rihm läks katki ja ongi kõik.Pole sel daewol häda midagi,ainult ,et esinduses on jupid küll väga kallid ja mujalt selle autole osi ei saa,sest sinna lihtsalt midagi ei sobi
polegi mõtet vaielda,see matiz ajab asja väga hästi ära,rattad all,katus pea kohal,edasi läheb kah,loomulikult 150-160ga ei kima aga 100-110 on normaalne.Niiet jaah,hoia mulk leiva jaoks,niipalju kui on inimesi,niipalju on ka arvamusi ja kui sul on opel siis see ei tähenda et opel on maailma parim!!
ütlen sulle, et igal autol on mingid vead, aga selle hinna eest mille soetad auto on neid minuarust vähe. olen sõitnud 140000 läbi ja seda taksotööd tehes ja tean läbi ja lõhki seda autot. Siin foorumis tundub, et paljud kirjutavad, et lihtsalt selle automargi maha teha, sest ise pole selle roolis istunudki. Talvel ei ole külm ja isegi kliendid imestavad ja küsivad mis auto teil on- üldiselt Nubira ja pealgi universaal mis peaks kauem soojenema on täielikult ok. Loomulikult olen vahetanud stab. vardaid(´Tallina tänavad ) ja peale 120000-et vahetasin 2 rattalaagrit, aga ärgem unustagem, et tegu on taksoga mis sõidab 350 km ainult reede ööga mööda linna. Varuosi ostan Japanparts-ist soodsa hinnaga (mitte kallim kui opel). Elektri antenni ei ole ja ei oska kommenteerida. Seni roostet ei ole. Kui õigeaegselt hooldada ja lihtsalt käituda auto peremehelikult, siis probleeme pole. Auto esinduses on tõesti hinnad kallid, sellepärast seal ei käigi kuigi alguses oli kohustus. Edu sulle ostu puhul ja kui vaatad foorumist teiste autode kohta, siis näed kui palju nende kohta samuti jama kribitakse. NB! Unustasin öelda, et see on mul teine Daewoo!
ma käisin just ukrainas. peaks mainima et ukrainlased sõidavad väga paljud daewoodega ringi. teed on neil enam-vähem samad mis meil - nii et kindlasti hea auto.
No mehed,vastu peab,aga mis oluliseim-VÄLIMUST neil küll ei ole ju.Auto aastast 99 ja 36 kilo-mis ta hind on 8-9 aasta pärast on???Ja nüüd sõimake mind.....
otsuse pead ise tegema,ise söidan 3 a .ja täiesti ok .nubiraga. autol juba üle 200000 läbi söidetud ja söidab veel. bensiini 6,7 l 100 km.wagon kere ja köik mugavused . täiesti norm pereauto,pole veel teele jätnud.sama raha eest saad kindlasti vähem saksa autot. auto toodetud Poolas
Kas keegi teab täpselt öelda,kas nexiale istub opeli mootor ja kas käigukast läheb sellega kokku.Ja kui istub,siis millise (kadett,vectra....),või on kellelgi pakkuda originell mootorit.
Nojah...eks sinusugused tibid otsivad ikka ja jälle selliseid tüüpe, kellel riistapikenduseks on vaja viimasepeal bemmi või mersut...noh saab vähemalt mingi aeg sellegagi ringi kimada, sest voodisse minnes leiad, et riistapikendus jäi aknaalla puhkama ...
Mul daewoo lanos,selle raha eest küll.Sisuliselt on ta opel,millele teine kest ümber pandud.Kui tahad samaväärset autot,aga saksa nimega,pead lihtsalt rohkem raha välja käima.Mina olen rahul-kolm korda sülitades.Valik on sinu.
Võibolla kestab küll, aga põhiprobleem seisneb selles et kui praegu uuena ostad umbes 200 000.-ga (see number on lambist pakutud) siis 5 aasta pärast müüd 30 000.-ga.
Olen sõitnud aasta Nubiraga 99a ja korraliselt hoolduses käies peab iga auto hästi vastu, sama ka minu auto puhul. Olen samuti vahetanud ainult stabika vardaid. Pealegi auto on suur ja mahukas, selle raha eest on autot küll ja küll. PS. pole kaugeltki mitte esimene auto, on olnud nii sakslasi kui ka jaapanlasi ja hindu kvaliteediga võrreldes on jäänud minul Daewoost täiesti normaalne mulje.
Mind ei ole see auto kunagi teele jätnud; ei ole küll paljude autodega sõitnud, ei oska võrrelda, kuid kütusekulutused on normaalsed ja ei tekita rahakotti aukku. Vaadates müüdavaid autosid(kasutatud), siis tekib küsimus, miks Daewoosid seal nii vähe on? Lihtsalt hea auto, ei taheta müüa.
olen sõitnud kaks aastat ja pole veel roostet näinud! kes ütleb, et kere on vilets, tähendab ei ole korralikult hooldanud. toyota kere on palju viletsam.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.