Iveco

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Iveco Daily 2,8 D 2000 a 186000km soovin osta.Soo

lihtne2000
20:04 21.06.2005
Soovin osta Iveco Daily 2,8 D 2000a.Mida oleks head ja mida halba selles kaubikus.
OU GARANT TRANS
21:34 06.02.2006
IVECO DAILY 2,8 D ,2000 a. 180000 KM 19+1 kohta.VALGE.HEAS KORRAS.
alex
07:56 15.03.2006
auto tip-top......
irww
00:02 27.03.2006
Mis saab üldse Ivecos head olla, võibolla ainult stereo, aga ülejäänud on ikka ilgem saast.
tagavararatas
11:33 26.07.2008
kle ära seda stereot kah kiida mul pidi buss põlema minema selle originaal raadio pärast
iveco kogemus
12:23 14.06.2009
Iveco oli ja on itaalia juust, 90ndate isendeid ei soovita üldse, sest neil olid pidevalt ja palju äärmiselt tüütuid titevigu, kehvad rattasimmerid ja rattalaagrid, nõrk elektroonika ja janused olid ka, lisaks näevad välja väga näotud ja robustsed! Ka diiselmootorid ei kõlba eriti kuhugi, nõrgad pumbad ja pihustid ka! Hakkategi ainult teeninduse vahet käima!
Faktid
13:39 19.05.2010
Fakte IVECO kohta:
1) IVECO MOTORS on üks suurimaid diiselmootorite tootjaid üle maailma. Iveco mootoreid kasutatakse ka teistel automarkidel nagu näiteks Peogeot (Boxer), Fiat (Ducato), Citroen (Jumper). Iveco mootoreid kasutatakse väga palju lisaks veel statsionaarsete seadmete puhul (generaatorid, erinavad pumbad jne.) ning merenduses.
2) Kütusepihustite, kõrgrõhupumpade ja muude elektrohüdrauliliste sõlmede tootjaks on BOCH (antud tootja on ülemaailmse tuntusega ning tema toodangut kasutatakse enamike automarkide hulgas nii sõiduauto kui ka veoautomaailmas).
3) Valdava osa elektroonika tootjaks on samuti BOSCH.
4) Enamik laagritest on toodetud SKF poolt.
5) Amortisaatorite tootjateks SACHS, vähesel määral ka teised tuntud suurtootjad (näiteks Monroe, ArvinMeritor).
6) Pneumaatiliste ja elektropneumaatiliste süsteemide osas domineerivad Iveco-te puhul Wabco ja Knorr.
7) Turboülelaadurite valmistajateks on peamiselt Garret ja Holset (väga tunnustatud tootjad)
8) Kaelustihendid – Corteco.
9) Iveco puhul kasutatakse peamiselt ZF käigukaste.
ka iveco kogemus!
01:41 25.05.2010
Kõik teosööjate ja nuudliõgijate autod on üks **** kõik, see ei loe et neil Sach ja Bosch peal on! No ja mis on head üldse citröenis, peugeotis või Fiatis, et neil esile tood? Puhas saast! Sprinter ja LT on normaalsed kaubikud! Samuti mõned jaapanlased Hiace näiteks töökidel Toyota!
Kui neid mootoreid sinu faktide järgi igal pool kasutatkse, miks see Iveco selline saast siis on?
eelmisele
19:53 30.05.2010
Anna teada miks see iveco siis saast on.
ka iveco kogemus
23:31 30.05.2010
Aga miks on Iveco saast, sest et kasutab enamus Fiati juppe ja Fiat on kahjuks saast mis saast!
eelmisele
17:43 31.05.2010
Tere.Kahjuks on mul saasta masina park.Kasutan nelja IVECOT,kahte ATECOT ja MAN, kaks SPRINTERIT seisavad aia ääres.Põhjus on nende vastupidavuses.IVECO-l ja ATEGO-l tulevad ühised vead,milleks on elektroonika,aga überautodel jooksevad rummud koos autoga võidu ,raamid lagunevad ja ekspluatsiooni kulud on üle mõistuse kallid.Asja kokkuvõtteks olin norra tuttava transateenuse pakkujaga ühel nõul, et überautod sobivad ainult rikastele,sest ülalpidamis kulud on kordades suuremad.Kui ei usu siis vaadake saksalehelt LT,mersu müügi hindu ja teiste omi.Ühe iveco eest saate kaks mersut.Asi pole nimes vaid vastupidavuses,nagu ütlevad sakslased.Eelmisele targutajale öeldes,IVECOl pole FIATiga suurt pistmist, kui siis paar ukselinki,kuigi FIAT ON PAREM AUTO,KUI ÜBERAUTOD.
eelmisele targutajale!
17:57 31.05.2010
Iveco jupid pole just kõige odavamad, olen neid ise müünud, ja eks neid kulub ikka hoolega!
eelmisele
18:15 31.05.2010
Võin targutaja olla aga veoteenus toimib ja suuresjärgus tänu IVECOtele,sest ATEGOL on pidevad suguhaigused.Hindadest rääkides,EUROCARGO tagalaager 1500,MANil 4500.Sa võid leti taga neid osi müüa,aga autod tee peal räägivad teist juttu.Tee oma transafirma osta überid ja räägime aasta pärast.
kadaadu
18:42 31.05.2010
mida arvata peugeot boxerist?
eelmisele
18:57 31.05.2010
Oleneb milleks.Muidu suht hea ja mugav aga valus üle koormusele.
Faktid
17:27 14.06.2010
Mulle tundub, et sarjajad ei ole asjadega eriti kursis.
Fiat gruppi kuuluvad sõidukid:
Fiat
Alfa-Romeo
Lancia
Maserati
Ferrari
Iveco
CNH (Case)
Abarth
Iveco
New-Holland
Kobelco
Steyr
Astra
Irisbus.

Küsimused kriitikutele:
Miks üks Eesti suurimaid inimeste transportimisega tegelev ettevõte ATKO Grupp kasutab väikebussidena peamiselt Iveco-id?

Miks Teise suure transpordiettevõtte, Hansabussi, filiaal Mulgireisid kasutavad SOR busse, mis on samuti Iveco mootoritega?

Mina soovitan uurida põhjalikult enne statistikat ning järgida suuri, kogenuid ettevõtteid.

Ka enda ettevõttel on olnud läbi kahe aastakümne erinevaid sõidukeid ja ka praegu on peale Ivecote teisi. Ivecote remondikulud väiksemad kui teistel. Siiski peab nentima, et ka erinevate Ivecote remondikulud on väga erinevad - oleneb peamiselt sõiduki juhist ning kasutuskeskkonnast. Kuluka sõiduki remondikulusid olen oluliselt saanud vähendada ka juhtide vahetusega.

Ettvõtted, mis ei ole arvestanud eelarvesse transpordivahendite ekspluatatsioonikulusid, peavad esmajärjekorras vahetama juhtkonda ning seejärel sõidukeid.
a vat
18:14 14.06.2010
Eesti bussifirmad kasutavad sellepärast neid marke et need on odavad . väiksemate mõõtudega liinibusside tootjaid ongi vähe.
kui hind oleks sama näit Iveco ja Volvol siis ei ostaks Itaalia jampsi keegi .
aga näit SOR bussid on alles viimaste aastate jooksul Eestisse tulnud ,uuena toimib kindlasti hästi aga auto vananedes on vastupidavus kaheldav.
Ise olen aastaid kasutanud MB tarbesõidukeid ja olen rahul ,ühe korra olen vaid ämbrisse astunud,nimelt ostsin uue Renault i.
Nüüd jälle ainult MB ja ja väiksemad masinad VW.
Faktid
20:45 14.06.2010

Aga see ongi ju asja eesmärk, et nad on odavad pidada. Minu arvates peaks ju iga ettevõtte eesmärk olema kasumi maksimaliseerimine ja kulude minimaliseerimine.

Samas mõõdus busse on saada (näiteks Wolksvageneid, Sprintereid, Renaulte jne).

Ütlete, et olete kasutanud MB-sid, Renaulte ja WV-neid. Siit tuleneb küsimus, et kuidas te saate arvustada Iveco-t kui teil ei ole sellega kogemusi?

EELARVAMUSED! Tean, olin ka ise esialgu skeptiline. Toonitan, et igal masinal on omad niiöelda "lastehaigused", kuid parim on ju see, millel on neid kõige vähem ja kõige odavam likvideerida. Sügisel oli mul probleem 1,5 aasta vanuse Sprinteri kardaaniristiga - "POLE VAHETATAV" oli vastus Silberautost - "VAJALIK VAHETADA TERVE KARDAAN" ja kulud üle 10000 krooni. Viisin masina Iveco-sse vahetati seesama kardaanirist ja kulud ei küündinud tuhande krooninigi. Usun, et paigaldati Iveco kadaanirist, sest kust nad MB omasid saavad, kui MB neid ei paku. Isegi kui pean seda vahetama korra aastas on see tunduvalt säästlikum, kui vahetada 10000 kroonist kardaani iga 1,5 aasta tagant.

qp
23:30 14.06.2010
Ja mitte ainult kardaanirist. Eelmisele veel, et mul vanal Ivecol KKK turbiin oli. Mis puudutab tehnikat, siis tundub, et itaallased on asja tõsiselt võtnud. Mootor, sõlmed, kast jms peavad väga kaua vastu. Tuleb tunnistada, et ka Sprinteri käigukast just plastist pole, kuid õli leemetab kohutavalt. Sprinteri roolivõimu pump pidas vastu 300 000 km, Ivecol peab siiani( pea 800 000 km). Sprinteril 600 000 jooksul kõik pump-pihustid uute vastu vahetatud, Ivecol on peal veel originaalpump ja pihustid. Tundlikud on Iveco esipiduri sadulad, mille tootjaks Brembo- nimelt on need nagu võidusõiduautol, mitte ujuvat tüüpi ja nelja töösilindriga sadula kohta. Soolased teed kipuvad liiga tegema. Ühesõnaga, vahel mõni juhtme jama ikka esineb, kuid pargis ainuke selline masin, mis kohe võtta on ja liigub, kui teistel miskit suuremat jama. Siiski Ivecol kuluosad on kallid ja raske saadavusega Eestis. A see-eest on aastateks jälle rahu majas. Kuni rooste tema võtab...
eelmisele
13:27 15.06.2010
Olen ivecotega sõitnud üle 18 aasta ja pole veel varuosade saadavusega probleeme olnud.Hinnad on kirved ainult esinduses,ise ostan osi ainult tartu skubast ja võrreldes esindusega on osadel asjadel hinna vahe ca 60%.Oma kogemustest võin öelda,et probleemideta ivecod olid Marelli elektrisüsteemiga,uued onBosch süsteemis ja elektri jamad on päris suured.
qp
19:55 15.06.2010
Näiteks pole eestis võtta tagapiduritrumlit ja pidurikilpi. Pidi Soomest tellima.
eelmisele
15:56 16.06.2010
Suht jama jutt,eelmine aasta ostsin skubast komplektina:klotsid,silinder,paigalduskomplekt,trummel ja taldrik.Hinda täpselt ei mäleta aga oli kuskil 3-4k vahel.
rookies
15:42 11.07.2010
Suheldes siin rekameeste ja rekaremondimeestega, siis nemad neavad seda autot ikka täiega! Pidi olema paras juust! Kõige rohkem kiidavad DAFi ja Mani vastupidavuse poolest, Vanemate Volvode trummelpidurid on ka paras peavalu.
eelmisele
14:48 13.07.2010
Ole hea ja loe teemat.Põhiline jutt on pakikatest.DAF-i jutuga nõustun aga ainult 15 tonnise kohapealt 3tonnine on aga juba aukudega juust.
rookies
21:58 13.07.2010
Ega see Daily on ka paras makaronimaa juust, nagu kõik itaalia autod, lagunevad korralikult! Jäägu parem oma pizzade, veinide ja disain juurde, teevad maailmale teene kui nad tehnikast käed eemal hoiaks.
rookies
22:01 13.07.2010
Makaronimaa autod on väga elegantsed ja ilusa disainiga, aga vaat sõita ei kannata, sest lagunevad hirmsasti! Daily on ka hirmus lärmakas ja salong on ka ebamugavalt kõvavõitu pikamaa sõiduks. Käisime Saksas Dailyga, sinna jõudes valutas selg kenasti!
eelmisele
22:53 13.07.2010
Siis tuleb osta täis varustusega auto.Loogiline ,et kui sul on kõige plangum ja odavam auto siis on tõesti mugavustega kitsas.Oma kolmel daily-l ja eurocargol täispaketid,sõidame skandinaavias ja eestis juba üle kümne aasta,siiani oleme veel elus.
eelmisele
03:20 18.07.2010
Eks sõida oma ivecoga siis, turul on palju paremaid pakkumisi. Maksavad küll rohkem, aga selle eest on ka kvaliteeti rohkem! Ja kusjuures ei ütleks et see itaallaste käkerdis odav oleks! Teiseks, nad ei ole suutnud endale isegi korralikku esinduste ketti luua!
ivecodaily ost
16:25 11.03.2016
Iveco on läbi viimase viie aasta mul väga hästi vastu pidanud. Vedanud nii raskeid asju kui suuri. Praegu kasutusel 16m3 kaubik ja suur 19,6m3 iveco daily, mida teistel pakkuda pole. Sisuliselt kaks bussi ühe hinnaga. Mahub b-kat lubade sisse ja jõudu ja kandevõimet on kuhjaga! muidugi peab vahest kaalumehi jälgima.

Hooldusele kulub täpselt nii nagu hoiad ja lõhud, heaperemehelikult hoides ei tule üllatusi - soovitan vahetevahel viga otsida autojuhist endast, küllalt näinud neid äärekivil hüppavaid ja rehvisuurustest aukudest läbisõitvaid valgeid kaubikumehi

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte