Sõidan 5 ukselise uuega. 40 000 on peaaegu läbi sõidetud, olen vaid korralises hoolduses käinud. Sai enne valitud Focuse, VW Golf 5, Toyota Corolla ja Peugeot 307 vahel. Kõigiga tegin ka proovisõitu. Sõiduomadustelt on Focus selgelt kõigist parim. Kurvis kaldub kõige vähem, hea, sportlik. Miks valisin Focuse:
Peugeot tundus kurvides "vedel" nagu sült.
Corolla oli kõige kallim ning igavavõitu.
Golfi oleksin teisena ostnud, viimasel häiris kõvasti armatuuri sinine valgus (pooled sõidud pimedas) ning igav sisu. Focuse "rohelisega" probleeme polnud. Mäletan sai sõbra Golfiga Elvast Tallinna tuldud ning silme ees virvendas juba Tartust välja sõites.
Siiamaani olen väga rahul. Suhtusin enne Fordi eelarvamusega, kuid nüüd pean tõdema et sai õige valik tehtud.
Sõidan samuti uue 5 ukelisega. Läbisõitu on küll vähe, ainult 8000 km aga töötab väga hästi. Selle suure külmaga seisis mõned korrad õues ja läks esimesest korrast käima ning soojenes väga kiiresti üles. Juhitavus on kindlasti üks võtmesõnu, rool on täpne ja kurvides on tõesti kaldumist vähe. Lisaks on auto seest ruumikas ning materjalid ei jäta odavat muljet, disain on ka üldse väga hästi välja kukkunud, mõnusalt massiivne...Kui natuke norida, siis piilarid on natuke suured, segavad ristmikult väljasõites vaadet aga noh, see on ju tingitud kere suurenenud turvalisusega.
Igatahes soovitan kindlasti uut Ford Focust, sõidumõnu on selles küllaga!
Loen ja imestan, et ikka ja jälle leidub inimesi, kes fordi (eriti focust) autoks peavad! A noh inimesed on erinevad ja ega neil muud üle ei jää kui saast kaela ostetud - kiita seda hambad ristis taevani (saasta ma pean silmas). See muidugi hea omadus, kui suudetakse halva mängu juures head nägu teha.
A noh mis ma siin ikka, eks iga üks ise tea, millega sõidab. Aga saast kaela osta ja siis teistele kireda, et ford on krdi hea auto -no ma ei tea. Hoidke need emotsioonid omale - mõni võhik lähebki õnge ning ostab fordi. Kellele seda jama kaela vaja on
;)
fordidega nii mõnigi kilomeeter (kordi rohkem kui siinkommijate 8000 ja 40000 km) maha sõidetud (pean silmas focust ja mondeot) kuid hullemat pel....t pole näinud. Ega enne ei saanud arugi kui marki vahetasin (a ma ei ütle millega nüüd sõidan, et mitte eelarvamusi tekitada nagu haibiksin mõnd marki üles). Lihtsalt aega raha jäi kuidagi rohkem üle (sellest mis fordiga hoolduses käimisele kulus).
A eks see nii ole, et enne ei tea kui ise proovinud oled (selle kohta ka mingi vanasõna - midagi lolliks olemise ja teiste vigadest õppimise kohta).
Mees mees, kui sa nüüd sellist juttu uuest focusest räägid siis sa küll ei tea autodest mitte kui midagi, mine mängi liivakastis mudel mosse v siksiga. Mul pole enam sõnu..
Huvitav, et ka mul focusega halvad kogemused. Kas on ehk tegemist sama sündroomiga nagu prantslaste puhul, et üks partii on korralik ja kvaliteetne teine mitte (olemas näide Peugeot 406 osas). Minu focusel olid pidevalt mingid elektri jamad (abs aju vms vahetati mitmeid kordi, tühikäigu mootor, lambda 2tk, roolilatt, keskluku mootorid, immo pani segast jne), tagaluuk ka roostetas juba esimesel aastal. Tüdinesin hoolduses käimisest lõpuks...
To Jaanus, et proovi ära ega enne ei tea, millega tegu
uus focus tundub tõesti hea ja ilus auto olevat
avar ja korraliku sisustusega ning hea välimusega
kahju, et nii kallis on
hind diisli ja lisadega universaali puhul üle 300 tuhhi ikkagi
ise sõidan golf 5 tundub focus olevat etem kuigi veel sõitnud ei ole
ja golfil see sinine valgus täiega häirib
olen sõitnud ka C4 ja uue civicu-ga need nagisevad ja kolisevad ning ei ole eriti mugavad
corolla on muidugi naljanumber
aru ma ei saa mis temas head on?
mul murdusid 4 rattapolti korraga ja ebamugav on ta üleni
kiidaks focuse väga täpset käiguvahetust ja ka head juhitavust, kindlasti üks selle autoklassi tippudest. see fix or repair daily juttu võib ajada 20 aasta vanuste fordi mudelite kohta, ilmselt ühel eelkõnelejal sellistega oligi probleeme, uued on igati kvaliteetsed aparaadid.
Ai-ai ford ja kvaliteet, nu kohe mitte ei lähe need kokku...
Ford ja tema unifitseerimisprogrammid (võimalikult paljud detailid sobiksid võimalikult paljudele tootmises olevatele fordi mudelitele) ei tee temast just väga kvaliteetset sõiduvahendit. Kokkuhoiupoliitika kontsernis ning järtkuvalt langevad reitingunäitajad on väikesed hoiatusmärgid toimuvast. Siiani pole ford üle saanud ebastabiilsetest finantsnäitajatest ning maadleb jätkuvalt kahjumiga (kindlasti on siin olemas kaudne mõju ka toodetavatele sõidukitele).
USA-s fordil politseitapja maine (tootis sõiduauto mudelit politseile kahjuks ei mäleta mudeli nime, millel oli selline imelik viga, et tagant otsasõidu korral süttis sõiduk põlema - sellisel viisil hukkus palju korrakaitsjaid; kohtuprotsessid kestavad tänaseni. Kurjoosum on aga see, et vea likvideerimiseks ei teinud ford midagi, sõidukit toodeti muutmata kujul edasi. Sellest kirjutas vist hiljuti ka auto lehes).
Jah, pidasin ka kunagi fookust, eriti eredaid mälestusi ei tekitanud. Eelpool kõneleja nimetas el süsteemi vigu ja probleeme roolilatiga - ka nendega sain maadelda. See 1,8 Td mootor oli imelik ja puine, diisleid ford teha ei oska (ka hilisema mondeo 2002 aasta kogemuse põhjal väidan). Nüüd olen diisel toledo (vla 2001) õnnelik omanik, ja peaks ütlema, et õnnelikum kui fookuse omanik olles. VW diislid on klass omaette, ning ka kvaliteet on teisest puust. Sõitke fookusega 300 tuhat ja vaatame mida räägite, mul seatil 1,9Td mootoril 295 tuhat ja ainult õli vahetusest - vahetuseni. Käivitub iga ilmaga (ok, aku nöökis - selle vahetasin välja). Veermik identne Golf IV-ga ja väga odavad detailid, mida praktiliselt ei kulugi. Krt müüa küll ei kavatse on peres teise autona ja sõidan kaua võimalik (ribadeks). Ühesõnaga mida öelda tahan on see, et isegi seat iga kell fordist etem ja vähem peavalu (oma kogemuste põhjal).
Teate kodanikud - aru ma ei saa kust kohast te neid autosid ostate. Minge ostke poest uus auto ja siis rääkige igasugu probleemidest. Olen ka sõitnud tööautodena igasugu marki masinatega ja pole suutnud ühelgi masinal selliseid probleeme täheldada mida siinkommenteerijad esile toovad. Pakun, et asi on pigem sõitjates kinni mitte autodes, sest usun, et isegi mingi millise auto suudaksite samasuguseks saastaks sõita nagu fordi, kui te temaga sarnaselt sõidaksite. Lihtsalt miljonilise autoga te niimoodi ei sõidaks sest selle juppide vahetamine läheb natsa soolasemaks ONJU.
Lausa naerma panevad need kommentaarid kus igasugu vigu tuleb ühel ja samal inimesel välja( kui vaadata kommenteerijaid) jääb mulje, et te olete ise selle masina kokku pannud mitte poest ostnud.
Elage siis selle teadmisega, et ford on sitt ja käige kauge kaarega mööda edu teile!
ise olen küll focuse fänn täiega. ennem oli vanem focus 3 aastat läbisõit oli vist üle 70000 ja ei mingeid probleeme selle aja jooksul, praegune omanikki väidetavalt igati rahul. nüüd on uuem focus seekord ka minu esimene diisel ja endiselt sillas - sõiduomadused super, kütusekulu meeldiv, minek tänu turbole kah täitsa lennukas. Seega seni väga rahul.
aga teie ärge ostke focust ega fordi see on saatanast, ausõna :D
Sai ka siin eelmine aasta soetatud Focus II sedaan,otse loomulikult automaatkastiga.Esimesed muljed olid väga head.Mugav ,juhitavus hea,ökonoomne.Käisime perega Horvaatiaski ära.Aga siis hakkas pihta.Probleemid käivitamisega,kompuuter andis erinevaid vea teateid,Kiirendus kadus ära jne.Auto läbisõit 21000km.
Mis siis ikka võtsin tee info autosse.Preaguseks hetkeks olen käinud seal viimase 4 kuu jooksul umbes 6 korda.Kui küsisin milles probleem,siis vastasid et nad ei tea isegi,et kui veel midagi sellist teeb hakkavad osi vahetama.Kõigepealt ABS aju,siis käigukasti aju ja lõpuks mootoriaju.
Kes soovib peavalu ,see võib osta küll.Muidugi ei tea ,võibolla mul lihtsalt ei vedanud.
Nii uuel autol vast garantii.Ma laseks välja vahetada,no milleks mulle see k....pp kui pean ennast vaevama teeninduse vahet joostes.Loodan et osade vahetuse teeb info auto ikka oma kuluga.
Kõik remondid käivad ikka garantii korras,aga see jooksmine on tülikas.Samas maksta auto eest 250000.- eek-i ja siis selline jama.
Tore oleks ,kui kohe välja vahetatakse,aga see pole ka nii kerge.
Info-Autol on esindused kolmes linnas,võib olla täpsustad ikka ka ,kus linnas käid.Ei saa ju rääkida a´la info auto ei oska remontida.
Aasta vanust autot ei vaheta sul keegi ringi,sellest võid küll ainult unistada.Aga loodame,et saab auto ikka korda.
Mina olen küll oma uue Focusega (sedaan, manuaalkast, 1,6 Ti-VCT mootor) ääretult rahul. Selle hinna eest parim võimalik auto. Väga hea varustustase ja mulle isiklikult meeldib ka auto välimus. Tipptasemel turvalisus (eriti koos ESP-ga, ilma milleta enam autot ette ei kujutakski), hea juhitavus, hea mootor ja madal kütusekulu. Natuke norida võiks ainult sedaani kõrge tagaosa kallal, mistõttu on tagurpidi manööverdamine veidi ebamugav.
1999 a focus, 1,6 bensiin, viis ust, läbisõit 95000 (praktiliselt ainult Tallinna linnas), avariid ei ole teinud. Vahetatud:
* üks stabika kont
* tagarattalaagrid
* esimesed ja tagumised piduriklotsid
* enne vasak, pärast parem rooliots
* parem esimene õõtshoob (teeninduses öeldi, et vasak kolksub ka natuke ja tuleb lähiajal vahetada)
* generaator
* tagaluugi lukk
* sise-välisõhu reguleerimise klapp ja lüliti
* üks pidurisilinder
* uksed garantiikorras värvitud, kuid nüüd jälle roostes; tagaluuk ja tagatiivad oma raha eest värvitud (ei võetud garantii alla)
Lisaks veel terve rida väiksemad defekte. Pluss korralised hooldused firmateeninduses (õlid, filtrid, 60000 juures ka küünlad).
jutt ju selline siin foorumis, et ise ei julgegi focust osta... Kuigi mulle ta välimuselt meeldib , proovisõitu ei ole veel teinud.Kas siis ikkagi golf4 või siis focus?
Focust osta ikka võib ,see et minu autol sellised jamad, ei pruugi veel teistel autodel olla.Kui ostad ,siis võta Ghia varustusega.Trend varustusel istmekatte riie väga kehv ,iga väiksemgi plekk näha.Üldiselt nagu kirjutasin ka auto mugav ja juhitavus hea.Ah,jah 1,6 mootor jääb ka natuke lahjaks,parem ikka midagi tegusamat kapotti alla.
Aastaks on müüja kirjutatud 1999 aga pildi järgi on tegu autoga aastast 2002, mis värk on? Või on tõesti 1999 aga peale avariid nt. uuema Focuse esistange ja -tuled paigaldatud. Uuri VIN koodi järgi avariide ajalugu kui on eestis sõitnud auto.
Kas uue Focuse diisliga ka kellelgil kogemusi on? Duratorq vist oli nimi.
Numbrite järgi mis info-auto annab oleks nagu üks oma klassi parimatest praegu-mis reaalne elu ütleb?
Sõitnud uue Focuse diisliga 40000. Võtsin 2L-se Ghia, mis andis selle et möödasõidud on mõnusad ja probleemivabad. Peaagu igal võimaluse kasutan püsikiirushoidjat. Ainuke asi mis natuke häiriv tundub et kütusekulu - ca 6.2L sajale. Ja seda enda arvutuste põhjal muidugi, mitte tema kompuutri järgi. Too valetab umbes 0.5l saja kohta, muidugi väiksema suunas;)
Mul on focus ls 30000, sõiduomaduse on 5+ ja mugava on ka aga siiski mõned miinused: värv meeletult pehme, kruusateele mitte minna sest tagu uste alumised nurgad on kohe haljad. Käkigukang on mugav aga vahel R jupsib, ei lähe esimese korraga sisse, veljed tuleks kohe lasta tugevalt ülelakkida, mina ei lasknud ja nüüd on kivi kahjustused peal. Soovitan osta, selle raha eest paremat ei saa.
Tere,ma vaatan et käib siin üks lahe sõimlemine;D mina ei oska ka täpselt öelda oman ka seda va focust läbi olen sõit pea 38 tuhat suurt juhtund pole ka midagi ainuke asi mis oli 15 tuhande pealt andis bensupump otsad,vahetati ära ja siiani pole tõrkeid old,eks elu näitab,mis siin ikka soovitada eks need uued on kõik...
Olen ostnud-sõitnud-müünud kuskil 6-7 Focust aga ainult 1,8-2,0 mootoritega, 1,6 mootor jääb tiba lahjaks, ise soovitaks 2,0 96KW MONDEO mootorit, selle mootori vääne on päris hea tõmbab madala pöörde pealt päris hästi. Paraku 1,8 ja 2,0 mootoriga isendeid on tavaliselt oluliselt vähem valida. Ise kulgen momendil diisli otsas, nimelt 1,8 TD 66KW mootor probleeme pole olnud . Kütuse kulu maante peal pea olematu, sõida kuda tahad ikka on 5 liitri piires, külmaga käivitamisel -20 juures laksas käima kohe.
Olin minagi enne vaid 100% kindel,et millegi muuga peale bmw ei kõlba sõita :)....nüüd juba kaks aastat sõitnud 1,8 Td Focusega ja kardinaalselt muutnud oma arvamust.Pole selle aja jooksul pidanud tegema peale õlivahetuse midagi,kiirendus diisli kohta super,talvel käivitusega probleeme pole(kuigi seisab väljas)...ainult soojaks võiks pisut kiiremini minna(aga mul muidugi universaal).Päikest ;))
Saada käesoleva foorumi vahendusel põhjalikke ja OBJEKTIIVSEID hinnanguid on praktiliselt mõttetu. Soovitan soojalt sirvida Teknikaan
Maailma viimaseid aastakäike, milledes analüüsitakse kümnete tuhandete erinevate automarkide omadusi. Eriti objektiivsetena tunduvad sakslaste
analüüsid, kuna nende oma BMW-d ja mersud on kvaliteedi pingereas kusagil teises kümnes. Päris häid nõuandeid võib saada veneallikatest:
forum.autonavigaator.ru või www.carexpert.ru/. Toimida käesoleva foorumi nõuannete järgi võrdub katsega püüda oma elu korraldada DELFI kommentaatorite nõuannete järgi.
esimese focuse ostsin 2005.sedaan uus, prareguseks olen sõitnud 50000km,probleeme pole. nüüd tellisin veel ühe ,see kord universaali,vähe suurema mootoriga ja ghia varjandi.igati soovitan hea auto.
kas norm et 1.6 mootoriga 5 käiguga kahekesi 100 sõites ja järsku kiirendades ei mõika gaas sugugi ka pikemalt hoides,tundus kuidagi lahja võrreldes vana audi 801.6 kõrval ja mootoris ka tühikäigul vaikne tigin
II põlvkonna Focuse puhul oli OK kiirendusega 1,6-ne Ti-VCT mootor. Mitte Ti-VCT mootor on aga minu hinnangul nõrk mis nõrk. Kui käisin tavalise 1,6-se mootoriga ja automaatkastiga autoga proovisõidul, siis kiirendust ei paistnud kusagilt. III põlvkonna 2,0-ne mootor automaatkastiga autol kiirendab aga kenasti!
No endal Focus II, sõitnud üle 100 000, ei kurda. Muudkui sõida, ei lagune eriti midagi... Kui midagi häirib, siis seest oleks nagu nõuka ajal kokkupandud, vahed sellised mõnes kohas, et topi sõrm vahele. Muide, tavaline 1,6 ärkab ellu 90-100 peal väheke nagu. Siis oleks kiirenduse moodi. Seega tavaline 1,6 on laisa mehe auto, aga ajab asja ära küll. Keskmine kütusekulu tuleb 6,5 seda mitte väga vajutades, 50 km maanteesõitu, 15 km. linnas. Nädalalõpus linnas suht rahulikul kulgedes tuleb 7,5 ... Mul see tehase lubatud 6,7 peab seega paika küll.
Käige hoolduses Pärnus või Tartus. Seal on teenendus normaalsem! Tallinnasse enam ei lähe. Ennem maksan see 500 eeku bensuraha juurde...
Oman ise 1,6 L Ti-Vct mootoriga isendit. MInek väga hea, aga janune on ja soojaks läheb suht aeglaselt. Linnas kulu 11L/100KM, maanteel 7L/100KM, läbisõit 30 000.
Viieukseline Ghia 1,6 Ti-VCT, 41000 km. Maanteel pisut vähem kui 7 liitrit/100 km (peaaegu et saab 6,5-ga hakkama). Maksimum on olnud talvel linnas lühikesi otsi (kuni 10 km) sõites 9,7. Enamasti jääb talvel linnas siiski veidi alla 9 (8.5-9). Suvel on linnas ligi liitri vähem. Tõsi küll, Tallinna kesklinna kõige suurematesse ummikutesse on harva vajadust minna, vaid pigem liigun kesklinna servast äärelinna poole (ja vastupidi). Ja veel oluline täiendus, olen kasutanud eranditult 98 bensiini (Neste). Kuuldavasti on Ti-VCT mootor väga nõudlik bensiini kvaliteedi suhtes.
Soojaks läheb jah pigem aeglaselt. Küll aga on hea automaatse kliimaseadme MAX nupp, mis (näiteks enne külma ilmaga liikumahakkamist) võimaldab ühe nupuvajutusega sisse lülitada esiklaasi, tagaklaasi ja peeglite soojenduse, kusjuures mingi trikiga hakkab kohe ventilaatorite täisvõimsusel suhteliselt soojemat (vähemalt leiget) õhku puhuma.
Mootor kiirendab 1,6 kohta päris hästi. Kuid mootor on tõeliselt ergas alles suurematel pööretel, alates 3000, eriti alates 4000. Kuid 2000 juures on kiirenduse suhtes tuim, kuigi mootor veab siis jõuliselt. Need iseärasused on nähtavasti tingitud muutuvatest klapifaasidest (Ti-VCT). Gaasipedaal on elektriline ja sellega peab pisut harjuma. Gaasi põhja vajutamise asemel on parem seda sujuvalt vajutada (see oskus tuli vähehaaval kogemustest).
Kui loed vene keelt ja selle vastu allergiat pole, siis vaata
Seal on paarsada lehekülge foorumiarutelu Ti-VCT mootori kohta. Kütusekulu kohta on seal andmeid seinast seinani: mõned kurdavad suurt kütusekulu, teised aga kirjutavad, et saavad ökonoomselt hakkama.
Vead. Kapotlukk, taga kogub lund ja vett ja avamine halb ja kütusekulu suurem , besiinipumpa raske vahetada, 74 kw bensiin, mootori ressurss 450 tuhat ja mootori arendamisel osales Yamaha.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.