´93 Grand Cherokee 5,2 ja maanteekulu rahuliku sõiduga 13-14, linnas sõltumata sellest, kas üritad ökosõitu või mitte kulub 20 liitrit ikka ära, välja arvatud siis kui õnestub enamasti 50-60-ga kulgeda ja seisakuid ei ole. Mul lühikeste 7 km tööle-tagasi otstega Tartus suvel linn 20-22, talvel 25-26.
Olavi, tõesõna, midagi on valesti > 90 km/h maanteesõidul ei tohiks sujuva sõidu juures nii palju kuluda.12 l kanti peaks jääma. Linnakulu 20 l on ka paljuvõitu.
Ah?
Kütusekulu oleneb suuresti sellest, kas nelivedu või tagavedu. Sõltuvalt vahekastist ei ole mõnel variandil võimalik ( NV249 Quadra-Trac) nelivedu välja lülitada ja siit ka 2-3 liitrit suurem kulu. NV249OD Quadra-Trac võimaldab ka tagaveoga sõitu.
Ehk siis maakeeli öelduna saab 4,0 mootori puhul esisilla välja lülitada; V8 mootori puhul pole sellest mõtet unistadagi. Diislid 2,5 ja 3,1 on samuti pideva nelikveoga.
Mul on jah pidev nelivedu ja auto massi, mootori mahtu, rehvide mustrit ning automaatkasti arvestades on 20-22l linnas tubli tulemus. Nõus, et 50-60 kulgedes on hetkekulu kompuutri järgi ka 13-16 l/100-le, aga kulu lööb üles foori taga passimine ja kiirendamine.
Maanteel 90-ga töristades näitab kompuuter ka kohati 10-12 /100 km, aga enamasti 13-14 vahel ning pikema maanteeotsa keskmine ongi pea 14.
Kui tahta väiksema januga mudelit, siis tuleks valida 4,0 mootor ja vahekast, mis võimaldab ka ainult tagavedu. Sõidurõõmu muidugi vähem.
Mul momendil üldine keskmine kompuutrist vaadates 19.0, pikki otsi eriti ei sõida.
Samas BMW732 võtab keskmiselt ainult mõne liitli vähem samal marsruudil ...
Mul küll väiksem ja tips-tops korras 4,0 väike Cherok. Maanteel cruise-kontrolli kasutades tuleb keskmiselt 12. Linnas tagasihodlikult sõites 161. Kui natukenegi suurt mootorit nautida, siis 20 ja edasi liitrit 100-le. Ta ikka võtab tõesti kõik ära, mis antakse. Samas, kui bänd nimega V8 meeldib.....
4.0 tiptop korras cherokee kohta cruise controliga 12l sajale tundub ilget palju. midagi auto kyljes tundub ikkagi m2da olevat. see ju raskema 5.3l Grand Cherokee kulu.
jah, üsna palju iseloomu on vaja, et grandiga kütusekulu mõistlikkuse piires hoida, tavaline on, et linnas kipub keskmine ikka üle 20l minema. 15-18l vahel hoidmiseks, tuleb gaasipedaaliga hellemalt ümber käia, kui oma naisega voodis :-P
Kogu aeg väga hellalt ümber käies läheb igavaks. Mina loobusin keskmise kulu jälgimisest, sättisin näidiku hoopis välistemperatuuri peale. Nii on hea jälgida, kuidas ilmad soojenevad ja võib rahumeeli endale väiksemat küttekulu ette kujutada.
Selline kysimus siinkohal. Inimesed, kes te omate sellist suurt "looma", kas te jälgite bencunäidikut või naudite sõitmist? Ise pole sõinud eriti grandiga, aga myysin yhe maha hiljuti ja sõbrad ytlesid, et SELLEST sa kyll lahti ei saa, et sel suur mootor ja keegi ei osta... ometi on neid linnapildis pääris palju...
kokkuvõtteks siis: KAS SÕIDUNAUDING ON PIISAVALT SUUR, et bencunäidukit polegi mõtet vaadata... =sõidumõnu maksab?
Ei jälgi - eelnevalt just oli jutuks. Sõidumõnu kompenseerib klu küllaga. Kui tahad küttekulu jälgida osta 1 liitrine pilusilmade auto. Ja lahti saab küll, ostjaid jagub kui on hea auto. :-)
Mina ostan endale 5,2L ,ellkõnelejatele niipalju,et sellise auto ostavad ikkagi need inimesed kes teda ka toita jõuavad.Kui ei jõua toita ärge ostke seda.
5,2 grand limited 94 bensukulu silmagi pilgutamata linnas 20-22 ja maanteel 13-15.
Peale mõnigast putitamist sirab silme ees lootus linnas 18 :)
Peab tunnistama, et jalg on suhteliselt raske :(
Täna kuulsin paikapidavat ütlust "Võta kõike mis alla 15 liitri kui kingitust!" Samast ka väide, et maastikurehv paneb 1-2 liitrit otsa. Omajagu lisab veel tõste, mis tekitab auto all suurema takistuse jne.
Autot tuleb vaadata tervikuna, et saada aru, miks mõnel see kulu ikkagi on kõrgem.
Jah.Nii ongi,et sõidumõnu jääb väheks,kui koguaeg seiereid vahtida.Ja kohe küsimus,et miks Teile GR CH,kui paaki valada ei jaksa!!!!Ei ole ka ise mingi miljoner,vaid tavaline Eestis maksemaksev kodanik.Ametilt bussijuht nimelt.Ja muidugi sõidan ka ise aeg ajalt riisiraketi ehk skoda fabiaga,mis on1,2 se mootoriga.Eriti just pikemaid otsi.Aga JEEP on ikka klass omaette ja mul täitsa savi,palju on kulu.Näiteks ka buss vötab al.24 kuni 55-100KM.Ja palju on keskmine?Jeep`il 5.2 ja pidev 4WD,on 2000 km kohta pardaarvuti keskmine 15,7!!!Ma ei ole ka mitte ainult varbaga vajutaja.Ikka on nii,et tehke ise vöi laske oma kapotialune korda teha,ja kui ka siis hakkama eisaa,pole ju mötet nii suure mootoriga AUTOSI vaadata!Edu ja hakkamist tõsisteleJEEP"i omanikele!
minu gc 5,2l limited 95a. on viimased 1,5 kuud ainult linnas sõitnud(2000 km) ja kompu keskmine on 18,2l ja ma olen ka suht raske jalaga. kasutan aga kõiki mugavusi mida see auto pakub. muide ka minu naine kaifib sõitu jeebuga vahel küll nuriseb et joob teine palju aga rahuneb peale paari min. sõitu. nii et, need kellel jeepi pole olgu vait teemal küttekulu ja muu säärase suhtes. kes tahab naudib mugavusi ja luksust, kes tahab pöristab mõne konnasööja või riisiga ringi ASI ON MAITSES. ja küünikutele teadmiseks ametilt olen tavaline autojuht mitte rikkur. VOH!
Olen proovinud suurema osa Jeep mudelitest läbi ja hetkel käsil kah just Jeep ost. Kummalisel kombel, pole ma kütusekulu küll kuhugi esimeste asjade hulka seadnud selle margi valikul. Ilmselt soovitaks ka teistele, et kui kütusekulu on 3 tähtsama kriteeriumi hulgas, mille järgi autot valite, jätke parem Jeep mängust välja, see masin pole ökoliikur ja keskmine kulu 20L/100km linnas, pole sõitu nautivale juhile mitte erand vaid pigem reegel. Ma olen sõitnud paljude autodega, et saada kätte seda tunnetust, kuidas üks või teine auto mulle mõjub ja võiks öelda, et Jeep on armastus, küll mitte esimesest, kuid kindlasti teisest silmapilgust ehk kui ühe vana rüsaga kunagi proovitud sai, tekkis kohe metsik huvi ja hakkasin ka uuemaid marke vaatama, ning nüüd olen sellesse masinasse armunud, kui teismeline oma tüdrukusse :D
ikka vanal teemal edasi. icic
Endal GC -95 5.2 ja kütust läheb trassil 10-11 (kui tallama kukkuda ,siis muidugi rohkem); linnas on asi hullem - alla 20 eriti ei saa , keskmiseks jääb 11.8-11.9, sest linnasõitu mul suht vähe ,samas saab vahest metsas-põllul ka käia :) talvel läheb liiter-poolteist rohkem.
Kes kütusekulu paljuks peab, ostke ford fiesta vms kaun.
Aga kui väga tahaks JEEPiga kimada, on ka mõned võimalused. Maastikurehvid tuleks vahetada normaalsete vastu (kui võimalik), suure klotsiga rehvimuster annab kütusekulus tunda tublisti; siis GC Laredo on lülitatava nelikveoga ,ainult GC Limited on full-time nelikvedu (kuni 1999ndal välja tulnud uue mudelini, need on juba kõik lülitatava nelikveoga) - läheb vähem nii rehve kui kütust. Gaasipütt annab kokkuhoidu ca 40% ja seade tasub end päris ruttu ära, häda vaid selles, et Eestis neid ei osata veel korralikult paigaldada - tegijatel vist kogemus väike - ning ruumi võtab see gaasipütt ka kõvasti.
Ja kui gaasipedaaliga ümberkäimisel üle ei pinguta, pole see kulu nii üle mõistuse midagi.
Aga seda et kaks tonni ameerika rauda bensulõhnaga edasi liiguks, on küll palju tahetud :P
Jeep on lahe ja eriti püsi nenik ja 5,2 Limited v8... Ja parem kallan paaki selle,mis väikestel võrridel juppide peale läheb,eriti meie laiadel "siletatel asfalteedel",aastaringi:)Esitex on ta tunduvalt turvalisem kui muud rattad ja kui paaki ei jõua moment ,täita imetlen teda lihtsalt garaasi all:):):)Aga igal juhul parim,ostke Jeep ja nautige meie teid ja loodust!!!
pada ajavad need 15-17 liitri jutumehed.vahet pole kuidas vajutad saab Grandiga sõita ikka ainult 70 liitriga 350 km.lihtne matemaatika.muide võtta maga katuse reelingud ja väik võit on käes hetkega.
no mul 5.2 GC bena kulu linnas no 18 miinimum, maanteel, kuidas sõidan, 80-90 juures 12/13 sajale, 110 ja yles jääb 14/15 sajale jne jne...
lasin ka gaasi peale panna... gaasiga võtab nii linnas kui maantel sama 20 sajale.... ja ei kurda...
sõidumõnu on mugavust ja turvalisust jagub...
mõnus, vahel häirib see tyytu tankimine :D aga selle elab ka yle...
muide, sõidan GC nii nagu ise tahan, st et ei hoia kokku, kuigi need andmed olid keksmiseks (pigem miinimum)võetud, et alla nende eriti nagu ei aja, tee või tina....
Ka mull emeeldivad suured mootorid ja kuigi ma hetkel ei sõida just cheroga, olen siiski selle auto suur austaja. Hetkel sõidan ühe teise ameeriklasega, millel ka suur mootor (üle 250hp).
MInu küsimus riisiveski meestele ja muudele suurte autode pelgajatele - liitke kokku oma uue riisiveski liisingu hind, hoolduskulud ja kütus ja arvestaga kogu seda mittemingisugust mugavust pakkuvat sõitu ja siis võrrelge, et kui te maksaksite vanema auto eest 2 x vähem liisingut (sest vanemad suure mootoriga autod on odavamad järelturul ja ressurssi on nendel mootoritel kordi kauemaks) ning hooldust ja ülejäänud sama raha eest maksaksite kütust ja naudiksite sõitu, siis kumb on parem?
Sa oled ilmselt ise üks paras riisimees, mootori füüsilist suurust ei mõõdeta teps mitte hobustes vaid ikka liitrites ja sa ehk ei usu aga nii mõnigi riisiauto on samuti 250hp ja seda vaid 1.8 või 2.0 mootoriga.
Täpselt õige liitke kokku kõik oma võrrile tehtud kulutused ja vaadake kas tuleb nii odav.Ise oman GC 4,7 ja ei kurda sugugi küttekulu üle,kõik sõltub kuidas pedaali vajutad.Kümme aastat tagasi omasin ka mitut väikse mootoriga autot 1,3 1,8 ja 2,0 kuid suutsin nendest ka oma 10-14 liitrit sajale välja pigistada,sinna juurde arvestada millist tampi mootor sai.4,7 on selleeest paras loom ei vaja eriti ültse sõkkumist,väike vajutus ja läheb.Kombuuter näitab keskmiselt linn-maantee 13,4-14.
sai käidud Tshehhis ja kompuuter näitas koju tagasi jõudes keskmiseks bensiini kuluks 13,1 liitrit 100-le.
Normaalne, arvestades tõelist sõidumugavust. GC aastast 1993.
VÄGA RAHUL AUTOGA!!!
olen nädal sõitnud ja ostes oli 15,4 keksmine kulu, ise sõidan ainult linnavahel hetkel, talveoludes lühiotsad ja nüüd kekmine kyttekulu on läinud 15,3 peale.
kulu üle 20liitri näitab aind mäest üles minnes ja kohalt võtul vajutades.
Omasin Cherokee Country 4x4. 2.5td. 95a. Maanteel kulu 7,5-8l ; linnas mitte üle 12. Seda täispaak meetodil. Normaalne masin oli, kuid see auto ei ole väärt bensuka puhul linnakulu 20 ja peale. Ma ei saa aru mida te selle masina juurest niimoodi hindate ? Tegemist ikkagi ju äärmiselt väikese maasturiga,(tõsi, tegemist on ikkagi täisraamil maasturiga, ehk maasturiga, mitte libamaasturiga.... kui üks-kaksi sõita, on ees ruumi enamvähem, tagumine iste on jube pink, pagasi ruum olematu.
Ärge Jeep`i mehed pahaseks saage, aga mina ei näe, et asjal oleks mõte, et meeletus koguses bensiini sisse kallata. Diisliga on muidugi teine teema.
Ärge tulge nüüd rääkima, et cherokee diisel on kõige hullem üldse mida autodele peale on topitud. 150 000km ja ainult hooldused, tegemist ju mootoriga mida pandi peale Opelitele, punnsilm scorpiole.Tuleb hanikda korralik isend, mitte turu odavaim rimakas ja probleeme ei ole. See kehtib igasuguse tehnika kohta.
See jutt 12-13 sajale vastab tõele,aga:Grand Cherokee 5,2-ga ON VÕIMALIK saavutada maanteel näitu 10.Muidugi eeldusel et:mootor ja käiguosa korras ja töösoe,tee sirge ja kuiv(ei saja vihma ega ole talv),ei ole tuuline(vastutuul),korralikud ja õiget mõõtu maantee rehvid,sõidetakse stabiilselt mitte üle 95.Tallinnlased saavad järgi proovida nii:linnas mootor soojaks,Tallinn-Tartu maanteele,95 sisse,cruiis peale ja siis nullida näidud.Hetkekulu kõigub 9-11 vahel,keskmine 10 ringis,ja nii kiirtee lõpuni.Kui näidud suuremad-üks parameetritest on paigast ära.Olen 2 aastat käind Grandiga(Quadra-Track oli) Mäost Tallinnas tööl iga päev ja jutt pole lambist võetud.Loomulikult kiirtee lõppedes kõik muutub-asulad,pidevad pidurdamised ja kiirendamised,möödasõidud ajavad asja paigast ära ja keskmine tõuseb sinna 12-13 kanti.Ka talverehvidega selliseid numbreid enam ei näe.Kõik see oli u.10 aastat tagasi ja praeguseks muidugi on 5,2 mootorid juba päevi näind ja seega vähe hõredamad.Aga see jutt siin et maanteel 17 sajale-võimatu,Otepää mägilastel võib olla agressiivsel koju sõidul(mäkketõusul) või pole mootor korras.
Küttekulu vaatamine kompuutri järgi ei ole päris õige, see on suhteline. Tehas ise annab juba uuele masinale maanteekuluks 13 ja linnas 22 4wd korral. Linnakulu on ilmselt hetkel parim Lexuse maasturitel hübriidmootoriga- 2x vähem kui GC-l!
Tehas annab alati maximumi(vähemalt 90´aastate sõidukitel,tänapäeva konkurents sunnib aga näitama miinimumi).Näiteks sai kontrollitud Frontera,millele tehas lubab maanteel 7,7 sajale.Valgas paak silmini täis ja suund Tallinnasse(250km).Tallinnas läks sisse 15,85l no ei mahtund rohkem,ikka korgini.Tulemus 6,4 sajale. Kompuuter loomulikult ei näita ideaalse täpsusega,aga täitsa usun et kui oleks Tallinn-Tartu otsast lõpuni neljarealine saaks GC 5,2 rahuliku sõidustiiliga selle vahemaa 20 liitriga sõidetud.
4,7 V8 2001.a. - maateel 12-14, linnas ca 20
Ei usu samuti, et V8-ga on linnas 15 võimalik sõita.
Kui siis ainult hetkeliselt, aga kogu paagitäis keskmisena kindlasti mitte
5,9-ga oli soodsate tingimuste kokkulangevusel võimalik maanteel sõita 12l/100km. Tuulevaikus, peegelsile tee, asfaltirehvid... Keskmiseks tuli ikka miski üle 14l/100km-le pikka maad sõites. Muuseas, tonnine haagis sabas ja/või kanuud katusel ei avaldanud kütusekulule pm mingit mõju.
Linnas sõites sai hakkama ka 20l/100km kohta, kui väga ei tallanud. Raske oli mitte tallata...
Mudeks olen kuulnud, et ka 33 võtavad kui sõita mitteökonoomselt. Endal on 4.0 Chero (mittegrand) ja mnt 12 (2wd, 80km/h), keskm 18-19, linnas üle 20, aga täpselt ei ole ainult linna mõõtnud, aga kuskil 22-25 küll
5.2 autoga ökkosõitu teha on enda piinamine :) Sain ka maanteel 13 sajale ja linnas 20, kuid kui hinge vabaks lasin (mis juhtus kahjuks pidevalt), siis 25+
Linnas ristmikult esimesena minnes 25 sajale.Rahulikult 20.
Maanteel 11-12 sajale rääkige mis tahate tuul tagant ja mäest alla vb saa vähem :D
kesmine 19 sajale.
Olen rootsi kiirteel sõitnud 200km/h tunnis ja see jättis mind teepeale, kuna kütu sai otsa 65l/100le. Sõit ise meenutas aerupaadiga tormisel merel olemist :)
Ei hakanud uut teemat tegema, aga huvitab Wrangleri 3,6 V6 bensumootori tegelik küttekulu. Ärge nüüd hüppama hakake - mind rahaline pool ei huvita, lihtsalt mul üks pidev marsruut ja tahan teada mitu korda tankima pean.
Tehas ütleb et keskmine on 11, linnas 15 ja maantee 8.
Soovin siis vastuseid neilt kellel selle masinaga kogemusi.
chero xj 91 4.0 R6 automaat võttis maanteel 80ga 12l/100km
Linnas lühikesi otsi sõites ehk oma igapäevatöölkäimisega keskm 25l/100km. 30litrit kätte ei saanud.
Kas V8 vähem võtab, mõelge ise
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.