Lp Fiati huvilised, kas kellelgi on kogemusi sellise mudeliga nagu Fiat Panda, aasta auto 2004? Kui on, siis kõik soovitused, hoiatused, nõuanded jms on teretulnud.
Tuled põlevad pärast auto lukustamist paar(kümmend) sekundit, et koduukse üles leiaksid ja võtme auku saaksid pista. Tundub naljakas kuid üldjoontes see seda tähendab.
Väga hea ja praktiline auto. Ja kes ütles, et taha istmele täiskasvanud inimene ei mahu? Väga hästi mahutab 5 täiskasvanut, inimesed mõõtudes 160-180. Linnas väga hea manööverdusvõime, kõrge põhjaga. Ei ole veel hätta kusagil jäänud. Kiirenduselgi viga ei ole, muidugi rullnokale ei sobi. Väga ökonoomne,keskmiseks kütusekuluks olen saanud maanteel 4,8 ja linnas 5,6.
panda on nagu iga teinegi väikeauto ... ei maksa oodata A6 sõidumugavust ja lisavarustust, aga asja ajab kenasti ära. ja istuma mahub ka vabalt, nii ette kui taha. tahaistmele isegi paremini kui mõnda keskklassi masinasse. lisaks on sel veel City funk rooliõim, mis linnas manööverdamise teeb eriti lihtsaks. rool käib suisa nagu tühjalt :) 1,2 l mootoriga saab ka trassil sõita, ja ka kiiremini kui 90 km/h, ise lendan tavaliselt 110-125 km/h. kütet nagu ei kuluksi. 90 ga sõites kindlalt alla 5 liitri. pakiruum on pandal muidugi minimalistlik, aga kui sul päevast päeva on vaja kappe tassida, siis osta kaubik. aaa tagaistme saab ju alla ka lasta ja siis on megalt ruumi.
hea väikene auto :)
Küsimus omanikele! Kui ostsite auto koos originaal (CD-)raadioga, siis jagage muljeid. Kas on seda hinda väärt või oleks mõtekam ise hiljem mõni aparaat lisada? Ja veel, kas auto enda hind on jäigalt paigas või andis seda soodsamas suunas ka nihutada ;-)
Auto hinda annab kohe kõvasti alla rebida. Tuleb lihtsalt osata läbi rääkida ja vajalikku mõju avaldada. Kõige paremini mõjub see, kui Sa räägid teiste müüjate soodsamatest pakkumistest ja paned panda müüja nii öelda fakti ette, et kas nii või ei üldsegi.
Fiat Panda või Fiat Punto 1,2 Active? Mootorid on neil praktiliselt
ühesugused ja 4 silindriga.
Polo või Fabia?Mootorid samuti sarnased kuid kolme silindriga.
Kõigil neil automarkidel on oma eelised ja ka mõned n.ö."suhtelises
mõttes" tavainimese seisukohast lähtudes pisipuudused.
Hüva,jämedalt võetuna pole neil nimetatud automarkidel ja seda just
uutena olulisi vigu.
Aga mis juhtub siis kui on mõõdunud 5...7 aastat ja läbisõit on
200...250 tuh.km.Millegipärast kippun arvama ,et lihtne 8 klapiline
4 silindriga Fiati mootor on siis parem kui 3 silindriga mootor ,sest see
on vähem kulunud,vibreeib vähem,käivitub külmaga paremini,võtab vähem bensiini, õli jne. kui 3 silindriga mootor.
Aga kõik eeltoodu on ju ainult ühe inimese oletused mis võivad osutuda ka valeks.
Seega vaatame,"ekspluateerime mootoreid" ja ootame,sest küll aeg näitab mis osutub õigeks ja mis valeks.
Olen värske Panda omanik ja seni ei kahetse mitte põrmugi. Eks aeg näitab, kas söön oma sõnu või mitte.
Eriti hea on linnas - lausa lust on manööverdada Panda ülikerge roolivõimuga - rooli võib keerata kasvõi väikese sõrmega.
Sellise hinnaga (dynamic: 120 000 krooni, koos kõige liisinguks vajalikuga) te nii head autot teist ei saa - ärge mitte unistagegi.
Sai ka hiljuti Panda (Dynamic) istumise alla muretsetud. Tooks siis välja esmamuljed.
Alustaks positiivsest:
1. Kõik istumisega seonduv. Iste on kõrge ja seetõttu sisenemine-väljumine enam kui mugav. Õige isteasendi leidmisega probleeme pole (pikkust mul 180). Rool on küll üles-alla reguleeritav, aga otsene vajadus selleks puudub. Sai proovitud ka Active varianti, kus reguleerimisvõimalust pole, kuid sellelgi oli normaalne isteasend kohe võtta. Iste ise on ka tipp-topp, vähemalt minu anatoomia juures :-). Tagaistmeid veel ei kommenteeri, nendest kunagi hiljem.
2. Väljavaade kõikides suundades on eeskujulik tänu kõrgele isteasendile, kandilisele kerele ja akendele, mis ei meenuta laskeavasid nagu uuemal ajal kipub olema.
3. Manööverdamine on käkitegu. Väikesed gabariidid, väike pöörderaadius, kandiline kere ja muidugi roolivõimendi City funktsioon - keeruta kohapeal väikese sõrmega, päris sürr tunne.
4. Käigukang on ikka väga hea koha peal, äärmiselt mugav kasutada. Kahju, et sellist varianti seni vähestel autodel on pruugitud. Lisaboonus - kuna keskkonsool on lai, siis on väga mugav gaasijalga toetada, just põlvekõrguselt. Ajakirjanduses on pahandatud selle konsooli laiuse üle, kuid mulle küll meeldib. Ei ole veel pikka sõitu ette võtnud, ei tea kuidas jalg siis arvab.
5. Vaikne on see auto. Mootorit pole üldse kuulda, ainult rehvimüra vastavalt meie imelistele teekatte sortidele on kord vaiksem kord valjem, aga mitte eriti häirivalt. Mingisuguseid niginaid-naginaid ja kolkse pole seni minu kõrvad tuvastanud.
Natuke ka negatiivset:
1. Kui vasak jalg viia sidurilt puhkeasendisse, siis vähemalt esimestel päevadel tabasin pidevalt kapoti avamise käepidet. Nüüd on see toiming harvemaks jäänud, jalg hakkab harjuma, et sinna ei tohi minna, kuid see julla oleks võinud küll veidike kõrgemal asuda.
2. Päikesepaistelise ilmaga on juhtunud nii mõnigi kord, et ei näe spidomeetrit! Peegeldab, kurat! Pole veel teaduslikku uurimist teinud, kuid hoian silma peal ja üritan aru saada, mis tingimustel nii juhtub.
Kokkuvõtteks. Olen esialgu rahul, väga rahul. Kui see ka nii jätkub, siis jääb üle vaid kahetseda, et eesti inimene nii sügavalt eelarvamuste küüsis kinni on ja Fiati vaid 15 aasta taguste roostepesadega samastab. Aeg on edasi läinud! Mujal Euroopas on sellest aru saadud, ainult meil mitte (Lätit ei tea). Teisest küljest - mis mul selle vastu saab olla, kui iga nurga peal ei tulegi vastu minu auto ;-)
Yxpeetri positiivsusega tuleb nõustuda. Seda negatiivset ei ole aga mina Panda omanikuna veel tajunud, st mulle ei ole kapotiavaja veel ette jäänud ja ka päike ei tee liiga. Mind on siiski natuke häirinud just väljavaade, st uksed on ju kitsad ja kahe ukse vahe jääb pööretel tihtipeale silme ette, st tuleb pead liigutada edasi-tagasi, et õiget väljavaadet saavutada, aga see on tühiasi. Olen kah üle 180 cm pikk ja esiistmetele mahun kenasti. Tõsi, tagaistmetel just mugav ei ole, aga mahub ära küll. Tagaistmed rohkem naiste ja laste jaoks. :)
On ka plaanis osta aga ootan veel nati.Varsti pidi diisel varjant ka tulema.Kuidas muidu Fiati diislid ka vastu peavad?Natuke tegelt on eelarvamus Fiati suhtes aga tundub, et eelnevaid komentaare lugedes on päris asjalik ja vastupidav auto.Komenteerige veel,negatiivset oleks ka vaja,muidu tundub liiga hea.
Olen nüüd olnud kaks kuud Panda omanik ja seni ei ole ühtegi negatiivset kogemust ette tulnud ja kahe kuuga, kui olekski, siis peaks ikka midagi tõsiselt mäda olema. :)
Ainuke mure on seotud ülejäänud autoomanike pilkudega harjumisega, sest ei olda ju harjutud sellega, et keegi võiks ka niisuguse autoga sõita - sõidetakse ju ikka fordide, pösöde, bemarite, volkarite ja muu saastaga. :)
Nii või teisti,need kes on ostnud omale uue Panta või Punto ei
kahetse oma ostu väga pika aja jooksul(eriti kui simas pidada seda,
mis nendestt automarkidest välismaistes autofoorumites arvatakse,
Venemaa muidugi väla arvatud,sest seal on näiteks Punto veelgi
vähem populaarne kui Eestis).
Punto kui automargi puhul Eestis on häirivaks asjaoluks see,
(ilmselt küll vist ainult minu arvates),et meil pole müügil
sellist automarki nagu FIAT PUNTO 1,2 NATURAL POWER AKTIVE millel
on peal tehase poolt paigaldatud gaasiseadmed.
Pildi pealt vaadates tundus mullegi panda väga hea valik olevat - hind suhteliselt soodne, varustus mõistlik, mootor normaalne. Kui aga salongis lähemalt nägin (eriti just siemus, sest välimus oli ikkagi hea), siis nüüd on küll ostuisu üle läinud. Ka omaaegne 127 oli sisult parema kvaliteediga. See plastmass mõraneb ilmselt küll esimeste öökülmadega ja suur oht on masinasse kinni jääda või üldse mitte sisse pääsedagi, sest ukselingid on tehtud Barbie nuku ümbersulatamise teel.
Kuule, Sa vist dramatiseerid üle - mu vanal sierral olid samasugused ukselingid ja värgid - kõik plastmassist - sain sisse küll, ei jäänud sisse kinni, ei läinud katki. Kui aga lähevadki - eks siis Fiat kukub neid aga remontima ja vahetama, sest garantii on ju kolm aastat. :)
Ma millegipärast kahtlen, kas Fiat ikka saab endale lubada luksust müüa autot kliimas, millele auto vastu ei pea.
Täitsa kobe masin, tahaks endale kah. Kuidas muidu see Active varustuses masin ka on? Naljakalt vähe hobuseid kapoti all, aga kiirendus pole andmete järgi kuigi kehva. Ja kas roolivõimu puudumist sellise väikese auto juures üldse tunda on ja kas üldse vaja on. ABS-i vajadus on kah nii ja naa. Hindade vahe on küll ainult 10000 krooni, aga siiski 10000. Sellise raha eest saaks juba hulga kilomeetreid sõita. Ja üks küsimus veel - kui palju läheb maksma 100000km läbimine (mõtlen siin hoolduste hindasid)?
to: tahaks kah
Ise sõidan Dynamicuga, aga proovisõit sai tehtud ka Activega. No roolivõim Pandal on pigem mugavusvarustus kui vajadus. Selle puudumise unustab ilmselt kiiresti ära. Mulle jäid Active puhul hoopis sellised imelikud puudused silma nagu: ei olnud 12V pistikupesa, bensupaagi korki ei saanud lukustada - mitte et keegi benssu varastaks, vaid poisikesed kurat midagi sisse ei topiks;-) , kindalaegas oli lahtine. Hetkel, kui peaksin uuesti valima, võtaksin ilmselt Active. Meeldib lihtsus, lakoonilisus, ei meeldi mõttetud lisad. Ilmselt minusuguseid pole palju. Ah ja, veel midagi. Näiteks kasko kuumakses on väga suur vahe sees!
Sama meelt täitsa. Mida rohkem elektroonikat, seda suurem võimalus ka rikkiminekuks. Muigugi 12 volti võiks sees olla küll, kuid kui mõelda, siis on seda 10 aasta jooksul vahest 5 korda vaja läinud. Aga selle roolivõimu asjus - kas see on kiirustundlik või on ka sajaga sõites sama kerge nagu räägitakse? Ja kas mootoritel oli vahet tunda? Läheks ja prooviks muidu ise aga ei hakka ennast ärritama enne kui finants paraneb.
Maanteel sõites pole mina küll aru saanud, et roolivõim liiga kerge oleks, kui muidugi City-funktsioon peale pole jäänud. Normaalse sõidustiili korral ei pane maanteel sedagi tähele. On juhtunud mõnikord :-) Mootorite erinevuse kohta ei oska eriti sõna sekka poetada, sest proovisõit sai linnas tehtud. Selle lühikese aja jooksul mina küll märgatavat vahet ei tundnud. Aga ma rahuliku sõidustiili esindaja ka.
Hinnavahe annab alla kaubelda, kui vähegi viitsid. Mina näiteks sain oma Dynamicu kätte 120 tuhhiga, sh kõik, mis ka liisingut huvitab (signalisatsioon, registreering ARK-is jne).
Roolivõim on küll mõnus. Maanteel seda muidugi ei tunne ja ega ei olegi ju vaja, sest võimu on vaja just linnatänavatel. Olen peale Panda ostmist proovinud ka natuke suuremaid asju (nt Mazda 3), aga ega ikka ei tahaks küll sellist rasket kobakat. Panda on just paras minusugusele 185 cm mehemürakale.
Eile sõitsin nö täislastis - peal oli viis täiskasvanud inimest. Raske ta oli, aga vedas siiski välja.
Kas sellise raha eest said mingit lisa ka veel juurde? Peale katuseraamide/iluliistude ei oskagi Dynamicule ise midagi juurde tellida. Need kuue topeltkodaraga valuveljed annavad ka suure visuaalse efekti juurde. Raadio vist küll oma 6000 kroonist hinda ei õigusta, et seda juurde peaks tahtma.
Kusjuures ühte tõliselt efektse välimusega autot kasutati ka selles autotestis:
Ei, sellise raha eest on mul oma raadio peal ja katuseraami ning iluliiste ei viitsinud kah tellida - milleks? Raadio, ka minu arvates, nii kallist hinda ei õigusta. Valuvelgi pole mul kah. Kui need kõik oleks, siis läheks auto ikka oluliselt kallimaks.
olen uurinud koik praegu turul olevat variante uue auto
hinnaklassis kuni 150 tuh eeku ja panda tundub koige parem
variant olevat! minu poolt valitud panda hind tuli valja 145000eeku
ja auto on juba itaaliast tellitud!
Peale proovisõitu mõtlen tõsiselt ostmisele.Mõnusad istmed,vaikne salong,mugav vedrustus ja ökonoomne.Proovisin ka Kia Picantot,kuid kaalukauss kindlasti Panda kasuks.
on ka nüüd alates kevadest fiat panda active 1,1...alguses mõtlesin ka ,et jään maanteel möödasõidul hätta,aga õnneks see osutus valeks,elektroonikat peaaegu polegi ja ilmselt pole ka vaja..hinnast ei saanud ka alla,aga see võib ka oma viga olla ,kuna pole eriti kaupleja tüüp...minu arvates võiksid ustel iluliistud olla...olengi saanud juba kuskil parklas uksele paraja kõksu..huvtav on veel üks asi,et kõikidel pandadel on esiratta tungraua koht ära keeratud..kas siis juhipoolne või kõrvalistuja poolne...käisin ka salongis vaatamas tutikat ja ka sellel äär ära pööratud ja värv selle koha peal üsna pinges...jääb selline mulje ,et neid teistmoodi ei saagi üles tõsta...aga muidu norm auto loodame ,et ka peab meie talvedele vastu
Sai ka eile proovisõitu tehtud ja sõiduomaduste kohta on ainult positiivsed kogemused - vaikne, korraliku minekuga nii linnas kui ka maanteel, eeskujulik sõiduasend jne. Varustuse puhul võib paari pisiasjaga norida aga oma hinnaklassi kohta on Panda täiesti korraliku varustusega - kõik vajalik on olemas, paar asja lisakski. Ühinen eelpool esinenud arvamustega, et omas klassi on uus Panda tegija juba praegu. Diisli ja 4x4 versiooni saabudes tuleb Pandat veel tõsisemalt võtta. Kahju ainult, et meil Fiati ja väikeautosid hinnata ei osata.
Endale sai Panda Dynamic Selespeed igal juhul ära tellitud - detsembri algupoole peaks kätte saama. Siis juba ka rohkem muljeid.
Usu, Sa ei kahetse!
Mina sõidan juba neljandat kuud oma Dynamicuga ja ei ole ikka veel leidnud ühtegi kohta, kust oma kõrgeltarenenud kriitikameelega kinni võtta. No absoluutselt probleemitu värk, vähemalt esialgu.
Kui võrrelda hinna/kvaliteedi suhet, siis kvaliteet teeb hinnale mäekõrguselt ära. Peab ikka püstihull olema, kes sellise võimaluse kasutamata jätab.
Vaadates seda saksakeelset lehte ja omaniku muljeid aasta jooksul tundub, et omanik on aasta jooksul autoga üldiselt rahule jäänud - probleeme autoga pole esinenud. See on vist uuemate Fiatide puhul tavaks saamas.
Kas on kellelgi ka teadmisi uuest 4 x 4-st? Millal eestisse jõuab, mis varustus ja mis hind? Mootorid pidid olema 1,2 bensiin ja 1,3 diisel. Ei teagi veel, kas ostan tava Panda ära või ootan 4 x 4 tulekuni.
Panda 4x4 (ja ka tavalise Panda) kohta leiad üsna põhjaliku informatsiooni lehelt www.italiaspeed.com, mis on igati tänuväärne koht info leidmiseks Itaalia autotööstuse kohta. Vasakpoolsest menüüst vali New Models ja siis leiad Panda 4x4 ülevaate kuupäevaga 16.09.04 ja tavalise Panda oma 18.09.2003.
See juba varem läbi vaadatud. Mõtlesin just Eestisse tulevaid variante ja nende hindu. Teatavasti tulevad Eestisse erineva varustusega kui mujale Euroopasse ja ka hind on midagi muud.
Pöördu siis otse Itaalia Autosse - ehk leiad sealt mõne inimese, kes oskab sind valgustada. Uued mudelid kipuvad kahjuks meieni väikese hilinemisega jõudma - seega ma arvan, et 4x4 varianti enne järgmist aastat (kevadet???) oodata pole. Diisliga tavalinegi Panda pole vist veel siin müügis.
Kui mingit infot saad, viska see siiagi üles.
Saingi veidi infot. Kaks varustusastet on - Trekking ja Climbing. Hinnad peaksid olema vastavalt 170000 ja 180000. Kusjuures varustuse poolest on Climbing tublisti parem, kuna enamus asju juba hinna sees. Esimesed peaksid kohale jõudma jõulude paiku. Tuleb siis hakata igatsedes jõule ootama.
to: 4 x 4
Kas mõlemad versioonid on 1.2 bensukaga? Diislite kohta ei kuulnud miskit? Vaadates Italiaspeedi lehte, tunduvad varustustasemed võrreldavad olema tavalise Panda Active ja Dynamic versioonidega.
Hinnatase tundub neid numbreid vaadates natuke liiga kõrge olevat - auto sobiks eelkõige meie maapiirkondade inimestele aga kas selle hinnaga neid palju müüa õnnestub, on küsitav. Ise elan linnas ja ei näe mingit vajadust 4WD järele - tavaline Selespeed kastiga Panda on linnaoludes ideaalne :) Ootan ka jõulusid, et enda oma kätte saada.
Kuule, milleks Sulle see automaatkäigukast, kui Panda manuaal käigukast on nii mugav ja kerge? Mina ei vahetaks seda lõbu küll mingi hinna eest mingi automaadi vastu, liiatigi veel juhul, kui ainuüksi selle eest tuleks käia välja kümnendik auto hinnast. Mina sain oma manuaal dynamicu kätte 120 tuhhiga ja olen ikka veel rahul.
Panda automaat või õige nimega Dualogic käigukast lubab ka käsitsi käike vahetada - tõsi, siduripedaal puudub aga käiguvahetuse mõnu säilib.
Mu praegusel Puntol on manuaalkast, aga olen sõitnud pikemat aega ka automaatkastiga ja leian, et linnas tipptunnil ukerdades on automaat kindlalt parem.
Proovisõitu sai tehtud tavalise käigukastiga Pandaga ja tegelikult mulle see meeldis - ülikerge sidur, mõnusas kohas olev käigukang ja hästi lülituvad käigud. Aga ma olen nii mugav inimene, et ma eelistan igasugu automaatseid asju :) See, et mugavuse eest maksta tuleb, on küll tõsi.
Mõlemad verisioonid on 1,2 bensukaga. Climbing varustuses on sama nagu Dynamic + katusekaared + iluliistud. Mul endal maal liikumist palju, seepärast oleks 4 x 4 hea valik. Muidugi ootan ära ja vaatan, et mis ta ka väärt on. Samas on Suzuki Ignis 4 x 4 ainult 25K kallim, aga varustus Pandast parem ja ka mootor tegusam. Panda samas tublisti stiilsem. Eks siis näe kumma kasuks valik langeb.
Kui oleks ise sama valiku ees, võtaks Ignise. Kriteeriumiks just parem mootor, kuigi Panda võtab kütet vähem. Varustuse saab ka Pandale lisada aga mootorit ei õnnestu vahetada. Panda suur pluss on muidugi välimus.
to: arvutaja
Minu Dynamicul on kasko kuumakse veidike üle 450. Active puhul oleks tulnud alla 400. Ei kaubelnud sel teemal, ei teagi, kas oleks saanud.
Pisut rohkem, kui nädalake siis ka uue Panda omanikuna elatud. Muljed igati positiivsed. Eriti lahe on kõrge isteasend, nagu bussis. Riided ei lähe kortsu, sest pole vaja kusagil põrandal käkras istuda. Minekult tundub see 1.2-ne elukas päris krapsakas olevat. Samas neljanda käiguga näitab kompuuter kütusekuluks 4,6 liitrit. Kui siia nüüd veel juurde panna mõnusa matsuga sulguvad uksed, uudishimulikud pilgud tänaval ja kõrvalautodes, nn "teatrivalgusena" salongis süttiv / kustuv valgus ja veel mõned vidinad, siis suunurki enam alla ei saagi. Emotsionaalne ja majanduslik rahulolu garanteeritud.
to: 156 SW
Minul on, aga üldistusi on paaripäevase kogemuse järel veel vara teha. Siiamaani toimib kõik tõrgeteta. Võrreldes traditsionaalse automaatkastiga on tuntavam üleminek esimeselt käigult teisele. Pöördeid hoiab Selespeed keskmiselt kuskil 2000-2500 vahel. Üle 3500 pöörde pole mul õnnestunud veel saada, kuna pole julenud veel eriti vajutada - auto on sõitnud alles 100 km ja all uued naelrehvid. ECO reziimi pole ka veel juhust olnud proovida. Kui lähemat infot edaspidi soovid, kriba siia või maxj @ one.ee.
Kuidas on lood panda soojenemisega ,kui soojaks salong läheb ja kui ruttu see toimub võrreldes teiste autodega ,kuidas on käivitamine külmemate ilmadega ,kuidas salongi materjalid külmaga käituvad ,kas istmesoojendus on standardvarustuses kõigil istmetel jne ,huvitavad just sellised talvisemad plussid miinused .
Mis puutub soojenemisesse, siis minu, Panda omaniku, arvates on see üsna normaalne, st mitte halvem, kui mõnel muul vingemal aparaadil. Materjalid ei käitu üldse kuidagi, st kannatavad. Istmesoojendust standardis ei ole, aga minul ei ole küll veel tagumik istme külge kinni jäänud. :)
Ühe plastmass-jubina olen siiski suutnud ära lõhkuda - see on üks mõttetu jublakas kapoti all, mis on toda mootorikaant kinni hoidva vedru küljes. See läks pooleks. Nüüd kinnitasin vedru ilma selle jubinata ja seisab nagu muiste.
Panda salong läheb minu meelest üsna kiiresti soojaks. Seda vähemasti Puntoga võrreldes. Istmesoojendust pole aga istmete materjal ei tundu ka külma ilmaga külm olevat. Mingeid külmast tingitud kõrvalnähte pole olnud - salong ei nagise ja katki pole ka veel miskit külmunud. Kannatab meie talve küll :)
Seni saab soojendusega vaid rahul olla, kuigi - ega õiget külma pole ka olnud. Nii -6 kraadi juures jõudsin lume ära lükata, siis tuli avadest juba õrnalt sooja õhku. Paar-kolm kilomeetrit linnasõitu ja võis juba öelda, et autos on parajalt soe. Näis, mis -20 juures juhtub.
Istmesoojendust ei oska igatseda, pole varem ühelgi autol olnud ja neerupõletikku pole ka saanud ;-) Ja plastmassdetailid peavad kenasti vastu, ei nigise-nagise, katkiminekust rääkimata.
Aga kui olen 2meetrine ja 120 kilone mees,kas ka siis juhipoolsed rattad koopasse kinni ei jää ja tagaistuja ära pakitud saab?
Oleks muidu praktiline küll, vähe joob ja kui kuhugi kinni jääb- lükkad või tõstad auto välja,saab ka sooja.
Kah inimene, ole mureta.
Kui taga vaid lapseohtu inimene on, ei pea sa eriti pead vaevama. Mahub ära küll. Kui aga väga kitsaks jääb, tean soovitada lähimat kaalujälgijate rühma. Kahemeetrise jaoks 120 kilo on sutsu palju... ja peatselt saabuval naftapuuduse ajajärgul muutub hummeritel ringiukerdamine niigi naeruväärseks. Sorry!
Auto ise aga on lausa vapustavalt mõnus.
Head vana-aasta lõppu kõikidele "pandiitidele"!
käisin oma pandaga survepesus statoilis ja jäi salongis üsna sügisese ilma tunne....esimeste uste tihendite vahelt pritsis üsna räigelt sisse..käisin ka salongis ja läheb nüüd tihendite vahetuseks,,,kas kellelgi teisel selliseid kogemusi?....proovisin ka käsipesus surve pesuga ja seal sama probleem.
Hea informatsioon. Pole enda oma veel pesulas jõudnud kasida. Hoovipeal voolikust on solgutatud. Siis pole seest märg olnud. Lähipäevil proovin statoili oma järgi. Thanks!
Huhh, käisin ka oma Pandaga statoili kuldpesu sorude all. Jäid kuivaks nii sukkpüksid kui ka salong.
Üks viga neil ustel siiski on. Katusel olev vesi kipub istme peale tilkuma, kui ukse lahti teen. Tundub, et pole mõeldud tihendi peale, mis katuselt tulevad tilgad kinni püüaks. Aga noh... see on ka praegu ainuke avastatud disainipuudus.
Panda oli väga vapper hiljutisel Männiku offroadil, võitles koos jeepidega ja rahval oli ahhetamist küll. sai vist standardis 8 koha.
Seda tean,et auto oli standard ja ainult kõrgema profiiliga suurema mustriga naelkummid pandi võistluseks alla.
ise olen 4x4 Pandaga ca 300km sõitnud praegustes oludes ja üllatavalt hea läbivus. korra ajasin tuisanud teele kinni aga siis 10min labidaga kõhualune lahti ja teelt maha, läbi valli küntud kartulimaale ja sedapidi edasi, niiet rohkem ikka oma lollus kui autol miskit häda oleks.
Kui on kellelgi soov seda lahedat autot omale saada siis on pakkuda üks pool aastat vana,mis pole 5000 läbi sõitnud,hele rohelist värvi. 1,2 mootoriga.
unustage Panda ära, see on mõeldud Lõuna-Euroopasse. Fiati mootoritel, nagu ka teistel Itaalia autodel on suured vastupidavuse probleemid, vaadake saksas müügikuulutusi- mootorimuredega Fiatte, Alfasid ja Lanciaid täis. See arvatavasti ei kehti küll meie kliima kohta, siin autobahnid ka puudu, itaalia mootorid kardavad väga sooja.
Kulle Lennu poiss, pada paned või? Vaata nüüd ise ka mis sa siia kokku kirjutasid. "Panda on mõeldud Lõuna Euroopasse" ja "... itaalia mootorid kardavad sooja"! Järsku oled kuulnud, et Lõuna Euroopas ongi soe kogu aeg? Suvel lausa kuum, ah?
Meil siin aastaringse suusailmaga pole ju midagi karta.
Eile oli uudis, et Panda on Kesk- ja Idaeuroopas väikeautode müügi osas juba kolmas.
Nii, et Lennu poiss, pole tal häda midagi.
Püüdes üdini ausaks jääda, tuleb tunnistada esimest kogetud miinust seoses oma Dynamicuga. Asi selles, et täna hommikuse kesk-Eesti pakasega mu aparaat käima ei läinud. Keskpäeval proovisin uuesti ja siis käivitus küll. Kartsin veel, et olin hommikuste käivitamiskatsetega aku ära hooranud, aga ei - keskpäeval käivitus nagu muiste. Kui nüüd tulevaks ööks lubatakse veel karmimat pakast, siis .. eks näis. Ilmselt pole see auto siiski mõeldud sõitmiseks seal, kus põhjapõdrad elavad. :)
Seda ei juhtu ainult Fiatiga.Mda rohkem on elektroonikat ja plastmassi auto täis tuubitud,seda suurem on tõenäosus,et ca 20...30 C ilmneb kõikvõimalikke n.ö."ajutisi"tõrkeid elektri-
süsteemides.
Külmaga tõmbub kõik kokku,erti plastmass, mille külge on kinnitatud juhtmed,"trükitud" elektriskeemid",elektrolüütkondensaatorite "külmumine" jne.jne.jne.
Pole andmeid ka seelle kohta mitte mingisuguseid,kas üldse
ükskõik millise automargi elektrisüstteeme testitakse peale nende konstrueerimist ja paigaldamist autole näiteks -30 C-ga ajavahemikul 24...92 tundi???
Ilmselt vist mitte - olgu nendeks siis Mercedes või Maybach???
Liiga kallis lõbu,mille tõepärased tulemused nõuavad auto elektrisüsteemide põhjalikku ja kallist ümberehitamist.
Teiste sõnadega - auto külmakindluse suurendamine ei ole autotehasele kasulik,sest see on kallis ja sellel pole ka mõtet,
sest enamus autosid müüakse maha Kesk-Euroopas.
Seega on alust arvata,et häda on kõigile automarkidele iseloomulik,
peale mõne erandi, nagu Volvo või Saab (s.o.tingimusel kui need on Rootsis valmistatud).
Aga eelõeldu on ainult arvamus ja sellele võib alati ja igal ajal vastu vaielda.
Minu Panda mittekäivitumise põhjuseks ei olnud ilmselt probleemid elektrisüsteemis, sest süsteem jõudis mootori aeglasse ja ebaühtlasesse pöördesse ajada küll (teate küll seda aeglase käivitumise häält), aga käima minemiseks oli sellest vähe. Käivitusjõust jäi puudu ja õli oli ilmselt liiga hangunud. Nagu ütlesin, käivitus auto hiljem, kui ilm oli oluliselt soojenenud, nö matsu pealt. Võib olla peaks talveks mingi eriti talvise õli sisse panema. Ega ma ju tegelikult ei teagi, mis õli see seal ostmise ajal sees oli.
Soomes on paljudel autodel küljes mootori ja salongi soojendi. Hommikul tuled ja auto on seest soe ja mootor samuti. Iga külkäivitus peaks = umbes 1000 km sõiduga.
Eetoodud kommentaar on väga hea.Kindlasti aitab asjale kaasa ka see kui mõni Ferrari,Panda,Palio,või Lancia konstruktor või
mootorid kokku paneva konveieri instruktor käiks ära kasvõi üks kord Eesti või Soome saunas ja peale seda püherdaks lumehanges,kuhu peab jõudma mõõda auklikke ja poriseid teid mööda.
Mootorile mõjub selline tegevus kasulikult,sest siis taipab ta
ka oma joonestuslaua või arvuti taga kui kasulik oli ´n.ö."korralik käik kohapeale".
Teiste sõnadega - nii nagu Fiatile ei saa ka Fordile SUURT MIDAGI ETTE HEITA,SEST MEIE KüLM kontrastsete temperatuurikõikumistega kliima ,SOOLANE UDU TEEDE KOHAL,KOHUTAVALT LAGUNENUD TEED JNE.JNE. ON
MEIE OMAPÄRA JA SELLEGA ARVESTAMINE ON ÜPRIS KULUKAS LÕBU,ERITI MEIE VÄIKEST RAHVAARVU JA AUTOTARBIMIST ARVESTADES.
Või veel lihtsamalt- meie omapäraga arvestamine ei tasu ennast ära
ja seda olenemata automargist.
FiAT - olenemata automargist on siiski paigas ja seda just vahekorras hind=kvaliteet mille taha vÕib alati panna küsimärke auto margist olenemata.
Sa vaata oma auto aku üle (kui palju Ah ja kui palju on nõus käivitusvoolu väljaandma). PAljudel Kesk-Euroopa masinatel on standardis peale pandud "taskulambipatarei". Külmaga aga aku mahtuvus oluliselt väheneb. Seega ei ca -25 korral ei pruugi asi enam tõesti piisavalt voolu välja anda ning koos sellega ei jõua ka mootorit piisavalt kiiresti ringi ajada.
Kippus minulgi viimasel ajal hommikuti -8 ... -10 juures käivitamisel jõurama, aga sõidud on olnud ka kõik lühikesed ja linnas. Sai siis aku ööseks laadima pandud ja tänahommikuse -17 juures käivitus nagu suvel. Aku ise tilluke 40 Ah.
to pandoora
kõik sõltub, mis hinnaga auto on ja millistel tingimustel liisingu võtad, nii et ühtset vastust sinu küsimusele pole
minu panda läks kogu varustusega kokku ca 170000. sissemakse 0, liising viieks aastaks ja makse mingi 2700 kuus.
to pandoora
mul oli koos varustusega 125000....50000 eeki kohe sisse ja kaptialirendiga võetud 5-ks aastaks...1500 eeki kuus
see muidugi ka kõige odavam variant....1,1 active
Mul on Panda Dynamic. Auto hind oli 120 000. Kasutusrendi sissemakse oli vist 27 000 ja jääkväärtus kah kuskile sinnakanti. Kuumakse on tiba alla 1400.
Probleem.
Mõned päevad tagasi süttis kollane hoiatusindikaatortuli, mis tähistab viga mootorikontrollisüsteemis (mootori kujuline selline). Täna hommikul see indikaator kustus. Teenindusest öeldi, et probleem ei olevat tõsine ja teenindusse minekuga kiire ei ole. Kas kellelgi on veel sellega kogemusi?
Võtan bensu vaid Nestest ja paaki pole kunagi tühjaks sõitnud. Too päev, mil see juhtus, sadas vihma ja ma ise oletan (rumalast peast), et sõites läbi lombi, sattus vesi mingile strateegilisele kohale ja siis see tuli süttiski. Üldiselt töötab kõik vähemalt tunde järgi normaalselt, isegi bensiinikulu on normis ja täna hommikuks oli tuluke kustunud kah. Igal juhul käin niipea kui võimalik teenindusest läbi.
Kasutan Panda Dynamicut juba aasta ja mingeid märkimisväärseid probleeme pole olnud peale selle, et kaks korda on valehäiret teinud see va kollane mootorikujuline hoiatustuli. Ühe korra lasin teeninduses üle vaadata, kuid leiti, et probleeme pole. Teisel korral ei viitsinud teenindusse sõitagi, vaid ootasin mõne päeva, mil see tuli ise ära kustus. Samal ajal kasutasin autot tavapäraselt edasi. Üldiselt on aga kõik endiselt hea ja olen rahul.
Automaatkastiga Panda Dynamicut on kasutatud nüüdseks üle 8 kuu - ühtegi probleemi pole esinenud, vaja on olnud ainult bensiini ja aknapesuvedelikku lisada. Nii et pole põhjust autoga mitte rahul olla. Olen endiselt veendunud, et tegemist on parima linnaautoga.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.