Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Diisel Legacy

siim279
12:20 12.02.2011
Olukord ei ole sugugi nii hull ning tarkvarauuendusega paranes oluliselt. VVV1 väiteid ei oska kinnitada ega ümber lükata, olen küll tehnilise eriala esindaja aga teine valdkond. Auto kohaltminek ei ole enam nii terav (tagumikutunne), 0-100 kiirendamist mõõtnud ei ole mitu millisekundit asi kuhugile poole muutunud on.

CVT või automaat koos diisliga tooks Subarule klientuuri juurde lihtsalt üksjagu.

Muudetud 12.02.11 12:21

Forester 2,0D
18:02 18.02.2011
2,0D Foresteril läks 20 000 km läbisõidu juures sidur ja hooratas läbi, remont üle 20k EEK. Märkuseks, kuskil maastikul turnimas käinud ei ole, "ekstreemseim" koht on olnud tavaline metsavahetee, kus siduriga mängida polnud tarvis. -25C juures pole mitmel korral käima läinud, aku passib suuruse poolest motorollerile. Auto kasuks sai otsustatud osalt ka seepärast, et UK-s on seda kiidetud kui head masinat haagiste vedamiseks. Tegelikkuses, diisli puhul seda teha aga ei julge - sidur läheb kohe kärssama. Mootori enesega probleeme pole olnud, kuid tundub, et kui auto nii toores kombinatsioonis turule toodi, ei imesta üllatusi ka sealt.

Kokkuvõtteks - bensiinimootor olnuks selgelt parem valik.
pIääque
22:35 18.02.2011
iseenesest tore et ka selliseid arvamusi on nagu see viimane... ma ise ei ole eriline 2 liitrise diisli austaja... aga 20 kilo siduri ja hooratta vahetuse eest tundub ilmselgelt kõva hind. Huvitav kus selline hind väänati? Ma ise olen kunagi teinud läbi sarnase asja, küll bensukal (ja tunduvalt suurema läbisõidu järel) aga hind jäi alla 10 kEEKi ...
farouk
04:47 19.02.2011
Millise diileri käest ostsid? Mul läks vähemalt hooratas garantii alla. See ei ole normaalne, et sa ostad uue auto ja pead kohe peale maksma hakkama. Kui käisin teenindustes, siis mulle öeldi et jah see on tavaline, et siduriga on probleemid. **** see pole ju mingi Subaru Impreza vaid perauto. Subrau võiks lõpuks tunnistada, et asi on toores ja võtta vastutuse. Kellel on veel olnud probleme käigukastiga ja siduriga, siis kirjutage ja võtama midagi ette! Kaua võib.
siim279
20:08 19.02.2011
Siduri vahetuse hinna ajab üles vahetusele kuluv aeg, tehase järgi oli vist kas 7 või 8h. siduriketas ise maksab tuhande ümber, ju siis korv maksab ka midagi.

Kuigi mul endal pole siiani siduri vahetuseks läinud ning siduri kärsakat pole ka salongis tundnud, siis olen samuti seisukohal, et kui ikkagi NII palju probleeme on raporteeritud üple maailma seoses diisli ning siduriga, siis võiks Subaru probleemi tunnistada ning teha kas recalli või vahetada sidur garantiiajal tasuta ära.

Kui see siduri teema kõrvale jätta, siis olen mina küll oma diisel Outbackiga väga rahul, selle raha eest on autot ja tõmmet ja kütusekulu küllaga.
Kütusekulu
22:33 19.02.2011
pole küll mingi ulme väike,ärge vaadake ainult kompuutrit,see näitab ligi liitri vähem kui tegelikult kulub.Vähemalt Outbackil on see nii.Ja tahmab kiirendades ikka räigelt.
eeroh8
23:14 19.02.2011
Kas kellegil on/oli külmaga probleeme ka elktrilise roolivõimendiga, et lõi tule põlema?
sibultomatis
22:30 27.02.2011
Minul on olnud viimaste külmadega roolivõimendi probleem või õigem oleks öelda,et tuli jäi põlema mingiks viieks minutiks peale auto käivitust ja rool kange kuid tiba oodates,tuli kustus ja kõik ok.Mis sidurisse puutub siis on toores tõesti peale nädalat sõitu tuntsin ka ise esimest korda siduri kärsa haisu ja seda siis paigalt võttes ei mingit käru taga egu muid vigureid vigureid.P.s tegu siis 7 päeva vana autoga Legacyga.
kristlane
07:24 11.03.2011
Kas siis tõesti sidurid nii nõrgukesed. Ka bensumootoriga varjantidel ?
teisele ringile
14:53 11.07.2011
esimesed 3a liisinguga autod peaksid hakkama teisele ringile jõudma - kas keegi oskab kommida suure läbisõiduga OB/Legacy diislite käekäiku, eripärasid, lagunemisi, ...
Teine ring
15:12 11.07.2011
tähendab mida? Minu Foresteril häirib esisilla kolin, mida väidetavalt parandada ei saa. Läbisõit 80k ja vahetatud ainult piduriklotsid.
siimsusi
12:07 14.07.2011
123tuh km selja taga, liising lõpusirgel, kuidagi armsaks on see diisel OB saanud. Kokkuvõtteks:
- tänaseks on ka kalleim hooldus 120tuhkm taas selja taga - hinnaks tuli Mariines ca 400Euri. Siin tulebki ilmsiks ketiga ja hammasrihmaga mootorite erinevus - ketiga mootoril polegi üüratult kalleid hooldusi!
- vahetusse on selle läbisõiduga läinud garantii ajal tasuta 2 ringi stabikapuks ja konte (korra ca 40tuhkm juures ja teine ring vahetult garantii lõpus), 2 esimest rattalaagrit ja ... ega rohkem polegi midagi!
- raha eest vahetatud kuluosadena piduriklotsid 2x - esimene ring 80tuhkm juures ja teine ring koos 120tuh hooldusega. 120tuh hoolduse käigus vahetati ka tagumiste õõtsade puksid, aga see suht odav lõbu.
- kütusekulu näidik viskab end ise nulli iga 10000km järel, aga need keskmised näidud on alati jäänud 5,8 ja 6,2 liitri vahele, seega eeldatav reaalne kulu kogu kasutusaja keskmisena max 6,5 liitri kanti.
- asun uut autot valima, aga valik on väga niru - küsimus vaid selles, kas uue OB diisli suudab mulle parematel tingimustel pakkuda Mariine või Autospirit. Väikesi väljakutseid pakub siin Jaapani maavärina tagajärjel endiselt poole auruga töötav tootmine, aga ehk midagi leidub.
Aga kui keegi tunneb et tahaks eelkirjeldatud hea autoga edasi sõita, siis vastukajad igati teretulnud.
siimsusi
23:22 24.09.2011
2011 aasta OB TD nüüd 1 kuu kasutuses olnud - võrreldes 2008 aasta OB TDga on nii häid kui halbu üllatusi:
- plusspoolelt - palju vaiksem, sees ruumi enam, tagaistmete kalde reguleerimise võlusid sain ka korra Riia-Tallinn otsal uinudes nautida, tõesti on mugav. Kallakult startimise abi/pidur on tore küll, arusaamatuks jääb vaid see, miks seda on vaja eraldi nupust iga kord sisse lülitada ning miks ta peale mõnesekundilist ooteaega täiesti iseseisvalt lõtvub (st kallakul starti oodanud auto hakkab lihtsalt tagasi vajuma)
- miinuspoolelt - istmete kuju ja materjal on katastroofilised - istmepadi lühem, külgtugi olematu ja kangas haarab lennult kogu maailma saasta enda külge - huvitav kas saaks vanalt autolt esiistmeid uuele ümer tõsta :). Kütusekulu uuel veidi suurem - ilmselt on see "keskkonnasõbralikkuse" vili - kübemefilter nõuab oma osa. Kaugtulede halogeenid ei saa kuidagi eelmise OB ksenoonidele vastu.
- harjumist vajavad veel käsipiduri asendamine seisupiduri nupuga ning aknaraamid. Tervik siiski positiivne, kui vaid keegi suudaks mu 100kg keret lepitada nende neetud istmetega.
Sibulson
15:40 28.09.2011
Mul on 1 kuu vana diisel forester.
Enne oli toyota verso diisel 100kw, mazda6 89kw td...
Auto mulle meeldib, hetkel on 3000km, kuttuse kulu 6,8 segu tsikles.
Ainult vabakaigul toimub monikord mingi vaike vibratsioon.., aga vaatame auto on veel liiga uus et midagi konkreetselt oelda.
Kangas foresteri istmetel on palju parem, kui OB-is
Juhtimis osa- pedaalid, rool on vaga ornsad.
slhk
16:29 28.09.2011
Tühikäigul tuleb imelik hääl ja vibra sellest, et mootor mingi aja tagant üritab end ise kalibreerida. Pole eluohtlik.
slhk
16:29 28.09.2011
Tühikäigul tuleb imelik hääl ja vibra sellest, et mootor mingi aja tagant üritab end ise kalibreerida. Pole eluohtlik.
TH
16:35 28.09.2011
Minul selle aasta juuni algusest uus diisel OB (l.s. 9000 km) istumise all. Ei oska ühtegi paha sõna praegu öelda, kui too tahmapõletaja jutust välja jätta. Käisin Mägede küla vanas liivakarjääris aparaati proovimas. Väga hea mulje jättis. Lõuavahe oli muidugi liiva täis pärast, aga viimane prooviküngas oli päris karm ka. Esimene käik tundub olevat jõulisem, kui vanal. Seetõttu ehk sidur peab ka paremini vastu.
eero6
16:51 28.09.2011
See on kliima (AC), mis muudab mootori häält ja pöördeid, kui makk ei tööta ja vaikne siis on hetkeks gaaside sisinat ja elektromagnetklappide klõpsumist ka kuulda. Kui tuluke põleb siis toimetab kogu aeg ka õhu kuivatuse reziim(tõenäoliselt pluss 5 juures automaatika lülitab selle funtsiooni välja), auto alla tekib seistes väike kondensvee loik ka siis. Omal 11t km sõidetud ja tahmapõletajaga siiani probleeme pole. Käru vedamiseks on esimene käik liiga kiire ja samas teisel käigul võik jõudu rohkem madala pöördega olla. Seisupidur aktiveerub kallakul kui sidur-pidur koos all, paned käigu sisse, lased piduri lahti ja 1 sekund hoiab automaatika pidurit veel peal. Hea asi, aga on tulnud ette, kus vaja ruttu kohalt saada ja siis on kuulda, kuidas väike kriuks käib kui gaasi panna, sidur lahutada ja pidur veel hektkeks peal. Ma ostsin istmekatted, tahes tahtma vahest määrib ära.
sibulson
11:20 29.09.2011
Esimisel kaigul on torque niisugune, et on vaja tahhoometri vaadata,
sest peale korgema poordemomendi, auto vaiksem soiga ei hakka.
VVV1
15:13 30.09.2011
Ühegi mootoriga ei maksa Subarul orginaalsidur ja hooratas 10K EEK-i. Hooratast pole tavalist minuteada üldse peale orginaalosa olemas. Sidurikomplekti võis B-osana turbomudelile saada ka 3500 EEK, kui ise väljamaalt tellida. Esinduses on sidurikomplekt üksinda kallim, kui 10 K EEK-i, hoorattast rääkimata. Ma olen kunagi ostnud kasutatud orginaalhooratta turbomootorile 4500 EEK-ga ja see oli "sõbrahind".
Praktik1
16:35 30.09.2011
"Sõbrahind" on kõige kallim hind, sest "sõber" tahab ka hästi elada!
TH
22:38 26.10.2011
Kas sain õieti aru, et tuleb too sujuv astmeteta automaat? See ju natuke igav. Mina näen unes umbes 3L kuue silindriga diislit, millel väänet alates 450 ja juures oleks viie - kuue astmeline automaatkast. :-)
uuslail
14:40 21.12.2011

Kas keegi teab, millal on viimane aeg sidur välja vahetada?

Milliste sümptomite juures?

Masin 2.0 bens Forester 2. põlvkond.
farouk
15:56 21.12.2011
Diisel Foresteril enne siduri ülesütlemist tekkis viivitus selle vahel, kui andsid gaasi ja auto kiirendama hakkas.
uuslail
20:04 21.12.2011

Nonii, kui siduritrossi katkemine on konkreetne hetk, kus pedaal enam ei tööta, siis

milline on olukord kui sidur tõesti üles ütleb?

Ja mida võib katkise siduriga masinaga sõitmine kaasa tuua?

Aitüma!
pIääque
21:25 21.12.2011
no siis kui sa enam ei saa käiku vahetada või kui saad käigu sisse aga kohalt minema ei saa. Sellele eelneb nagu farouk kirjeldas: sidur üleval vajutda kaasi ja sidur libiseb tugevalt. Peaks suht selgelt aru saama kui see juhtub...
uskumatult andekas
21:38 21.12.2011
-saad käigu sisse aga kohalt minema ei saa- väga andekas!
farouk
22:35 21.12.2011
Siis kui sidur on läbi, jääb auto seisma ja enam edasi ei liigu ja lisaks tekib veel siduri kärskas. Esimene kord Mitsu Outlanderil ütles sidur poolel teel Tallinna Haapsalu vahel üles ja teine kord Foresteril paati vedades õnneks küll Tallinna lähedal. Kui tekib kahtlus, et sidur hakkab läbi minema, siis parem kohe ära vahetada, et mitte puksiiriabile veel lisaks maksta - Subarul on 3 esimest aastat tasuta autoabi kui see peaks siiski juhtuma.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte