Jaguar

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Jaguar XJ Mk III (1979-1987) vs Jaguar XJ(40) Mk I

Challenger
02:21 11.08.2007
Tere jälle.
Kuna Jaguari soetamise soov on suur, siis pöörasin pilgu uuemate poole, mis on natuke odavamad soetada ning nende varuosade levik kuuldavasti täitsa hea.
Olen nõus maksma rohkem, et saada korraliku autot, arvatavasti Saksamaalt, Belgiast vms.
Kuid siit ka küsimus.
Kumb on siis etem Jaguar, kas Mk III või IV ?
Ma paluksin hinnangut vastupidavusele, sõiduomadustele jne.
Kuidas on teil, omanikud, kogemused taoliste autodega?
Oleksin väga tänulik, kui mulle väärt nõu annate.
Terv,
Challenger
janek555
21:55 11.08.2007
pead ise proovima,kumb rohkem meeldib.III seeria puhul tean nõuandjaid huvilisi mitut.on isegi ühiseid kokkutulekuid peetud ja hetkeks oli olemas ka koduleht-foorum.ise olen rohkem III seeria huviline,xj 40 erilisi tundeid ei tekitanud.küsimus pigem selles milleks sul teda vaja,kas hobiks,või tööriistaks?
Challenger
12:12 12.08.2007
Talvel ma nende autodega ei sõidaks. Ainult siis, kui tõesti midagi muud võtta pole. Tahaks mõnusat kruiisimise autot, millega ka suviti reisimas käia. Sellepärast tahakski teada, et kumb on töökindlam ning kummaga oleks vähem närvikulu ? II seeria pidi olema kõige õnnetum, kuid III-seeriaga kvaliteet paranes tunduvalt. Kas IV-ga see asi jätkus või läks asi jälle käest ära? Mõlemad autod meeldivad disaini poolest väga ning ootan teie nõuandeid.
janek555
13:59 12.08.2007
pole see II seeria õnnetu midagi,üks hästi taastatud valge veereb juba mitmendat aastat ja ei ole kuulnud,et mingeid suuri muresid oleks.
korrastatult on nad kõik omaette head.

kui huvi tõsine,helista,võin sulle III seeriat lähemalt tutvustada.53 960 649
a:)
15:13 12.08.2007
xj 40 ei peeta tõeliseks Jaguariks. Kui õnnestub saada kuskilt korralik III seeria siis tasuks seda vaadata. Selline isend peaks kestma ka paremini.
janek555
17:49 12.08.2007
arvan ka nii,kuid ei tahtnud seda ise välja öelda.
Challenger
19:38 12.08.2007
Lugesin Martin Ruudi artiklit Tehnikamaailmast, lõpuks ometi tegi keegi Jaguaridest artikli. Seal kirjutati I,II ja III seeriast, kõige rohkem kiideti lõpuaastate III seeriat. Sellest tekkis ka huvi, et kuidas ta võrreldes IV(XJ40) seeriaga on. Te ütlete, et XJ40 pole enam õige Jaguar, miks see nii on ?
lemps29
20:07 12.08.2007
kui oled tõsine huviline siis sept. lõpul okt algul saabub üks xj12 III seeria jaapanist. olnud seal mingi saatkonna auto. 91a, helebeez nahksisu. autot pole ise veel näinud aga piltidelt oli korralik küll. III seeria on kõvasti stiilsem, kui need hilisemad. ostsime selle algul endi jaoks et pulma sõite teha, kuna auto paistis väga korralik aga need plaanid hetkel maha maetud.
Tuudur
21:58 12.08.2007
Jaapanist=parempoolne rool?
janek555
00:09 13.08.2007
xj40 on tehnika arengut ja enamuse soove arvestades ikkagi tunduvalt modernsem ja praktilisem auto kui eelkäiad.kuid temas on kadunud kõik jaguarile iseloomulikud eripärad,mis teda eriliseks tegid.
kui I seeriast sai täiustatud II seeria ja teisest kolmas,siis xj40 on juba täiesti uus mudel.
lemps29
12:16 13.08.2007
sellel ei ole parempoolne rool. ikka õigel pool. muidu seal jah RHD.
a:)
21:08 13.08.2007
xj40 on ka väga hea sõita,kuid III seria on lihtsalt stiilsem. XJ40`l on palju rohkem tehnikat mis võib tuksi minna. Kui XJ40 oli tootmises ei hiilanud Jaguar just kõige parema töökindlusega.
VR
02:22 20.08.2007
Va. viimaste aastate värvikvaliteet, pole mina leidnud III seerialt midagi, mis oleks kvaliteetsem kui II seerial.
Küll on XJ 40/81 elektrisüsteem korralikum, viimastel aastatel kerel tsinki jms.
Algusaastatel oli kõvasti probleeme "Tokyo by night" armatuuriga, samuti on oluliselt lihtsam elu tavalise tagavedrustusega.
Sõidavad nad ka paremini kui III seeria, eriti lõbus on muidugi kuueliitrine XJ 81 oma 4k aut. kastiga.
Samuti on rasvanöörilt üle mindud simmerlingile ja mootorijuhtimine on kõvasti arenenud võrreldes III seeriaga.

XJ 40/81 on raudselt igast otsast paremini tehtud ja parem sõita, kergem korralikku leida, odavam osta ka kui vanemad aga ...
D.Six
14:28 20.08.2007
... ikkagi on III-seeria viimane "päris" Jaguar :)
janek555
12:58 21.08.2007
to VR.

XJ 40 on parem sõita siledal teel suurtel kiirustel.väidan,et kurvilisel ja ebatasasel kõvakattega teel,on III seeria vaiksem ja paremini juhitav,kui XJ 40. eesti teedel(tallinn-tartu pole ainuke eesti tee) III seeria minu arvates nauditavam kui xj 40.
6 liitrist ei oska kommenteerida,pole õnnestunud võrrelda.
AleksVas
23:30 25.08.2007
2 janek555, mis rondiga XJ40ga oled sõitnud? julgen öelda, et juhitavus kurvis XJ40-l on parem kui Series III, oman XJ40 1993 ja olen sõitnud väga korralikuga Series III 4.2 XJ6 1984, ja oli võimalus võrelda, muidugi Series III on stiilsed, seda keegi ei vaidle, endalegi meeldib S III rohkem, kui XJ40... kuid mulle oli vaja sõidukid, mis oleks kasutusel igapäev, ja kokkuvõttes ostsin XJ40 (ei saa aru, mis seda nimetatakse seris IV???) .. kui oleks rahaline võimalus, siis ostaks pühapäeva autoks Series III, ja igapäevaseks sõiduks jättaks enda Sovereigni XJ40..
janek555
10:17 26.08.2007
võrrelnud olen ikka korras autosid(xj40 3,2 ja 4,0).minu kodu ligidal üks kurviline ja ebatasane tee umbes 10 km pikk.olen seda väga palju erinevate autodega sõitnud ja seega tee tuttav,ning hea keskenduda auto käitumise eripäradele.sõites kogu trassi lubatud kiirusega(90 + 10km/t),jättis vanem mudel kindlama tunde,xj40 juures häiris just kurvides,kus oli väga ebatasane kate.mõlemad minupoolt proovitud xj40 kaldusid kurvides tuntavalt rohkem kui III seeria.
ühesõnaga antud lõiku võrdse kiiruse juures läbides,tundus III seeriaga sõit normaalne,aga xj 40-ga kihutamine.samas näiteks tartu-tallinn mnt tunne vastupidine.
AlexV
23:26 26.08.2007
janek väga imelik ja kahtlane, sest juba tehase poolt Series III on rehvide profiil70%, ja XJ40 on 225/55 R16 rehvid, mis juba erastub juhtivuse omadused, teiseks XJ40 on madalam kui Series III, kuid jah, Tallinna tänavades on mugavam sõita Series III, kuna too on pehmem, samuti sest rehvide profiil on palju kõrgem, kui XJ40l, enda käest on läbinud ca 2000 autot kokku (olen autode müügikonsultant), et on kogemusi, nii sama ei aja ila :)
janek555
11:42 27.08.2007
minu jutt põhineb minu tundele ja ei ole seega mingi mõõtmis tulemus,vaid ühemehe arvamus.kui kunagi kokku juhtume,võib ju autosid vaheteda ja edasi diskuteerida.

Muudetud 27.08.07 11:43

Challenger
20:05 05.10.2007
Mnjaaaaaaa....
Kuid ikkagi kardan ma jutte Jaguar XJ40 vastupidavusest.
Kas on tõesti asi nii nutune, et muudkui nokitse, ütleme et võrreldes sama ajastu luksusautode a'la E32 7-se, Audi V8 ja Lexus LS400-ga ?
Äkki oskate oma kogemustest rääkida.

Tänades,
Uku

Muudetud 05.10.07 20:05

AleksVass
11:55 24.10.2007
Enne jaguari mul oli 1992 E32 750ILA, sinna läks 2 kuu jooksul sama palju raha, kui läks Jaguari peale 1.5 aasta jooksul, kuidjaguari ma ostsin suht nutusemas seisukorras, kui bmw-d :) endale bemmi enam ei osta, leksusega mul kogemused kupeega CS300, nt, juppe sellele autole pole isegi B-kategooriana saada, ehks siis kui tahad klassikalise auto, ma siis valiks kas Jaguar 4.0 Sovereign/Daimler, ja ilma nivoovedruseta, aastast 1990 hakati nivoot pakuma lisatasu eest, või siis MB W126.. need autod on jubamitte lihtsalt vanad, vaid JANGTIMER-id :)
To Lemps29
22:35 27.10.2008
lemps29
Re: Jaguar XJ Mk III (1979-1987) vs Jaguar XJ(40) Mk IV (1987-1994)
sellel ei ole parempoolne rool. ikka õigel pool. muidu seal jah RHD

See just on VALE POOLSE rooliga, ÕIGE JAGUAR ON IKKA RHD.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte