Olles hetkel vabatahtlikult, kuid olude sunnilka Dacia (MCV) omanik, tekib hulga küsimusi:
a)Mis on loodava ühenduse eesmärk?
b)Millist lisaväärtust plaanib loodav organistasioon pakkuda omal iikmetele?
c)Millised saavd olem liikmet õigused ja kohustused antud ühenduse ees?
3)Ka autosse mahtuva kaub ja rahva hulgaga suudab MCV kõigile bemaritele ära teha.
Kuid kas kellelegi-millelegi ära tegemine saab olla peaeesmärk ühele hästi toimivale organistsioonile?
P.S. Millistle BMW meestele plaanid ära taha? Eestis on hetkel 5 BMW ühendust/klubi.
--
Lugupidamisega,
Kristjan Vaarmann
Viimased 10 aastat ELRK president
-------------------------------
MTÜ Eesti Land Rover'i Klubi / Estonian Land Rover Club
TEL:(+372)50-10599
e-mail:kristjan.vaarmann@landrover.ee
URL:www.landrover.ee
Ärge saage asjast valesti aru, bemmi poiste vastu pole mul midagi, pigem oli see repliik mõeldud sellena, et bemmidel, toyotadel, audidel jne jne on oma klubi olemas, see tõttu pole ka Dacia omanikud kehvemad......
Klubi eesmärk oleks ühendada ühe automargi omanikud, et oleks võimalik vahetada kogemusi ja luua uusi kontakte......
Samuti oleks ju võimalus korraldada koosviibimisi ja ühildada meeldiv kasulikuga - - mitu pead on ikka mitu pead.....
Teeks diili mõne autopoe ja bensiini müüaga, saaks soodust ja teeks neile reklaaami....
Aga miks mitte võtta eesmärgiks liikluskulturi edendamine, Eesti-Rumeenia autoklubide vahelised sõprussuhted või mõni muu sotiaaselse mõõtmega tegevus?
Soodsa hinnaga varuosaade ning pädeva ja mõitliku hinnaga teeninduse vastu ei olek loomuikult midagi.
Morpheusel on mõneti õigus, set paljudel turgudel müükase Loganit Renult nime alla (Näiteks Venemaal). Samas jagunevad Daciad kaheks- enne erastmis eelsed sotsialismi aegsed mudelid ning selle järged uue põlvkonna autod. Neist esimesi on Eestis tõesti väga vähe.
Entusiastidel on seega mõtlemisainet pikemaks. Ühtema hoiatan, algus pole kunagi kerge (omadest kogemustest).
Olen jälginud hiljuti tehtud Renault klubi netilehte. Kuigi eestvedaja on minu arvates väga aktiivselt asja ajanud, on "kriitilise massi" kokkusaamisega ikkagi suuri probleeme.
Kuna Daciat on Eestis nii vähe ja see pole erinevalt näiteks Opelist või Renault´st "täisvereline" mark paljude mudelite ja pika ajalooga, siis on enam-vähem toimiva Dacia klubi loomine minu arvates üsna lootusetu ettevõtmine.
Aga väikese Dacia sõpruskonna võib ju ikka luua.
mis te teete?kiirendusvõistlusi vist pole teil mõttetkorraldada (nagu teevad seda teised klubid).mingeid tuuningautosi teil pole ka välimuselt.käite ainult koos ja halate kuidas auto laguneb.
no tuligi esimene kriitik, aga las koerad hauguvad karavan läheb edasi - miks peab alati tegema tuuninguid ja kiirendusvõistlusi???
Sama automargi omanikud võivad ka muid vahvad ettevõtmisi teha... kas või heategevuskorras mõne lasteaia väljaku ära värvida - mida iganes....
Aga huvitatuile, tegelen asjaga uuesti kuu lõpus siis veidi aega selleks - sain juba ühenduse renault club foorumi adminiga ja pakkus mulle dacia foorumi mode kohta - ühesõnaga kui midagi teeme siis ühineme renault clubiga - pole mõtet etha midadi mis juba valmis on - lihtsalt ennem puudus mul see inff
Mul on ainult üks küsimus. Kuidas saab seda Landroveri klubi juhtida kirjaoskamatu inimene ja veel 10 aastat. Kas neil paremat polnud võtta? Päris raske oli lugeda tema kahte esimest postitust.
Hea tähelepanek Käsna Kalle poolt. Lugesin korra ja lugesin teisegi - kas ELRK president on madalalaubaline kirjaoskamatu jõmm? Viimased kommentaarid on juba keegi teine jõmmi eest valmis "treinud". Sorry OT eest. Aga igal klubil on jumet juba kasvõi sellegi pärast, et on midagigi olemas - edasi jõuab alati areneda kui keegi tubli eestvedaja olemas on!
uuemate daciate kohapealt oleks küll mõttetus klubiline tegevus, kuna mingit erilist sõidu ega ajaloo elamust need ei paku, aga r12 aegsetega oleks asjal jumet, kas kellelgi on ka õigeid daciaid.
vanakooli värk ikka ruuliks, igasugu s.tta pole ka mõtet klubitada.
Tere, olen järgmise nädala jooksul STEPWAY 1,5 90 hj omanik ja tervitan Teie algatust, kuna siinses foorumis kuuleb ainult sõimu selle auto kohta oleks vaja kindlasti oma kohta kus võiks vahetada asjalikku infot ja kuhu ei pääseks muidu targutajad. Pole hullu, et esialgu rahvast vähe on, küll aja jooksul tuleb neid juurde. Edu soovides toetan väärt algatust
Kas antud teema on ära vajunud? Vaadates renault foorumit, on see 99.9% sellest autodest. Dacia on Eesti teedel juba nähtav, võiks nagu omaette tegutseda.
Renaulti ka päris palju eesti teedel aga ikkagi klubi ei toimi nii nagu võiks (väga vähe aktiivseid liikmeid), seega Dacia klubi eraldi vaevalt toimima hakkab. Kuna põhi on neil sama, võiks need kaks marki nagu koos tegutseda, oleks aktiivsus vähe suurem.
Ei saa kahjuks klubiga liituda kuna mu Dacia söideti romulasse.U 100km/h tuli roolijoodik küljepealt sisse,kuid mul polnud häda midagi.Seega võib öelda,et Dacia on parem kui Bmw oma turvalisuse poolest.:)
sooviks ka dacia foorumiga kursis olla, kahe käega olen loomise poolt, kas sisi renuu clubi alla või hoopiski eraldiseisev dacia. Oman samuti stepwayd, diislit, esimesed 800 km sõidetud, 2 nädalat omanik.
Täiega nõus Renee-ga.Kui teha ,siis tõesti Dacia-käibes juba piisavalt .Ära panek oli vast retoorika,kuid küsimused-soovitused-tähelepanekud silmast silma oleks midagi muud ,kui foorumi "mõttehiiglaste" läbu lugeda.
Ei saa kahjuks klubiga liituda kuna mu Dacia söideti romulasse.U 100km/h tuli roolijoodik küljepealt sisse,kuid mul polnud häda midagi.Seega võib öelda,et Dacia on parem kui Bmw oma turvalisuse poolest.:)
Et siis BMW sõitis külge ja seal oli vigastatuid ?
Või mis sõnumit sa soovid edastada?
Oleks ju piisanud-Dacia turvalisus üllatas vms....
Ei ole küll ei BMW ega muu premium automargi esindaja omanik aga seletage mulle keegi, miks osta endale Dacia? Saan aru kui alluvatele tööautoks- odav ja kulud väikesed ja ca 3-5a pärast läbihooratuna võib liisingusse tagasi anda, kuid ENDALE?! Saab ju sama raha eest nt töökindla paar aastakst vana ja kehtiva garantiiga Škoda, Toyota või Nissani näiteks? Maksad mõnikümmend euri rohkem aga auto on parem lihtsalt ja no midagi ei ole teha- nagu käele ei pane Q&Q käekella 50 EUR eest ei taha ka Daciat sest see ei ole piisavalt prestiižne ega ka anonüümne.
Ma ei halvusta, ei absoluutselt, lihtsalt tahan teada, milles mõte on.
Kolkswagenist. See maksab vähe, lisavarustus on odav, kasko on odav, kannatab hästi kehvasid teid ja kõik vajalik on samas olemas, on ka ökonoomne, puuduvad tüüpvead (a la mootoriketi venimised, käigukasti probleemid jms) ehk siis Dacia on sõiduvahendiks, inimesele, kes on soovib UUT autot, on huvitatud väikestest kuludest ja muretutest kilomeetritest ja kes ei vaevle arengumaa neegrimentaliteedist ja sellest tulenevast prestiiži vajadusest.
Odavat ja head ei ole tõesti olemas. Dacia ilma ühegi lisata on odav, kui tahad lisasi läheb hind mõtetult kalliks. Sobib inimesele kes ei nõua autolt mugavust vaid tahab sõita punktist a, punkti b. Liising saab läbi, on auto hind kukunud meeletult(ei hoia aboluutselt hinda) "Täispauk Duster 4x4 maksab ca. 18tuhat, see on ebarealne, istet ei saagi paika ja nuppude asetus on täiesti ebaloogiline. Kui vaja väikest linnamaasturit, vali kasutatud qashqai.
Q&Q käekell näitab täpselt sama aega kui Tag Heuer või Breitling või...mis iganes käekell :):)Aga ikka on pisike edevuseuss sees ja soov välja paista,on ju?Mis sest,et pole raha neid osta...vaene imidzi ori
Kes või mis on "jääkväärtus"?
Kas on tõesti veel kedagi, kes tunneb kedagi, kes ajab "jääkväärtust" taga?
Tundub, et auto on endiselt (sovjeti-inimesele kohaselt) luksuskaup...
Kogu see Auto24 on üks meeleheitel VAG-klubi. Ei tule meeldegi Dacia omanike muresid stiilis "aidake, elektroonika probleemid, kust odavalt saaks, kes teeks, kes progeks, mis veljed" jne.
vähemalt kaovad sellelt lehelt skodat mõnitavad või fakte sisaldavad kommentaarid, ala laguneb mootor, kast, sillad, elektroonika probleemid. mulle nii meeldib! skooda on üle prahi, mingi taatsia ei saa haisulegi. elagu vag grupp on masinatega!
Mis sellest et QQ näitab samahästi aega. Me, eestlased ei ole ju kõik stiilitajuta pragmaatikutest matsid kes irvitavad käekellakultuuri peale..Kui nii oleks oleks asjad halvasti meie rahvaga..
Siin on ikka mõni päris kaugel reaalsest asjast. DACIA on sama mis QASHQAI ? Maga kaineks, ja siis vaata kasvõi pilte salongist ? See et DACIA üldse midagi sisaldaks tuleb lisasi pookida mis viib auto hinna ebareaalseks. Istme peab ära vahetama sest seda ei ole võimalik paika saada ja et oleks mugav. Ostame täispauk dacia (ca 15-18 tuhat, sõltuvalt mudelist) Pärast liisingu lõppemist on auto hind olematu, ehk kilomeetri hind tuleb olulisel kallim kui võtta normaalne sõiduk. Ma ei ütle et dacia on halb ja laguneks vaid see kärakas ei hoia hinda.
Või räägime veel et tegelikult sõidab dacia sama hästi ja mugavalt nagu MB, BMW, VOLVO, AUDI jne ? Käekella demagoogiat ajades siis tõesti, näitab ühtemodi aega hiina odav rolexi või originaal, hiina odaval rolexil liiguvad ainult tunninäiaja seierid, ülejäänud on kinni liimitud või tilpnevad niisama kaasa. DACIA on inimesele kes ei nõua autolt midagi ja ei ole kvaliteet (pean silmas mugavust) autot kunagi omanud. Jah, punktist A-punkti B viib ka vana hea LADA toodang. Inimesed ja nüudmised on erinevad. Kunagi unistati 05s ja 08st, mis siis et sama ajastu lääne analoogidega võrreldes olid need ikka täielikud peldikud. Kui ei ole saanud ja näinud, ei oska tahtagi.
See on põnev, kuidas elektriauto teemas viidatakse, et väljamaal maksavad elektriautod sama palju, kui kodumaal, aga palka teenitakse kolm korda rohkem. Seega on seal elektriautode osakaal normaalne.
Samas kiidab vaene eestlane oma kolmanda ringi sakslase "mugavust".
No on tõesti mugavam, aga ratsionaalse mõtlemisega inimesele on "mugavam" see hinnavahe kasvõi Tallinna Sadama aktsiate alla panna.
..............Siin on ikka mõni päris kaugel reaalsest asjast. DACIA on sama mis QASHQAI ?
Ma pole seda öelnud, et on sama, vaid põhi, nelivedu ja mootor on sama. Targutada, et läheb mõtetult kalliks? Mnjah, sisuliselt ühe hinnakiri (17500.-) algab 2WD bensukaga täpselt sealt, kus teisel lõppeb täislaks, 4WD, disla. kui tekkibki probleem, et armartuuris pole piisavalt läikivaid liiste ja tagumiku kuju ei kohaldu istmega siis vaata uuesti hinnakirja. Selles ongi point ja vaadata tuleb ikka uus vs uus, mitte toppida mingeid saksa räimesid võrdluseks.
päris naljaks teemaarendus. ma ei saa aru vajadusest teistele oma arvamust peale suruda, eriti mingite "Q&Q käekella ma ei kanna" punnitajate poolt. tegele oma halenaljaka punnitamisega edasi, aga miks sa seda siin teistele peale surud? selliste vendade vastu respect täielikult puudub. dacia vend ei ürita üle oma varju hüpata, selle eest respect.
Ega ei üritagi ja see ple kellegi asi millega keegi sõidab, lihsalt väita et dacia on mugav ja kvalieene on ju BS. Sellel valgel dacial on aknatõsukite nupud väga mugavas ja loogilises kohas ? Mingil oli püsikiiruse nupp ka seal kuskil kõrval ?
Sa saad täpselt selle mille eest sa maksad. Kuidas on enesetunne kui sõidad daciaga 100-200km järjest ? Oli mugav ja mõnus sõit ? On suur vahe kas osta maxximast endale jalgratas või osta kaubamärk(kvaliteetratas) ja kui nüüd tullakse rääkima et 250 eurine maastikuratas ROMET on sama mis samade parameetritega Scott/Trek( mis maksavad poole rohkem) siis on see jutt mäda.
Renault,DAF, Iveco veokas on sama mis Scania, Volvo, MAN, MB ?
Püsikiiruse nupp armartuuris on selle sisselülitamiseks, lülita sisse ja jäta või viieks aastaks sisse R,O,+ ja- on roolil. Akende lülitid on kolinud uutel mudelitel õigesse kohta. Elad lihtsalt oma kasutatud autode maailmas ja tegelikult pole keegi väitnudki, et ta eriliselt mugav on, siin on su oma luul, et selle väite vastu tulihingeliselt võitled. Jämedalt võttes võib Daciaid kaks tükki soetada suvalise, toredama nimetusega auto eest, mis erilist MB mugavust selt ootama peaks. Aus sõidvahend lihtsalt.
Dacia klubi oleks väga hea mõte. Olen täiesti poolt . Vaadates praegust mudeliuuendust dusterileile olen minemas seda teed et vahetan välja oma Škoda superbi 2011. Ostsin esindusest kasutatuna esinduse ajalooga aga no vastupidavus tehnika osas sellel on ikka kusine. Praktiline pool on ülihea muidugi. sõitnud olen sellega 2 pool aastat. Ka Citroen Berlingo on odav aga kurat sõidavad siis miks ei peaks duster sama suutma. Skodal on olemas oma klubi ja see võiks ju ka kuuluda kuhugi Volkswageni klubisse üldse. Ja see kui neid dustereid on vähe siis see on hea ju kui klubis on juba 2 Dacia omanikku siis on olemas juba võimalik võrdlusmoment kui miskit osas mudelid sarnanevad ja nõu saab jagada teineteisele. Reanult on klubi poolest ka variant aga isiklikult mulle meeldiks kui oleks dacia klubi ikka eraldi. Milleks on vaja lisada end sinna Reanulti virvarri kui saab ju oste konkreetse margi klubis olla.
Kaugel see klubi teema siis nüüd on, mul ka üks duster, tuleks klubisse. Igasuguseid teisi sarnaseid huvi seltskondi juba proovinud, klassik E23, Full Size, jne.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.