Alfa Romeo

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

alfa 156

bigbull
14:54 04.09.2002
oskab keegi omadest kohemustest alfa 156 kohta midagi öelda. mootorid pidavat väga head olema, aga kaua seda head jätkum ning millised lood on teiste asjadega??? 155 pidavat enesepiinamine olema (ehkki sõita on hea), aga kas 156 on "same shit-different name".
maanteehirm
15:17 04.09.2002
Hei!

kuulun nende õnnelike hulka kes on võinud end mõnda aega alfa 156 2.5 omanikeks nimetada. kahjuks

esiteks: ilus auto! sees on mugav ja mõnus, väljast lausa silmailu. aga, maitse asi.
teiseks: 100% sõidumõnu! tore sõita nii suvel asfaldil kui talvel lumisel/jäisel maanteel. hästi tüüritav kõigil kiirustel. õige sõidunauding maanteel algab 140-st. mootor on vastupidav ja kannatab vabalt 200 kilomeetriseid otsi keskmiselt 150-ga sõita küll.

olen teinud proovisõitu 2000 aasta 2.0-ga ja sama aasta 2.5-ga. Vahe oli minu meelest oluliselt 2.5 kasuks. jõudu, momenti, kiirendust rohkem. hääl ka armsam. :)

kaalujaotus on 2.5 rohkem paigast ära. nina on raskem. sõidumõnu see siiski ei riku. juhitavus on hea (muutsin arvamust peale ringraja jaoks kohendatud mazda mx5-ga sõitmist).

miinused:
janune mootor
kallis hooldus (jupid ainult faktost minuteada)
enne 2000 toodetud autod lagunevad roppu moodi. kvaliteeti ei olnud siis veel ollagi.

uuri täpsemalt mõne targema käest.
maanteehirm
15:19 04.09.2002
155-ga ei oska kahjuks võrrelda.

uute 156-te kohta niipalju, et 2.0 pidavalt olema hulga optimaalsem oma 165(?) hobusega-ga 2.5-e 192 hobuse vastu...

edu!
America
15:25 04.09.2002
ilus ja temperamentne auto igal juhul. Samas kahtlen ikkagi selle auto võimeid ja töökindlust põhjamaises kliimas, meil ju siin rohkem lõga ja vihma sajab taevast, kui päikest paistab. Igatahes kijutan mina endale sellist autot ette ainult suvel sõitmiseks. Talvel peaks ikka nagu midagi toekamat tagumiku all olema.
maanteehirm
16:28 04.09.2002
ka talvel kannatab alfaga sõita. minu oma oli küll piisavalt uus, aga eelmisel talvel ühtegi probleemi kuigi seisis teine väljas. roolivõimu tuleb ainult korralik õli panna, muidu võib see korraliku külmaga käivitades paar minutit unnata.

talvel võiks muidugi nelivedu abiks olla, aga saab ka selleta hakkama kui mõistus peas, silm terav ja natuke kogemust.
maanteehirm
16:32 04.09.2002
muide, targem rahvas teab rääkida, et alfa 2,5 on üks äkilisemaid mootoreid omasuguste seas. sakslaste ja enamiku jaapanlaste sama suured ei kannata võrdlust välja.

lausa lust sõita.
bigbull
13:10 05.09.2002
2,5 on äkiline küll. 7,5 sek sajani peaks paljusid rahuldama... aga kütet tarbib kenake 15 linnas küll. või ei ole nii?!
maanteehirm
14:27 06.09.2002
tõsi ta on, et 100 tuleb kiiremini kui loota oskaks. mis kõige hullem, alguses on raske sellega 60-ga sõita. ikka kipub spido linnas 100 ja maanteel 200 näitama. aga praegused trahvid peaks distsiplineerima küll.

kütust läheb küll rohkem kui mõnikord tahaks. aga sõidurõõmu on selle hinna eest siiski parajalt, leian mina.

linnas pidi paberite järgi kütusekuluks 16 olema. saab ka rohkem kui pöördesse ajada, aga saab ka vähem kui rahulikult ja targalt sõita. mootoril on jõudu küll, et 2000-3500 vahel küllalt jõuliselt edasi viia.

ise ostan järgmiseks autoks mingi rondi, mida jõudu mööda elujõulisemaks muutma hakkan... ja naisele ostan volvo s80-ne.

jõudu auto valimisel!
maanteehirm
16:42 06.09.2002
meenub, et sain mingi ca 200 krooniga kuus hakkama talvel 3-4 km tööle ja töölt tagasi sõites + veel mõni lühem sõit. siis olid näpud päris põhjas. aga kes käskis eelmisel kuul tartu, lõunaeesti sõitudega 5000.- bensiiniarve teha?

arvutasin, et sõitsin 3 kuuga ca 12000 km ja ostsin ca 13000 eest kütust. korra ka seda 99+. tuntavalt parem minek oli. vähemalt 1/4 võimsust lisaks.

usun, et teised sama nauditavad autod võivad samuti kütust tarbida. aga eelkõige oleneb kütuse kulu ikka sõidustiilist.

ja kui sa juba praegu ette tead, et sa auto ikka ainult linnasõiduks ostad, siis osta midagi väiksema mootoriga. ja kui tahad foori taga joonele võtta, pane nitro peale (aga räägi targematega). ;)

mina kasutasin alfat peamiselt tallinn-tartu-otepää-võru marsruudil lendamiseks ja maanteel on temaga lausa lust (mööda)lennata.
bigbull
13:33 09.09.2002
kahesest peaks seega küll olema... jalgu ei jää, hind soodsam, kütet võtab vähem. otsin sobivat. Krt, ainult naisele ei meeldi! Aga sõitku siis bussiga ja ega ma talle seda ostagi :)
maanteehirm
11:52 10.09.2002
...et naisele ei meeldi alfa??? mis naine see siis on?
minu tumepunane nunnu meeldis hullult naistele. osta auto, mis meeldib ja sebi naine, kellele auto meeldib. ;) (ok, ise küll nii ei teeks)

aga alfa-l on veel 1 halb omadus - suur pöörderaadius. tihedamates parklates naljalt joonelt kohale ei saagi. pöörderaadius nimelt 11,6 m ja talvel keherealistel tänavatel ümberpööramiseks ainus variant - kässar. aga lõbus on see-eest. :)
Tuning
12:55 10.09.2002
alfa 156 on hea tuuning object ja sellest annab tõesti väga silmapaistva auto ehitada...ja niipalju kui mina tean läheb see naistele väga hästi peale
bigbull
13:31 10.09.2002
ega ma oma naise pärast muretsegi, ega ma talle osta ju. nagu ütlesin, et kui ei meeldi, sõitku bussiga :)
mind huvitab eelkõige vastupidavus. juppide hinnad on nagu üle keskmise japsidel, seega kallis, aga ära ei tapa... aga kui juppidele eriti mõtlema ei peagi, siis on po..ui, palju nad maksavad.
PS Eriti meeldib mulle alfade nahksisu. Eelkõige see beežikas.
Tuning
13:46 10.09.2002
kui sul rahakott kannatab siis võiksid natuke tuuningu peale ka mõelda! Siin väike eeskuju sulle: http://www.cadamurodesign.it/it/catalogo_show.php?Modello=28
maanteehirm
13:48 10.09.2002
arvan, et võid julgesti arvestada keskmiselt 500-1000 eek kuus juppidele peale esimest aastat. juba kasvõi pirnivahetus on päris kirves, rääkimata muust. jupid on ikka räigelt kallid ja kui sa faktos kedagi ei tunne, siis pole teeninduses ka kõige vastutulelikumad ja lahkemad inimesed...

kui tahad autot mis eriti ei lagune siis vaata toyota avensiseid. ka uuemad alfad lagunevad siiski.

tuunimiseks on 156 tõesti väga hea. ise veel nii kaugele ei jõudnud - 192 heppa oli piisav.

vahepalaks:
http://www.romu.ee/soidukid_avarii.php?action=take_look&
uid=399

ps. ka minu alfa käis sealt läbi.
oman seda iludust
15:55 13.09.2002
kui ei taha autost sõltuvusse sattuda siis ära osta
2,0 ja 2,5 -se hääled on muusika kõrvadele kui pöörded on üle 3000
(enese arvamus võrreldes teiste autodega)
endale sai soetatud kevadel - talve kogemused puuduvad
2,0 on paras 2,5 esiots on liiga raske aga sobib ilmselt paremini sirgematele teedele
seni pole selle välimuse üle kurdetud (vähemalt minu kuuldes)
Auser on ka koht kus neid osta ja remontida saab kuigi varuosad tulevad samast kohast
maanteehirm
17:22 13.09.2002
hoia siis oma iludust!

sain oma iluduse novembris ja talvesõidukogemus on suhteliselt piisav. ometi sattusin paaril korral mõlgiohtlikku olukorda.

talvel on ikka raske neliveota ja kui suvine võidusõiduharjumus käpas ja piisavalt kiiresti ringi ei harju, siis võib kergesti heast asjast ilma jääda.

vastu talve ei soovita küll 2,5 osta. sellest ei saa libedaga turvaliselt sõites kuigi suurt naudingut. ajad rehvid igal ristmikul kraapima ja iga vana neljaveoline ront teeb sulle ära. mul olid tegelikult lamellid 16" velgedel (viimane raha läks auto liisimisele). võib-olla naeltega on palju parem...

nina on 2,5-l tõesti raskem, aga ei tahaks uskuda, et see kurvides 2,0-le oluliselt alla jääks. juhitavus oli hea ja ega talvelgi liiga otse ei kippunud minema. võib-olla harjumuse asi.

ja üks asi veel. plekimõlkimisi ei soovita lfaga korraldada. alfa on uskumatult pehme ja kahjustused on ikka hiiglasuured. vb mul pole õigus, aga eks see pehmus ongi see mis lubab hullemastki eluga välja tulla.
martin
09:34 16.09.2002
Ise siin pean plaani et soetada 156 SportWagon .. tundub päris nunnu olevat .. irw
bigbull
13:07 16.09.2002
vat vagunid jäägu raudteele. Alfa oma võhemalt küll. Sedaan on tiptop, aga wagon... maitse asi! Sõita ikak sama hea :)
oman seda ...
18:18 16.09.2002
mul ongi SW
ilu on tõesti vaataja silmades - ja on nats praktilisem
romero
21:01 18.09.2002
Loe ja imesta, mis kirjutavad. Minul oli üle aasta Alfa 156 ja selliseid muresid, et jupid kallid, pirnivahetus kirves jne., mul küll ei olnud. Pirnikene maksis vaevalt 120.- ja paika sai see ise pandud. Teeninduses polnud ka miskit muret - täiesti tipp-topp oli. Kõik asjad said tehtud ja õigeaegselt, ehkki seal tuttavat tööl polnud. Mingist lagunemisest küll juttugi ei olnud, midagi ei kolisenud, kolksunud, krigisenud, mootor nurrus vaikselt. Mul on ainult kõige paremad mälestused Alfa 156-st (oli 2.0 ja käras küll nii talvel kui suvel).
stork
11:49 19.09.2002
olen alfa sõltlane viimased 2,5 aastat. 156 kohta ütleks veel seda, et hea juhitavus ja täpne rool. näiteks kui mu naisele (alfa kiirusel 90km)keeras üks loll kõrval teelt risti ette, suutis auto säilitada väga hea juhitavuse ning sellest idioodist mööda teepeenralt mööda sõites jäi ka auto teele ning terveks.
juppide kohta on tõsi, et kirved kuid auseris leiavad tegelased teinekord suhteliselt mõistlikke lahendusi. samas kui võtta sõidumõnu(võimsus, juhitavus, välimus ..) ja automaksumus ja liita jupid, siis see on ikkagi parem tulemus (ka rahaliselt) kui BMW, Audi või mõne muu auto puhul:)
Bemm
01:01 05.11.2002
Krt need itaalia autod ainult uuena head,hiljem võid neid ka odava raha eest kellgile pakkuda inimene ei taha neid.Minu arvates ikka prasa saast need itaalia ja prantsusmaa autod(v.a. sportautod muidugi,nende koha pealt suu kinni) ennem mingi jaapanlane,kui itaalanne!!!
alfisti
15:03 24.11.2002
kahjuks ise praegusel hetkel alfat ei oma, sihin hoopis mõnda vanemat ja klassikalisemat malli euroopst tuua. olin ise ka pärast 156-e ilmumist arvamusel, et nüüd on vist itaallased ka saanud autode tegemisele pihta, eriti kui veel 147 ka välja ilmus. aga hiljuti sattus soomlaste TM-i 147-e pika kasutustesti lõppraport kätte, siis seda oli päris kole lugeda: mootor võttis õli 3,5 liitrt 10 000 km peale. pärast testi lõppemist võeti auto pulkadeks - nukkvõlli laagripesas meeletud kriimud, nagu oleks mustalt kokku pandud, silindrite mõõdud 50 000 km sõitnud autol täiesti puus. nii et õppimist neil makaroonidel veel ikka on :)).
Rolle
12:10 29.11.2002
Arvata võib et see pole sinu käru mis siin pildi peal on, või toksid sa juttu mõne allesjäänud ihuliikmega sisse, pilt muidugist ilmekas, näitab kiire ja lohaka sõidu tulemit ja pole mõtet rääkida, et masin ei pea vastu sellise stiili juures, olgu see siis frits või svensson või spagetti.
maanteehirm
12:15 29.11.2002
to Rolle:
millist pilti sa silmas pead kui küsida tohib? paistab, et sa ei saatnud linki.
maanteehirm
12:20 29.11.2002
...ja juba sain aru millist pilti silmas pidasid. sellel pildil pole tõesti minu auto. pildil olevas autos sai minumeelest juht surma ja kaassõitja üliraskeid vigastusi. minu auto nägi ikka hulga tervem välja.

pilt oli tõesti lihtsalt hoiatuseks ja õpetuseks.
Alfa166
22:13 07.01.2003
Head soovitused siin,et osta Toyota.Sama sarnased autod kui BMW ja Lada.Alfa on midagi erilist ja (paljude jaoks kahjuks)on Alfade järelmüügiväärtus tublisti tõusnud.Inimesed hakkavad aru saama,et Alfa ei roosteta enam nagu 33 või mõni muu "traktoritöökojas"kokku pandud auto.(Nimelt tehti Alfa 33 eellast uues tehases kus odavam toota ja kvaliteet läks alla,tegemist oli mingi endise traktoritehasega)60.aastate või vanemad Alfad ei ole ju oma aja kohta pahad ja disain ka kõva.Alates 164st on Alfa koguaeg tublisti tõusnud ja kuulsus hakkab taas tõusma,kahjuks ka hind.156 on hea auto ,osta "kirsipunane"ja kui see su naisele ei meeldi pole viga kindlasti autos.
Rahva Nimel
18:28 08.01.2003
Oiiiii Alfissimo 156 - auto millega saad elamuse... kuigi minu kogemused on ainult 2,0 T.Sparkiga... aga ikkagi...

JA disain,,, jumal, su naine on ikka.... mina annnaksin kohe lahutuse sisse.
Eriti kõvad alfad on ikka kas mitte tumepunased vaid sellised ferraripunased või tumesinised... ja helenahksisu.

kuigi minul oli see rohekas(nii ta tundus) Ja mille kogemus veel puudub on see selespeed. Krt, tahaks hirmsasti proovida küll.

Igaljuhul seda pean ma tunnistama, et tagaosast kostus küll klobinat, mis vahel tundus suht hirmuäratav aga see oli ka kõik. Ja nõustun ka nendega kes ütlevad et plekk nõrk!

Igaljuhul kui oleks valida (tingimusel et pappi pärast ei nuta eriti) bemmmi, audi, mesa ja alfa vahel - kindel laks et spageti võtaks kohe!

Ja kusjuures ikka itaalia disain tõmbab tähelepanu - vähemalt mulle tundus nii ;)

eriti veel ilustate naiste...
Alfa166
21:01 08.01.2003
Õige,sõiduelamus väga hea ja värv on juba maitseasi aga hõbedane pole näiteks selle auto jaoks piisavalt efektne.Disaini ja mugavuse ning suuruse poolest võtaks küll 166 aga 156 väga tänuväärne auto ja kindlasti õige valik.
alfisti
11:46 09.01.2003
Olen proovinud selespeedi. Natuke pettumus oli, st. kui tahtsid tõesti VÄGA sportlikult sõita, siis ole mõnus - vasaku jala pidurduse võimalu ja käiguvahetus tõesti kiire, aga tavasõidul käsitsi vahetades oli minu meelest käiguvahets vähe nurgeline. Kui lasid vahetada automaatikal, siis vahetas justkui pehmemalt. Kuigi pean ütlem, et kogemus on esimese põvkonna Selespeediga, teise põlvkonna elektroonika pidi kiirem olema.
Rahva Nimel
13:25 09.01.2003
Kuigi vahel on kurb vaadata kuidas mõni naine sõidab ...endal selespeed tagaotsas... esimeses reas trollitaga :(

mitte et ma propageeriks mingit ülearust rullnokkade kihutamist vms

aga ikkagi.

PS! BIGBULL!!! KAS OSTSID ALFA ÄRA JUBA?
alfisti
11:59 10.01.2003
Rahva Nimel kommentaari juurde - kole tegelikult kuidas Alfa mootor ei salli madalatel pööretel linnas venimist, tea kas tal on suteliselt külmad küünlad või aga tahmuvad koledasti ära ja siis mootor lonkab koledalt. naisautojuhtide alfad käivadki põhiliselt teeninduses mootorit puhtaks köhimas st. toru sappa ja tuurid põhja ja nii pool tundi jutti :))).
mort
01:57 12.01.2003
mmm... tuurid põhja? ulluke siis ju pöörete piiraja sekkub ja ega ta käi ikka.. ihiii...

eks iga auto isegi lada tahab puhtaks köhimist, meenub iidammusest ajast. aga sellega saab kenasti ka maanteel hakkama ju.

bemmerit olen ka pidanud, samamoodi kui kaua linnas tössutada siis tahab maanteed natuke saada, või linnas siis korralikku peenestamist aeg ajalt, aga seal oht taas et kitsekesed teeääres mökitama akkavad.

sõber ostis just omale 147 ja tal sellest ajast alates nägu naerul, enne tossutas audi quattro coupe 2,3-ga mitmeid aastaid, polnud ka paha auto, eriti talvel jää ja lumega kus 4vedu päris kenasti toimis, erinevalt subaru impreza omast mis kipub tugevalt ülejuhitav olema

bla bla bla, krt :) makaroni auto on hea :) bigbull kui ostad ära pane pilt üles, siis teised saavad ka kõvatada su superpilli :)

parimate soovidega
mort
ron
15:00 12.01.2003
Kas kellegil on olnud probleeme 156 selespeediga, mis on läbisõitnud ~70000? Huvitav kas asi on töökindel ja ei kipu lagunema,sest olen kuulnud et käiguvahetus hakkab jupsima peale 100000 kilomeetrit? Parandus on ju kole kallis :)
T
10:18 16.01.2003
selspeed ei ole just teabmis töökindel loomake :)

endal 2.5 tavalise kastiga - väga rahul asjaga.

T.
ok
08:12 30.01.2003
Olen õnnelik 2.5se 156 omanik. Koos mitmete kümnete lisadega..

Kui te olete kasvõi kordki sõitnud üle 160 maanteel kurvides, ei saa aru enam, mis moodi on eelmised autod ehitatud olnud. Tee peal püsimine, kiirendus, sõidumugavus, istmed, mootori hääl, välimus, armatuur, kahe ja poolese 6-ne käigukast... ei paista lõppu tulevat.

Alfa on iseloomuga auto. Küsimus kas ka sõitja sellest aru saab?

Paraku on nii, et pere plaanide tõttu olen sunnitud Alfa maha müüma ja midagi suuremat ja unisemat hankima. Keda huvitab, saab 2001. aasta augustisl ostetud hõbedase 2.5se kohta teada e-maililt. Kui on fän, jääb hind ka alla 290t. koos km (ostetud lisavarustusega 406t.)...

Krt, suvi on tulemas...
aga finantsid kolme autot peres ei luba hoida...

O.K.
bigbull
12:28 12.02.2003
ei ole ma ikka veel alfa omanik, kuid lootus pidavat viimasena surema. mina tegelikult loodan, et alfa sureb viimasena, just see minu tulevane. olen autoasjanduses suht võhik, st ses osas, mis tehnikat ja sellega nokitsemist puudutab. seega jäägu minu hooleks vaid sõit.
midagi on jälle silmapiiril. eks näeb, mis liisinguonud jälle ütlevad. kiusavad tõprad mind. oleksin juba ammu alfa omanik, aga nende arust ei teeni ma piisssavalt. krt! ega ma kõiki tulusid neile ka näidata saa.
hehee, naisele ütlesin jälle, et kaen seda pilli... nägu vajus kohe ära. aga ma arvan, et peale esimest sõitu see muutub. ja kui ei muutugi, mis siis ikka. ega sellepärast ostmata jää.
pill ise 99 aasta 2-liitrine, läbisõiduga pisut alla 100tuh. krt et see aint lagunema ei hakkaks.
Gen
16:00 12.02.2003
to bigbull

Enda kogemused näitavad et 99'nda omad lagunevad... kiiresti ... ja palju ... nii et yrita veidi uuem vaadata, kuigi hinnad on krditel ikka kõrged kyll ...
Ol.K
16:03 12.02.2003
Olge lahked. Palju keegi 2002.aasta augustis ostetud 2.5se V6 eest on nõus välja käima?
Mul üks selline olemas hetkel..
timps
17:55 12.02.2003
Mis nendel alla 99 autodel siis nii väga laguneb? Oleks ise ka sellisest huvitatud.
reikin
18:09 12.02.2003
kellegil ajud vähe lagunevad. keegi ei räägi läbisõidust midagi.
UK
23:44 12.02.2003
Sõitsin 99-nda V6-ga 100 000 km. Lagunesid vaid sillad, aga seda ühtlaselt. Puksid ja šarniirid, esiots teisel raske. Üle öö läks ka 2 akut, aga esitule pirnid põlesid 65 000 km. Mingit kaootilist rikete tulva ei olnud. Puksid tuleb vahetada koos varrastega, see teeb asjad veidi kalliks. Lõpuks läks ka üks esiratta laager.
Kütust võttis keskmiselt 13-14 l/100 km.
Kahjuks on nüüd V6 väga kallis. Uus JTS võtab kütust 11 l/100 km, aga ei ole enam seda tunnet. Hääl puudub ja II käiguga ei saa minema. Aga veel hullem, enam pole ***lgavat ventilaatorit.
tagumised uksed
00:45 13.02.2003
Kas veel mõnel autol peale Alfa on tagumised uksed sellise disainiga, et link on akna sees ja kas see on pigem hea või halb? Ilus on ta küll aga...?
Gen
10:55 13.02.2003
läbisõidud olid suht väiksed, alla 100 000 km

Mis siis ikka lagunesid ... alates mootorist ja puksidest lõpetades tuledega ...

Aga noh, alati on võimalik et just bad luck :)
Fänn
22:14 15.02.2003

Kui kohtan Alfa Romeot, paljastan lugupidamisest pea !

Henry Ford senior
Alfa166
00:37 16.02.2003
to tagumised uksed
On küll teistel autodel ka sellist asja(ei tule praegu meelde aga vähemalt ühest "ahvimisest" on ajakirjandus rääkinud).Need on väga praktilised,kui avada aga kitsas parkimiskohas oleks tavalingid,nagu ees,paremad.Avades on mugav tõmmata ja üldjuhul on need ka puhtad,kui tuulega vaja ust hoida kogu aeg(parklas väljudes-sisenedes)siis on paremaid lahendusi.Üldiselt pole ei parem ega halvem aga alfale tüüpiliselt erinev ja huvitava disainiga.
Bljat
18:22 16.02.2003
to Alfa166

Uutele mazdadele pidavat tulema need ... mingi järgmine aasta või nii. Kas TM'is oli mingi artikkel?
timps
17:09 17.02.2003
Ühte autot tean kindlalt veel, millel tagumised lingid postis: Peugeot 206 SW!
Alfa166
17:32 17.02.2003
Võib küll olla ,kahjuks ei mäleta sellest artiklist.
kuan
23:10 23.02.2003
fiat unol esimestel ja ainukestel.
mario
15:26 24.03.2003
Müün oma 156 maha, 2,0 98 aasta, puit rooli ja kliimaga, valuveljed ja naelad plekkidel kaasa, vahetatud mootoririhmad ja küünlad, esiamordid ja rooliotsad ja stabikakondid.Cd stereo ka , kui keegi tahab täpsemat infi siis tel. on 050-23-056 Mario
enn
10:15 09.04.2003
olin 156 omanik veidi alla nelja aasta. siinkohal julgen kindlat väita, et selle autoga on sõita küll väga hea, kuid see-eest laguneb nii hullult, et ei soovita kellelgi kasutatud 156 osta. niikaua kui on garantii võib temaga sõitu nautida, kuid edaspidi peab väga paks rahakott ja kindlad närvid olema, et alfat ülal pidada. soovitan soojalt osta mõni muu kasutatud auto, kuid kindalsti mitte alfa 156, mis on läbinud rohkem kui 50-60 tuhat km.
Oliver
12:06 22.04.2003
Ühe kurva kogemuse pealt tulnud kommentaar vist.
Ise ja tuttavad on alfa omanikud - ja ei oska kaasa rääkida vigade üle sellisel moel.
Tamps
18:38 23.04.2003
soetasin endalegi 156, aasta on 2001, kuu aega olen sõitnud, ühtegi juppi pole veel kukkunud... ilmselt on mõnele lihtsalt õnnetu auto sattunud. Sama kehtib ka teiste markide kohta. Ennegi kuuldud, et mõni sõidab aastaid ja ei mingeid probleeme, teine ainult remondib. Minugi oma on 70 tuhat läbisõitnud. Ühesõnaga hoian pöialt.
Aga muidu peab mainima, et ülikõva auto! 100% sõidumõnu!!
Nipitiri
11:20 25.04.2003
Kas kellelgi on infot praegu Info Autos müüa oleva sinise sportswagoni kohta?
nipitiri
11:20 25.04.2003
I mean, selle ajaloo kohta...
to: nipitiri
16:13 25.04.2003
kas sa minu oma ei taha?
müün maha, kuna raha on vaja hakata elamisse paigutama (kahjuks)
aoto ise on OK kõik seni toimib ja ei ole siiani lagunenud (äkki see tuleneb sellest, et auklikul teel ei sõida lubatud max+ kiirusega)

http://auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=25380
to: nipitiri
16:17 25.04.2003
kahju, et vigu pärast parandada ei anna - auto mitte aoto
nipitiri
17:52 02.05.2003
Ilus punane auto sul aga vaja on selespeedi. minu abikaasa, kellele auto läheb, ei oska vispeldada.
paulaner
09:45 06.05.2003
FYI: septembris Alfa Romeo 156 2003 restyle versioon

--
bregs
Paulaner
156 SW
17:16 06.05.2003
vähemalt nendel piltidel mis seni nähtud on see "uus" kole - ootame 157-t
Autohuviline
23:57 06.05.2003
to paulaner:
Kust leida pilte Alfa Romeo 156 alates sept. 2003?
paulaner
11:47 08.05.2003
Jutud käivad, et 157 /release/ lükati edasi aastakese võrra, nii et nõudke 2002 aasta 156 odavalt välja :)

--
bregs
Paulaner@156V6
paulaner
09:15 05.06.2003
Nüüd siis ametlikud AR 156 2003 restyle pildid väljas...
italiaspeed.com
infomotori.com

--
bregs
Paulaner
boy2
19:53 05.02.2004
üüratult mugav ja ilus,esi ots natsa imelik aga huvitav hea kiirendus
üks mu lemmikuid.pean tunnistama et see millege mina sõitsin oli
täis varustusega auto pakub rohkem mugavusi kui väljast paistab.
kõige ilusam on metallik värv
Alfa 156
10:57 06.02.2004
Julgen boy2-ga vaielda: kõige ilusam on Rosso Alfa, ehk siis Alfa punane (nagu Ferrari F1)
idikas
00:14 08.02.2004
Ma jälle raudsel arvamusel,et üks ilusamaid värve alfadel on ikkagi punane met mis 166l ja 156l ka liikvel.See Itaalia punane võib ju niiöelda õige olla aga ei näe nii kallis välja,metallik ilusam.
alfa 156
23:01 08.02.2004
see nn. auto on keskmisest rikkamate inimeste pärusmaa. sõita on tõepoolest hea ja väikesed mootoridki arendavad suurt võimsust aga kui su ferrari punane alfa hakkab niiske ilmaga kriuksuma nagu vedruvanker ja vanalinnas sõites koliseb tagasild hullemini kui lasnamäe-kopli liinil sõitev tramm ja nii iga 30-40000 tagant, siis läheb see auto väga kulukaks. ning selespeedist ei tahaks mitte rääkidagi... käiguvahetus on uimasem kui automaatkastil, parklas manööverdada on võimatu, külmalt viskab tagurpidi käiku välja jne.

st. rahakott peab paks olema ja närvid raudsed
alfa sw
17:20 09.02.2004
Ära muretse. Mavahetan oma kallimal VW krääksuvaid sildu keskmiselt 20 -25 000 pealt nii, et alfa meestel paistab üsnagi hõlpus olevat. Selespeed tasub ära see uuem versioon - see on jupp maad parem.
Igatahes on see auto kõige autom mida proovinud olen - kunagi soetan ka endale kindlasti.
Alfa 156
10:04 10.02.2004
Pole alfa 156 päris nõus, vähemalt uuem Selespeed on küll väga terav, käiguvahetused väga kiired. Ja õpib kiiresti.

Kolinateni ise veel jõudnud pole, auto veel liiga uus, aga Eesti teedel iga 30-40 tuh pealt pukse vahetada on enamuse autode korral suht tavaline.
Aa
09:12 12.02.2004
Loen siin teie kommentaare 156 kohta ja silma hakkab imelik tõsiasi, et enamus räägiks nagu auto värvist ja disainist. Ostmisel loob see muidugi esmamulje, ent mis selle särava värvi taga tegelt on?
Oman 98 aasta 156 2,0 T.Sparki ja ei saa just öelda, et selle pidamine odav oleks. Läbisõitu on juba 90t ja teeninduses olen suht sage külaline. Elektrisüsteem ei ole minumeelest just Alfade tugevaim pool - alatasa mõned tuled läbi või midagi ei tööta. Muide tuledest rääkides, Alfa tuled (eriti lähituled) on täiesti võrdväärsed 1971 aasta 2101 omadega, millega kunagi sõitsin.
Samuti on alatasa probleeme tagumiste akende seestpoolt jääse minemisega. Soojaks läheb auto küll aga aknad on kohe udused ka.
Bensukulust ma parem ei räägigi.
Aga kokkuvõtteks võib öelda, et julgen autot soovitada ;)
Minek ja välimus kaaluvad tõesti üle mõned tehnilised möödapanekud.
Samas küsiks ka, et kas vanematele (98) autodele on ka võimalik xenone panna? Praeguste tuledega sõitmine on tõeline piin. Teenindusest öeldakse, et on vanem auto ja selle tuled ongi sellised.

Aa
Alfa 156 to Aa
15:48 12.02.2004
Minu 156 JTS valgustab teed küll väga hästi. Äkki on tuledel parandusi tehtud?

Aga tagaaknad lähevd talvel niiskega jah kergesti uduseks. Paned küll tagumised õhuavad akende suunas puhuma, aga ikkagi.

Xenone peaks saama panna küll.
to AA
14:47 25.05.2004
vennikesed, kellel on alla 2000 aasta 156, olete paratamatuse ees. Teie autod on kesk-euroopale ehiataud, mida eesti esindused tõid hooga sisse. Alates 2000 aastast hakati põhja-euroopa kliimat arvastatavat mudelit eestisse tooma, millel põhjalikud muudatused kapoti all. Sellest oli a tingitud asjaolu, et nii hea disaini ja mootori võimsusega 3-4 aastat vana masina sai 2002 aastal 100 tuh. kätte.
paulaner
08:44 28.05.2004
Hmm,
minu teada see 2000 aasta upgrade ei olnud seoses põhjamaa turuga vaid AR 156 tegi läbi tehnoloogilise "uuenduskuuri" (VDC, 2-tsooniline kliimaseade, tuled, rool,...). Eks selle käigus ka mõned sünnivead parandati ka ära :P

Paulaner@156V6

Või ma eksin ja räägin 2002 aasta upgradest?
20:21 03.06.2004
Millest see üleeelmise emotsionaalne puhang? 1999 tulid autod Soome kaudu ja ei ole küll märganud midagi puudu olevat. Eriti hea soojendusega auto. Ja 100 000 pole küll ühegi korraliku auto hind olnud
to Paulaner
21:32 05.06.2004
2000.a. tuli nahkrool,teineturvapadi ja veel pisut, suurem upgrade s.o.VDC ,ASR 2tsooni kliima tulid 2002.
Siim
13:27 13.07.2004
http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php/Alfa+Romeo+156/id=71
877

Mida sellest autost arvata, ka hind on liiga odav ning selle läbisõidu juures väga palju laugneb? ja kuidas on selel autol roostega, ning mis on ligikaudne 2,0 küttekulu?
156 twinspark
20:19 13.07.2004
Olen kasutanud 156 kolm suve. Sõita on väga hea. pidada mitte eriti. Selline auto mida, kas tahetakse või põlastatakse. Vastupidavusest. Tõele otsa vaadates mitte eriti hiilgav. vedrustus on kohe ohkimapaneva õpla ehitusega, aga samas kui mitte lamuttada peab vastu küll. Osad on enamuses ainult originaal, b-osadest olen saanud piduriklotse. Rooste pole selle autopuhul küll primaarne, mille järgi otsustada. uuemad 156 ed on selles suhtes kindlad. Aga näiteks kahe küünla vahetus (1 silinder) ca 800 kr Faktos. silindreid on twin sparg-il teadolevalt kokku 4.
,bensu kulu min., mis olen saavutanud 7,3 100 le. Linnas 11 vabalt,keskmine tuleb mul 8,75, vaaatasin just järgi. ostes kuulake hoolekalt lokse ja kolkse.
Kui on roolilatis loks, siis minu kaastunne.
grisha
13:05 14.07.2004
To eelmisele.
Küünalde vahetusest avaldasid pooltõe.
Teadupärast twin sparkide küünlavahetusvälp 100 000 km.
156 rwinspark
14:04 14.07.2004
Tapsutus küünaldevahetusest. Mul polnud üldse kavatsust kinnitada, kui tihti küünalid vahetatkse, kas 20 või 100tuh pealt. Jah vahetasin kõik küünlad 100 000 km ga. Nüüd olen sõitnid ca 3000 km ja esimese potti küünlad ütledsid ülesse. Fakto väidab kastatvat ainult A osa. Garantiist ma ei viitsinud nedega jägeleda, kuna olen selle Alfa remondist päris väsinud. No läks siis läks. Sõidan ja ootan mis järgmisena p.. läheb. Macaroni auto. aga kui on korras, sõita on hea.

1 küünal maksab Faktos 447 +km
e.
15:53 14.07.2004
Alfa vastupidavusest. Arvan, et Alfa vead pannakse emotsionaalselt kohe Itaalia kvaliteedi süüks ja tehakse neist number, teiste markide puhul võetakse asja loomulikumalt. Keskmine eestlane on nii tark küll, et naeruvääristab suure häälega itaalia autosid ja siis läheb ostab endale Peugeoti... Räägitakse ka hinna kiiremast langusest, aga mitte sellest, et saksa sama klassi autod maksavad ca 200 000 kr enam.
Olen sõitnud aastaid suure Volvoga ja seal oli vigu rohkem. Alfa on olnud mul nüüd 5 aastat. Olen sõitnud viimase uue autoga 60 000 km, aga ei mingit kolinat. Samas sõbra Mazda sillad lagunevad sama läbisõidu juures. Häirib vaid liiga ergas juhtaju, mis iga väiksema häire korral signaalitama hakkab.
E.T.
18:44 14.07.2004
küünlad ca 500 püti peale... iriidium ja plaatina indekseid kandvad... :D pikaealised ja T:SPARK-de vahetusvälp 100 000 km... seega odav 2000.-kr iga 100 000 km kohta...
alfa 156 twinspark
18:56 14.07.2004
to E.T.

matemaatika on selline: materjali kulu küünalde vahetusele 100000 km hooldusel
(447*2)*4*1,18=4219,68 krooni. Twin Spargil on KAKS küünalt silindri kohta.
Isegi see pole 100 000 km -le palju, =4,2 senti kilomeetrile, aga 3000 kml 1000 kr küünaldekulu on küll palju. . Vähemalt mõttetu.

E.T.
13:46 28.07.2004
to alfa 156 twinspark
minu matemaatika arvestas 2 küünalt silindrile ja kuna just neid vahetasin siis tean et kulu ei ole 4219,68 eeku vaiid hoopis
4x D IU22 Iriidum küünal 314.-kr tk = kokku 1256,00 ja 4xD PK20PR-P8 Plaatina süüteküünal 235,00.-kr tk = kokku 940.-kr. seega kõik kulud küünalde vahetusega seoses oleks 1256+940=2196x1,18=2591,28.-kr koos käibemaksuga :) elik 0,025.-kr kilomeetri kohta. :)

vabandan eelneva liigse ümardamise pärast, nüüd on sis punktuaalne :)
rassolwe
20:05 21.11.2007
Onju nii, kulla mehed, Alfa omanikud, et veits aega alfaga sõites hakkad nagu natuke naiseks muutuma, kõik on nii nunnu ja ülilahedalt mõnna, ainult auto laguneb ja kuramus küll, see ei riku ikka tuju. Peaasi see jube nunnu disain ja nurruv mootor ja helebeez nahksisu. Kammime vurrud uljalt sirgu ja vaatame peeglist, kas ikka vahitakse mu itaalia disainile linnas järgi, mis siis et auto plekk on pehme ja tihti peab selle vahtimise eest pappi välja käima, oh kui nummi-nummi:)
LS
21:09 21.11.2007
to: rassolwe
Kuna sa matkid nii täpselt kenade geipoiste juttu, siis usun, et sa oled neid (tõenäoliselt päris paljusid) ka varem kohanud, aga kas sa tunned ka sama palju alfiste.? Vot see on alles küsimus!

P.S. Eelistan ikkagi 155-te.
oscar58
09:56 22.11.2007
Olen pea 12a. Alfat omanud ja selliseid juppe mida ümberkaudsed teiste markide omanikud on pidanud vahetama ,Alfal pole kulunud. Jutt käib muidugi sama aastakäigu autodest. Ka ei ole pidanud keevitust ega pahtlit kasutama nii et rauda on Alfa küljes isegi rohkem kui mõnel rahvaautol. Veermikuremont meie teedejuures peaks küll olema üsnagi loomulik toiming, olenemata margist. Ilmselt peavad Alfa ommanikud oma autost niipalju rohkem et ei lase piduriklotsidel rauani kuluda ja ei sõida ringi mõranenud voolikute, torudega ja undavate rihmadega kuhu mõned kampolit vahele hõõruvad peaasi et ei peaks vahetama. Kui autole järele vaadatakse , siis ilu on vaataja silmades. Ka rindade suurenemist ei ole märgata. P.S. hr. rassolnik, geifoorum on ikka kuskil mujal.
alfanägu
01:26 12.03.2008
On plaan soetada masin, silma hakkas teiste ees enim just see mark - 156 t spark sportwagon 2000/2001 aasta mudel. Millele peaksin oma soovi juures enim mõtlema? Kommentaare lugedes sain kokkuvõttes positiivse arvamuse. Ent on noorel inimesel sellist väljaminekut mõtet teha? automaniakid võiks arvamust avaldada:)
kärss12
20:34 16.05.2008
Alfa on vastu ootuseid ikkagi väga hea mul 2003 a. spotswagon olen aasta juba ellega sõitnud ja pole veel märkigi ,et midagi hakkaks läbi minema mida ma enne ostu kommentaaridest lugein.Eks kõik oleneb sellest ,kes oli eelmine omanik ja palju autost hoolist.
Aga mina lasen neist bemmidest ja muust rauast rahuga mööda ja olen rahul.
Alfista
20:57 16.05.2008
Õige otsus!Alfa on siiski vägistamata pärl keset neid M3.5 jne,lugematud MB-d jne,jne...Vaadake vaid,kui ilus võib olla jõud!!
zinc
20:46 17.05.2008
to Alfista
vägistamata pärl- parim keelekasutus, mida kuulnud olen seni:)
to: alfista
13:43 16.07.2008
mina muidugi nii valju häälega M3 kohta ei köhiks... võrdluseks peaks olema siis 156 GTA...

mõlemad ümardatult 3 liitrised - Alfa käib alla 190kW välja ja seda kõike 1 esirattasse mis annab tublisti tööd stabiilsuskontrollile... lõpptulemusena kaotame tublisti kiiruses selle trikitamise peale... efektset ja emotsionaalset suitsu aga saab sealt vedavast rattast rahva rõõmuks piisavat välja keerutada.

baierlane toodab veidi alla 240kW ja seda 2 tagarattasse... tundub kiire auto puhul kuidagi loomulikum veoskeem minu jaoks. disaini on maitse asi... nii võimsa auto puhul on disain ehk tegelikult teisejärguline... mis?

__

M5 on rohkem ehk 166 võrdlusmatejal... aga 166 pole kunagi endas kandnud kiiresti liikumise erilahendusi... lihtsalt ilus ja võimas luksuslik saloon... võrreldav 530i mudeliga näiteks... maitse asi, kes millist vedavat otsa eelistab.

__

mersudest ei tea ma midagi... mersuklubi eestvedajad on arvanud, et ei ole kiirelt sõitmisele suunatud autod vaid rohkem võimsad luksesemed :)

__

ja õige alfa on ikkagi väike / vilgas / tagaveoline
kahjuks ei jaksa mina näiteks omale seda õiget alfat lubada :(

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte