Esimesel korral ja ka Paides. Aga see ei tähenda, et Tallinnas sõita ei oska, täiesti rumal arvamus. Paidesse läksin selleks, et Tallinnas shaakalikari ja eluski poleks siin teinud:D Ja teadmiseks, et Paide kui täiesti võõras koht oli raskem kui Tallinn, mis ristipõiki läbi sõidetud.
Täna oli sauel eksam CE-kat-i oma.Plats läks ilusti ja linn ka korras.Linnasõidu algus oli Saue, Saku, Männiku, Jälgimäele Tagasi pööre jälgimäel romula juures ja Sauele tagasi.
kõik neli korda, kui olen kate. juurde teinud , läbinud esimese korraga ja veatult. ps. kes juba kaks korda läbi kukkunud sellel soovitan soojalt loobuda sellest üritusest-idikaid niigi liikluses palju.
Loe kõrvalteemast, kuidas ARKis eksamitel lambist läbi kukutatakse. Või oled ise see eksaminaator, kes käib peale töö ka siin alaväärsuskompleksi välja elamas?
sain tallinnas 5. korraga läbi. aasta tagasi. teooria esimese korraga.
sõidan nüüd ise tallinnas ja mujal ringi, nii et ükski eksamineerija ei vingu enam.
aastatel 1994 - 2000 tehtud erinevate kategooriate eksameid mingi 7. kõik läbitud esimese korraga ja pärnus sooritatud. paberile on ikka mõni linnuke märgitud.
Esimese korraga ja ka Paides. Ja poole silmaga lugesin ka muid kommentaare.....ja sellele kes [tles et v'ljas pool paidet olen ma ****, siis edu sulle, kes sa tallinnas teed eksamit t'nu valgusfooridele 5 korda....ma saan juba peale esimest korda harjutama hakata....tallinnas pole ise k'ind, kuid tartus sain ideaalselt hakkama...nii et möla maha.... Ja selle emaste kritiseerimise võiksite ka ära lõpetada....sest mõni emane sõidab ka arkist tulles juba täiesti normaalselt....
Eksam sai sooritatud 2008 ja seda Paides ning esimesel korral. Tõesti paides on liiklust vähem, kuid liiklus pole nii hästi reguleeritud, seda mitmel ringteel ja
üle üldse pole teekattemärgistusega seal kõige paremad lood. Tallinnas on fooridega ristmikud hästi reguleeritud ning samuti ringtee märgistus alati vinks vonks. Tallinnas tuleb liiklust selle võrra jälle rohkem jälgida, kuid kui sõita ei oska siis pole vahet kas teed eksamit Tallinnas või mujal.
Ei no ikka vabsee autojuhid siin koos :) ARK ei viitsi vist enam üldse veenduda inimeste sõiduoskuses ning laseb lops ja lops läbi. Omal kah tuttav käis pool aastat tagasi Saue ARKis ning eksamisõit oli 75% mööda puksirget maanteed Nõmmele, sela paar tühja tänavat ja siis mööda sama sirget maanteed Sauele ja tehtud see oligi.
Endal ikka aastal 98 sai tehtud nii kooli kui ARKi eksameid kaks korda. mõlemad eksamid toimusid Kadriorus kus tuli märke põõsast taga otsida, oma eelisõigust uurida märkide tagakülgedelt ja veenduda, et parkivate autode vahelt kitsale teele keerajal nina peast ära ei sõida.
Koolieksamil põrusin esimesel korral, sest oli vaja sõita üle Narva maantee 5 rea Filmi tänavalt Tormi tänavale ning minu sooritatud S-kurv järelikult õpetajale ei meeldinud.
Esimesel ARKi eksamil kukkusin läbi kuna tipptunnil jäi vasakpöördeks reavahetus liiga hiljaks.
Nüüd juba 12 aastat load taskus, liiklen igapäevaselt Tallinnas ja pole liiklusega probleeme olnud.
Aga tore lugeda, et inimesed saavad esimese korraga ARKist läbi, kahju ainult et mina Teiega tänaval sõitma ei juhtu. Ikka mingid juhmid kimavad ringi. Ju nemad siis ostsid omale load.
Esimese korraga ja Sauel (ei sõitnud ainult mööda sirget teed Nõmmele ja tagasi!).
Naljakas suhtumine siin mõnel - kõik, kes esimese korraga load on saanud, on need ebaausal teel omale ostnud ja ei oska tegelikult absoluutselt sõita. Kas siin on kuulda kadedust? :P
wigry, sinu loogika järgi peaks humorist sdafasdaf kõva sõidumees olema, kuna tegi ka sinule pähe, tehes eksamit 78 korda :)
Asi on pigem selles, et mõni oskab eksamil paremini ja mõni läheb mütsiga lööma, samas mõnel lihtsalt ei vea ning mõnel veab (nt see 75% maanteesõidu variant). Mina ei läinud eksamile kohe pärast 40 kohustuslikku sõidutundi, kuna hindasin oma sõiduoskust veel nii halvaks, et ei tasunud sinna ronida. Muidu saaksin ka end kõva sõidumehena näidata ja öelda, et kukkusin mitu korda läbi. Ei ütle muidugi, et olin eksamile minnes hull proff, aga sõitsin kindla käega ning kuigi harjutused olid keerulised (vähemalt nii mulle teised ütlesid kirjelduse järgi), ei teinud vigu ning sõitsin korralikult.
No ma olen taoliste asjade peale nagu sõidukijuhtimine üldse täiesti andetu inimene, käisin autokoolis üle poole aasta ja hullult närveerisin rooli taga. Lõpuks ütles sõiduõpetaja kah, et tal pole mulle midagi õpetada, lihtalt pean ise oma tähelepanelikkust harjutama. Aga tänu Haja autokooli kõrgele distsipliinile tehti must ikkagi suure töö tulemusena autojuht.
Kas Tallinna ark on kõige raskem koht kus eksm sooritada? Selle foorumi järgi jääB küll selline mulje. Samas see ju nii ajuvaba, et eksminaatorid või eksami trajektoorid nii erinevad...ja luba saadaksegi selle järgi, kes kuhu eksamile ,mitte kes sõita tegelikult oskab või mitte??!! On ikka suur vahe kas tiirelda mööda Õismäe ringe tipptunnil või teha vaikselt Paides.
essa korraga tallinnas 6 aastat tagasi. lihtne oli ... 2 väikest viga ... essa oli see et mustakal lepistiku kandis yks foor oli viltune ..mitte minu sõidusuunas aga kahtlesin.. kuid ei jäänd pidama .. kuid eksamineeriale jäi kahtlus silma .. ja teine väike viga oli siis kui sõitu lõpetades arki platsil keerasin valgete joonte vahele parkides ilma suunata :P
ARKi läbisin esimese korraga ja Tartus. Valdav osa sõidust kulges linnast väljas (sõit lennujaamani, kus ka parkimise harjutused) ja tagasi, kasutades Riia maanteed.
autokoolid kus on läbivuse % alla 50-60 on ikka alla igasuguse arvestuse. ARK kirjutas, et hakkab sellistele koolidele kus enamus läbi kukub, ettekirjutusi tegema ja otsast sulgema, sest sellised autokoolid on väga ohtlikud kui isegi esmaseid sõiduoskusi ei suuda anda.
ARKis sõidueksam esimese katsega edukalt sooritatud. autokooli enda eksamil esimene kord põrusin, sest ei saanud umbkeelsest vändast kõrvalistmel aru, et mida vaja on. teisel katsel oli normaalne eesti keelt kõnelev inimene ja sai edukalt läbitud. sõidutunde oli kohustuslikud + 10 lisa ja kuna ARKi eksamini oli väga palju aega, siis võtsin 5 lisa vahepeal veel. õpetaja oli väga hea. tänu temale juba 12 aastat liikluses osalenud edukalt ja paljud nüansid juba õppesõidu ajal sai selgeks tehtud, mitte et sõida tunnid ära ja keri ARKi. üks koolikaaslane sai rekordiks 12 korda põrumist ARKis lõppude lõpuks. juhiluba ei saanudki, sest loobus.
B- esimese korraga
C1-esimese korraga
A- esimese korraga
C- esimese korraga
E- teise korraga
Kõik paberid saadud Pärnus, keegi ei kukuta kedagi meelega läbi. Inimeste enda närvid veavad alt ja tehakse teinekord arusaamatuid liigutusi...ja kui neid koguneb liikluses liiga palju siis muutub ka eksamineeria hoiak. Kindel-, ettenägelik ja sujuv sõitmine, teistega arvestamine ja ei teki kunagi probleeme.
Sa pärnakas tule tee Tallinnas... siis targuta. Liikluskultuur on totaalselt erinev.
Näiteks sõitsin eksamil Kadaka teel täpselt 40-nega. Üks imbetsill hakkas tagant trügima ja tuututama. Nõmmel raudtee ülesõidukohal tõkkepuu tõusis üles, aga fooris oli veel puane. Sain signaalitamise osaliseks. TTÜ ringilt nõmmele väljumisel trügisid teisest reast ette( ainult esimesest saab sealt välja).
Sõidan igapäev CE autorongiga Tallinnas :) Räägi mulle midagi mida ma ei tea. Inimesed on erinevad. On neid kellel tuleb see kõik loomulikut, on neid kes õpivad kuidagi sõitma ja on neid kes ei hakka mitte kunagi sõitma. Ja foorumis küsitakse kus ja mitmenda korraga ? Vastasin, enda arvates ei targuta, rääkisin nagu asjad on. Esimesed load käes BC1 ja hakkasin kohe Pärnu-Tallinn kaubaveoga pihta. Mis see Tallinn siis on ? Suur linn, palju autosi ja närvihaigeid. LE kehtib igalpool samamoodi, samasugused liikluskorralduvahenid nagu Tapal või Hiiumaal. Foorides on ikka samad värvid samas järjekorras nagu näiteks Tartus. Trammid ja trollid on lisaks kõigele. Kui inimene ei saa Tallinna liiluses hakkama, ei ole ta ka 100% pädev mistahes keskkonnas.
Mina oskan vaid niipalju lisada, et igasuguseid inimesi leidub nii Tallinnas kui ka igal pool mujal. Mina näiteks oma närvilisust tuututamisega välja ei ela, sest mulle ei meeldi, kui mulle tuututatakse. Soovitan signaalitajatest mitte välja teha ja vaikselt oma sõitu sõita. Närvikulu pole seda väärt. Nagunii läheb signaalitaja tavaliselt esimesel võimalusel provokatiivselt mööda. Las tal siis minna!
Kisub natuke filosoofiliseks ära, aga mind pani mõtlema viimane lause "hakkamasaamise" kohta.
Tsiteerin: "Kui inimene ei saa Tallinna liikluses hakkama, ei ole ta ka 100% pädev mistahes keskkonnas."
Ühest küljest muidugi võib ju seda väita, sest ...
... esiteks, mis see Tallinna liiklus nii väga ära ei ole. Liiklus käib samade reeglite alusel ka lähikondsetes linnades, Eestis ja kaugemal.
... teiseks, väidet edasi analüüsides näeme, et tehtud järeldus on ju ilmne. Kui inimene Tallinnas hakkama ei saa, ei ole ta 100% pädev mistahes (rõhutan "mistahes"!) keskkonnas, sest Tallinnas ta ju hakkama ei saanud. Olemegi leidnud ühe koha, mis kinnitab konkreetse indiviidi kõikehõlmava juhtimispädevuse puudumist! Tallinn.
Natuke sügavamale kaevudes on raske tabada, mida taheti selle lausega ikkagi öelda. Sisuliselt. Kas Tallinnas hakkama saamine on juhi jaoks mingis mõttes etalon, mille alusel võiks midagi väita, teha üldistusi? Vaevalt, sest samas stiilis saaks moodustada uue väite, asendades Tallinna mõne suurema, võõrama või lihtsalt eksootilisema linnaga - olgu selleks näiteks London või Mumbai. Leiame juhi jaoks tundmatu linna, kus esimestel kordadel liiklemine võib kergitada üles küsimusi, ning tõdeme siis, et meie Tallinnas igapäevaselt sõitev juht ei ole 100% pädev mistahes keskkonnas. Uus linn vajab tema jaoks harjumist.
Kas täielikku pädevust igasuguses keskkonnas on üldse olemas? Kas selleni on keegi jõudnud? On selleni võimalik jõuda? Teoreetiliselt lähenedes ütleksin, et tegu on täitumatu unistusega. Piiriks saab inimene ise, kes ei suuda kunagi olla kõigega tuttav. Alati on kuskil midagi teistmoodi, mis vajab esialgu harjumist. Mõnel juhul ei harjugi ära. Isegi tuttavas keskkonnas esineb üllatusi, inimesed teevad vigu.
Praktilise külje pealt aitab siin muidugi isiklik kogemustepagas: sõita võimalikult paljudes keskkondades ning loota siis, et sellest piisab uues ja tundmatus orienteerumiseks. Leevendust võib pakkuda ka eeltöö enne kodunt lahkumist - Google Maps, Google Street View, videod, raamatud, foorumid. Ometi võime end kord leida kusagilt, kus me justkui hakkama ei saa, vähemalt mitte kohaliku liikleja jaoks.
Kas me peaksime siis üldse rääkima inimese 100% pädevusest mistahes keskkonnas? Mina arvan, et mitte. Ma ei näe mõtet arutada millegi üle, mida pole olemas.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.