Auto välimuse muutmine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

lisa valgustus seadmed

ants
18:53 04.12.2003
Et kindlasti olete näinud rekkkaid mille kabiini peal on plafoon firma nimega. (Selline valgustatud kast millel logod näiteks peal)
Küsimus: Kas need on lubatud.
Minu arvates ei tohiks nagu olla kuna lisa valgustus seadmed. Ja kui sellised on juba aastaid tegelt kasutusel olnud siis miks näiteks ei või olla põhja valgustus. Et need mälemad ju nagu jätavad nähtavale vastava valgus kuma. JA miks siis ei või auto alla mingit reklaami valgustada.

Ps. No ma ei tea mida kõike ma veel igavusest välja mõtlen :D
_Jan_
13:44 05.12.2003
täitsa tahaks seda põhjaalust reklaami näha... eriti veel sellisel autol millele tungi alla panemiseks tuleb autot tõsta, et tung alla mahuks :))
DonQ
16:19 05.12.2003
Eks selleks peab auto üle katuse käima :)
m
03:58 07.12.2003
Ants... Ära püüagi kõigest aru saada. Lepi sellega. Maailm tundub äkki lihtsam koht elamiseks

:O)
ei mingit vaenu ega norimist... lihtsalt :)
idikas
11:42 07.12.2003
Üks teine analoogne asi veel aga see tuleb tehasest ja seetõttu lubatud,bussidel on tänapäeval liininumbrivalgustus ka.Kas see ei sega,mind küll ei sega aga põhjavalgustus ka mitte,ilmselt politseinike segavad kõik lisavalgustid,sest ainult neil peab olema õigus sõita vilkuri helkuri ja subbakaga hummeriga.Tuleks põhjavalgustus kuskile serti sisse kirjutada ja probleem laheneks,kahjuks tuleks seda teha mõne vanema auto puhul ja siis juba asi keerulisem,ehk pea võimatu.
DonQ
19:13 07.12.2003
Tegelt osadel masinatel on juhi jalgade juures valgustus (tehase poolt), võib ju siis pollale puhuda, et näe pagan, vist põhi nii auklik, et paistis läbi:)
Raunts
22:00 07.12.2003
No geeniused koos! Aga muide olen teie jutuga 100% nõus, eriti DonQ-ga
Deus
23:59 07.12.2003
vaatame, kuna irisejad platsi satuvad..... Huvitav, mida läheb vaja et panna ark'i seadustikku muutma? Krt mingi lisavalguslambike ei tee ju autot eluohtlikuks ju, kui just 150W pirn otse näkku ei sära pimedas sõites...
VVV
14:58 08.12.2003
Keelatud on lisada valgusteid v.a lisaudu-,kaug- ja päevatuled. Kuidas see kirjas on täpselt võib igaüks ise vaadata LE-st.
pets
00:21 10.12.2003
pluss veeel on olemas need armatuuril käivad kuusekesed ja kolmnurksed küündlad
_Jan_
09:31 11.12.2003
To: Deus Aga tähelepanu tõmbab küll ja pimedas kui nähtavusega on nagunii nagu ta on ja kui sa tuled vasta ja auto hiilgab nagu UFO võtab teise auto juhi pikemalt peeglisse kiikama (et kes see idioot selline on ja miks nii on)
seega on see ikkagi ohtlik ja ära hakka vaidlema, et ei pea ju vahtima... ikkagi vaadatakse... ka tahtmatult
ants
14:08 15.12.2003
järelikul on sama ohtlikud ka need rekkate tohutu suured valgus kkastid kabiini kohal kuna jääd lugema mis sinna siis kirjutatud on ja ...
_Jan_
15:07 15.12.2003
To: ants
seda küll jahh aga peeglist või ehk siis tagantjärgi ei näe neid kohe mitte :)
E-reegel nr 48
15:35 15.12.2003
1. Eesti Riiklik Autoregister ei tee seadusi, neid teeb minister.
2. Nõuded mootorsõidukitele on toodud Teede- ja sideministri 18. mai 2001. a määrusega nr 50 (ja selle muudatused) "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded". Lisa 1 ja 2 grupp 2 on nõuded valgustusseadmetele.
Annan selle aadressi (terviktekst koos muudatustega):
www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=672872
3. Kas pole raha ja energiat mujale panna kui mingisugustele lapsikutele valgustusvidinatele. Või arvate, et olete targemad sõidukite inseneridest ?
Raiks
16:27 17.12.2003
Ei tea kui paneks 200W proze salongi otse näkku särama. Oleks vägev või - niiöelda tjuuningu mõttes?
Deus
04:52 18.12.2003
Ma vist mainisin midagi tugevate valgusallikate suhtes, muide on ka norm "mente" olemas, viljandis ja valgas igatahes öeldi, et ole hea ja ära neid tulukesi nii palju põleta ning ei tehtud midagi.
OMA VIGA KUI ENNAST PAREMAKS PEAD JA TEISI IDIOOTIDEKS SÕIMAD!
Autoinseneerid teevad enamjaolt masstoodangut muideks ja nemad teevad neutraalseid masinaid (et siis mõni minusugune idioot saaks tuled külge panna või misket muud :P)
Bernold
01:05 21.12.2003
Kurat teie oma lambikestega -et veel vähe ja ma ei tea mida veel?Kurask see kõik on ju sedaduses must-valgelt kirjas-mis siin ilkuda?Te ei saa ju sellestki aru,et asulasisesel teel ei tohi põleda lisa udutuled-mis kobin siis muudest lampidest?
Oma kotletile võid panna muid lampe (Värvilisi)juurde peale selle kui oled käid ja oma aparaadi operatiivsõidukiks registreerind!
Autoomanikud-palun pöörake pigem tähelepanu rohkem oma sõidumaneerile ja kultuurile kui oma peenise pikendusele!
Olge tublid ja häid jõule!
Q
01:13 21.12.2003
E-reegel. Seni pole küll ministrid seadusi "teinud". Eestis vähemalt mitte. Mine loe edasi.
Deus
01:36 21.12.2003
Aitähh, minu peenisega on kõik korras, tänan muretsemast, samuti on sõidumaneerid korras ja kui on mida näidata, siis on sõidustiil veelgi aeglasem ja parem :) mis mõtet on kihutada neoonidega, siis ei näe ju neid keegi :)
DonQ
23:46 21.12.2003
Bernold ja E-reegel nr 48, kas te mp3 muusikat kuulate? Kazaa'd olete kunagi kasutanud? Kui jah, siis suu kinni ja nurka häbenema. Kui ei, siis nurka ikkagi :)
jussike
13:26 22.12.2003
ei saa ütlemata jatta...seni kui vastutulevad sõidukid tuledega ei vilguta ehk sinu tuled neid ei pimesta põlegu seal ees mis tuled tahes,kas küla sees või küla taga...kui asulas ainult lähitulega vihma või lörtsiga pimedas sõita võid ennast jalakäijate tõttu halliks ehmatada,lükkad aga udud järgi on kohe julgem-ka ilma helkurita parm paistab teeäärest silma.muidugi tingimusel et tuled õieti paigas on.mis aga põhjavalgustusse putub siis ei näe asjal mingit positiivset mõtet.et mitte porilompi astuda võib ju ukse alla äärde lambi panna nigu kallimatel isenditel.....
mina
20:48 02.01.2004
No siia on küll lapsed kokku tulnud mida te vaidlete ja klaarite.Pange oma autod põlema kui tahate .Kui meeldib pane külge, kui politseile ei meeldi küll ta sulle meelde tuletab(trahviga) ja asi Ants.
rekkamees
18:03 04.01.2004
mida te jahute rekka nii jarekka naa ...linnas on teede aares valgustablood ja reklaamid sellise valgustusega ,et ei nae tanava nimesidki ,muudest objektide valgustustest ei maksa raakidagi.autode pohja valgustus oleks selle korval tilk pissi balti merre.koige pealt tuleks koik teised tuled paika panna jaoigesti kasutada ja alles siis kohu alla midagi lisada..
Deus
14:19 05.01.2004
rekkamees, oled sa poolt või vastu nüüd?
Ants
15:55 05.01.2004
rekkamees on vist ikka selle õrna kuma poolt mis oleks siis auto all.

Siin vahepeal räägiti, et seaduses on must valgel kirjas, et igast lisa tulesid ei tohi olla:
Aga ma tahaks näha inimest, kes pole näind rekkatel igast jama (valgus reklaamid , valgustatud michelini mehikesed )katusel?
Et siis kysimus oli selline, et miks on inimestel erinevad õigused siin eestis.

Ps. Ega ma tahagi tegelt endaleseda valgustust sinna alla aga lihtsalt tekkis selline kysimus.
Deus
16:04 06.01.2004
Nägin tln's liinibussi, bussi nr 266 oli neoontuledest :)
Fox
20:19 08.01.2004
Olen isiklikult näinud tallinnas liiklemas põhjavalgustusega autot. Valgus kumas küll väga väga õrnalt(vict pori pärast). Sellist kuma küll häirivax ei saanud nimetada.
Xoomik
23:57 08.01.2004
see, et ei lubata põhja alla tulesid on imelik tõesti. Pole endal sellist masinatki millele sobix selline "mant" aga kui ikka sobivad sellised asjad siis miks mitte stiilsemax muuta.
jaan
15:33 09.01.2004
Hoolimata Eesti tobedatest seadustest on ikka jah neid põhjavalgustustega autosid päris üksjagu ja igatahes ise panex ka, aga sellejaoks peab ikka vastav auto ka olema ...
Deus
18:12 09.01.2004
milline on masin, millele sobib põhjavalgus?
jaan
22:10 09.01.2004
Ega tavalisele autole minumeelest ei sobi ju ...
Peaks ikka välimuselt olema vähemalt tuunitud natukenegi...
ants
00:37 10.01.2004
No kerge spoileri ring, veits suuremad rattad ja yldse ilus korras, alati puhas. ehk siis puhas ja korras on ta vist selle pärast et ei ole ainus auto omanikul. NN pühapäeva auto, millega ilusa ilmaga vaikselt kulgeda.
Igavene
12:05 13.01.2004
To -Jan-
ehk keelaks ka lühikesed seelikud ja silmatorkavad autod ära see juhib ka ju tähelepanu kõrvale?
Ja mina pole kuulnud ühestki matsust kus süüdi oleks põhjavalgustus, aga pikkadest jalgadest põhjustatud plekimõlkimisi on kindlasti olnud ja mitte ainult filmides.
Täiesti põhjendamatu lauskeeld, pangu luksid paika palju näiteks tohib kumada valgust miski maa tagant miski tugevusega.
Aamen
Deus
01:56 14.01.2004
Asi iseenesest täitsa õige, peaks rooli võimu kirjutama ja probleemi püstitama, aga ma ennustan et Villu Vane ütleb selle peale, et see on seadus ja nii peab olema...krt seda peab ometigi muuta saama!!!
Jan
10:50 14.01.2004
selleks on vaja seaduse muutmise seaduse muutmise seadust, et siis seadust muuta tueb veel mingi d paar seadust välja mõelda, ja siis muutma neid hakkama, et saaks muuta vajalikku seadust :D
Jan
10:53 14.01.2004
aga asi on seda väärt, kopin siia ühest teisest foorumist leitud jutu (IMHO väga häste pandud:D):

Kopi/pasta MosseLiiga foorumist, kus kodanik Indrek Kelderil vahvalt "ära viskas" ja ehtsaarlasliku huumoriga põhimõtteliselt kõikki Eestimaiseid tuunijaid tervitas:

Muidugi tuleb. On veel hulk teisigi tuuningunippe mida ignorandid mõnitavad ja teadmatud ignoreerivad. Mõned näited:
1. Spetskleepsud: juba vanast ajast on teada et vastavad kleepsud teevad auto kiiremaks. Näiteks eriti hästi mõjuvad "Turbo", "Rally", "4WD" ja "M3" kirjadega kleepsud. Kuigi neid kleepse on eri suursutes ja eri värvi, on kõigi puhul tegu kõrgelt kompetentsete teadus-kooperatiivide ja -artellide hig-tech saavutustega mis optimiseerivad kõrgsageduslike turbulentside liikumist ümber auto ja seega vähendavad summaarset tuuletakistust. Efekt töötab samadel alustel nagu delfiini nahk - teadlased on välja arvutanud et oma lihasjõuga peaks delfiin ujuma 7 kmh, mitte 50 kmh - saladus on vee turbulentsidele adapteeruvas naha "lainetes" mille tõttu delfiinile ei rakendu tavalisele siledapinnalisele ja jäigale kehale arvestatav takistus. Kleepsud teevad sama asja ainult et autoga.
2. Põhja alla paigutatav valgustus. Iga lapski teab et valgus on tegelikult energia. Auto põhja alla suunatud valgusvood tekitavad suunatud vastumõju autole, kergitades teda pisut ja vähendades niimoodi veeretakistust.
3. Rehvid - mõni amatöör väidab et 315/35 rehv on 3 seeria bemule liiast. Mitte mingil juhul. Mida rohkem, seda uhkem. On ju elementaarne et lai kumm teeb auto kiireks, miks siis vormelid nii kiired on? Väidetakse küll et suur kumm on suurema veeretakistusetga aga see on jabur. Jagades auto raskus suuremale kontaktpinnale on igale ruutsentimeetrile mass palju väiksem kui mingi kitsa kummiga ja seetõttu ka minek palju ladusam.
4. Tume klaas - Mida tumedam, seda parem. Kaasa arvatud esiklaas. Nagu me eespool mainisime on valgus ju energia. Kujutage ette et see valgus saab igast suunast autosse sisse ja põrkab siis seal ringi. Siis on auto selle energia suhtes nagu igas küljest avatud puri, aerodünaamikat (või peaks ütlema energodünaamikat) mitte mingisugust. Seega klaas mustaks, siis hakkab alles auto kuju õieti tööle.

Deus
16:02 15.01.2004
Viimases punktis on viga: tume neelab valgust ja soojusenergiat paremini kui hele :) aga üldiselt on see kriitiline möga, sõitke oma tehasemasstoodanguga edasi!!!
Deus
12:08 16.01.2004
Ahjaa, ma pigem eelistaks M5 märget 3 seeria BMW kerele kui M3 ja loomulikult mootori peale Powered by M SEE annab ikka sttakanti hp juurde või mis???
MAV
13:29 17.01.2004
ähh loll jutt. paljugi mis ei tohi, ikka tehakse.
kui 20aastat tagasi oma tehase stock siksile punase padja taha aknalauale panid, siis miks sa seda tegid? Äkki pidurdades lendab vastu pead!
Kui keegi tahab oma põhja valgustada, no krt, see ju kedagi ei sega. Samamoodi tõmbab tähelepanu mingi ilgelt mädanend sara või täiesti uus lamborhini, eks. Kas need tuleks ka ära keelata? Eestis ongi haiged seadused. lihtsalt on ja kõik, sellepärast, et need kes seadusi teevad on ka kompleksides ja väga haiged inimesed, rääkimata töö- ja vastutusvõimetusest. nii kaua kui paldiski patsiendid seadusi teevad ei saagi midagi teha. Varsti keelatakse esituled ka ära, muidu pimestad jalakäiat.
Deus
15:05 17.01.2004
Näe, siin on mehi keda see põhjavalgus nii segab et kohe on esimese posti otsas kui mingi selline masin vastu sõidab :D
juht
10:24 18.01.2004
milleks põhja alla valgus?pimedas teeb tee valgemaks,või kuidas.meie teedel ei ole efekti,teed kole porised.
DonQ
13:08 18.01.2004
Tegelt peaks seadusemuudatuse algatama küll. Põhjavalgus tuleb ikka lubada, ja kuulutada samaväärseks ohutuledega (nii nagu ohtuledega liikuvast sõidukist tuleb eemale hoida, niisamuti ka põhjavalguse kasutajast :-)
VVV
10:12 21.01.2004
Kui ühe auto puhul oleks mingigi loogiline-praktiline vajadus, mingite põhjavalgustuste järele, siis see ka tehasest peale pandaks. Praegu on see ikka nagu rohkem nende pärusmaa, kellel midagi muud teha ei ole.
Deus
19:35 21.01.2004
sel juhul pole mul midagi muud teha ülikooli kõrvalt :) ei aga sõitke edasi oma masstoodanguga, sõitke ;)
Ants
19:53 21.01.2004
Ega seda polegi vaja, aga eks igas inimeses ole veidike tahtmist teistest erineda ja teistele silma paista. Meelde jääda. Inimesed on edevad, mis polegi nii paha asi.
Ja see ei sega ju ka tegalikult kedagi.
Käsnakalle
20:07 21.01.2004
Au ja respect deus`ile...!!! :) Lahe jutt!!!
Aare750
23:20 21.01.2004
Mina ka ei saa aru, miks Eestis kõik asjad keelatud on, mis igal pool mujal, vähemalt Läänemere regioonis on lubatud: põhjavalgus, toonitud klaasid esiustel ja ntx, kuna ise sõidan rekkaga, ilgelt häirib see et ees ei tohi olla üle 2 prose (lisakaugtuld), kuigi peab tunnistama, et mul on 4 lisaproset (loomulikult seadusevastaselt), kuna minu meelest öösel sõites PEAB tee valge olema. Vanduma ajab see EV, kurat!!
ALB
16:28 22.01.2004
võibolla panen teemast mõõda, aga võib olla 2 või 4 lisa kaugtuld!!
Käsnakalle
16:38 22.01.2004
Kas sellist Eestit me tahtsimegi????
Kafka
18:16 22.01.2004
Ei teema on hea ! Ennastki ajab tihti lugu pöördesse EV absurdsed seadused. N. Ei tohi sõita udutulede ja park tuledega koos, Aga halvanähtavuse korral võib sõita(:, aga no andtke andeks siis ma ausalt ei näe üldse sõita(:. Udukatel on sees mingid 55W pirnid mis põhim on nagu päeva sõidu tuled, võiks ju nendega lubada sõita nii päeval kui ööl(tõsi päeval ei ole keegi midagi öelnud veel) linnad on ju valgusatud ja kui ma ei näe enam teed jalakäijaid vms siis ma lykkan ju lähituled peale.
Põhivalguse vastu samuti midagi ei ole, enda autole ei paneks, aga need kes tahaks ja võiks ju seda vabalt teha tohtida. Miks mitte, kui auto kenamaks teeb.
Ja targutajatele nii palju kui endal pole huvi või võimalust autot ilusamaks muuta siis mida seda suus üldse lahti teha vaja on. Mõni mees sõidab terve elu rattaga ja üldse ei kobise. Aga Siin foorumites kogu aeg mingisugused kibestunud vennad ajavad mingit mõttetut janti või siis väga tarka juttu.
Aare750
21:12 22.01.2004
To ALB, lubatud on 2 lisakaugtuld (sa said õigesti aru), aga ma ei taha mingite võileibadega ringi koperdada, kas see olex väärt mõnda elu, olgu siis inimene või loom. To Kafka, kui sa arvad, et ntx mina kibestunud vms olen, siis- oled sa sõitnud rekkaga pimedal vihmasel sügisööl 40-50 tonnise rekkaga? Mis sa arvad, kas olex hea, kui tuled mitte kärbsemusta ka ei näita? Huvitav, kuidas rootslased ja kõik teised aru saavad, et liiklusohutus ja inimeste ohutus on mitmeid kordi tähtsam kui mingid nõmedad luksid, mida EV politsei ja seadusandlus näpuga mööda pabereid taga ajab?
Kafka
21:43 22.01.2004
Aare 750. Te saite valesti aru ma olen kahe käega teie poolt (:. Mõttetu jutu all mõistsin neid, kes tulevad ja laidavad kohe igahinni eest kellegi teise mõttet maha ja suruvuad oma peale. Siin eelkõige neid kes ajasid juttu et tehasest ei ole see ette nähtud. Tehastest tuleb ju välja väga erineva varustusega autosid mõnedel on lisatuled juba ostes ees ja singa peal. Aga kui signat ja roolilukku kaasas pole, kas siis te meid ka ei lisa sinna? Jutt eeldab seda kuna tehasest ei ole ette nähtud järelikult ei ole neid ka vaja.
Deus
22:01 22.01.2004
Klge jah, kui ausalt tunnistada, siis enda autole ma ka ei pane põhjavalgust (vb mõtlen ümber) siski siiski nagu siin juba minu arvukatest võitlustest on selgunud, olen ma kahe käega toeks neile kes tahavad enda autot ilusamaks tuunida (ei pea kohe mingi V8 peale aretama) Go tuners GO!!!
titimiti
00:17 16.02.2004
icicic..vahvad lood teil siin.
aga roheliste parkide eest kasseerib pollar nigu naksti 600 eeku
(juba kogetud)...ja lisatulede eest olen kah 600 eeku saanud
Aare750
18:10 17.02.2004
TO titimiti: Ma olen ikka tavaliselt miilitsale andnud, ise pole küll midagi saanud ICC
at
10:53 21.02.2004
nendele kes vinguvad "miks on sul vaja seda põhja valgustust"
kui sul on auto must siis sa ju pesed selle ära...aga miks...auto ju sõidab sama moodi...ma arvan et sa pesed oma auto ära sest SULLE meeldib nii rohkem, aga vat mind ei koti üldse kas su auto on must või mitte.....meiega on ju sama moodi - meile meeldib auto nii rohkem kui sel on põhjavalgustus ja meid see ei koti kas sulle meeldib või mitte!

ja seadusele on see küll haige põhjendus et teistele ohtlik, äkki jäävad liiga kauaks vaatama....krt siis keelame ferrarid, lamborghinid, Audi S8, MB S500 kah ära
at
10:54 21.02.2004
...ja kuulsusi ei lase üldse tänavale.....mõni jääb vaatama ja sõidab end surnuks kogemata
tt
21:21 24.02.2004
njaaa kõik tuleks keelata kõik on ohtlik :)
jeanman
13:55 02.04.2004
ma panen enda golfile põhjavalgustuse ja mind se politsei üldse ei huvita .panen lisalüliti ja kui kinni peab siis lülitan välja .ronigu siis auto alla ja tõestagu et mul seal mingid tuled põlesid
mul pohh
18:35 04.04.2004
Mul on jummala savi see eesti politsei. Ma ostan endale varsti korralikuma auto ja akkan tuunima! Ja neoonid lähevad kindlasti alla:)
Vaadake kui kena oli 2fast2furious-es see ilus Skyline:):):)
PSX
22:09 04.04.2004
muide mina pakun välja et pange parem vilkurid auto alla ja öelge siis mendile et auto krt on tagurpidi :P
az
20:18 20.04.2004
põhjavalgustus muidugi!!!!
Mina
10:20 24.04.2004
sooviks paigaldada lisatulesid aga kuhu...?
>:(
15:18 26.04.2004
Pedemajakad ja ****vilgutajad olete oma neoonide- ja kleepsude- ja toonklaasidega.
Ants
15:47 26.04.2004
Rääkides pedemajakatest, võiks kõigepealt selgeks teha mis asjad nad üldse on.
No iga normaalne inimene saad aru et see on liitsõna ja koosneb kahest sõnast: **** ja majakas. Seda me teame ju kõik miis või kes on ****. Ja seda peaks ka enamus inimesi teadma mis on majakas, nimelt, majakas annab märku, hoitab ja eelkõige suunab, ühesõnaga aitab kapteneid. Aga mida tähendab siis PEDEMAJAKS, pedemajakas peaks siis suunama pedesid. Aga kuna reeglina kipuvad päris majakad olema seal, kuhu laevadel asja pole (poolsaare otsad jne.), siis pedemajakatega on sama lugu.
Nii et igaugused vilkuvad-põlevad tulukesed tulevad ainult kasuks, sest nende juures pole ****del asja.
hustler
01:46 30.04.2004
Kui reklaami võib, siis neoonpõhjavalgust ka võib. See on ju neoonvalgustuse reklaam. Vaadake ise põhja alla neoonvalgustuse lambile, seal on ju väikselt kirjutatud, mis firmaga on tegemist.
RS
16:58 04.05.2004
kas ei või olla üks põhjavalgustuse keelamise põhjuseid asjaolu, et autode põhi kogeb ikka aegajalt kivilööke ning vaevalt need tulukesed kõik nii tugevad on , et taluvad suurel kiirusel ratta alt lennanud mateeria purustavat jõudu???!!!
ei pea selleks ju kruusateelegi minema....piisab tallinnas liiklemisest, et aegajalt kuulda kuidas mõni killustiku kivi vastu autopõhja põrutab.
ccc
17:27 04.05.2004
mehed,kurat -originaal
ccc
17:39 04.05.2004
dam fake ccc tekkinud siia :@
btw teemast nii palju, et ära üritagi aru saada, sest tegu on siiski eestiga ja siin tehakse ainult idiootsusi - mis mujal kõlbab see siin ei kõlba!
huvi
13:00 07.05.2004
Eestis on autoel lisatulukesed keelatud, kuid lisavarustus, mis on tehases paigaldatud on lubatud. Siit ka küsimus, kui ma tellin kohe auto, millel kõik jubinad kaasaarvatud põhjavalgustus peal on, kas see pollar laseb mul siis nad maha keerata????
Deus
13:41 07.05.2004
ei, sest need on sul tehase poolt pandud ja raamatus kirjas. Seaduse seisukohalt need pole enam lisatuled :)
juss63
23:15 18.06.2011
Autole paigaldatud ilma euro märgiseta lisa kaugtuled ja ma isegi ei tea, mis nende tüüp on või mis valgustugevusega nad on. Et need vist lubatud pole ja riskida ei taha, kas peaks need rahumeeli prügimäele saatma või võiks keegi nende vastu veel huvi tunda?
Stanza
22:35 29.07.2011
Kas keegi teab või on kogemusi kuidas seadusesilmad sellistesse asjadesse suhtuvad. Suht effektne pimedal ajal. http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/uued-tooted/ventiilikor
gid-sinise-valgustusega-sensoriga-tuning-light

Huvitav kas nende kohta võib ka öelda lisatuled.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte