Pihustite kontrollimine maksab minuteada mingi 50 eek tükk ja tehakse ootetööna. Igal sügisel võiks üle käia (remondimees ütleb tõenäoliselt, et niisugustega ei tohiks käimagi minna ja kohe vaja uued osta, aga ära kõike puhta kullana võta)
Veel mõni aeg tagasi ei osatud Eestis üldse pihusteid testida - käisime rikkis pihusti taskus läbi palju remonditöökodasid ja arvamused pihusti seisukorra kohta olid seinast seina:) Tartus soovitaksin Kattel diislit, vähemalt seda tööd oskavad nad teha. Vahetusest veel niipalju, et pihustiotste eaks on tehaseraamatute järgi alates 120.000km antud. Soomes sõidavad paljud diislid kuni esimese kapremondini (seal miljoni km kandis) samade pihustiotstega (originaalid) ilma mingite käivitusprobleemideta
Pihustite vahetusele tuleb mõelda siis, kui külma mootoriga ei käivitu kohe kõik silindrid, ning küünlad on eelnevalt juba kontrollitud (palju sagedasem viga)
See ootetööna tegemine on kahe otsaga asi. Pissiva pihusti probleemid avalduvad tavalt miinuskraadide juures. Töösooja mootoriga remonditöökotta minnes on pihustute temperatuur ikka väga plussi poolel. Ning isegi kui jätad auto sinna firma hoovile ööseks, siis aetakse see pihustite mahavõtmiseks sisse ja testititakse pihusteid toasooja kütusega. Metall on eriti hea soojusjuht ning see pihusti soojeneb seal minutitega ning mittetöötav pihusti töötab pingis ilusti. See on probleemiks just nn piiripealsete pihustite puhul, mis soojana töötavad laitmatult, aga käivitumisel jamavad. Ning nende hulka võiks liigitada päris suure osa pihustiriketest, sest kui lausa vett läbi mootori lasta, on kõik pihustid poolsurnud ning see viga tuleb ka soojas välja.
Olenvalt mootorist, on võimalik niiviisi rikkis pihustiga silinder poole suvega kapremonti vajavaks sõita, kuna samasse kohta pidavalt pissiv pihusti peseb ja jahutab hülsi seina ja sealt kulub kiiresti
Viimase lausega panid küll nats rukkisse aga muidu tõsijutt.Muide minu mäletamist mööda on kogu aeg ikka eestis leidunud mehi,kes on selle tööga,st.pihustite ja pumpadega, sina peal olnud.
No paranda mu viga! Mis on selle kulumise põhjuseks, kui ühte kohta pikalt pissib? Mina olen sellest niiviisi aru saanud, et ühelt poolt peseb maha hülsi seina kaitsvat õlikirmet ning temperatuurierinevustel on oma osa. See "ühe suvega" põhineb ühel konkreetsel näitel, kui õieti mäletan, oli läbisõiduks ca 30tkm auto marki mäletan vist valesti:) Ühe remondifirma bossi masin, ostes kontrollis (1 kuses, kuid surve kompressioon kõigis silindrites sama, sõitmist ei seganud) ja sügisel, kui vahetada plaanis ja uuesti kompressiooni mõõdeti, läks see 1 silinder kapremonti...
Puusse panid sellega, et enamus väkediisleid on eelpõlemiskambriga ja pihustatav kütus ei puutu otseselt silindriseinaga kokku. Küll on aga kuseva pihusti korral põlemisprotsess puudulik. Ka otsepritsediislil ei saa pihuststav kütus silindriseinaga kokku, sest põlemiskamber on kolvi põhja süvendis ja pihustushetkel on kolb peaaegu vastu plokikaant. Arvan et kulumise võis põhjustada ebanormaalsest põlemisest tekkinud jäägid. Üheks tunnuseks, et pihustiotsad kusevad on tühikäigul sinine suits.
Pihusteid on eestis osatud testida kogu aeg, aga sa oleks pidanud otsima enistest auotbaasidest või traktoriremonditehastest. Seal on alati tarku mehi olnud.
Citroen Jumper 1,9 TD mootoril avatud asendis kinnikiilunud pihustinõela põhjustatud kahjustused: kolvipõhja põlenud läbiv auk, soojendusküünla sulanud ots, sulanud pihustiotsik, väljalaskeklapi sulanud serv, eelpõlemiskambri osaliselt sulanud kaan, plokikaande umbes 3-5 mm. sügavuselt põlenud pöidlaotsasuurune õnarus. Citroen Jumperile paigaldati Peugeot 1,9 TD mootorit. Plokikaane hind originaalvaruosana 21000.- EEKi. Ülejäänud hinnad võivad asjast huvitatud ise järgi uurida. Mõelge, kas tasub üldse arutleda teemal-vahetada pihustiotsi või mitte. Samade pakibusside pihustiotsi vahetasin umbes 100-110 tuhande kilomeetrise läbisõidu juures. Ainuke põhjus vahetamiseks oli kulumise tagajärjel langenud surve ja seoses sellega suurenenud kütuse etteanne.(Koormusel tahm taga, samuti langenud lõppkiirus.) Kasutan ühte sellist komplekti(väljapraagituid) senini oma isiklikul autol. Käivitumine nendega korrektne, peale reguleerimist kütusekulu normaalne, suitsutest korras. Kord aastas enne talve saabumist võiks iga diisliomanik lasta pihustid üle kontrollida.Hind on 50-60 krooni pihusti eest. Hommikuti külma mootorit käivitades algne ebaühtlane ja katkendlik silindrite töö võib olla põhjustatud ka erineva vanusega soojendusküünalde kasutamisest(ajaliselt erinev soojenemisaeg)Seda võimalik tuvastada küünaldele otse voolu peale andes ja pikemalt natukene kui seda relee teeb.Külmkäivituseks vajaliku temperatuuri erinevus erinevates silindrites ei ole sel juhul tuntav.(Harilikult mootor käivitub ilma tossu ja vahelejätmisteta.)
TO Volt: kõigi inimeste autod ei kuulu paraku selle enamuse alla. Samas, ega mulle praegu meenugi diiselmootorit, mille ise olen lahti kiskunud ja mis oleks eelpõlemiskambrita.
Selline moment veel, et pihustushetk, mille vältel kolb on üleval, on tõesti lühike. Kusemine tähendabki seda, et mitte ei pihusta ära, vaid siristab pikalt
Selle teema all kah mainisin seda juhtumit: http://everyday.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=739
Siit küsimus Toompuule: tollal üldse ma asja ei süvenenud (ei olnud ju minu auto ega minu mure:), ning kuna Audi 2.0D (võimalus et ajan ka margi sassi) on kindlasti eelpõlemiskambriga mootor, siis kui auto mark on õige, kas kusev pihusti suudab eelpõlemiskambri kaane päris puruks teha? Ise olen näinud vaid selliseid e-p-kambrikaasi, mis on mõrasid täis, aga ei ainsamatki, millel oleks tükk väljas või kildudena alla kukkunud... See lugu jäi hästi meelde sellepärast, et seal töötav sõber luges ka mulle sõnad peale, et ka minu autol (oli tollal vist Audi 1.6D) võib juhtuda nii. Kuna jäi siis läbimõtlemata, ei taibanud ka kohe küsida seletust, mis seal bossi auto mootoris õieti juhtus ja kuidas see eelpõlemiskambri puhul üldse võimalik on
Audi 2,0 D, 5 silindrit, on eelpõlemiskambriga.Eelpõlemiskambrita on otsepritse diislid. Loe juhtumit C-Jumperiga.Ma ei näe erinevust eri markide ja mudelite puhul, kuseva pihusti hävitustöö ikka ühesugune.
"Hommikune rappimine" on harilikult tingitud eelsoojendusküünalde, relee põhisoojenduse või järelsoojenduse veast. Tilkuva pihusti tunnuseks on "popsumine"(nagu bensaka küünlal sädeme vahelejätmise korral) ja seda ka töösooja mootori korral.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.