Tere!
On plaanis osta seda marki masin - mahukas ning kõrge ja Toyota ammune unistus. Kuid kui ökonoomne on see auto sellise mootori juures linnas sõitmiseks?
Asjalike vastuste eest juba tänulik ette:))
mul on selline 2007. aasta oma ja automaat kastiga. linnasõidu kulu ei saa ju kuidagi võrrelda. linnad on erinevad, tänavad erineva tihedusega ja seda erinevatel kellaaegadel.
maanteel võtab mul 6,5l/100km (ja seda reaalselt mitte kompuutri järgi)
linn kusagil 7,5 l/100km (aga nagu ma ütlesin, siis seda ei saa võrrelda)
olen kunagi Tallinnas liikunud marsruudil kus keskmine tuli 30 l/100km (kesklinn, lühike ots, tipptunnil hommikul tööle-õhtul koju), sama autoga maanteel 5l/100km-le.
Linnasõidu autoks, Tartus. Ummikutes istumist pigem ei ole.
Aga mis on võimalikud tüüpvead antud mudelil?
Tütarlapse asi, ega väga kursis pole automajandusega:D
Siukesi käulasid ei tasu üldse kasutatuna osta, kered, raamid pehmed, tihendid juba kulunud, tolmused salongid. Need autod ei kannata meie teid. Mul seisab maja ees kaks autot, üks on 2005 aasta ja teine 1983 aasta. Mõlemiga sõidan regulaarselt, aga tolmuseks läheb ainult uuema auto salong, samuti ei saa uuemaga pesulas käia, sest vesi tungib salongi. Need tänapäeva autod on nii krdi pehmed, et kruusateid ära üldse näita. Ja kus krt nagisevad seest, vahet pole mis marki auto, natuke aega ja nagiseb, eriti praegu kui käib usin teederemont igal pool. Täiesti ahastama ajav. Kevadel kui ostsin, mitte üks nagin, nüüd suvi läbi sõitnud mööda üleskaevatud linnateid ja tule taevas appi.
mida vanem toiots seda paremaks läheb võrrreldes teistega...
Saksamaa: http://www2.hs.fi/extrat/autot/pdf/TUV_2012.pdf
sama pull ka teistes riikides... ainsana pakub konkurentsi kes? Porche???
Mina sõidan sellise autoga 5. aastat. Tüüpviga ei oska küll öelda, sest vigu pole olnudki. Generaatoririhm vahetati nüüd ära, kuskilt midagi ei kolise ega logise.
kolasin foorumis ja hakkas silma Triinu Verso teema. Panin just ise sellise müüki.Igati korralik ja töökindel auto.Olen 5 aastaga läbi sõitnud 45000 km
ja vahetanud ainult õli ja filteid.Olen otsustanud vahetada diisli vastu kuna vahemaad mida tuleb läbima hakata on suured.Verso võttis ilma liialdusteta linnas 7.7/100 l.ja keskmine ca.6.8/100.Nii,et kellel on huvi julgen kindlasti soovitada.
Vastupidavuselt tegu ju lausa vastupidavuse etaloniga. Tõestuseks kasvõi saksa TÜV-i statistika. Endal on 4,5 a juba 1,6 81 kw isend. Ostes oli 160 tuhhi km ees aga nüüdseks kohe kohe 300 tuhhi. Tüüpvigu ma ei tea ja pole ka väga kuulnud. Backcallidest oli mul 2004 a isendil vist turvapadja aju vahetus ja see tehti ära. Lisaks hakkas mingi aeg paak lekkima kahe nn vanni valtsi vahelt....kuigi garantii oli läbi olevat sellist viga veel olnud nii Corolla Verso-del kui ka Corolladel mingil määral ja mul vahetati see esinduses ära vaid tööraha eest. Veel oli selline juhus kus vasak veovõll läks pooleks....justnimelt võll!!! Siis sain teada, et on olemas veel mõned juhused kus sama asi toimunud. Keset võlli on mingi kummist kate mõlemast otsast klambriga kinni ja sinna vahele koguneb niiskus ja rooste ja võll roostetabki läbi. Muidu aga olen veel kuluosadest vahetanud piduriklotsid mõlemad korra ja tagumised stabikakondid. Muud midagi ja veermik ülejäänud originaal. tean seda kuna ostsin ajalooga auto esindusest. Nüüd aga lähiajal tuleks sidur ära vahetada kuna hakkab ilmselt otsa saama;) aga oleks ammu aeg juba.
See kas tasub või ei tasu osta, tehakse kindlaks ostueelse kontrolli ja diagnostikaga. Kõigepealt sõidad autoga töökotta, kangutad ja väänad veermiku ja pukse, siis lähed TÜV punkti, lased amordid ja pidurid üle kontrollida. Siis lähed kuskile pädevasse kohta ja lased arvuti taha ühendada ning paha ei tee ka diislispetsi juurde minna, kes vaatab üle, et ükski pihusti ei kuseks, kontrolliks KS pumba ja pihustilati surved üle, teeks mootorile kompressioonitesti. No ja lõpuks teed ühe 100km proovisõidu. Ja kui kõik on korras ja kahtlusi pole, tingid hinda ja ostad ära. Muidugi kere võiks ka magnetiga üle käia et mingit avariilist peldikut ei saaks.
Kui ise spetsialist pole, siis tasuks autole ostueelne kontroll teha, sest selle maksumus on köömes võrreldes hilisemate väljaminekutega, kui üritad ise auto kõrval tark olla. Tänapäeva autodel pelgalt õlikorgi ja hammasrihma vahtimisest jääb väheks.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.