Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Üks naljakas lugu seoses rehvidevahetusega

ulpusand
00:10 20.11.2012
Ei saa siinkohal rääkimata jätta üht huvitavat ja naljakat seika väga agaratest rehvivahetajatest:)
Pigem sobiks see lugu kuhugi huumori rubriiki, kuid kuna tegemist on tõestisündinud looga, siis panin selle siia:)
Lugu on järgmne:
´´ Oktoobri lõpus otsustas ilmataat saata Eesti maale tibake talvist ilma ja lund, millest tulenevalt tekkis liikluses kaos. Ukerdades oma pool siledate suvekatega Tallinna liikluskaoses (algul ei saa minema, pärast ei saa pidama), juhtusin nägema´´Rehviunt OÜ´´ reklaam treilerit. Haarasin telefoni ja tellisin omale uued talverehvid. Selgus et paigaldujärjekord on 3 -4 päeva. Ok, mis siis ikka mõtlesin...panime paigalduse päeva ja kellaaja paika.
Nüüd siis tuleb asja iva:)

Öösel kell 1. 09 enne paigaldus päeva heliseb mul mobiiltelefon.
Keegi soovib teada, mis kell meil homme paigaldus kokku lepitud oli? :)
Ei saanud esiti aru, kes üldse räägib:), kuna olin just umbes pool tundi tagasi magama jäänud.
Helistaja tutvustas end see järel kui Rehviunt töötajat, kes paneb paika järgmise päeva paigaldusplaani ja tal oli jäänud lahtiseks, kas minu auto rehvide paigaldus pidi olema kell 18 või kel 19 :).
Tundub, et töömees oli end vist nii ületöötanud, et oli kautanud reaalsuse taju, kas on päev või öö.
Aga tegijatel ikka juhtub!!!
Uued rehvid said järgmisel päeval kokkulepitud ajal alla. Ja kus juures vahetuse hind oli ka ok - 30 Eur.
rehviani
08:46 20.11.2012
loe ja naera nii et, neerud pooleks
...
09:40 20.11.2012
Kerige kõik Soome, siia on ainult hullumeelsed jäänud :)

Siin lahe põhjakaldal on suur rahu, kui kell 16.00, siis lendab kellu nurka. Hommikuks pole keegi tööriista näppinud. Võtan kellu nurgast ja uuesti tööle.
Siis kahvitauko ja nii edasi. Kell 1 öösel võib ainult mõni idaeuroopa sõbratar helistada.
audi_a6_v6
11:24 20.11.2012
Ma vist olen loll, aga ei saa aru, mis siin imelikku on? Sellel perioodil oleks kõik rehvivahetused pidanud töötama kolmes vahetuses, muul osal ajast ju saab jalgu seinale ajada, aga tüüpiline eestlane vist ehmaab ära, kui peab 8-17 välisel ajal lillegi liigutama.
Kui vaja, siis tehaksegi tööd öösel, aga eks rahulikumal ajal võetakse soovi korral need tunnid tagasi.
Kui ma endale maja ehitasin, siis tegin 6 kuud järjest IGA PÄEV 12h tööd, paljud vaatasid ka nagu hullu, aga ega enamikel see jõukus taevast ei kuku, ikka tuleb õigel ajal kõvasti tööd ka teha, mitte paigal istuda ja vinguda, miks ansip sööki lauale ei too ja miks naabril ilusam maja ja parem auto on.

Muudetud 20.11.12 11:26

ˇ
11:52 20.11.2012
ma ei saa aru, miks peab REHVIVAHETAJA töötama 24/7 selle pärast, et keegi tahab rehve vahetada? rehvivahetajatel pole ABSOLUUTSELT MINGIT KOHUSTUST seda tööd ööpäevaringselt teha. rehvide vahetamine on ikka juhi enda isiklik asi.
sina võid ju oma maja ehitada igal vabal hetkel, aga ükski töömees EI PEA sinu maja kallal ööpäevaringselt toksima. ikka väga veider suhtumine asjadesse. mina olen oma maja tasapisi juba 10a kõpitsenud ja ikka veel on miskit teha, aga ma ei põe- elu ei lõpe veel homme ära ja ennast tööga ma tappa ei kavatse. väga primitiivne arvamine, et TÖÖD tuleb kogu aeg teha.
audi_a6_v6
13:24 20.11.2012
to: ˇ

Ei pea tegema tööd kogu aeg, aga minu silmis on täiesti normaalne nähtus, kui teatud tööde tippajal seda tehakse. Näiteks kombainerid koristavad vilja ikka siis, kui vili küps ja ilm paras ja kui need tingimused täidetud, siis tehakse tööd nii palju, kui tervis lubab, sama ka rehvivahetajatega, muul ajal pole ju suurt midagi teha, aga sel ajal kui kogu Eesti rehve vahetab on minu silmis täiesti normaalne (veel vähem mingi väga naljakas), kui seda ka öötundidel tehakse, oli palju ka kohti, mis ei suutnud end isegi pühapäevaks välja ajada, ööst rääkimata, argu siis tulgu pärast nutma siia foorumisse, et tööd pole, muidugi pole, kui ei suuda kliendi vajadusi ka sellel lühikesel perioodil täita.
Sina ˇ ajad asjad sassi, klient on kuningas, ehk jõuab see sulle ka kunagi kohale, mina olen müügitööd teinud ja seda edukalt, seetõttu tean, millest räägin ja näen ka muidugi päevast päeva põhjusi, miks paljud meie ettevõtted kiratsevad.
See, et sina oma maja juba 10a kõpitsed ei tähenda, et see normaalne on ja ega see, et sind ei häiri, ei tähenda, et teistel sinu poolikut maja hea vaadata on, sa muidugi vastad, et ärgu siis vaadaku, aga siis sa ajad jälle paska.
raizxc
13:34 20.11.2012
Asi ju pole selles, et öösel rehve vahetatakse, vaid selles, et mis kell kliendile helistati ja aega täpsustati. Kui sa lähed ja ostad autole mõne varuosa tellimise peale, siis oleks ju imelik kui sulle kell 3 öösel helistatakse ja täpsustatakse mitu kW sul autol oli jne. Muidugi võib autopoe müüja oma vabast ajast tööd teha aga sellepärast ei saa ju kliente tüüdata? Korralikus firmas teatakse mis kell on sobilik klientidele helistada. Või mis?
ˇ
13:35 20.11.2012
tead, kõigepealt tee meile selgeks, millised on ajalised kriteeriumid näiteks maja ehitamise puhul, mitte et sinu arust on see ebanormaalne ja nii peabki olema, sest seda arvad ju SINA, meie kõrgeltharitud ja kõrgeltöötav "arvamusliider". täpselt nii nagu sulle ei lähe korda teiste arvamus ja elustiil, ei koti ka mind sinu arvamus ja elustiil. minu maja ei ole poolik ega veerandik ja pole väljast kole vaadata, vaid lihtsalt kõpitsemist siit ja sealt on veel küll kui vaid teha tahaks, aga et head mõtted ja raha ei teki üleöö, siis võtan asju nii nagu nad on- elu loomuliku osana ega punnita 24/7 silmamunad põse peal ja junn kannikate vahel mingi nirvaana, õndsuse ja teiste arvamuse nimel. kui rehvivahetaja saab 8 tunniga oma normaalse käibe ja palga kätte, ei pea ta rohkem tööd tegema, sest tööinimene peab ka normaalselt puhkama, mitte ööpimeduses ja väsinuna sinu leksuse ülikalleid valuvelgi kriimustama ja poldikeermeid maha keerama. võta toon vaiksemaks ja ära suru oma, vaid sulle mõistetavat elu- ja tööstiili teistele peale!
stammer
14:06 20.11.2012
Antud loos oli jah pigem ebaviisakas see, et helistati öösel. Mingi kirjutamata väljakujunenud tava on, et enne 9.00 ja peale 17.00 ei ole viisakas tööalaselt helistada. Laup., pühap., ja riiklikud pühad on iseenesest mõistetavalt töökõndede vabad päevad.
Paraku nõuda elementaarset viisakust mingitelt rehvivahetajatelt oleks ka nagu palju. Vaevalt, et nad rõõmuga seda tööd teevad, vaid ikka oma puudulikust haridusest ja olude sunnil.
ˇ
14:33 20.11.2012
aakuue seisukohalt peab müük käima ööpäev läbi- vaid siis tuleb rikkus õuele. isiklikult mina jagan samuti seisukohta, et peale tööaega enam töömõtteid peas ei ole kui tegu pole just eriolukorraga. kui üks (rehvi)firma ei suuda tööpäeva sees tööga hakkama saada, siis on kuskil töökorralduses viga või peab üks inimene tegema mitme inimese tööd ja puhtinimlikult ei jõua ta kõigega korrektselt tegeleda. ühel päeval helistas mulle järjekordne müügiagent a la tolmuimejad, starman, raamatud jne ning kukkus rääkima vene keeles. johhaidi- kui sa isegi telefoniraamatus oleva perekonnanime järgi ei suuda mõista, millises keeles inimesega suhtlemist alustada, siis parem mine kalkuneid kitkuma, mitte ära võta omale suhtlemis- ja müügitööd. ja kui ma talle ütlesin, et mul pole aega temaga rääkida (mis viisakas keeles tähendab seda, et sõida seenele), siis pidi ta ikka veel üle küsima, et kas kohe kindlasti pole aega. aakuus muidugi pooldab sellist suhtumist, sest vaid müük on see, mis meid päästab, aga paraku pean teda kurvastama- minust ostjat ei ole, mul on kõik asjad olemas ja minu poolest võib see iseennast tasapisi surnuks järav kapitalism enda urruauku lakkuda.
rjurtdj
14:36 20.11.2012
Ihhihii... tänks ˇ terve ellusuhtumise eest, mida siin kuradi foorumis kohtab nii harva.
Hm
14:53 20.11.2012
Jah, aastal 2007 oli tavaline, et juhataja said firmast kätte ka peale 19:00 ja ei olnud probleeme tööasjade arutamisega. Nüüd muidugi elu korrektiive teinud ja 09:30- 17:00 on sobiv aeg ärikõnedeks. Rehvivahetus on rohkem eraasi ja võib kuni kell 20:00 kokkuleppeid teha. No peale üheksat tiba hiine jah. Aga see kaks päeva libedat mis oli, eks rehvimees oli tubli ja püüdis inimesi aidata. Millegipärast tahtsid kõik siis ühel ajal vahetada, nüüd ju aega küll :). Eks hea autojuht näeb ette, kurvi taha ja teeb vajalikud sõidud ja asjaajamised varem- hiljem, kui massid ei sega. Aga alati on ka erandeid.
v6sa
07:06 24.11.2012
Kole lugu küll, kui firma kliendi hädaldamisele vastu tulles natuke üle pingutas...

Kuigi kell 1 öösel helistamiseks peab küü paras ajuhiiglane olema.
to audi_a6_v6
17:13 24.11.2012
hei, ergonoomikaga kokku puutunud võin sulle öelda, et 12h ja igapäev on täielik pullikaka. Kui inimene teeb 12h päevas tööd 2 nädalat jutti kaotab ta oma võimekusest juba 30% v rohkemgi, 6 kuud... ma ei hakka jätkama parem.
audi_a6_v6
17:47 24.11.2012
eelmisele:

Mida ma tõestama nüüd pean? Et ma ei ole tüüpiline eestlane, kes juba mõne tunnise füüsilise tööga nii jõu kui motivatsiooni kaotab? Olles ise ametilt mitte ehitaja, minu tööviljakus kogemuste lisandumisega pigem kasvas ajas. Tõestada pole midagi vaja, tulemuseks oli 6 kuuga kahekordne kivimaja, ehitasin sisuliselt kõik üksi. Mida veel on vaja tõestada, kas ütled nüüd järgmiseks, et seda maja ei ole olemas või mis sa üritad?

Muidugi teemasse tulles, siis kliendile südaöösel helistamine on küll naljakas jah, sellele ma vastu ei vaidle ühestki otsast.
nohh jahhh
07:08 17.02.2013
see audi a6 on viast üks tõusik ja keigar,seda juba nime järgi vaadates ja juttu ei maksa kuulatagi,ära sured sa täpselt sama vaesena nagu sündisid ja eluaeg rabelemine kiirendab seda tunduvalt,ehk elu tuleb vötta mönuga
hundinui
09:40 17.02.2013
...6kuuga kahekorruseline maja ja üksinda,väheusutav.
...........
12:58 17.02.2013
Minuarust oleks palju ebaviisakam olnud see kui rehvivahetaja poleks helistanud ja järgmiseks päevaks ise midagi kombineerinud. Näiteks 19.00 asemel lükanud 18.00 rehvivahetuse ja kohale minnes selgub, et tegemist oli puht inimliku eksitusega aga nüüd peab klient ootama oma uut võimalust 1-2h, ning järjekord ju nihkub kõigil...ja kindlasti on inimesi kes hakkavad lõugama kui peavad kokkulepitud ajast ootama 30 minutit kauem.
Kui mingitel töödel on hooaeg ja hooaja tipp siis on ju lauslollus panna oma pood kinni 17.30 ja minna koju kui saaks reaalselt veel 10 auto rehvid vahetada 300-400 euri ja ma olen kindel, et rehvivahetaja ei tee sellisel ajal tööd oma tavapärase tasu eest.
Sõber töötas isegi rehvivahetustöökojas kus hooajal tegi parimatel päevadel vabatahtlikult 24h vahetusi. Ülemus tegi töötajatega kokkuleppe, et tehke kaua tahate ja jõuate peaasi, et praaki ei tee ja 50% iga vahetatud jooksu eest saab tööline endale.
karvanejakole
13:04 17.02.2013
to ˇ, ükski töö ei ole kohustuslik, alati võid omasugustega poe taga bokki või sarvikut libistada ja valitsust kiruda, kõik ei saagi edukad olla. Kui ise ei tee, teeb keegi teine sinu eest ära ja normaalses kohas selle eest pappi ei saa.
stahhaanovlane
13:57 26.08.2014
No 10 aasta jooksul peaks tegijal juba 4.maja ja 5. naine käsil olema. Mis laisklemine see siin käib ?
:)))
15:38 26.08.2014
10-ne aasta jooksul 5 naist on tiba palju, aga mõni vend ei jaga mõnedest asjadest midagi, riigi tööd võid teha jah 8h max, kuid, kui klient soovib ja raha ulatab, tuleb vahest kiiretel perioodidel 14h ka päevas tööd vehkida.
Kliendi soov on püha, rahulikumal perioodil aega logeleda.
:)))
17:33 26.08.2014
Aga minu halenaljakas lugu on hoopis teist masti.
Läksin mina oma katkise vähesõitnud rehviga tuttavasse rehvitöökotta, mingi uus vend uuris rehvi ja diagnoos oli, et pikklik torge on liiga külje peal ja peab panema sisekummi, nagu nõukaaegu. No mis siis ikka pane, kui õigeks pead.
Järgmine päev linnast maanteel väljas vihmasajus tunnen auto kahtlaselt ujub, no nii sama rehv tühi, hakkasin siis originaal võtmega mutreid lahti keerama ja oh häda jõud ei hakka peale, õnneks olime neljakesi autos ja hakkasime siis lausvihmas kahekesi punnitama, võti juba kõver ja iga mutikas mis raksatusega lahti tuli olime me mõlemad perseli märja asfaldil, naljakas onju.
Järgmine päev külastasin siis sama tuttavat töökoda ja oi kus see uustulnuk mu käest sai võtta, lõpuks tuli välja, et see jobu, vähe sellest, et mutikad kinni keeras nagu Belassil, ta kurjam oli veel 16` rehvile sisse toppinud 14` sisekummi, mis lõhki oli veninud, nüüdsest peale, keeran rataste mutrite viimase keeru ise kinni.
Kogemustest õpitakse.
sitrus*
23:30 26.08.2014
Kui rehvi külgserv on vigastatud,ei aita õhukumm(närib kohe ära) ega püssirohi,utiil.See,et sinna 14 tolli õhukumm topiti ei ole probleem vaid külgserv.Rattad lastakse ikka õhuga kõvasti kinni on puksiiril ka tööd ja raha ringleb.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte