Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Tahmafilter ehk DPF Toyota Auris 1,4 D4D 2010 a.

saalsaaler
12:24 18.03.2013
Auto sõidab praktiliselt ainult linnas ca . 10 km otsi. Tean ,et selleks see auto ei sobigi,kuid kui juba olemas on.

Nüüd mure ,et vajab põletust ca. 2000 km. tagant. Tülikas ja kulukas.

Kas sellelgi on kogemusi peale põletamise näiteks DPF-i eemaldamise ja aju ümberprogrameerimisega?

Kes kus teeb? Kas hiljem ülevaatusel ei teki probleeme? Kuidas mõjutab küttekulu jne ??

Tänud ette asjalike vastuste eest !!
sitrus*
12:50 18.03.2013
Ära muretse,anna tagant.Pole tähtis,kas linnas,maal või peab mingil põhjusel loksuma tühikäigul tunde.Auto on piisavalt uus,et veel tahmafilter eemaldada.Kõik on normaalne.
Kahe aasta pärast on paras maha lõigata.Uue hind sulle ei sobi ja paari aasta pärast on uued omanikud juba arvatavasti nagu praktika näitab.Kütusekulu ei mõjuta.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,
13:32 18.03.2013
Tülikas ja kulukas ? Ega sa siis seda filtrit auto pealt maha kruti ja kuskil tünnis puhtaks ei põleta ??
Auto teeb seda iseseisvalt, tsükkel kestab ca. 30 minuti. Sellel ajal on tunda imeliku lõhna, mootorimüra suurenemine, samuti tõuseb kütusekulu sellel hetkel märgatavalt. Lihtsalt seda protsessi ei tohi katkestada, mida paljud teevad kuna arvavad, et pole mõtet lasta autol tühikäigul tiksuda ja kulutada maksimum 1liiter naftat selle tsükli jooksul....ja hiljem ostavad 200-1000 euri eest uue filtri. Jah võetakse ka välja ja petetakse aju ära.,
teretali
13:39 18.03.2013
Endal sama mootor ja sama aasta, ning läbisõit 100000 ning pole kordagi märganud kuidas see käia võiks mingi tulede või helide näol või misasi see tahmafilter üldse on.
TikuJaTaku
19:51 18.03.2013
Asi näeb välja nii ,et lööb mootori kujutisega tule armatuuris põlema ja jõud kaob ära
caspar2009
21:43 18.03.2013
Kui autol jõud kaob ja mootori häiresse viskab (tahmafiltri tuli ja mootori tuli põleb) siis on juba filter umbes ning ise auto seda tõenäoliselt puhtaks ei põleta. Kui lihtsalt tahmafiltri tuli põleb kuid jõudu veel autol on siis tuleb minna maanteesõitu tegema, kui mingi hetk tuli kustub, siis on ok. Lihtsalt tule süttimisega annabki auto varakult teada kui tahmafilter on teatud hulgal tahmaga täitunud. Kui auto sul veel tugeva suitsupilve sisse ple mattunud siis soovitaks kiiremas korras esindusse pöörduda, seal lükatakse arvuti järgi ja n.ö. sunnitakse tahmafiltrit, et ta ennast puhtaks põletaks. Kui sa sõidad aga oma jõuetu mootoriga edasi siis võib asi lõppeda sellega, et filter põleb lihtsalt ära. Kui nii läheb,siis peaksid kindlasti selle autoga sõidu jätkamiseks kas uue filtri ostma (sõltuvalt margist 1000....2000euri, baierlastel enamgi veel) või eemaldama progemise teel. Kuna ka progemine maksab raha, siis hetkel peaks soodsam variant ikkagi esindusse pöördumine olema. Lihtsalt vahelt välja seda filtrit lõigata ei saa, kuna tänu fitrile on auto heitmenorm hoopis teise väärtusega. Endal on kahel autol dpf umbe läinud. Saabil piisas esinduses käimisest, kuid siis jäi ka asi juba väga viimasele minutile - joppas, et puhtaks sai. Nissan Navaral 2008 põles filter lihtsalt maha.
chr71
22:15 18.03.2013
vaata www.autoremont24.ee vist CSG autoremont tegeleb sellega. Vahelt pole mõtet ära võtta piisab läbipuurimisest
mina mina
23:14 18.03.2013
Ära selle eelmise klouni juttu väga tõsiselt võta ja puurimisega ära tegelema hakka.Kui siis juba lase eemaldada ja ümber progreda.
Muide mul on nii tehtud ja tehti tõenäoliselt seal www.hot.ee/dpfoff
Lisaks on tuttava autol ka eemaldatud ja igati OK.
eelmine
07:16 19.03.2013
Tahmafiltri täielikul eemaldamisel ja ümberprogrammeerimisel ei läbi sa ühtegi TÜV punkti.
On läbi puurimine ja vahetus
eelmiselle
07:32 19.03.2013
läbib ikka küll.
DPF
12:14 19.03.2013
Automootorite kokku panemisel on arvestatud tahmafiltri olemasolust ja selle vahelt välja võtmine oleks viimane liigutus.
Nii mõnigi võib öelda et peksan katalüsaatori tühjaks see annab jõudu juurde ja kui ülevaatuse aeg siis keevitan tagasi. Kat ja DPF töö põhimõte/materjal ju sisult sama.
See DPF info nullimise jutt on ligilähedane odomeetri nullimisega - vahelt välja ja juhtmed järgi. Saan aru neist kes ei taha seda 400.- kuni ligi 2000.- eur (hind sõltud autost) uue DPF eest välja käia ja lähevad lihtsamat teed - maksta 200.- eur veateate nullimise ja filtri vahelt võtmise eest + siis need lisa 10 kw ja väheke väänet mis filtri vahelt võtmina annab
Wello
12:23 19.03.2013
DPF - miks minu autodel on nii kat kui dpf kui Kat ja DPF töö põhimõte/materjal ju sisult sama ?
DPF
13:14 19.03.2013
sinul wello on vist bmw, väga lühidalt - kat puhastab ja dpf puhastab, viimane korjab kokku suuremad osad ja tahma, esimene puhastab ka kuid ei korja midagi kokku :) võivad paikneda koos ühes ´´nõus´´ või eraldi - kat enne dpf-i
Wello
14:00 19.03.2013
Eksid, vag, mb ja ford toodang. Ole hea tee selgeks mida konkreetselt teeb kat ja mida dpf. Palun too konkreetne näide kus kat ja dpf ühes nõus.

Muudetud 19.03.13 14:04

DPF
14:19 19.03.2013
otsi ise... nt. e-bay-st ja toksi sisse mida teada tahad kasvõi nt. 3.0D bemm - müüakse ca 900.-eur. Kui sellist raha vahetuseks pole siis võetaksegi vahelt ära :), minul on põhimõte selge ja ära targuta wello.
Wello
15:47 19.03.2013
mina ei targuta ega aja lolli juttu Arva ära asjade 1 ja 3 nimed ja miks nad on eraldi http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NJ71&mospi
d=47762&btnr=18_0553&hg=18&fg=10

Praktik1
17:11 19.03.2013
Mina sõidan juba kolmas aasta läbipuuritud DPF filtriga ja pole vaja olnud mingit aju ümberprogrammeerimist. Lihtsalt tuleb õige läbimõõduga auk DPF filtrisse puurida. Katalüsaatori, mis on DPF filtriga ühes korpuses, jätsin terveks. Eelmisel suvel ülevaatusel ei saanud tahmatestiga läbi. Norm oli 0,5, minu autol 0,95. Tellisin Inglismaalt uue filtri (oli vist 350 eurot) ja peale ülevaatust panin vana tagasi. 1,5 aasta pärast saab jälle uue filtriga ülevaatusele minna.
Reffu
17:23 19.03.2013
Ma ei saa aru nendest normidest, käisin ülevaatusel, seal härra ütles et minul norm 3,0. et auto registreeritud 12/2007 kui oleks 2008 siis kangem norm.
Minu auto tulemus oli 0,03, selle järgi võiks ju ilma filtrita vabalt läbi saada, vanal masinal oli ka viimati 1.5
ullikesesd
21:56 19.03.2013
ülevaatus polegi probleemiks, sealt läheb läbi kui mootor vähegi korras on ka maha võetud või rikutud DPF, FAP jms. filtriga. Egas neid filtreid ülevaatuse jaoks külge topita, vaid selleks et masin täidaks valmistaja jaoks normatiive et saada tüübikinnitust vms. Ülevaatus peaks lihtsalt et need filtrid ikka auto küljes on, aga see pole ka nii lihtne - infot millisel masinal peaks olema ja millisel mitte pole eriti s.t. rohkem ülevaataja entusiasm. Bensiini mootoriga masinatega on asi muidugi lihtsam.
to Reffu
07:29 20.03.2013
Esmaregistreerimine alates 01.07.2008 ongi diislite norm 1.5. Enne seda 3.0.
to Praktik1
09:04 20.03.2013
Oskad öelda, mis see õige läbimõõduga auk on?
Kas kütusekulu ka kuidagi mõjutas?
johaidii
09:05 20.03.2013
1,9 tdi on katalüsaatorile kangiga otse läbipekstud ja tulemus ainult positiivne. see saast takistab heitgaaside väljumist. kat pole ühtegi andurit ja seega ei saa mootri tööd mõjutada. sama lollus on egr klapp (maksab 150eur) vahelt ära võetud ja ainuke mõju on et auto kompuuter valetab tühikäigul kütusekulu natuke suuremaks. samasuguste lolluste hulka kuulub ka tahmafilter. kõik need lollused on mingite keskkonnasõprade märg unenägu ja tootjate rahateenimise võimalus.
DPF
09:26 20.03.2013
DPF filtriga masina ülevaatuse norm oli 2012.a. Opel-Saab-Fiat 1.9 mootorile 0.5, mõõtmine andis 0.16, samas kui oli 3 aastat tagasi esmane mõõtmine oli lubatud 3.0. Tegemist oli 2005.a. masinaga.
Praktik1
21:13 20.03.2013
Ma arvan, et augu läbimõõt sõltub ka mootori kubatuurist. Minu auto on Opel Vectra 1,9D 74 kW2006 a, augu läbimõõt on 28 mm. Arvan, et väiksemal mootoril väiksem auk. Tundub, et kütusekulu vähenes natuke aga kindel ei ole.
ullike.
21:45 20.03.2013
Varem ülevatusel mõõdeti turboga norm 3,0 ja ilma 2,5 , siis veel hiljaaegu mõõdeti andmesildi järgi. Nüüd juba alla aasta taas turboga 3,0 ja ilma 2,5 ning alates 1.07.2008 valmistet masinatel 1,5. Need on nii suured normatiivid et sisuliselt võiks hinnangu anda silma järgi - sooja mootoriga korra täisgaasi ja kui midagi eriti ei tule siis võib eeldada et on ok, aga kui on lont taga, tasub teha mitu katset et süsteemist kogu saast välja lenduks. Tulevikus pidid normid taas muutuma, neid ei pane paika enam ülevaataja, vaid ülevaatusprogrammis on MNT poolt normatiiv ees ja selle järgi mõõdadki.
mina mina
22:19 20.03.2013
Klounid kes te ila suust välja ajate ja targutate miks Filter on jne.
Arvan et need kes ei ole teemat kogenud siis jätku oma arvamused enda teada.Olen ise seda teemat pikalt uurinud.
Fakt on igatahes see,et puurimisega on sama kui lotoga võitmine-vähestel õnnestub:)
Ära seda tee ja seda puurijast klouni kuula.
Praktik1
00:11 21.03.2013
Kui kaasfoorumlane mina mina natuke mõtleks, mille järgi saab auto aju teada, et DPF filter vajab tühjaks põletamist, siis ta võib-olla ei oleks nii skeptiline DPF filtri läbipuurimise suhtes. Aga või-olla ta tegeleb ise nende ümberprogremisega ja kardab tulusast ärist ilma jääda? Igatahes kellel vaja võiks küll läbipuurimist proovida, sest sellega ei kaota sa enam midagi, võita võid aga küllalt palju.
hlm
22:41 27.03.2013
Praktik, need DPF- i süsteemist väljaprogejad ja filtri tühjakstegijad väidavad aga, et ülevaatusel pole pärast olnud kellegil mingeid probleeme. Natuke kahtlane jutt nende poolt, sest sina ei saanud läbilöödud filtriga läbi. Järelikult võib tulla ülevaatusel probleeme.
Maksta asja eest, mis võib ülevaatusel probleeme tekitada on küll mõttetu sel juhul. Pärast ostad uue filtri, aga siis on ju vaja lisaks süsteemis esialgne seis taastada. Jälle maksad.
dpf
00:20 28.03.2013
220 tuhat sõitnud ja pole veel filter põletamist vajanud.
AS
08:55 28.03.2013
Annan väikese vihje kuidas ka korralikult suitseva vana saaniga läbi saada. Nimelt on Liqui Moli lisandite valikus spetslisand, mis vähendab väga korralikult suitsemist, seda teevad muidugi ka tema teised lisandid. Proovige ära, saate teada. Siiani enda tutvusringkonnas kõik abi saanud, lisaks puhastab kogu süsteemi ära.
Mati & Sergei Autotöökoda
14:45 16.04.2013
jaguar 3
20:08 22.06.2013
Teoreetiliselt tahmafilter ise on igavene.Probleemid taga tekivad alles siis kui autol vananedes tekib igasugu vigu mida kunagi keegi ei remondi ja pardaarvuti neid ka ei näe.Näiteks EGR ummistub vaikselt ära-järjest vähem heitgaase läheb järelpõletamisele ja tahmafiltril kohe rohkem tööd.Pihusteid vaevalt et keegi niisama laseb puhastada niikaua kuni töötavad-aga vigane pihustamine tekitab teatavasti hulga tahma.Mootoril on terve hulk vaakumiga töötavaid klappe ja siibreid mille koostööl tekib õige kütusesegu-aga kuskil on väike vaakumileke,kuskil on mõni plastmassist hoob lahti või puruks-ja keegi kunagi seda ei tea ega saagi teada,ka mitte margiesindus.Ja kõik need pisiasjad mis ei anna enam tehase parameetreid välja soodustavad tahmafiltri kiiremat ummistumist.Paljud(väga paljud) üldse sõidavad põleva checkengine tulega ja jäävadki sõitma ja ei tee väljagi kuni auto sõidab.Aga ei ole ju pikalt vaja sõita veaga et filter jäädavalt ära ummistuks.Mõnikord kasutatakse mootoris kõige kehvemat ja odavamat õli,mootor läheb hõredamaks ja hakkab "õli sööma"-no ja kuhu see "söödud õli" läheb?Otse korstnasse ja tahmafiltri sõelale loomulikult.
Niiet tahmafiltriga on kolm varianti:kas hooldada ja kontrollida sõlmede,eriti toitesüsteemi korrasolekut aeg-ajalt,leppida sellega et pidevalt on mingi tahmafiltri jama või siis teha mootor täiesti vabalthingavaks nagu opel kadetil,eemaldades kõiksugu fap-id ja egr-id ja sisselaskesiibrid.Ja sõita ilma ülevaatuseta loomulikult.
ventilaator_
11:17 23.06.2013
VAG masinatel on service raamatus, et tahmafiltri vahetus iga 180 tuhande km tagant. Mul on hetkel ühel Skodal 220 tuhat ees ja pole vahetanud ja siiani pole probleeme olnud. Auto teeb aastas ainult 4-5 korda 500-600km trippe. Ülejäänud aja sõidab enamuses linnas. Kui autol väärtust ikka üle 10 tuhande euro siis asi see 500-600€ tahmafiltrile on raisata ma aru ei saa. Tõsi mingi 10 aastat vanale rondile pole enam mõttekas kulutada.
jaguar 3
16:03 23.06.2013
Kui pole kokku puutund ei saagi teada,nüüd puutusin ja sain teada ja oli täiesti uudis minu jaoks et patareidega toimivad need andurid ja raadiosignaali kaudu ühendus kompuutriga.Tahmafiltritega aga tegelend juba aastaid,siit ka teadmised,mis siin arusaamatut on,dpf?Viimati probleem oli endalgi paar kuud tagasi,servis ei saand ka jagu korduvalt.Nimelt tegi aktiivset põletust iga 100-200 km tagant pidevalt niiet lausa õlitase tõusis karteris.Servise lahendus oli filtri vahetus(430€ uus),muud nad ei saand pakkuda.Välja progemine koos eemaldamisega mingi 300 ringis.Ise ka ei saand tükk aega pihta,plaanisingi juba uut osta,kuni täiesti juhuslikult kapoti all tuuritades nägin ühte vaakumvoolikut liikumas iga kord kui gaasi andsin.Miks ta liikus?Selgus et silmaga mittenähtavas kohas vaakumklapi hoob,mis liigutab sisselaske kollektori siibreid,hõõrub oma enda vaakumvooliku vastu ja ajapikku tekkiski väike pragu ja leke.Tagajärg-klapp liikus osaliselt,ehk kui käsk tuli liikus vaid pool senti või sent,kuna segas voolik ja ka vaakum oli puudulik.Kui näpuga aidata liikus lõpuni.Uus voolikujupp vahele (0,6€),100km maanteering ja fap korras oligi.Siiamaani ühtegi aktiivset põletust pole auto teind ehk siis piisab ka passiivsest põletusest.See pisiviga võis juba tehasest saati olla,kes teab,ja seda on praktiliselt võimatu avastada.Niiet,dpf,võin sulle seletada ja seletada tahmafiltritest,viimased 6 aastat nendega varustatud autod omand ja ka torkind neid piisavalt palju.Kordagi aga pole vahelt välja lõikand,alati sai korda,ja enamasti pisivead olnd ja servise vastus tihtipeale üks-uus filter.Pole ime et inimesed neist lahti tahavad saada.
Üks arusaamatus endal siiski veel on:nimelt prantslaste süsteemis kasutatav Eolys lisandub automaatselt paaki iga tankimise ajal.Küsimus siis et kas enne tankimist või peale??Erinevad versioonid erinevates esindustes.
wenku12
16:17 23.06.2013
Olen viimasega täiesti ühel meelel, olen pidanud selle teemaga nüüd tegelema ja eelkõneleja ütles nii nagu need asjad on. Lasin küll filtri välja progeda aga seetõttu et keegi ei suuda leida viga miks filter ummistus. keegi ei anna ju filtrile garantiid et see mul kohe jälle täis ei lähe. Auto töötab normaalselt, käidud mitmes diagnostis kus väideti et on midagi andmetes valet aga ei suuda tuvastada täpset viga. Lasen nüüd egri puhastada, äkki see jebib
Mati & Sergei Autotöökoda
22:09 05.07.2013
Viimasel ajal oli tehtud (DPF-filtri mehhaaniline eemaldamine koos programmeerimisega/emuljator)

Toyota Corolla 2006/2.2d
Toyota Avensis 2007 /2.2d
Toyota Verso 2009/2.2d
Honda CRV 2010 /2.2d
Lexus IS220 2008/2.2d
Ford Mondeo 2007/2.0d
Mazda 6 2006/2.0d
VW passat 2010/2.0d
VW Golf 2009/2.0d
VW T5 2008/2.5d
VW Crafter 2010/2.5d
kummaline lugu
14:54 07.07.2013
Tegelikult pole tahmafilter halb. Aga halb on see, et see hakkab probleeme tekitama. Insenerid pole mõelnud sellele, et ma ostan auto sõitmiseks, mitte mingisuguse tahmafiltriga maadlemiseks. Ma tahan osta diislit ja siis selgub,et saad küll osta aga kui sõidad vaid pikki maanteeotsi. No kuulge ! Minu linnasõidud on lühikesed ja sagedased ja mis ma ei saagi siis diislit osta ? Inseneride tegemata töö, muud ei midagi.
toyotajälle jamab
17:39 07.07.2013
maailma parim "kvaliteet" väidetavalt aga tahma ei suuda põletada?
reklaamiohvrid möllavad jälle kus saaks yotat remonti
bensumees
22:40 07.07.2013
miks te üldse diislit ostate, olete taksojuhid? kui 50 000 aastas ei sõida pole diisel otstarbekas
miks diislit ei või olla
23:22 07.07.2013
Mina sõidan aastas 15 tuhat umbes ja mis sel diislil viga siis peaks olema ? Kaasaegsed diislid käivad sama vaikselt kui bensiinimootorid, milles probleem on ? Ja lisaks on need kõvasti ökonoomsemad kui bensiinimootorid. Kui kütus oli odav, siis eelistasin ma ka bensiiniautot aga kui küte on hingehinnaga siis ikka ju vaatad, kus odavamalt sõita saaks. ja üldse tahaks ma maagaasiautot aga auto24 panete otsingu, siis kõik on sõidetud viimasevindini ja sellist osta ei tahaks, hoolimata maagaasiseadmest.
aurisest
18:58 08.07.2013
Kui mootor töötab ja kätt sumbuti toru ees hoida, kas peabki olema nii, et väljalaskegaasid on nii tulised, et kätt ees hoida ei kannata. On see normaalne ? Auris 1,4 disla siis autoks.
ˇ
19:51 08.07.2013
ei ole normaalne, sul ilmselt heitgaaside järeljahuti ära põlenud. teeninduses vahetavad selle ära, ca 500 eerut maksab.
Sass338
21:04 08.07.2013
Mis asi see järeljahuti veel on ?
Kui tagant on nii kuum nagu "fööniga" laseks, siis on see viitab katalüsaatorile. Kui Kat on ära sulanud on viga kütte või süütesüsteemis.
sitrus*
10:51 09.07.2013
Aurise väljalaskegaasid on lahjad ja temperatuurivabad.Väljalaskekollektor vahetades ei põle hinnalipakas ka maha sellelt.
Bensumehele öeldes,et 20000km bensukaga aastas läbisõitu on täishäving diisli ees.
DPF
15:59 11.01.2016
Filter ei ole igavene nagu keegi siin väidab!
Filtri eluiga sõltub filtri suurusest ja kärje struktuurist ning muidugi isepõeltus tsükli arvudest jm.
Tahmaosakesed põletatakse isepõletuse käigus, aga alles jääb tuhk mis jääb filtrisse ja see väljub sealt vaid osaliselt.
Tavaliselt on filtri eluiga 200t-300t km vahel.
Aga filtrsit või jagu saada ka 80 000 km kui isepõletus protsessid jäävad tihti poolkuks jne...
Filtri välja progemise ja tühjaks tegemisega ÜV -l probleemi ei teki euro4 ja euro5 autodel ja seda juhul kui filtri kest jääb alles.

Läbipuurimine üksi võib päästa vahest avariireziimist kuid päletusprotsessid jäävad toimuma ja tihti läheb auto lolliks ja teeb kogu aeg põletusi, selle pärast arvatavalt ka siin üks kirjutaja oma autoga ÜV läbi ei saanud.
ilma progemata võid oma auto kokkujooksutada, sest kütus satub isepõletuste ajal karterisse ja kui see funktsioon on koguaeg aktiveeritud, siis õlisolev kütus muudab õli nö mitte määrivaks ja voilaa...
+ programmeerimisel ja programmeerimisel on ka vahe, ettevaatust nurga taguste kohtadega kes kasutavad Volta või ecusafe programme, see võrdub sama kui üldse mitte progeda või asi tegelt veel hullem, sest ühtegi veakoodi enam auto ei näita...
korralikke dpf progemisi teevad Eestis näiteks:
cts.ee, vkmmotors.ee, joujaam.ee,

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte