Võistlustanner ehk autode võrdlus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Opel Insignia vs. Škoda Octavia

vipex82
15:53 29.06.2014
Niisiis,kuna kohe kohe plaan soetada endale uus sõiduvahend ja valikus hetkel siis antud isendit. Mõlemad kindlasti diislid ja aut. kastiga,opeli puhul 118 kw variant ja škoda oleks siis see rs(vrs) 125 kw ja mõlemad aastatest alates 2010. Tundub,et opel väheke rikkalikuma varustusega,aga nüüd soovikski kuulda kogemusi nii ühe kui ka teise kohta,kuna hetkel ise nagu kits kahe heinakuhja vahel,et kumba siis valida.
Ja ehk on kedagi ka,kes oleks nõus oma škodat lähemalt näitama,kuna selliseid isendeid eestis hetkel müügis pole.

Marek

Muudetud 29.06.14 15:54

insignia124
16:15 29.06.2014
siin pole midagi mõelda, Opelil rikkalikum varustus, parem kvaliteet, opel peajagu üle
passati omanik
17:06 29.06.2014
pigem juba soovitaks škoda superbi. see palju etem ja viisakam kui mingisugune opeli käkk. opelit kohe kindlasti ei soovitaks. pigem juba škoda superb v siis mida veel võiks soovitada on ka vw passat.
vipex82
18:59 29.06.2014
Kuna hetkel oman passatit,jah küll vanat,siis olen siiski otsustanud marki vahetada.
Aga miks see opel käkk on?
Antskuslapuu
19:22 29.06.2014
Nende kahe vahel valides kindlasti Škoda, sest see on saanud palju kiidusõnu testides ja omanike rahulolu uuringutes kus võeti arvesse kvaliteeti, mugavust, roostekindlust ning muid asju. Kahjuks Opeli kohta seda ei saa kuidagi öelda.
R2
19:30 29.06.2014
Minul on Insignia, diisel 118 kw.aastast 2011, rikkaliku varustusega. Olen sellega rahul kui mõned elektroonika osad välja arvata( vahetatud parkimis andur 1tk,istmesoenduse element,pagasniku lukk 2x see on iga opeli viga. Hetkel ls 120000 km. kindlasti soovitan AFL esitulesid ja automaatkastiga varianti sest manuaal ei ole neil ōnnestunud.
professor_sammaljalg
19:37 29.06.2014
antskuslapuu, passati omanik, kui palju olete kokku puutunud opelitega, mille valmistusaasta algab kahega?
passati omanik
19:40 29.06.2014
mina oman hetkel 2002 aasta passatit. ja on ka plaan millalgi uuema vastu vahetada. ja kindlasti jään vw peale. ja ka eelistan ikkagi passatit. sest olen selle margiga väga rahul. ei ütle ühtegi halba sõna. ja marki ei hakka ka vahetama. ja kui siis audi A6 v siis škoda superb. opelist ja muudest markidest astun mööda. eriti opelist.
R2
19:45 29.06.2014
Mina vahetasin passati insignia vastu. Passat on neile kes sõidavad vähe. Mina ei viitsinud enam sildases juppe vahetada.
12345678910111213
19:51 29.06.2014
Ei ole see Opel mingi käkk, täiesti arvestatv kesklassi auto.
Mina ütleks nii et Skoda on ilmselt igati pidi odavam, osta, ülal pidada jne...
Opel on kindlasti salongist vaiksem ja kaasaegsem. Võreldes Skodaga on Insigna Sportlik.
Insignia2011
20:10 29.06.2014
OStetud uuena ning aastane läbisõit umbes 40k. Tegemist on väga hea autoga ning peale hoolduste pole muud kulunud. Need kes siin siunavad Opelit, lugege natuke netist. Volks ammu juba kvaliteedilt Opelile alla jäänud.
Superb omanik
20:29 29.06.2014
Insignia disain on väga hästi õnnestunud, aga tasub tähelepanu pöörata sellele, et väljast väga suures autos on sees üllatavalt vähe ruumi. Välismõõdud Superb'i moodi, aga sisemõõdud Octavia moodi või natuke väiksem. Tänu sellele ja turvalisusele rõhu panemisele on Insignia näol tegemist ka konkurentidest raskema autoga.

Superb'il on sisemise ruumiga aga selline huvitav lugu, et pakiruum on Ocatviaga enam-vähem samasuur. Superb'i lisaruum on salongis esimese ja tagumise istme vahel. Kui väljlaske aasta oleks 2014, siis eelistaks Octaviat Superbile isegi. 2010.a. korral on Superb etem. VW grupi autode korral inimesed kardavad DSG kasti, ja peab ütlema, et põhjusega. Et kui linnasõitu vähe ja garantiid pole, võib manuaal olla küll. Samas nende TSI bensiinimootorid on täiesti fantasitliste sõiduomadustega. Ainult tehase kulunumbreid ei maksa uskuda. Ikka liiter või poolteist juurde :)
professor_sammaljalg
20:38 29.06.2014
passati omanik, kui silmaklapid nii hästi sobivad, milleks osaleda foorumis, kus toimub võrdlev arutelu?
Opel ins
20:38 29.06.2014
96kw on ka täiesti ok, mina ei teinud isegi vahet kas on 96 või 118kw.
81 kw on minule vähemalt kindlasti lahja samas kes ära ei tarbi hoiab grammi küte ja kindlustuse arvelt kokku.
vipex82
20:44 29.06.2014
jah,sooviks ikkagi teemas püsida ja muid marke mitte mängu tuua,niigi olen suutnud mõned margid enda jaoks likvideerida. ja superb on küll mahukas,kuid pigem meeldib octavia rs(vrs) versioon rohkem
Arutelu
20:46 29.06.2014
Mondeo on ka veel üks valik, sees vaikne, hästi ruumikas ja see mudel mis 2010 lõpp tuli on oma LED tuledega päris ülbe!
vipex82
20:56 29.06.2014
oli ka see varem valikus,aga olen hetkel selle maha kriipsutanud valikust.
passati omanik
21:02 29.06.2014
kui siis ikkagi valid nende kahe vahel siis soovitan võta ikkagi škoda octavia.
Siiiidiuss
21:31 29.06.2014
No ma ei tea selle raha eest saaks juba midagi auto moodi ja ilusa sõiduriista. Mingi premium klassi A6 saaks. Octavial ja insignial on ju olematu disain. Koledad autod. Disaini pole ollagi. A6 ei saa küll sama aasta arvuga. Aga aastaarv pole kasutatud auto puhul olulinegi.
vipex82
21:49 29.06.2014
a6 on tänavapildis liiga palju juba ja kuna sõbral on,siis tean kui palju ta seda remondib koguaeg ja siiski on minujaoks ka aasatarv tähtis
to passati omanik
21:56 29.06.2014
Miks soovitad, seepärast et ise 2002 aasta passatiga sõidad. Skoda ikka odavbrand võrreldes Opeli ja Volksuga. Seda on ka Superbis tunda. Plastik kõva, müra suur ning nagu üeldud, DSG kastist hoiaks eemale. Sõber just lõpetas 2008 Passati remontimise. Arve 1500 eurot läbisõit 160k. Lisaks palju sa nüüd tagaistmel sõidad?
Siiiidiuss
21:58 29.06.2014
Sõber ostis siis liiga odava või vale mootori ja kastiga a6 või ei oska hoida ja kasutada autot. Eks sa ise tead mis meeldib. A6 puhul kaotaksid aastaarvus aastaid max kuni 5. Aga ega octaviat ka tänavapildis just vähe näha ei ole. Neid ma julgen väitam et sama palju või rohkemgi kui a6. Opel insigniasid vast mõnevõra vähem. Eks osta siis opel. Muidu muutub tänavapilt liiga üksluiseks:)
vipex82
22:02 29.06.2014
kui sa mu esimest postitust loeksid,siis saaksid ehk aru millist octaviat ma konkreetselt mõtlen ja neid minuarust küll nüüd palju ei liigu,tavalist ma muidugi ei taha.
aga muidu ikkagi teemas püsida ja muid marke mitte mängu tuua.
to vipex
22:23 29.06.2014
Ega sa siin foorumis targemaks saa. Iga l**s kiidab ikka oma leivakarpi. Mine ja proovi, saad teada mis on hea. Opel viimase kümnendiga kvaliteeti kõvasti tõstnud ning igasugustes välismaistes testides kiidetakse häid sõiduomadusi, kvaliteeti ja lisasi. Laidetakse kaalu ning väiksust. Octavia ikkagi põhimõtteliselt Golf, millel pikem põhi. Sõiduomadustelt Insigniale vastu ei saa. Kui rääkida vastupidavusest, siis 2.0 TDI + DSG pole mingi vastupidavuse sünonüüm. Jah 2010 CR mootorite vastupidavus paranes aga DSG kohta ütles tuttav mehhaanik kunagi, et mitte kas vaid millal läheb midagi rikki. Opelid iseenesest lihtsa ehitusega.
evo8
22:25 29.06.2014
Kindlalt võta OPEL
v_
23:59 29.06.2014
Mul oli vahepeal peres nii Insignia kui Superb 2009 masinad. Superb oli Greenline. Maru öko masin. Tagaistmete vahel meeletu ruum. Laps jalgadega esiistet ei ulata võtma. Sedaan Superb avaneb pagass ka nagu luukpäral. Sedaanis on ruumi rohkem kui mõnes universaalis. Ma ehitan maja. 3 auto on meil universaalkerega Golf (sama mis Octavia). Isegi ilma istmeid alla laskmata no ei mahuta samapalju prügikotte kui Superb. Superb mahutab tänu laiusele ka rohkem. Seega minu punktid Superbile.

Insignia diisel võttis rohkem kütust. Aga ka muidugi hea auto. Kindlasti Insigniaga sobib võrrelda rohkem Superb mitte Octavia. Ma ütleks, et autod on üsna ligilähedased. Aga Superbi puhul kaalub sedaani üle hea pagasniku avamise lahendus ja kindlasti tehnika. VW-Audi diislid on parimad. Kui automaati tahad ja kütusekulu ei ole oluline siis võib mõelda ka Insignia peale. DSG pole kõige töökindlam.
Siiiidiuss
00:33 30.06.2014
Dsg on rämps jah. Küsimus ei ole kas ta läheb peeti vaid küsimus on millal. Ww audi diislid parimad sellega olen nõus. Ruumikisega on nii ja naa. Prügikottide vedamiseks vötan 3 kuupmeetrise haagise konksu otsa ja oi kui palju tavaari mahub peale:) superbil on ruumi jah salongis rohkem. Aga räägitakse, et superbil müra palju salongis ja plastik on kõva. Nii et suurem on aga kvaliteet madala võitu. Öeldakse, et tähtis polegi suurus vaid see mis sellega teha saab! Nii et jällegi kahe otsaga asi. Ja oleneb mis filosoofiaga asjale läheneda ja kelle mõtlemise ja silmade läbi!
vipex82
03:52 30.06.2014
Nojah,selle proovimisega ongi vähe kehvavõitu,kuna neid vrs tüüpi škodasid müügis hetkel ei ole ja sellise riski peale ka ei taha välja minna,et lasta kuskilt kohale tuua ja siis pm sundost.
Olen saanud küll proovida 2013a octavia bensukat,kuid see pole kindlasti võrreldav päris diisli ja vähe vanemaga,kuid iseenesest oli täitsa mugav. Muidugi võis asi olla ka selles,et olen harjunud oma vana passati loksuga sõitma :-D
Siiiidiuss
09:19 30.06.2014
Asi võib selles ka olla, et isegi vana passat on vähe etem auto kui tiba uuem skooda:) ma olem ammu juba öelnud. Et minu arust ei ole mötet osta uut ja odavat. Pigem osta vanem ja odav. Saab kokkuvöttes ka rohkem autot:)
audi_a6_v6
09:57 30.06.2014
Siidiuss, ole vait kui ei ole midagi mõistlikku öelda, sõna otseses mõttes lolli iba on kogu foorum täis, see ei ole ei naljakas, ei õige ega asjakohane.

Muidu kui teemaalgataja on proovinud benuskas RS versiooni, siis selle 2,0TFSI on juba küllaltki diislile sarnase dünaamikaga, maksimaalne vääne käes juba sama madalal nagu diislil ja kokkuvõttes minek ka parem kui diislil. Keegi siin võrdles škoda RS mudeleid audi s mudelitega, see on nüüd ses mõttes nagu natuke mööda võrdlus, et diisel RS teeb nullist sajani 8,4 sekundiga, audil on vähe mootoreid, mis sellest aeglasemad on mistahes mudeli peal "essidest" rääkimata:)

Muudetud 30.06.14 09:57

nipitiri to siidiuss
10:31 30.06.2014
Skoda Superb vs Mercedes-Benz C klassi koostekvaliteet. Superbi koostekvaliteet (plastik) on PAREM!

https://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAHrLs

Siidiuss sa oled tõsiselt ämber kes peale laimu ja külajuttude rohkem midagi ei jaga! Usun, et sa elad kuskil Antslas vms kohas kus kesikmine auto vanus on 10+ aastat ja uusi autosid oled ainult eemalt näinud.
Antskuslapuu
12:44 30.06.2014
Ei saa aru miks inimesed kiruvad seda DSG kasti, see et mõnel on probleem olnud ei tähenda, et kõigil on. Need inimesed kes on rahul oma DSG-ga ei tule foorumisse elusees kurtma. Vaadake näiteks Soome ja saksa autokuulutuste lehekülgi, sealt leiab valdava osa kaste mis on läinud 300 000 km ja enamgi veel, küsige müüjalt auto remondi ajalugu ning näete isegi, et enamus isenditel on DSG puhul piirdutud vaid õige aegse õli vahetusega.
Siiiidiuss
13:02 30.06.2014
Noh aga mina ju rääkisingi võrdlusena Audi s mudelitest. Sest tundub, et ma ainuke kes midagi Audi s mudelitest kuulnud. Külajuttudest seega asi kaugel. Olen koolis käinud ja olen suure analüüsimisvõimega inimene kes suudab detailidesse laskudes tervikliku pildi luua. Autonduses ja paljudes teistes valdkondades oman suuri teadmisi.
rs
14:00 30.06.2014
teemaalgataja tahab diislit, mina oskan võrrelda Octavia RS bensukat:
oli manuaal 147kw, nüüd DSG versiooniga OII.
Ainuke miinus, mida mina oskaks tuua välja on - ei pakuta nelivedu. Kõik muu on hea või väga hea. Juhitavus on hea, liigub hästi edasi (opel on kindlasti aeglasem), mahutab palju asju. Müratase on kõrgem, samas endal tehtud mürasummutus ning müra ei väsita (palju sõltub ka teekattest) pikal sõidul üldse.
Kütusekulu on maanteel, kui kulgeda 100ga ca 6,3-6,4l, linnas kuni 11 (nagu tehas ette näeb). Üldine keskmine jääb 8l kanti.
Miinus: õli võtab ning see on otseselt sõltuvuses sellest, kuidas tallata. Kui palju siis võtab õli, kui rahulikult, siis ei võta õli. Diisli kohta ei oska öelda, aga bensukad RS võtavad kõik õli teatud määral.

Esimese masinaga sõitsin ma ca 120tuh (uuena ostetud), vahetati hooratas ning see oli ka ainuke suurem asi, mida selle masinaga tehti.
Praegune masin on sõitnud ca 89tuh, vahetatud kuluosasid veermikus (garantii), kuna eelmine aasta olid Tallinna teed ikka väga kehvas olukorras.
Kuna sinu võrdlus ei ole Opeli suhtes aus (OPC peaksid siis võrdlema), siis soovitaks RS mudelit, kui leiad hea isendi. Insignia valiks mina 4veo kui vähegi leiab neid.
DSG kasti soovitaks mina kindlasti, eriti diisli puhul (lühikesed käigud, tahab kergesti ka väljasurra). 6ne DSG on töökindel, kui õli on õigeaegselt vahetatud.
Aga jah, 4veo puudumine on selle RS kõige suurem miinus ning seepärast enam OIII ei võta, ootan kuni tuleb uus Octavia Scout välja.
RS pakub sõidurõõmu kindlasti rohkem kui Opel (raskem), samas Opel on klass kõrgem ning varustust jne tal kindlasti rohkem peal ehk mugavam jälle.
v_
14:41 30.06.2014
"ootan kuni tuleb uus Octavia Scout välja."

Uus Scouti hinnad hakkavad baashinnaga alates 27k €. Selle eest saad 4wd tooriku kätte millele tuleb lisaks varustus osta. Odavam on 4WD Yeti muretseda ja see pilgeni varustust täis laduda.
hh
15:54 30.06.2014
Opel Insigniat ei tea, kuid Škoda Octavia olemas ja praegu väga rahul. Enne seda oli Opel Vectra B. See isend oli minu elu kõige suurem ebaõnnestumine. Ainuüksi Opeli kaubamärki nähes tekitab see halbu tundeid. Ei olnud kohta, kust ei lagunenud, käigukastist lõi hoopis tüki välja, mootor jms. Erinevaid autosid olnud ennegi, põhiliselt uutena soetatud, millega rahule jäänud.
Mahno3
15:56 30.06.2014
Yeti võib ju odavam olla, aga näiteks pakiruumi suurust võrreldes ei ole yetit ja octaviat võrrelda võimalik - nagu siga ja kägu. Maanteel on ka sõiduautoga parem sõita, kui laudauksega vastutuult joosta ;)
jj
15:57 30.06.2014
Kui vaid need kaks kaalukausil, siis ikka Insignia. Kui alernatiivi pakkuda, siis Peugeot 508 2.0HDi AT6 (163hj). Usun, et kui ise proovida ja neid isendeid omavahel võrrelda, siis võib väga positiivselt üllatada. Edu!
hlm
18:22 30.06.2014
Sai kah hiljaaegu tutika Oktaviaga universaaliga veidi üle 500km sõidetud. Ise oman Insignia eellast Vectra C universaali aastast 2005 ja ei ütleks küll, et Skoda müraisolatsioonilt vaiksem oleks olnud. Ootasin, et on. Usun, et Insignia Vectra C-st kindlasti veel vaiksem. 4x4 Insignia-st ise küll ära ei ütleks.
kupu3_
19:56 01.07.2014
Viimane octavia pole enam see, mis eelmine. Kokkuhoidu märkab juba igas detailis. Võibolla Laurin ja Klement varustuses tehakse kogu salong teistmoodi aga muidu vahet pole odavama Rapidiga.
autobildi test
21:16 01.07.2014
Kas keegi oskab öelda mitmenda koha Octavia sai Autobildi VAG testis? Autobild võttis sama tehnikaga masinad ette, et kui erinevad nad siis tegelikult on. Octavia on neist A3, Leon, Golf kõige suuremaks venitatud. Audi jäi 3 ja Seat sai 4 kohale. Aga aru ei saanud kas VW oli esimene või jagasid Octaviaga 1-2 kohta?

http://www.autobild.de/videos/video-a3-golf-octavia-leon-382
0856.html
Tammeoksake1
23:35 01.07.2014
Oman Opel Insignia Contry Tourer 4X4 2,0 diisel ja 120 kw automaati. Keskmine kütusekulu 6,5. Skodal kuskil 4,5. Eks mugavuse eest tuleb ikka maksta. Sõita on ikka mugavam Opeliga, sest Insignia on suht raske auto, aga seisab ka hästi teel ja on palju vaiksem kuis Skoda.
hlm
08:21 02.07.2014
Skoda keskmine 4,5? Äkki maanteekulu, sest sellel Oktavia diislil, millega mina sõitsin kompu sarnast numbrit maantesõidul kuvas.
v6sa
09:57 04.07.2014
Minul puudub kogemus mõlemas pikemat aega taga sõitmisest, kuid prooviistumise ja lühikeste sõidusutsude alusel ütleks, et Ocu on väiksem ja Insignia võrdluseks on Superb pigem.

Odavam pidada on Škoda, minule mugavam juhikoht oli Insignias. Servise poolest on Škoda vist etem...

Opel on ilmselt kõige suurema tõusu teinud mark üldse Euroopas. Välgu märki kandvatel autodel on üllatavalt vähe probleeme.
oopeliants
10:21 04.07.2014
Selle Country Toureriga oli veel see lugu et soomlased hindasid tema nelikveo parimaks oma võrdlustestis. Seal olidki Superb,A4 Allroad,V70XC ja Outback.
Opeli nelivedu oli selgelt parim ja ka muud asjad olid head.Testivõitjateks muidugi pandi ikka vag masin. See oli paar kuud tagasi. Ei teagi kas Eesti TM-s juba ilmunud on.
Uskumatu kas keegi ostab veel
10:24 04.07.2014
See automark on ikka nii jube, et miks seda üldse ostetakse. Varem olid nad üliodavad aga nüüd on hind ka kallis käkerdisel. Kasutavad VW juppe ja VW tunnistab ise, et kvaliteet on alla läinud lennuga. Oma kogemus ütleb, et saksa auto on üldse neile kes tavad koguaeg autosse investeerida meeletuid summasid ja istuda remonditöökojas või grantiiremondis vaielda kas asi tuleb endal kinni maksta või läheks see siiski garantii alla. Saksa autodel on garantiiaeg olematu pikkusega aga eks nad ei taha ju pankrotti minna ja rohkem ei julge pakkuda. Minuarvates Ladat ja Škodat ikka normaalne inimene enam ei osta. Ega suur Škoda reklaam autot paremaks ei tee, lihtsalt lihtsameelsetele saasta pähe määrimiseks. Opel on muidugi saksa autodest kvaliteedilt parim aga ostma ikka ei kipu.
oopeliants
10:30 04.07.2014
Vist oli seal testis ikka vw Alltrack mitte A6 aga eriti oluline se muidugi pole.
Viimistlusmaterjalid on Opelites üldiselt paremad kui Skodade
Opel ruulib
11:07 04.07.2014
Opel on hea, kvaliteet tõusnud üle teiste saksa markide, skoda on üleüldse käkerdis !!!
3cr8
20:01 21.07.2014
võta opel kuna neid liikluses vähem
v_
14:53 22.07.2014
Võta ikka vähegi inimliku varustusega auto. Octaviat ja Insigniat saab väga hea varustusega milles isegi juba luxklassi elemente. Samas on väga palju ka planke autosid. Valik on seinast seina. Eriti Eestist uuena ostetud masinate seas mis on bensukad ja plangud. Mul käis tuttav külas ja ostis omale Audi A3 mingi 2009 aasta. Bensukas, täiesti plank. Isegi üks natuke targem tibin vaatas esiklaasi ja imestas, et kuule kas sellel polegi sensoreid, kõikidel teistel uuematel autodel olid maja ees sensorid näha esiklaasi tahavaate peegli taga või mujal. A3 ainult kleebitud peegel. Seest oli täielik porgand. Raisk valus on kuulata kui mees räägib Audist ülivõrdes. Mul on endal olnud A4 2009 ja no ikka korralikult varustatud masin oli. Aga noh auto jäi vanaks ja elu läheb edasi kaua sa ikka ühte raamatut loed... See A3 aga oli nagu mõni Dacia juba... Vähegi normaalses varustuses Octavias on rohkem autot.

Vot see ongi nagu elame erinevatel planeetidel. Mõni ostab auto nime järgi ja mõni tehnika järgi. Ma olen Audisid ikka pidanud ja selliseid planke pole elus isegi sõitnud nendega. On meelest läinud, et selliseid on ka olemas. Aga jah kui ujuma minna siis ikka rannaparklas on neid planke pille palju. Suured veljed ei tee autost veel autot. Mõni sama tehnikaga Seat on ka 2 x inimväärsem kasutada kui mõni Audi. 10k € hinnaklassis peaks juba valikut olema. Arvestage, et Octavia hind võib tõusta olenevalt varustusest rohkem 2x baashinnast. Pruugitud autode turul on aga see hinnavahe teinekord kõigest 1000€. See on olematu vahe erinevate hinnaerinevusest uuemana.
luuletaja
12:54 07.04.2015
Võta hoopis Porsche 911 ! Miks ? Naised vaatavad, naabrid kaotavad ööune, foori alt startides oled ikka esimene.Kui bensukulu kardad, ära taga sõidagi, veereta maja ette, istu sees, kuula Kuku raadiot.Elu missugune ! Enesetunne paraneb, tervis tugevneb ja naised rahul, nii ametlik kui armuke.On ju head argumendid ?
llllel
13:30 07.04.2015
peremeha
15:31 07.04.2015
Olen mõlemaid postituse algataja poolt mainitud mudeleid proovinud, kuid minu selge eelistus langes hoopis Peugeot 508 kasuks, sest sain sama raha eest palju rohkem sõidumugavust, varustust ja väiksema kütusekulu, ja lisaks tehase 5 aastase garantii.
octavia5
16:37 07.04.2015
võta see mis meeldib, auto on tarbe vahend nii et vahet pole kumma peale raha läheb aga sellega võid arvestada et opeli remondi peale läheb pappi rohkem kui just ise ei remondi, jõudu valimisel
Per-Astra
16:58 07.04.2015
Octavia on ikka Astraga ühes klassis. Uute autode ise remontimine lõpeb ikka kuskil väga kallis kohas.
oopeliants
20:29 07.04.2015
insignialle nüüd saadaval 125kw diisel, kus panustatud mürasummutusse ja mugavusse, elektriliselt juhitav turbo geomeetria, ilma viivitusetsa, topelt karteripõhi ja topeltkattega väljaheite süsteem jm.
samas mootor on malmist(parem vibra ja müra neelaja) mitte alumiin ja ka muud asjad sellised et ei tea kas kaal on veelgi tõusnud?
octavia5
21:40 07.04.2015
hr per-astra sellest jutt ongi kui ise ei oska läheb remont kalliks. auto omamise juures võiks natuke taipu ikka ka olla, mitte iga pirni vahetuse jaoks teenindusse minna.
Siiiidiuss
21:53 07.04.2015
Uute autode remontimine pole mingi raketiteadus. OK toitesüsteemid on keerulisemad kui vana karburaator kuid naljalt keegi ei remontinud sedagi sest nii töökindlad. Muud asjad kõik Samad. Piduriklots on ikka piduriklots ja rooliots on rooliots. Ei mingit raketiteadust. Ei maksa ehmuda uuemaid autosid nähes. Tehnilist taipu võiks ikka olla. Aga seda on vaja ka vanemaid autosid hooldades või remontides.
vipex82
23:02 07.04.2015
pea pool aastat on mööda läinud ja paneks nüüd teema lukku sellega et otsus sai tehtud xc70 kasuks.rs skodat eestis tol hetkel polnud ja proovitud opel ka teab mis erilist tunnet ei jätnud.
Per-Astra
07:38 08.04.2015
Olen Astraga sõitnud 153 000 ja ühtegi pirnikest vahetanud ei ole. Vahetatud on üks krt. jahutusvedeliku tihend ja sinna ligipääsemiseks tuli palju asju lahti võtta ning ma ise ei hakanud sellega tegelema, kuna sõidan vahete-vahel päris pikki otsi. Ma leian kui midagi kuskilt lahti võetakse siis tuleb sinna ka uued tihendid panna, vana tagasi ei panda ning minul nagu ladu ei ole.
Siiiidiuss
08:52 08.04.2015
Aga palju õnne siis xc70 ostu puhul! Sellega on mugav sõita!
To. per-astra ja 150 tuhande peale ühtegi pirnikest? ei usu. Pirne läheb ikka aastas tüki paar. Ladu ei peagi kodus olema. Kõik tihendid poest saada ja need ei maksa sisuliselt mitte kui midagi. See on tõsi, et enamus tihendite vahetuseks tuleb päris palju enne lammutada aga see puhas nauding ja mõnus ajaviite nokitsemine kui mutrivõti ja veepumba tangid käes seisavad!
Kumm väsib pideva temperatuuri muutumise tõttu ikka ära selle vastu ei saa ja paljudel autodel nimetatakse osasid kohti seetõttu tüüpvigadeks.
Ain1232
09:27 08.04.2015
Kuidas Mondeo vabandust XC70 ka on? :D
JM
10:46 08.04.2015
Nojah, siin midagi küsida on tavaliselt kahe teraga mõõk, mis suure hulga mõttetu mula ja sopavalamisega kipub päädima..
XC70 pole sugugi mitte halb valik, ise valisin lõpuks Superbi ja XC70 vahel, kuid kuna hinna-varustuse vahe oli märgatav, siis võtsin toona Škoda. Samas kolleeg ostis Volvo ja on ka siiamaani rahul. Korralik ja kvaliteetne masin, hästi koostatud, head materjalid, korralik kliirens.. Sama naaberfirma juhil. Suur vahe oli neil küll garantiiajas - 2 vs. 4 aastat, a tulemus on sama olnud, mõlemad kestavad ilusasti kolmandat-neljandat aastat ilma muredeta - kalla ja talla.
Opelit ei oleks ma pikalt kaalunud, kuna nende tehnika jättis minu jaoks soovida - mootori võimekus ja kütusekulu ei olnud kuidagi korrelatsioonis..

Jannes
sven_otsmaa
10:21 09.04.2015
Opel Insigniale vastab pigem Škoda Superb kui Škoda Octavia. Octaviaga on lugu nii ja naa. Ise pole omanud, kuid omanikelt kuulnud arvamusi seinast seina. Opeli töökindluses olen aga suhteliselt veendunud, kuna pidanud nii Astraid kui Vectrat. Seega nende vahel valides, kindlasti Insignia. VW Passati kiitjatest ei saa eriti aru, aga eks igaüks kiidab oma pilli. VW on tugevalt alla käinud ja hinna/kvaliteedi suhe on paigast ära. Kaaseaegne Opel on igal juhul etem.
remmen
10:42 09.04.2015
Sveniga täitsa nõus. VW pole enam see mis oli vanasti. Opel kindlasti vastupidavam. MOLLER AUTO esindust ei taha näha ka enam.
oopeliants
12:06 09.04.2015
Mul k kogemus astra ja s60 ga. Ja opeli kvaliteet on ka selles võrdluses hea. Viimistlusmaterjalid kestavad. Volvo kipub nigisema nagisema, opel vaatamata 2x suuremale läbisõidule mitte. Pirne kulub volvole rohkem. Sõidan sageli 400km otsi ja enamus astraga sest tuleb odavam ja isegi istme mugavuses ei tunne vahet, vaatamata volvo lugematutele rgeleerimisvõimalustele. Varusus volvos muidugi parem

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte