Kaubik Nissan Primastar. Majapidamis- ja oma spordivarustuse vedu ca 600-700 kg laadungit kokku.
Kumb suverehvi laius valida kas 205 või 215 ja miks? Sõit ka Euroopa kiirteedel.
teh passis on kirjas, mis rehvid peavad all olema. rehvi laius ei ole kaubiku puhul mingi näitaja, oluline on rehvi kandevõime. kui paned väiksema kandevõimega rehvid, oled varsti keset euroopat lõhkenud kummidega tee servas.
kordan veel- teh passis on tehase poolt paika pandud rehvimõõdud ja ma ei näe erilist mõtet ise eksperimenteerida. 1cm ei tekita sõiduomadustes mingit erilist vahet peale selle, et pikiroobastes võib rohkem rooli kiskuda. samas suurendab laiem rehv teatud määral kütusekulu. ja minul näiteks hakkas laiem rehv õrnalt vastu amorti käima (ducato), niiet pidin amordi alumise kinnituse vahele paksema seibi panema ja nii sain ta rehvist eemale. aga passis oli selline mõõt kirjas ja ka rehvi koormusindeks oli oluline, seega ei saanud kitsamaid panna.
Passis on kirjas kindlasti 2 või 3 valikult.
Antud kaubikul on 195, 205, 215 laius lubatud.
Auto kandevõime üle 1000kg, kui mul koormat ca 600-700 kg, nagu esimeses küsimuses kirjutasin, mis rehvi kandevõimest ja lõhkemisest siin kirjutad.
NB! küsimus ikka ainult rehvi laiuses.Tootjatel on C rehvid sama laiuse juures erineva kandevõimega.
Ise kirjutad, et passi ei saa uske, laiem rehv lõhub sinder veel autu ära.
õigus! mida laiem reff seda suurem bensukulu ka. ise ei pane kunagi üle 175reffi alla ,165 on veel parem! Talvel näiteks on 215reffil pidamine olematu võrreldes 165ga
Siidiuss:
Ühe asja unustad ära oma suures tarkuses. On suur vahe, mis autost räägitakse, Golf2 ja audi 80 võid sa jah panna 165 alla, aga jutt antud juhul kaubikust.
Ja mr Siid, kuku nüüd pikali, mul talveks sõiduautol all 225 (suvi 245), see on kõige kitsam mõõt, mis antud masinal lubatud. Mida teha?, Lasta uued veljed keevitada, et saaks ikka küttekulu alla ja kitsekeeled veljele? :)
Mul kogemus sama tootja sama mudeli 235 rehv pidas pea 10 t km rohkem vastu kui 225, e 1 cm kitsam. Mugavuses vahet ei täheldanud õhkvedruga autol.
Tähelepanu! Kui pole oma kogemust täpselt küsitud rehvi osas, siis nämmutamast 165 mm rehvi ja bensukulu ümber ei soovi!
Peab jällegist mainima et sitad autod on uuemad masinad ikka! Mina võin oma Audile alla panna 13-18tolliseid velgi-rehvi ükskõik mis mõõdus! kõik laiused sobivad!
Nerja:
Ei muutu midagi sellest, kas 205 või 215, ei juhitavus, mugavus ega ka kütusekulu, kuna vahe/erinevus liiga väike. Kui jääd kasutama sama veljemõõtu, sama velge, ei muutu midagi. Erinevus juhitavuses/mugavuses võib tulla, kui asendaksid lisaks rehvimõõdule ka veljemõõdu, ET jne.
Lisaks ei taha hästi uskuda, et 235 pidas 10t km kauem vastu kui 225. Selleks et teha sellist põhjapanevat järeldust- selleks on liikluses muutujaid liiga palju, teede iseloom, karedus, pidurduste arv jne.
Siidiuss: sul on ikka uskumatult hea auto, heade pisikeste piduriketastega :)
aluseks võttes sama rehvimudeli sama auto all, kestab 215 ikka kauem. kütusekulu võibolla marginaalselt kehvem, kuid koormatuna suvisel kiirteel eelistaksin siiski võimalikult laia (tehasemõõtudest) rehvi.
talveks siis pigem kitsam rehv, kuid ikka tehasemõõtudest lähtuvalt - mul pego tehasemõõdud 215-235 laiad, seega talverehv 215.
Kiirteel on võimalikult laial rehvil mingi point. Mina eelistan võimalikult kitsast ja kõrget rehvi aeglastes Eesti oludes, sest siis on rool kergem ja mõjuvad jõud väiksemad.
Muide, rehvi laiusel pole mingit seost kandevõimega, minu autole tehakse samas mõõdus rehvi umbes 15 erineva koormusindeksiga ja nõutud koormusindeks on auto manualis ilusti kirjas.
N1 masina puhul soovitan kasutada sellist rehvi mis tehas ette näeb ja mis on passis kirjas, kui on mitu mõõtu, siis vali maitse järgi, mulle meeldib kitsam lubatud valikutest. Koormusindeksis järgi anda ei saa, vahet pole kui suur koorem tegelikult peal käib. Ülevaatusel vaadatakse ka koormusindeksit lisaks ülejäänud mõõtudele.
to: siidisuss
Rehvitestijad väidavad, et 1cm laiem rehv vähendab pidurdusteekonda mitu meetrit, selleks kasutavad prantslased oma pisikestel odavatel sõiduautodel laiemaid rehve kui sakslased, sest nii saab teha odavamad/nõrgemad pidurid kui sakslased ja siin ongi üks kokkuhoiu koht mille pealt "valge" inimene kokku ei hoiaks.
Näiteks 5m enne seisma jäämist on kiirus veel mitukümmend km tunnis, viimane ots pidurdusmaast on pidurdus väga tõhus. Seega on suur vahe kui laiema rehviga saab auto kiiremini seisma, kiirteel on siin point.
See vahe on nii väike, et erinevate tootjate omasid kõrvutades on nad ühelaiused ja kõrgused. Vahe tuleb sisse, et kas c rehv, või rf, või nn. tavarehv. Transporteriga proovitud, passis 205, 215, need c rehvid 16, veel 235/55R17. Kõige mugavam on sõita raudselt 235/55R17ga, c rehviga on ikka jube jäik. Ei kisu 235ga ka, lihtsalt rehvirõhu soovitan panna, mitte nagu tehases soovitatakse. Võibolla ei kesta nii palju km, aga mugav, pehme, juhitav tln teedel. Ära üle 3 õhku pane primastarile, ise hoian transporteril mingi 2,8 tavarehviga 17 tolli.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.