Võistlustanner ehk autode võrdlus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Audi, BMW, MB

Jaanus1958
23:53 24.01.2016
Tere.
Milline vôiks nendest môistlikum olla? Pean silmas enamasti näiteks A6(c6 vôi ka C7), A4(B8), BMW(f10 vôi F31 vôi äärmisel juhul ka e91) vôi MB 212? Ja kôikide puhul siis diisel ilmselt. Missugune neist môtekam auto oleks pikemas perskektiivis pidamise osas, kui soov osta endale vôimalikult pikaks ajaks, vastupidavus, töökindlus, ülalpidamine, vôimalikud remondid jne? Ja kas on palju kallim ülalpidamise ning vôimalike remontide kohapealt Audi A4 2.0 multitronic diisel b7-mega vôrreldes?
v_
00:55 25.01.2016
VAG inimesena võin rääkiga Audist. Olen pidanud neist päris mitmeid. C6 eelis on see, et neil on enamuses servotronicud aga mudel ise on lootusetult vana. Ajast mil loomad rääkisid. B8 on palju hüdraulilise võimendiga ja kahtlase varustusega masinaid. Ja B8 hüdrauliline roolivõimendi on õudus kuubis, eriti kui 17" velg natuke laiema ketsiga on all. Elu on liiga lühike, et end piinata mõne sellise roolis... Üldiselt soovitan B8 asemel hästivarustatud Passatit või Superbi. Mul oli B8 Passat 12 isegi vaiksem kui B8 A4 10. Passatil ja isegi Superbil kiirusetundlikud võimendid standardis, mitte ei pea lisaraha eest soetama nagu A4 puhul. Kurvituled jms mis kiirusetundliku võimendiga kaasneb.

Ise võtaks neist silmad kinni C7-me 2 liitrise diisliga. 3.0 on Touaeragi ja Q7 mootor, mõttetu raiskamine triikrauale.

C ja E mersust ei oskagi suurt midagi arvata. Pole mind kunagi ahvatlenud. 3 seeria BMW pole ka suurem asi pill minuarust kui tippvarustuses mudelid välja jätta. Kui võtaks siis alates 5 seeria. 5 seerial on normaalsed roolivõimendid ja hea baasvarustus. Ei pea muretsema, et 18" veljega masinat ei jaksa parklas rooli keerata.

A6 C7 korraliku varustusega lööb muidugi siin nimekirjas kõiki! See on auto! Kui tahad madalaid ülalpidamiskulusid siis Superb ja kindlasti L&K varustuses! Peale seda tundub baasvarustuses keskmine 3 seeria BMW mõttetu odavautona.
Ketsid
08:52 25.01.2016
Räägime ikkagi autost kui sellisest, mitte sellest, kas mõnel on LED tuled või ei ole. Uutel väikestel autodel on paljudel kurvituled ja LED päevasõidu tuled ja mida iganes, premium autodele pole neil sellegipoolest midagi vastu panna. Kindlasti ei soovita uut Superbi või Passatit. Esimesega neist sõidan tihti, ei midagi erilist. Isegi kui palju lisasid on, siis tegu on ikkagi Skodaga. Skoda on tarbeauto, mitte premium klassi auto. Jah, kui antakse tööautoks, siis kiidaks isegi, parim auto on ju tööauto teadupoolest. Aga C7 või F10 ei ole Skoda/VW-ga võrreldavad. Uut superbi niikuinii ei saaks selles hinnaklassis ja eelmise kerega enam elusees ei ostaks.

Tehnilise poole pealt oskaks rohkem rääkida C6-st. Mitmel tuttaval pikemat aega need. Ühel 3.0 diisel quattro ja mingeid muresid pole. Teisel 2.7 diisel esivedu ja sellel käigukast nahkas. Nelivedu on tugevam. V mootoritel tuleb tähelepanu pöörata mootorikettidele. Kui need vahetatud, siis muretu auto. Kui mitte, siis kunagi tuleb vahetada. Mõlemal on läinud tagaluugi küljes olevad led-tuled läbi. Ise samas ei soovitaks seda autot kui rahakott uuemat võimaldab, moraalselt suhteliselt vananenud juba. Ostaks küll, sest sõita tõesti hea ja hooldatud masin kestab, aga hind on aasta kohta minu meelest ülehinnatud, eriti korralikel. Kindlasti väldiks 2.0 mootorit, mitte vastupidavuselt aga milleks see, kui 3.0 on ka valikus. Samuti võtaks tippvarustusega masina, seega ikkagi nelivedu, mida automaadi otsas 2.0 mootorile vist ei pakutudki. C7 kohta suuremat ei tea, kui et jättis pigem neutraalse mulje. Sees mingit edasiminekut ei ole. Sõidaks küll sellisega aga ise ei ostaks ilmselt. Mercedes on seest kuidagi odav ja liiga plastikut täis, sellise Saksa takso mulje jätab, aga eks see ole maitseasi. Mersu kvaliteet on muidugi vahepeal paranenud jällegi, peale esimesi ja teisi E-klasse, millel armatuur tihti nagu jõulupuu oli. Kas ta aga vastupidavam on, kui audi, selles julgen sügavalt kahelda. Ise kiikaksin kindlasti F10 poole, kui hammas peale hakkab. BMW diiselmootorid on head. Isegi, kui kõvema varustusega ei suudaks osta, siis AUTOT on selles masinas kõige rohkem ja suhteliselt uus mudel ka. Sellega kõlbaks mitmeid aastaid sõita.
v_
10:17 25.01.2016
Tule taevas appi. C7 ja C6 on 2 täiesti erinevat autot! Täiesti erinevad platvormid. Täiesti erinevad mõõtmed. Salongid on totaalselt erinevad. Ainult kaubamärk on sama!
Ketsid
10:25 25.01.2016
Olgu tehniliselt nii ja mina C7 tehnilist aspekti ju ei kommenteerinudki, aga sisuliselt mingit erilist edasiminekut ei hoomanud.
absurd
10:52 25.01.2016
See pole mingi küsimus ju!

Need brändid on kõik väga erinevad ja auto sobivus siin puhtalt maitseasi - kõik on head, lihtsalt milline kellel kuidas sügab.

Ma annan sulle parima nõu, mis üldse keegi oska võib - proovi kõiki ja vali mis kõige rohkem meeldib.

Muidugi ära roima osta.
lemps29
12:39 25.01.2016
kui tahad sõita ja remondiga mitte eriti tegeleda, siis ilmselt on mb parim valik. endale on sobinud mb isteasend ja auto tunnetus. audis on tunne nagu istuks esiratta peal. tagavedune on lisaks oluliselt paremini tasakaalus. eelistuste küsimus.
ise bmw-d ega audit ei vaataks.
automoto51
14:51 25.01.2016
Saad kuidagi faktidega tõestada et MB ei vaja remonti? Igas tehnoülevaatuse tabelis (saksas, eestis) on MB viimaste seas, audi ja bmw kipuvad ikka ette poole jääma ;)
Jaanus1958
16:38 25.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 00:58

ts
16:51 25.01.2016
kuna vastupidavuse, töökindluse ja remondikulu teemasse tõid, siis vaatad natuke valesid autosid :-)

C7 ei ole odav remontida (ja pikas perspektiivis tuleb seda oi kui palju ette).
C6 on selles osas lihtsam_> kui võtta plank diisel, siis on see täiesti igav auto; kui võtta kõigi lisadega auto, siis kord aastas käid spetsialistide juures, et kõik lisad töötaksid (hämmastaval kombel on tippvarustuses C6 hea auto esimesed 7 aastat- pärast seda läheb jamaks.)
Üldiselt- nende kahe vahel valides pigem viimase otsa tippvarustuses C7
A4 (B8) - poole vähem hädasid, poole väiksem auto (nagu ka 3 seeria). Üldiselt võtaks parem Passati või Superbi (nagu ülalpool öeldud-> b8 on täpselt sama emotsioonitu)
BMW 3 on pisike aga jube hea on sõita (isiklikult meeldib rohkem, kui 5-s.. muidugi isiklikult mulle diislid ei meeldi aga see selleks). e91 on odavam hooldada (asju, mis meeletult maksavad on vähem), kui f10 vôi F31; samas vana kah ju...
W212 on üks veider auto (nagu selle eel ka 211; 210 ja 124...) - tean inimesi, kes tõsimeeli on veendunud, et E klassi mersu on ideaalne auto, samas tean inimesi, kes ei kannata E klassi mitte natukestki.

Siinkohal soovitus-> need on kallid autod ning kui selle autoga kavatsed kaua sõita, siis reserveeri omale paar päeva ja katseta kõik autod järgi.
See kas Sa sõidad veidi sportlikult, sportlikult või normaalselt on see, mis lõpuks määrab ära, kas auto sobib või mitte. Tunnetuslikult käituvad kõik toodud autod erinevalt- enamik sellest tunnetusest tuleb Sul alles sõites (need kurvid, mida BMW lennates läbib on ka MB-l läbitavad KUID siis peab jube palju julgust olema; samas lõivu maksad sellega, et 2/3 konarusi on autos tunda).

Kõige olulisem-> ära unusta, et siin on hulk arvamusi aga pärast pead Sina selle autoga hakkama saama (olen kohanud inimesi, kes on ilgelt õnnetud oma teiste soovitatud autovaliku pärast ning siis kulutavad pidevalt aega teistele oma valiku põhjendamiseks) :-)
Jaanus1958
17:10 25.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 00:58

professor_sammaljalg
17:47 25.01.2016
Kärss
19:58 25.01.2016
"Pooluued" Audi, BMW ja MB pole ükski autod, mida soovitada vaesele inimesele, kelle jaoks pidamise-remondikulud tähtsust omavad. Naisel tööautona oli mingi aeg E-klass, garantii järgsel ajal igal aastal remont-hooldus kokku 6-7K - nagu juba öeldi, tööautona mõistlik, eraisikuna tasuks selle raha eest pigem autot rentida, et tasalülitada väärtuse langemisega veel lisanduvat kulu. BMW roolilati-kasti teemad jms on samuti igaühele tuttavad, kes mõnda aega omanud. Audi puhul võib üllatavalt nimetada toimivaks nö karvamütsiversioone - iga mudelipõlvkonna viimaste aastakäikude odavaimad ja ilma igasuguse lisavarustuseta versioonid... ainult et kes sellist omale tahab? :)

Teemat lugedes meenus üks tuttav tüdruk, kes oli sama valiku ees, aga otsustas lõpuks küsida hinnapakkumise ka samaväärse Lexuse kohta. Lõpptulemusena sai autot rohkem ja hinnavahe oli Lexuse kasuks üllatavalt suur. Ainus, millega ta ise puusse pani, oli talvine rehvivalik, kuna müügimees määris pähe edevad ja suured "teibitud" laiad tõllarattad. Oleks müügimees suutnud korraks rahakoti asemel ajuga mõelda, oleks ka selliste autode maine meil oluliselt kõrgem ja tüdrukul üsnagi ideaalilähedane premium auto kogemus. Kasutatud autot ostes on Lexuse puhul ostuargumendiks ka see, et niisuguse auto on ostnud uuena reeglina veidi teistsuguse mentaliteediga inimene kui tüüpiline brändikummardaja ja korraliku isendini jõuab väiksema vaevaga.

Kui aga praktilised omadused pole nii olulised, nõustun eelkõnelejaga, kes soovitas proovida kõiki ja osta see mis meeldib kõige rohkem, kuna nende pidamine pole odav ja suhteliselt nüri on siis taguda raha oma valitud auto alla paar kuud (või aastat) hilinenud teadmisega, et mõni teine meeldinuks hoopis rohkem.
Ketsid to sammaljalg
21:21 25.01.2016
Ah ära hakka peale. Viita kindlasti siis ka juba multitronicule, DSG-le, kõikide diiselmootorite pihustitele ja muudele hirmsatele õudusjuttudele. Loomulikult ära unusta kahemassilist hooratast manuaalidel !!! Teiseks, milleks osta üldse 4 silindriga BMW? Kolmandaks ei ole mõtet osta endale autot, millega hirmujudinate saatel sõidad. Ikka vastavalt rahakotile. Ei ole halba autot, on vaene või hoolimatu omanik. Okei, vana 3.1 Chrylseri diisel on vist tõesti halb mootor. Ma keeldun nimetamast isegi Audi esimesi 2,5 V-diisleidki halbadeks mootoriteks, kuigi nad ei ole eriti ökonoomsed ja liiga hea minekuga. Siiber nendest hirmujuttudest. Vabandust teemavälise iba eest.
Jaanus1958
21:46 25.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 00:59

professor_sammaljalg
21:53 25.01.2016
ketsid, kuidas see nüüd käiski - "mees ei käi autost üle", eks?

saada terviseid akslile!

Muudetud 25.01.16 21:54

td
22:13 25.01.2016
Kas teemaalgataja teab et just see a4 b7 ongi üks vastupidavamaid viimaseid audisid veel.
Kui kõik tüüpvead juba kõrvaldatud siis sõida edasi,muidu hakkad järgmisel autol seda tegema ja oluliselt kallimalt. Kui siis tõesti passat,superb.
Jaanus1958
22:13 25.01.2016
.

Jaanus1958
22:15 25.01.2016
.

MB204
23:41 25.01.2016
Olin pea kaks aastat tagasi peaaegu sarnase dilemma eest, et kust leida mittelagunevat kasutatud autot, millel oleks korralik mootor ja mis ei oleks liiga suur. Lõpuks leidsin Saksamaalt ühe w204 V6 bensiinimootoriga. Senine remondiarve on termostaadi vahetus (ca 120.-) + korralised hooldused. Võimalik, et mul on senini lihtsalt vedanud ... aga eks sai eksemplari otsitud ka.
Kui läbisõit ei ole liiga suur, minu juhtum ca 7-8000 aastas, siis ei ole probleem bensiinimootorit pidada. Kui diisli kütusekulule lisada ka diisli remont, siis võib isegi odavam tulla ka suurema läbisõidu juures.
to Jaanus
08:43 26.01.2016
"Ei käi üle" tähendab seda, et mitte inimene ei soovi auto remondile ja hooldusele kulutada, vaid tal polegi, mida kulutada. 900 netopalgaga F10 või mõnda muud sakslast pidada on ebanormaalne. Mina näiteks vahetasin oma diiselsõidukil enne talve eelsüüteküünlad ära, sest 2 olid otsa saanud. Neid peetakse kuluosaks, asi pole halvas ja lagunevas autos. Maksis 200 eur 6 tk koos vahetusega. Aku panin ka uue, samuti 200. Kokku siis 400 ütleme et profülaktilisele hooldusele, kuigi auto ju sõitis hästi. Samas teine mees oleks pikali kukkunud selle peale. Üks asi on ebamõistlikult suured kulud ka jõukama jaoks. Teine asi on see, kui mõni vend üritab uhkemat autot pidada, kuigi tegelikult peaks üldse bussiga sõitma. Ega ei ole ikka päris nii, et ainult uus Skoda Octavia on mõistlik auto ja kõik ülejäänud näiteks 5-10 aastat vanad sakslased on hirmus ikaldus. Mis Lexust puudutab, siis bens+automaat IS ja GS on äärmiselt mõistlikud sõidukid kvaliteedilt. Vaatasin isegi GS-i aga sattus teine mark kätte.
absurd
11:05 26.01.2016
Oot oot jaanuspoiss!

"Mu meelest pole ka need mehed just kôige teravamad pliiatsid karbis, kes selliste kasutatud autodega jamamisele suure osa oma ajast panevad ja auto remondile ka väga suured summad, ennem tôesti, kui rahamees oled, siis uus ja poest, tundub igati môistlikum."

"Hetkel tundubki kôige môistlikum just käesolev auto, seda enam, et kôik kallid asjad tehtud ja isegi käigukast täieliku remondi saanud hiljuti."

Sa oled ikka Eriline vend - ise teeb multitronic kastile kap remondi...

10 tonni sa kuus küll ei teeni kui sa nii väriseva põlevga neid autosid siin vaatad, tõesti jäta see keskeakriis rahule ja sõida oma B7ga edasi.

Jaanus1958
11:08 26.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:00

Jaanus1958
11:12 26.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:01

Jaanus1958
11:15 26.01.2016
Mis seal erilist on, kui multitronicule kap remondi tegin?
absurd
11:17 26.01.2016
Absoluutselt jäta alles see B7 - korras auto on korras auto, tutikatel võivad ka mingid tüüpvead vms olla. Eriti kui ei ole väga tunnet, et väheks jääb. Mida uuemaks ja suuremaks kere läheb seda kallimaks ka remont - selles võid kindel olla, ainus ongi see, et müüd ennem maha kui "tunned", et hakkab midagi suurt tulema. Nii kui sul mingit kindlat vajadust pole nt AWD, suurem auto vms.
Flamekos olen ka mina ebapädevat teenindust saanud - see neil vist tavaline, arveid kirjutavad ikka mõnuga muidugi. Samas mina isiklikult ei usalda üldse enam suuri kohti.

Ma tõesti ennatlikult oletasin vanust ja sünniaastat, aga seda rohkem selle pealt, et sa ei muuda postitusi : p
Jaanus1958
11:19 26.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:00

ab5urd
11:24 26.01.2016
Pole vaja nii põlema minna, aga su jutt oli silmakirjalik. Sa reaalselt panid 2. auto raha 2.0TDIsse ja multitronic kast on lihtsalt juba uuena halb - olgem ausad kui sa oleks sama pulli 3.0TDI-ga teinud siis oleks ju lõpus "rohkem" käes?
Ma ei orja oma autosid, vaid teen ennatlikku remonti. Eelistan suurema, lihtsama bena mootoriga - taon oma tuhanded sisse ja siis naudin - oma audisid.
Jaanus1958
11:38 26.01.2016
.

karvanejakole
12:09 26.01.2016
Kuulge, millega te sõidate, et ainult remondite? Tõin saksast C7 3.0 quattro aasta tagasi, esirattalaagrid ja kaks hooldust on ainsad väljaminekud lisaks kütusele. Kes siin C6 ja C7 erilist arengut ei näinud, mine arene ise, ilmselt ei ole sa mõlemaga pikemalt liikunud. Arvan et enamik premium klassi autosid 2-3 aasta vanustena ostes ja 2-3 aastat kasutades väga kulukad pidada ei ole, 10a vanuste kohta see kahjuks enam ei käi. Keegi kirjutas täitsa õigesti, et kui pidamiskulude pärast põdema pead, hindad oma võimeid üle ja vali tagasihoidlikum auto.
Jaanus1958
15:50 26.01.2016
.

Jaanus1958
15:55 26.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:02

xx983
16:14 26.01.2016
Jaga nüüd need remondid kütusekulusse ümber ja saad ise ka aru, et kütusekulu on täiesti teisejärguline number, kui sa just taksojuht pole, ent mida siiski 99% silm punnis taga ajavad.
Jaanus1958
16:23 26.01.2016
.

Kärss
20:41 26.01.2016
# Jaga nüüd need remondid kütusekulusse ümber ja saad ise ka aru, et kütusekulu
# on täiesti teisejärguline number, kui sa just taksojuht pole

Neist arvutustest ei tohiks jätta välja ka auto väärtuse langust ning kõiki kaudseid kulusid (remonti viimine tähendab sageli asjatult kulutatud päeva oma elust jms).

Selle "kõik korda tehtud" teadmisega pole palju peale hakata, kui auto ise on selline, et teisest otsast samas pudeneb. Omal Quattro olnud käes tänaseks 18 aastat, samuti "kõik oluline" on juba mitu korda uuesti remonditud, aga ikka ja jälle suudab mingi uue tüütu lollusega üllatada. Pisiasjad küll, aga kui seal kõrval mõni teine ebapopulaarsem ja koledam auto ei pudene ja auto on puhtalt tarbimiseks (mitte ei ürita kellelegi oma autovalikuga midagi tõestada), siis seda pidevat pudenemist tulekski nimetada autohobiks ja anda endale aru, et hobi ongi aja sisustamiseks ning viib raha välja. Mu enda arusaamine tarbeautost on selline, et ma ei taha, et autol oleks mingi potentsiaalne suurem kuluallikas, mis endast ühel päeval märku võib anda. St kõik osad peaks olema odavad (mootoreid-kaste ja kõike muud müüakse kilohinnaga). Üle 2K mingi remondi alla panna juba eeldaks, et midagi huvitavat jääks siin elus tegemata, sellepärast ma sellist autot omale ka lubada ei saa.

PS: C6 ja C7 vahel mina küll mingit edasiminekut pole märganud. On natuke teistmoodi, aga sisulisest vahet pole nagu kusagil.
lemps29
21:16 26.01.2016
teemaalgatajale, mb-dega kogemust 3 viimast aastat, ei ole suuri remonte teinud. audi kohta on teil juba näide olemas.
mul üks taksistist tuttav, kes poest ostnud 2 mb-d ja esimesega sõitis 900000km, teisel on üle 800000 hetkel. esimene suurem kulutus oli 500000 km pealt kui läks turbo. enne seda oli vaid hooldused ja pisi remondid. pihusteid tuli remontida üle 700000km pealt. ülevaatuse statistika on pool tõde ainult, aga reaalsete kasutajate kogemused annavad õige pildi. lisaks käib mb diiselmootor oluliselt vaiksemalt kui bmw või audi oma, ning sõita on kõie mugavam.
Jaanus1958
21:34 26.01.2016
.

Jaanus1958
22:38 26.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:03

v_
23:51 26.01.2016
C6 ja C7 on 2 täiesti erinevat autot. Ainuüksi C7 teljevahe on palju suurem mis muudab ka maanteesõidu mõnusamaks. Armatuur on hoopis teistsugune. C7 on palju laiem. C6-le ei pakutud DSG käigukaste. C7 uuemad Quattrod on kõik DSG-ga. C7-mele sai täis LED tulesid jne... Varustuse vahe on märkimisväärne. MMI on hoopis teisel tasandil. Ma ei tea mida inimene peab edasimineku all silmas? Et tiivad oleks?Täielik müstika, et sellist juttu aetakse, et vahet ei ole. Samahästi võiks öelda, et Sierral ja Mondeol pole ka vahet. Mõlemal 4 ratast all. Mul on tunne, et mõni mees on C7 ainult eemalt näinud ja selle põhjal otsustanud või on see kadeduseuss... Kui ikka pappi pole tuleb C6-ga sõita ja uskuda, et see on parim... Tõde on see, et C6 on siiski täna eelajalooline vanaraud. 2005 aaasta keremudel kui ma ei eksi...

Ma omal ajal valisin konkreetse C6 asemel B8 A4-ja ka just sellepäraast, et A4 oli moodsam kuigi autod olid väga sarnased, B8 armatuur jms olid kopeeritud C6-lt. Mõtlesin pikalt kumba võtta. A4 oli lihtsalt moodsam. Passatilt tulnud moodsam võti, MMI3 gen ja ilusamad esituled ning ökonoomne 105kw diisel. C6 tundus sisse istudes vana juba siis! C6 võti oli nagu vanal golfil või octavial. Ekraan oli kehvem. Auto koosneb paljudest pisisasjadest. Ainult kaubamärk ja mudeli nimi ei pane veel paika kumb auto parem on.

C6 ja C7 vahe on samasuur nagu vanade autode omanikele ehk rohkem tuttavam võrdlus Golf 3 vs Golf 4. Ehk 2 täiesti erinevat põlvkonda ja ajastut.
Siiiiiidiuss
00:03 27.01.2016
Soovitan kindlalt Audi võtta kuna see ilmselgelt parim ja kvaliteetseim masin. bmw ja mb pole ka pahad aga Audi on ikka parem, proovige!
selle va
01:00 27.01.2016
Audi näidikute valgustus on silmi väsitav/ärritav punane.....
jah siidikal
06:04 27.01.2016
On Ôigus.
Osta Audi ning ...
v_
08:37 27.01.2016
Mul on juba viimased 7 aastat olnud Audid valgete näidikutega. Nii juhi kui ka multimeediasüsteemi ekraanid värvilised jne... Ka C7 on valgete kellade ning mitmevärviliset ekraanidega. Juhi infosüsteemi ekraanil domineerib valge ja oranž.

Siis kui loomad veel rääkisid siis olid jah Audid ja Volksud punase valgustusega ning Skodad rohelised.

Mehed mis ajas te elate?
v_
08:40 27.01.2016
VW-l olid vahepeal sinised kellad ka. Aga nüüd on juba ammu ammu need autod järjest rohkem kõik valge värvi peale üle läinud.
xx983 to kärss
08:41 27.01.2016
Ei ole nõus, et auto väärtuse langust tuleb igapäevase ekspluatatsiooni osas arvesse võtta. Pigem on see teemaks siis, kui valida poeuue ja juba langenud väärtusega mõned aastad kasutatud auto vahel. Kasutatud autot ostes on ikka debiilne kalkuleerida, palju üks või teine sõiduk 5 aasta pärast maksab. Vahet pole. Igapäevaselt kulub raha siiski kütusele ja hooldusele/remondile.

V_ Olen sõitnud mõlemaga ja olen kärsaga nõus, mingit olulist edasiminekut C7 puhul kasutusmugavuses ja sõidus ei ole. Kes vaatab led tulesid ja muid juudivilesid, siis ehk küll. Äkki siis C6 oli juba liiga hea oma aja kohta, mitte C7 liiga väikese progressiga. Mis vanarauda puudutab, siis sellega nõustun. Nii päris ei ütleks, aga vanust on neil C6 juba omajagu ja ilmselt midagi suuremat tuleb nende puhul ka remontida. Kuna ise C6 ega mõne vanema audiga ei sõida, siis kadedusega pole siin midagi pistmist.
v_
09:08 27.01.2016
Vat mina istun autosse ja mulle meeldib kui mu infoekraan võtab telefoni funktsionaalsuse üle nii, et ma ei pea nuppugi vajutama. Juhi infosüsteem dubleerib navigatsiooni funktsioone jne... Auto hoiatab pikivahe jms asjade suhtes. See on mugavus. Selle kõigega saavad täna hakkama lisaks uutele Audidele ka uued Volksud ning isegi Skodad millel on ÕIGE lisavarustus tellimisel valitud.

Ma ei tea mida te näete auto kasutusmugavuse all. Kas seda, et liigutate rooli paremale ja vasakule? C7-me lisavarustuses on ka dünaamiline rool mida suured võrdlejad tõenäoliselt siin proovinud ei olegi. Nii kõrval istudes on muidugi kõik autod võrdselt mõnusad. Samamoodi C7 on oma suuruses võrreldav esimese generatsiooni A8-ga. Pikkus on 4933mm ja laius 1874 mm (2 cm laiem kui C6). Kui istute autosse ja keskmine käetugi on 2cm laiem ja kõrvalistuja on 2cm kaugemal on see tuntav päris kindlasti!

Ja muide E klassi mersu (W212) ei kannata mingit kriitikat. Saksa Autobild võrdles uue Superbiga (hinnavahe võrreldavatel masinatel oli ca: 15 tuhhi) ja Superb pani lõdva randmega ära! Nii, et kallis hind ei tähenda veel seda, et selle kalli raha eest saab ka samapalju kaupa!

http://www.autobild.de/artikel/skoda-superb-mercedes-e-klass
e-test-5755174.html

muki..
09:24 27.01.2016
See on mõttetu vaidlus. Ühele on oluline logo ja see määrab kõik. Kui on A6 siis on tema jaoks kõik sama. Vahet ei ole mitmes põlvkond. Teisele läheb korda iga lisavidin ja hindab autosid selle järgi. Ja uuematel mudelitel on kõike palju rohkem.

Tuttaval on Cls mersu. 10 aastat vana. Aga kiitleb kui kallis masin see uuena oli... Samas räägib roolis telefon kõrva ääres ja navi on ka nii vana, et kasutusefektiivsus on null. Naljakas tegelikult. Hoiab seda sees ka veel. Keskmisel uuel keskklassiautol on rohkem funktsionaalsust. Aga tema arvab, et ta auto on parim. Mis teha. Vanade autode omanikud ja uute autode omanikud on 2 eri planeeti. Ja siis õigustatakse, et pole mul neid juudilisasi vajagi. Aga miks sa telefoni ostsid uue ja kallima nutika kui juudilisad ei huvita? Osta ka vana seade Nokia 5110 näiteks.
ts
09:33 27.01.2016
to v_

tehniliselt ja sõiduomadustepoolest ei ole C6 ja C7 erinevad.
C7 on tulesid-vilesid täis topitud aga see ei tähenda et tegemist oleks täiesti fenomenaalselt uue autoga (Kui Sul on C6 ja lased sellele viimase vindi peal multimeediasüsteemi sisse panna, ostad LEd tuled, uued istmed jne, siis on tegemist ikkagi C6-ga)

jah- välimuse ja sisemuse poolest on tegemist "modernsema" masinaga (aga tulede ja vilede ja futurismi poolest on võimalik leida ka oluliselt modernsema sisuga autosid... ja ka vanemate masinate hulgast).

mõtlema hakata, siis tegelikult väike vahe on-> C7 istmed on kriipsuke paremad C6 omadega võrreldes :-)

Dünaamiline rool on saatanast (sama kehtib ka kõigi muude kiirusetundlike agregaatide kohta). Üldiselt kompenseeritakse sellega konstruktsioonivigu (normaalne roolisüsteem on juba algselt ehitatud selliseks, et igal kiirusel on tunnetus olemas)
xx983 to v_ ja muki
09:51 27.01.2016
V_, mis on mugavus? Kuidas kellelegi, aga minu jaoks ei alga auto mitte tilu-lilude küllusest, vaid disainist, istmetest, helitasemest salongis, ukse tunnetatavast paksusest, dünaamikast, mootorist, veoskeemist, kägukastist jne jne. Seepärast ei saa ka tutikas lisaderohke Superb mingi valemiga 5-7 aastat vana korralikult hoitud A6 või 5 seeria BMW vastu. Jah, olen sõitnud kõigiga. Pane neid siniseid tulukesi ja muud nodi kui palju tahes sinna külge.

muki, eks igaühele oma, aga äkki tal on kama 2, kas kõik asjad ühendavad iseennast ära üksteisega. Tahaks küsida ka, et kas teil on kalamälu või olete takso/rekkajuhid, et pidevalt GPS-i järgi sõidate? Minul pole eestis GPS-i vaja ja välismaal käin harva. Mul on üks sõber, kes sõitis Tallinnas aastaid igapäev GPS-iga tööle. Sellest ma muidugi jah aru ei saa, et mis seal vahet on, palju auto enne maksis.

Kokkuvõtvalt, arvamusi on erinevaid, aga pistke need uue keskklassiauto lugematud funktsionaalsused kus seda ja teist. Auto on ikka sama õhuke. On muidugi neil eeliseid, näiteks hind, garantii, vastupidavus. Aga keegi ei sunni relva ähvardusel näiteks 5-10 aastat vana sakslast ostma. Samas mõistke ka neid, keda ei koti, et nüüd saab tema ka lõpuks lubada vihmasensorit, sest see on mingi kangema varustusega KIA-l küljes.
v_
10:02 27.01.2016
Isetumenev tahavaatepeegel ning vihmasensor oli isegi 2001 aasta Golfil juba küljes (kangema varustusega masinal). Ma ei mäletagi millal oli mul auto millel ei olnud vihmasensorit. See on nii elementaarne asi, et ei kujuta autot ilma selliste asjadeta ette. Praegu hindan seda kui autol on lisaks vingele multimeediale veel isetumenevad küljepeelgid jms vidinad mis hõlbustavad juhtimist ja tõstavad ohutust.

Sakslased panid uue Superbi 5 seeria ja E klassiga samale pulgale. Loe läbi, silmaringi tasub laiendada.

http://www.autozeitung.de/auto-vergleichstest/skoda-superb-b
mw-520d-mercedes-e-220-bluetec

Aga paistab, et kohalik eesti mees Kapa-Kohilast on targem kui saksa autoajakirjanikud.
xx983
10:49 27.01.2016
Ei loe, ei viitsi. Sõida edasi oma lisaderikaste väikeettevõtte osakonnajuhataja masinatega ja ole õnnelik. See on valikute küsimus. Kes ostab uue superbi, kes vanema premium sakslase, kes üldse japsi. Ise ma kehvalt ei ela, aga uue auto ostaks vast max kuni 20k hinnas ja siis tahaks juba üht-teist saada selle eest, näiteks automaatkasti alustuseks. Vända akendega ja kepikastiga superbi ei soovi. Seni sõidan pruugitud autodega. Ja minu autol on ka muide isetumenevad peeglid ja vihmasensor, samuti automaatkast ja nelivedu, nahktoolid ja BT, xenon jne. Teie aga vahetage kindlasti auto enne liisingperioodi lõppu juba uuema mudeli vastu, kui feisslift tuleb, sest viimasel on ehk LED päevasõidutuled ja elektriline tagakardin või mida iganes.
Kärss
15:11 27.01.2016
# Ma ei tea mida te näete auto kasutusmugavuse all jne

Näiteks seda, et hommikul ust lahti tehes ei kuku värskelt sadanud lumi istme peale. Näiteks seda, et saan ärgata naabrist veerand tundi hiljem, kuna auto võimaldab sõita läbi hoovivärava ette hommikuti lükatud põlvekõrguse jäise valli (iga päev!) kühveldamise asemel. Näiteks seda, et auto vedrustus ei sunni vähendama hoogu asfaldist tehtud kõrgete lamavate politseinike ees. Seda nimekirja võiks jätkata lõputult, aga kõik need omadused on eespool "juudivilesid" ja nende omaduste järgi ma autot valingi. Kõiki neid ülejäänud nimetatud vidinaid LED tuledest navi ja vihmasensorini saab lisada juurde kasvõi Zhigullile. C6 ja C7 mõlemaga olen sõitnud, siiski alla 1000km, aga kui isegi sellest ei piisa, et autodel peale disaini mingeid reaalseid tuntavaid erinevusi märgata, on neid mingite pisividinate kujul ka raske hakata välja mõtlema. Ega ma ei halvusta neid autosid, kui nt töökoht tasuta pakuks, võtaks hea meelega vastu, aga oma raha eest ostan disaini ja võõraste arvamuse asemel reaalseid omadusi.

# On olnud kunagi ka vastupidavuse etaloniks nimetatud 124 kupee 3 liitrine bensukas

See vastupidavuse etalon on mingi kohalik taksojuhtide huumor vist. Muu maailma silmis lõppes Mersu jaoks omaste väärtuste tootmine siiski W123 ja W126-ga. Mitte, et ma uuemaid omanud poleks, aga kui nii kere kui tehnika vastupidavuses ei jää sama klassi korealane maha milleski muus peale prestiizhi, siis ei oska ka nagu rohkemat neis autodes näha. Aga kuna prestiizhi tundub olema teema algatajale oluline, sellepärast soovitasin ka vaadata Lexuse poole, kuigi nii Kial kui Hyundail on samas suurusklassis analoogid isegi soodsamalt saadaval ja kasutatuna eritellimusel mudeleid vaadates pole ka nuriseda eriti millegi muu kui maine üle.

Kuna teema kipub kalduma mingite veerand sajandit vanade masinate ja olematu omahinnaga lisavidinate suunas, soovitaks teemaalgatajal suhelda inimestega, kes ostavad kokku avariilisi vastavaid masinaid kas siis jupitamise või taastamise eesmärgil. Esimestelt saad teada juppide hinnad ning selle, kui palju neid teatud mudelitel kulub. Teistelt saad teada, mis tuleb välja käia, et reaalses elus juhtuvate probleemide tulemusena auto jälle liikluskõlbulikuks saada. Seda infot analüüsides peaks saama juba kergemini panna kokku pildi, millised võimalikud kuluallikad on aktsepteeritavad ja millised mitte. Jään siiski oma seisukoha juurde, et kui pidamiskulud on olulised ja autot plaanis pidada ikka pikka aega, tasuks vaadata omale jõukohasemaid masinaid - need ei ole elus lõplikud otsused, ebaõnnestunud valiku korral saab alati auto maha müüa ja finantsolukorra paranedes või halvenedes osta mõne teise. See, kas oli mõistlik, on nagunii tagantjärele tarkus, aga lollus pole mitte valesid otsuseid teha, vaid neid teiste inimeste jaoks õigustada ja neist minnalaskmise asemel poolvägisi kinni hoida.
Jaanus1958
16:26 27.01.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:03

v6sa
12:53 28.01.2016
Mulle meeldib ühe tuttava vanema daami väljendus:
mugavus on see, kui miski ei häiri.

Mistõttu arvestades tänast "kõike-ja-kohe"mentaliteeti, on korealaste tõus täiesti ootuspärane. Si**a sest mugavusest, aga odav on.

Muudetud 29.01.16 08:39

karvanejakole
14:31 28.01.2016
Kärss, pane autohari tagaistuja jalgade juurde, avad esimesena tagaistuja ukse, pühid juhiukselt lume enne avamist ära. See on ainuke abi, mis olen ise välja mõelnud erinevate autode puhul, kui garaazi parkimine ei ole võimalik.
turgutis
16:09 28.01.2016
Miks sa uut autot ei osta. Tuttav sõidab juba 3 aastat Fabiaga. Tal on kesklinnas 12 korterit mida välja üürib ja siis rendib veel mitut äripinda ka. Teiseks autoks on vw lt millega käib siis kinnisvara hooldamas. Fabiaga sõidab poodides ja muidu linna vahet. Kunagi oli tal a8. Vana. Siiani räägib, et mõttetu oli seda pidada.
to karvanekole
07:06 29.01.2016
avad esmalt tagumise ukse ja võtad sealt harja? ja sellise nipi oled sa aastate jooksul suutnud selgeks õppida? tõesti kõva sõna...
mina pühin KÄEGA juhiukse ümbruse puhtaks, avan ukse, võtan juhiistme alt harja ning pühin ülejäänud auto puhtaks. keerulisemaid töövõtteid ei suuda ma välja mõelda.
SSMS
01:31 31.01.2016
"professor_sammaljalg
Re: Audi, BMW, MB
" BMW diiselmootorid on head"

huumor kuubis

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N47#Timing_chain_problems&
quot;

Kommenteeriks seda huumorit niipalju, et "timing chain problems" said lahenduse tehase tagasikutsumisega. Ka vanemad N47 mootoritega autod saavad tasuta uued kvaliteetsed hammasrattad, kaks nukkvõlliketti, õlipumba keti ning ketitallad-pingutid.
professor_sammaljalg
09:52 31.01.2016
ERMS1
16:12 31.01.2016
Muidugimõista mitte kasutatud autode valdkond aga uus Passat B8 tegi tuule alla nii oma sugulasest A4-le , kui ka BMW ja MB -le.Uus "väikeste" benapõletajate seltskond on rivistunud...Mõni mudel on keskmikust lausa preemiumiks saanud...
Jaanus1958
22:30 28.02.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:04

v6sa
13:11 29.02.2016
Enamus kasutajaid tundub rahul olema. Probleemsed on V-diislite soojusvaheti tihendid, mille vahetamisega venitamine lõpeb mootoriremondiga. Legendaarsed on pikad-peened pihustid ja hõõgküünlad, mis kipuvad kinni jääma. Sisselaskekollektori kinnikiiluv klapimajandus on juba pigem ostetud omadus, 211 puhul on kuudla olnud ka mootorissetõmmatud klappidest.

Elektriprobleeme on rohkesti, õnneks osatakse neid juba diagnoosida ka.

Mudeliteema on loetud?
http://foorum.clubmb.ee/showthread.php?tid=9275

Enamus kasutajaid on siiski rahul - vahelduseks üks Mercedes-Benz, mis ei ürita ööga ära mädaneda.
Jaanus1958
14:55 29.02.2016
.

Muudetud 24.04.17 01:04

Jaanus1958
22:23 25.04.2016
.

Muudetud 24.04.17 00:57

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte