Peugeot

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Peugeot 508, kas paar aastat vanem, aga parema var

kasparli
12:54 11.04.2017
Tere

Küsimus 508 ostmise kohta, kas osta pigem allure varustusega paar aastat vanem, või uuem (ka läbisõit paarkümmend tuhat vähem) masin?

Uue auto puhul eelistaks kindlasti rohkemat lisavarustust (kui hinnad võrreldavad), aga kasutatud auto puhul peaksin pigem kartma rohkemat varustust (suurem tõenäosus, et tekib mingeid jamasid), või pole see 5 aastat vana auto puhul väga teema?

Muudetud 02.09.17 09:06

aas007
17:28 11.04.2017
Peugeotil juhtub tõesti rohkelt jamasid. Enamus ongi just seotud elektriga.
Kui kardad probleeme ,osta 1997 aasta Corolla .sellel on võimalik ,et ei olegi ühtegi lisa .aknad vändaga ja kesklukkugi ei ole,samuti leidub isegi ilma roolivõimendita autosid!!!!!
Sellest tulebki küla müüt Toyota maailma töökindlam. Kui ei ole asju küljes ,siis ei lagune ka need.

Muudetud 11.04.17 17:30

professor_sammaljalg
17:43 11.04.2017
Tramaivõi, Saksa TÜV statistikas töökindluselt number üks ja ikka mingid pässid soiuvad rohketest jamadest.

Ma küll võibolla ei ole objektiivseim arvaja, kuna mulle lisad väga ei loe, aga kas Allure ongi mingi hullu varustusega? Minu omal halogeentuled ja arvutit pole näiteks.

Osta kindla Eesti ajalooga selline, mis meeldib. Valikut nagunii erilist pole.
rainer300.....
19:06 11.04.2017
Krt mis see ülevaatus siia puutub, pigem peaks olema remondikohtade statistika, täiearuga inimene läheb ülevaatusele korras autoga.
td
19:25 11.04.2017
Vaadake tuv statistikas ikka ls ka, sama aasta masinad tabeli esiots on ls 60tuhat tagaotsas juba 180tuhat ja siis koik vordlevad,,naljamehed.Seejarel kiidavad pimesi voi laidavad..
professor_sammaljalg
20:26 11.04.2017
Ei otseloomulikult, kui prantslane tagaotsas, on tegu kehva autoga ja kui eesotsas, siis leiab põhjuse, miks ta tegelikult hea auto pole. Sama tark jutt, kui, et sõltumata kriteeriumitest on parim valik 1.9 81kw.
aas007
08:10 12.04.2017
Saksamaa Tüv statistikast ei saa lähtuda midagi.
Seal on valdavalt Citroen väiksed linnaautod kus pereema käib poes ja aastane läbisõit 10 tuhat aastas.
Need kes kiirteel teise linna tööle käivad ja sõidavad 400 km päevas ( mis täiesti tavaline) ostavad suurema MB,Audi,Bmw.
Samuti on paljude firmade tööautod ja taksod Vw Passatid.
Niisiis kas saab võrrelda neid autosid Citroenidega.?
Kiirteedel kihutamas Citroene tavaliselt ei ole.Need on poekärudeks..
Statistikasse tuleks märkida ka keskmine läbisõit ja siis sellest vigade arvu kofitsent.
naistega saunas
10:06 12.04.2017
ja mitme prantslasega "aas007" ise on sõitnud?
Kogemus
10:18 12.04.2017
Omast kogemusest võin julgelt soovitada, sest omanud kahte 508-t ja puuduvad igasugused probleemid nii mootori, veermiku kui elektroonika osas. Samas on 508 mugav, piisavalt mahukas pere auto ning kütust (diisel) võtab ikka uskumatult vähe oma suuruse ja kaalu kohta. Olenevalt vajadustest, soovitaks FullLED esituledega varianti, sest need on meie pimedas ja porises kliimas ülihead ja asendamatud. Samas on enamus vajalikust mugavusvarustusest juba Business mudelil olemas, kuigi Allurega saad veel hulga pisividinaid ja navi juurde.
33345435
10:20 12.04.2017
Töökaaslased ostnud prantsuse masinaid. Kes uut sidrunit, kes vanema pesoo.

Täiesti seinast seina arvamused. Eks uus ole uus ja kestab hetkel.
Vanaga jälle nii, et kasutajatele ei meeldi prantsuse auto veidrused, probleemid velgedega jne. Lisaks eelpoolmainitud elektri mured.
Samas ma ei tea, kas 508 on niivõrd kehv auto, sest Tallinnas terve linna pesoo kollaseid taksosid täis. Vaevalt kehva auto võetakse, kui palju tagaistme kasutust ja palju linnasõitu ja ka palju käivitusi.
-
TÜV statistikat ma eriti ei usu. Läänes ja mujal Euroopas on see, et oih, ÜV aeg on käes, lendame letti. Ja siis põrutakse.
Siin piirkonnas peaks siiski olema nii, et auto käib kas eel ÜV läbi või remondikohast, kust palud auto üle vaadata ja kas on ÜV kõlblik või mitte.

Samas, omades autosid 90-2013 vahel, siis siiani pole ühegi autoga remondikohas ennem käinud. Vaid kui aeg käes, otse ÜV ja ongi. Enda kõrv töötab kui auto koliseb, käed küljes kui auto rooli kisub, jalaga tunned mis tagasiside pedaali annavad (nt pidurdusel, kui tasakaal paigast, nt üks pidur ei tööta üldse või poolikult jne), sõidu ajal tagumik ka töötab, ning silmad peas et näha kas tuled, kellad viled töötavad ja kas auto suitseb või mitte. Kui mingid vead on, lähen remontima, ja alles siis TÜV.
Aga noh, eks meil ole ka see, et lastakse niikaua kuniks muusikat enam kõvemaks keerata ei anna või miskit küljest kukub ning siis remonditakse, ning viiakse ka selliseid autosid TÜV-sele.
Kõik on kasutajas kinni. Hea autoga võib s*tt omanik kohe põruda, s*ta ja pidevalt laguneva autoga võib omanik kümmekond aastat TÜV läbida puhaste paberitega. Kõik oleneb omanikust.
Kuigi jah, eks mõni auto ole kapriissem kui teine.

Mu meelest, kui on raha osta 2010+ auto, siis jummala ükskõik milline see on. Mina omast kogemsuest välistaksin need mini turbo mootorid > need lihtsalt ei kesta. Juba esinduses vahetatakse....Ning mis sellest pisikesest kökatsist kasu on? Keskmine küttekulu ikka laias laastus 5-10L vahel. Mu meelest viimase 20 aastaga pole autodel küttekulu sugugi langenud. Reaalne keskmine on ikka gramm alla 10ne. Jätame need ökosõitjad ja tehase andmed kõrvale.
Remontima pead seda niikuinii. Kui mitte kohe, siis 30+tkm pärast ikka. Olgu või kuluosa.
td
11:09 12.04.2017
Professor,,
keegi ei raakinud mingist konkreetsest autost,lihtsalt juhtisin tahelepanu nende tuv naitajatele, tihtipeale kroonivad nende esiotsas 60t soitnud hobiautod,lihtsalt vaheke eksitav info seal teinekord inimestele kes suuremat pilti ei oska naha. Kui need tuv tabelit tehtaks ls pohjal nagu oleks oige,,siis naeksime oiglasemat infot.
Eks oma hinna eest on kindlasti ka 508 moistlik valik.
Prantslastest
12:35 12.04.2017
Minu ühel tuttaval oli Citroen Berlingo. Ma siis huvi pärast uurisin, et kuidas on?
Vastuseks oli, et auto kogu eluks! Selle peale ma väga üllatunud olin ja küsisin, et kas tõesti nii hea auto on...
Tuttav vastas, et ega ta nüüd nii hea ka ei ole, lihtsalt kui kord selle ostnud oled, siis uuesti maha müüa pea võimatu.
kasparli
12:10 25.04.2017
Kui nüüd kahte konkreetset masinat kõrvutada, siis kumma valiksite ning miks?

http://www.auto24.ee/used/2504903

http://www.auto24.ee/used/2445091

Tänud arvamuste ning mõistlike põhjenduste eest!
maaks
14:42 25.04.2017
Kui ainult nende vahel oleks valida siis võtaks hõbedase, kuna mulle valge auto ei meeldi (kui ta just ei ole 2-e ukseline audi A5).
Aga sa pead endale ise selgeks tegema, kas sul on vaja autot sõitmiseks või varustust näppimiseks :-)
605
14:59 25.04.2017
Valgel on kirjas, et garantii augustini-tegelikult piirab seda ka läbisõit 100000km.
Hehh D
16:56 25.04.2017
Autod ise muidugi preemiumklass pole. Aga see on hinnastki näha, saad seda, mille eest maksad.
Meil on ettevõttes olnud neid hulgim. Vanad olid vist 140hj, manuaal. Uued sarnased lingitud A24 omadele - 120kW, automaat (just nimelt hüdrotrafo, mitte robot). Kasutajatelt küll mingit nurinat ei kostnud. Olid rahul, isegi priskemad poisid mahtusid sisse. Kütusega ei laristanud. Oli mugav. Mingeid tüüpvigu ei ka mäleta.
Pakututest võtaks selle, mis proovisõidul parema mulje jätab.

Muudetud 26.04.17 08:23

...
18:47 25.04.2017
Valge suureks plussiks on istme soojendus, ilma milleta ise autot ei soovi.
Miinuseks pidevalt streikiv võtmeta sisenemine ja elektriline käsipidur, mis isiklikult tundub ahistav lisa, aga see on minu probleem. vaata mõlemad üle ja võta see mis rohkem meeldib. kuigi eelstaks võtmega käivitust ja mehhanilist kässarit, valiks ise ikkagi valge... vist.:)
joel113
19:14 25.04.2017
Sai soetatud 1.5a tagasi 508 2.0 120kw automaat allure varustusega, puudu oli ainult webasto ja kardinad. Autol oli ostes ls 53k, nüüdseks 93k, seega sõidetud 40k. Selle ajajooksul olen käinud 2 korda hoolduses ja 1 korra garantiis (võtmeta sisenemise lingid). Hoolduse hinnad on olnud mõistlikud ja taskukohased. Eelpool mainitud võtmeta sisenemise streikimine ja elektriline käsipidur ei ole mul kordagi probleeme valmistanud.
Auto dünaamika, ökonoomsus ja kõik muu on väga hea ning nauditav. Julgen soovitada seda autot kõigile. Eelmainitud robotkastiga harjub kiirelt, kui "tahta" sellega sõita. Olen kuulnud ka teistelt auto omanikelt, et Amserv on pärast 100k garantii lõppu ka mõningaid töid võtnud garantii alla.
Kui Euroopas liikuda siis kohtab Belgias, Hollandis, Prantsusmaal väga palju liikluses 508'd. Väga vähe märkab seal avensiseid, seega võib eeldada, et Eurooplane teab, mis auto on käkk.
Mahno3
21:34 25.04.2017
Joel113, su autol ei ole robotkasti. Kõik kaheliitrised on hüdrotrafoga klassikalised automaadid. Robotkast on 1.6l mootoriga diislitel ainult.

See hüdrokast ongi väga mõnus ja sujuv kast, võiks ainult kiiremini "mõelda".
joel113
22:19 25.04.2017
Vabandan eelneva eksitava postituse pärast. Olen teadlik, et Minu autol ei ole robotkast vaid tavaline 6-käiguline. Tahtsin lisada veel, et sellel autol on järelturul varustus/läbisõit ja tehniline seisukord üldiselt üle keskmise, kui võrrelda samas hinnaklassis passat/superb/avensis ning üht teist veel siia valimisse valides. Minu jaoks sai auto valikul määravaks maksimaalse heaolu saamine piiratud ressursside juures. Sama hinnaklassi juures oli valida 100k rohkem sõitnud passat või sisuliselt plank tsi 50k läbisõiduga.
Mina soovitan julgelt teema algatajale 508-t. Ainus mootor, mis ei ole veidi õnnestunud sellel kerel on 1.6 vti 88kw, kuna jääb veidi lahjaks. Üldiselt teada tuntud diisli probleemid (egr ja fap) tulenevad ju "löristamisest" linnas ning kummitavad kõiki linnadiisleid.

Muudetud 25.04.17 22:19

...
22:40 25.04.2017
Elektriline käsipidur on väga töökindel- ta ahistab, võiks maha tulla juba käigu sisselülitamisel, mitte siis kui üritad juba elueest kohalt ära minna.
Nagu aru saan, siis võtmeta sisenemine on sul juba probleeme valmistanud- need samad lingid.
Bensuka kohta on su arvamus veits vale- 1.6 VTI liigub küll vaevaliselt, aga ta viib su kohale. 1.6 THP vajab enda kõrvale ka üht sõiduautot, kuna ta ise on enamasti remondis...
joel113
23:33 25.04.2017
THP mootor on nagu iga teine tänane mikro turbomootor. Jah, need lingid valmistasid probleemi, kuna ei toiminud. Amserv Turu vahetas 2 välja.
Ainus asi, mis mind kogu auto juures võib olla veidi häirib on vihmase ilmaga luugi avamisel vee tilkumine pagasisse (tegemist sedaaniga), kuid selle võib liigitada ebaoluliste asjade hulka.
karvanejakole
08:59 26.04.2017
Ei ole küll Peugeoti asjatundja, kuid mis varustuse vahe peale poolnahkpolstri ja erinevate sõidurežiimivalikute neil täpsemalt on? Tundub, et valgel lihtsalt täpsemalt välja toodud, hallil veel konks ka lisaks.
Muud osa ei ole õige inimene kommenteerima, kuigi kunagi sai 508 ja Insignia 4x4 vahel valitud, sõidukogemus ja parem varustus said määravaks, tookord valisin Insignia
karvanejakole
09:00 26.04.2017
Aas, Saksa TÜV statistikas on ka läbisõit olemas:) tasub täpsemalt vaadata.
Lihunik
23:19 26.04.2017
Ei ole mõtet võidelda selle pimeda Sakslaste kummardamisega. Olgu neil nii palju tehnilisi nõrkuseid, kui tahes kummardajad käivad ikka mõõda teise margi foorumeid oma usku levitamas (viskasin korra pilgu, mis triangel seal purunematu VW foorumis käib...)

Sõidan 1,5.aastat 2014.a 508 2,0TD 120kW automaat. Active varustusele lasin lisada esinduses istmesoojendused, kõik muu tänapäevane olemas. Ls 60 000km, Soovitan.

Auto Lehe testi järgi ka varuosad kõigist konkurentidest soodsamad.

Ega asjata 2012 aastal Peugeot 508 Eesti aasta autoks valitud, Tallinnas ka hulgem taksofirmasid just valiku sellele mudelile teinud.

Muudetud 16.05.17 12:25

jants90
08:25 07.05.2017
Naisele sai soetatud 2015a 1,6 84kw hea hinnaga 109000 km läbisõit.varsti peaks saama kätte,endal2011a masin olen väga rahul2,0 103kw kütusekulu 5,4 L '.
1 000 000 KM
16:03 03.03.2018
Olen sõitnud üle kolmekümne aasta ja pikalt üle miljoni kilomeetri igasugu sõiduatodega alustades Ladast, Volgast, Corollast ja lõpetades Mersud ja Lexusega ning vahepeal Volvod, Audi ja Lincoln, jne... Küll uutega poest ja kasutatutega. Mõned aastad tagasi proovisin pooljuhuslikult 508 SW 1,6 HDI ning jäin sellega sõitma ja üllatuslikult tegin seda mitusada tuhat kilomeetrit. Esimest korda elus ostsin uuesti sama marki auto, 508 SW. Mul pole kunagi olnud nii probleemivaba ja ökonoomset masinat. Hobiautoks või aeroobikas ja kinos käimiseks pole väga vahet, mis valida. Maitse asi. Kilomeetrid kellas hakkavad mõjuma ning mootori suur janu häirib kui palju sõita. Aga eks proovige ise kõik margid läbi. Saate ka teada.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte