Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Spidomeeter

reinkiinvald
21:04 27.06.2017
Tere! Mercedes-Benz C-200. 1995. bensiin. Spidomeeter ei tööta. On mõnel sohvril äkki kogemusi.
63amg
08:28 28.06.2017
kui abs töötab ja uut makki pole paigaldatud,siis ilmselt kellaplokk ise kutu
reinkiinvald
08:56 28.06.2017
Tänud kiire reageerimise eest. Auto on alles ostetud ja raadio on Sony firma oma. Ma ei tea kui originaal see on aga tagumine kõlarite paneel tundub küll originaal olema. ABS tuli süüdet sisse lülitades põlema ei hakka. Uurin siis asja remondimeeste juures
63amg
21:56 28.06.2017
raadio pistikusse jookseb ka nn. spidoimpulss.võimalik,et juhtmed valesti ühendatud.abs-i tuli peab süütega põlema hakkama.mootori käivitusel kustuma.sul ilmselt pirn välja keeratud.
.
22:51 28.06.2017
No niipalju võiks igapäevased plõksijad ikka teada, et spidole ei tule signaali ABS-st sellisel autol.
reinkiinvald
07:48 29.06.2017
Tänan vastuste eest. Lähen täna ühe spetsialisti juurde asja selgitama ja siis annan ka veast teada.
....
12:14 29.06.2017
Kui auto originaalraadiol on helitugevuse automaatne muutumine sõltuvalt kiirusest, st suurem kiirus- helitugevus tõuseb ja vastupidi, siis saab raadio ka sama kiirussignaali, mis jõuab spidosse. Kas see võetakse ABS andurite kaudu või peaülekandest, sõltub auto tootjast.
reinkiinvald
13:04 29.06.2017
Autol ei ole originaalraadio. On Sony Draves MB-3. WMA. Uurisin auto originaal käsiraamatu raadio osast järgi, et seal on ühe pesa klemmil tõesti selline tähendus mis puudutab auto kiirust ja raadio helitugevuse muutust ja ei saanud sellest asjast ennem hästi aru, aga nüüd , tänu teie kirjale hakkan seda mõistma.
Autoelektrik oli haigestunud ja ma ei saanudki minna asja uurima. Kas võiksin äkki ise võtta raadio välja ja uurida kuidas see on ühendatud. Siiani olen mitmel endisel autol raadiot vahetanud ja oman ka väikest kogemust aga siiani ei ole see olnud seotud muude funktsioonidega. Praegu ei saa veel täpselt aru, et kuidas see raadio välja tuleb. Kas on korpuse raami kidad mõlemil küljel või on ka all ja üleval. Äkki keegi kes on demontaazi teinud annab mõne juhtnööri. Tean seda , et Youtubes on ka videod üleval erinevatest operatsioonidest. Olen väga tänulik, et viitsite selle teemaga tegeleda. Mul on see esimene MB ja õpin alles kõndima.
....
13:18 29.06.2017
Tavaliselt on kas kaks auku kummalgi küljel või lükatakse mõlemalt küljelt selline lapik latt sisse. Originaalid on üldiselt nelja auguga, aftermarket kahe latiga. Siin piltidel on erinevad variandid hästi näha.
https://www.google.ee/search?q=radio+removal+tool&num=50
&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ah
UKEwiD8MKr6eLUAhWqDpoKHfsWAnIQsAQIPA&biw=1366&bih=63
8
....
13:21 29.06.2017
reinkiinvald
14:48 29.06.2017
Mul on raadio nüüd käes ja see tuli üsna kergelt välja. Asi siis on järgmine. Sony raadiol on taga üks pesa kus siis on kõlarite otsad ja ülejäänu on pluss ja valgustus jne .( neid on 4 tk ) Minul tuleb armatuurist kaks eraldi juhtmekimpu. Üks on kõlarite oma ja pistikuga ja teine on kuue juhtmega pistik. 1, 4, 5, 6, 7, 8
1) helitugevuse kiirustundlikus
4) plussklemm
5) kontrollväljund
6) valgustusklemm
7) aku lülitusklemm
8) massklemm
Olemasoleva Sony raadioga kus on neli klemmi on minu auto armatuurist tulevate juhtmetega ühenduses 4, 5 , 7, 8. Mida siis siit järeldada? Nr 1 kiirusetundlikuse klemm ei ole ühenduses raadioga aga kas sinna peale peab ka süüte sisselülitamisel mingi vool tulema seda ma ei tea. Ma ei tea sedagi kuidas see spidokas voolu saab. Kellade kobakat vist nii lihtsalt kätte ei saa. Kui saan selle lahti siis ei ole mul vist enam elektrikut vaja. Voolud oskan ise ka ära mõõta. Või siiski. Või hoian raha kokku.
reinkiinvald
15:17 29.06.2017
Tere uuesti. Lisan viimasele teatele veel infot. Auto armatuurist tuleva kuue juhtmega pesas on 1 ja 7 klemmi vahel ühendus. Tester näitab takistust.
1 klemm oli siis kiiruse ja raadio heli suhe ja 7 klemm on saksa keeles tõlkides siis aku lülitusklemm. Kas on võimalik , et originaalraadioga ühendades saab see 1 klemm 7 klemmi pealt voolu ja siis hakkab asi toimima. Ei julge vist omapead sinna voolu lasta.
selgeltnägija valerka
15:35 29.06.2017
tark inimene võtaks skeemi ette ja vaataks mis seal on, mitte ei lähe lampi testriga midagi nn mõõtma
Rein Kiinvald
16:08 29.06.2017
Lisan siia mõned pildid. Nelja otsaga pistik on siis Sony raadiost tulev ja kuue otsaga auto armatuurist tulev pistik. Teine kõrvalolev on armatuurist tulev kõlarite pistik.

SELGELTNÄGIJALE VASTUSEKS, ET MUL EI OLE SKEEMI JA TAKISTUST JA VOOLU EI MÕÕDETA SKEEMI PEAL.
Nu jah, ma liiga vana vist
22:04 29.06.2017
Huvitav kuidas voolu (A) saab peale lasta? Kas pinget (V) ei olegi enam olemas? Või tekib siis uusajastul pinge kui voolu lasta.
reinkiinvald
08:29 30.06.2017
Ega iroonia teie poolt ei aita probleemi lahendada. Praegu olen talitanud loogikareeglite järgi ja kui saan ka kellade ploki kätte siis saan ikka testri abil väga täpselt teada millised juhtmed omavahel ühenduses on. Originaaljuhtmed jooksevad ikka värvide järgi. Teadmiseks teile, et olen elektrotehnikaga tegelenud juba 50 aastat. Antud teema juures on asi selles, et MB elektriga ma tõesti tegelenud ei ole ja sellepärast küsisin ka abi ja arvestusega, et seda annavad asjatundjad, kes on mercu elektriga kursis ja saingi teadmisi juurde. Ennem selle teema püstitamist ei olnud ma ise seal auto juures midagi näppinud. Nüüd olen jõudnud edasi ja pildid saatsin neile kes asjast ikka midagi teavad. Täna tegelen asjaga edasi ja neile kes mind edasi aitasid, ikka palju tänu
selgeltnägija valerka
08:35 30.06.2017
siis võiksid aimata et ega raadios teha signaali spido jaoks, võtad raadio tagant ära peab spido ikke tööle jääma, edasi mõtle ise kas oled ikke õige inimene seda probleemi lahendama
reinkiinvald
09:48 30.06.2017
Muidugi ei tehta raadios selliseid signaale. Jutt on sellest ,et armatuurist tuleval raadio pistikul on üks juhe mis vastavalt auto kiirusele võimendab raadio heli ja on veel üks kontroll pluss juhe ( nagu eelnevalt kirjeldasin ja pildid saatsin ) aga olemasoleval sony raadio pesal neid otsi ei ole. Antud juhul ei saa see kiiruse ja võimsuse ots mingit impulssi aga õige raadio korral saaks ta just sellelt kontroll plussilt voolu. Selline on praegu minu arvamus, aga kas see spidoka tööle paneb, seda ma ei tea veel. Selleks peangi kellapaneeli lahti saama, et näha kust spidoka peale vool tuleb. Tore, et olete kaasa mõelnud. Autodel on ju värvilised juhtmed ja ainult pime ei saa neid eristada. Küsimus on ikkagi ka selles , et kuidas mõned asjad avada saab ja sellega olen praegu poole peal.
....
10:14 30.06.2017
Võtsin guugli lahti ja teema pole uus. Esimene asi, mis kohe silma jäi, et kiirussignaal tuleb ABS anduritelt, aga kuna sul ABS-i tuli süüte sisselülitamisel põlema ei hakka, siis järelikult kogu ssüteem on kuskilt mäda ning eelmine omanik nö keeras pirni välja, et ülevaatusel probleeme ei oleks. Vaevalt, et põhjus üldse raadios on. Raadio on nagunii sekundaarne tarbija, st kindlasti tuleb esmane signaal näidikuplokki ja alles siis saab raadio oma osa. Selline ehku peale juhtmete mõõtmine ja ühendamine pole isegi 50a kogemuse juures eriti tulutoov tegevus.

speedo is calculated from wheel speed sensors, but missing sensor data should cause the ABS light... is ABS bulb ok (light on at start)?
http://www.benzworld.org/forums/w210-e-class/1559061-speedom
eter-not-working.html

https://www.google.ee/search?q=mercedes+benz+speedometer+not
+working&oq=mercedes+benz+speedo&aqs=chrome.3.69i57j
0l5.11167j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
selgeltnägija valerka
10:17 30.06.2017
kallis inimene ära torgi asju mida sa ei jaga, https://www.upload.ee/image/7176222/1.png 7ots raadio toide ehk suund raadio poole 1 ots impulss raadiosse mitte raadiost tagasi
https://www.upload.ee/image/7176243/2.png

spidomeeter jääb tööle ka eemaldatud raadio korral, alusta sellest!
Marko
10:27 30.06.2017
Kogenud elektroonik alustab rattaandurite kontrollimisest, mitte lõpptarbijatest.
Genereerimata jäänud signaali võid ükskõik kuidas ümber jagada autos, puudu on ta ikkagi...
selgeltnägija valerka
10:32 30.06.2017
Marko - kogenud elektroonik võtab omale tundmatu asja puhul kätte kõigepealt skeemi ja teeb selle endale selgeks ja alles siis mõne mõõteriista, soovitavalt ossi, mitte odava ehitusmarketi multimeetri
selgeltnägija valerka
10:51 30.06.2017
Ahjaa unustasin veel mainimatta asja mida tehakse esimesena DIAGNOSTIKA ja soovitavalt mitte mingi elm junniga
reinkiinvald
12:43 30.06.2017
Hulga vastuseid ja õigeid tähelepanekuid. Olengi raadio teema nüüd juba kõrvale jätnud aga vähemalt sain praktiliselt asjad üle vaadata. Uurisin ka Youtubes ABS-i probleeme ja nüüd siis ikka remondimehe juurde. Kahjuks on too haige juba kolm päeva ja siis lähen järgmisel nädalal. Arvan ise ka, et see ABS-pirn on väljas.
See 50.aastat elektroonikaga tegelemist on ikka hobiline värk olnud ,aga on ka aidanud erinevaid probleeme lahendada. Mul on hea meel, et te reageerisite ja arvan, et kui oma tegemistest ei räägi, siis ei saagi teada mida valesti oled teinud. Võibolla on ise asju uurima pannud ka praktilised kogemused kuidas krooni ajal sai autoelektrikutele välja käia 500-1000 krooniseid summasid. Auto aga nöökis ikka edasi. See on küll rohkem nostalgia valdkond. Veelkord suured tänud ja annan ka teada,et kuidas asi õnnestub
kupu_3
17:26 30.06.2017
Mine roni alla ja vaata ABS-i sensorid üle. On üsnagi tavaline mõne auto juures, et pori, liiv, kruus vms kulutab sensori otsa nagu freesiga ära ja tai töötagi enam. Ilmsest see sensor, mis impulssi annab, ei töötagi. Ka võib olla juhe ise murdunud vedrustuse pikaaegse töö tõttu. Uus sensor tuleb juba koos juhtmega.
reinkiinvald
18:26 30.06.2017
Mõtlesingi homme asja uurida. Aitäh soovitamast. Youtubes sensori vahetuse video ka olemas.
selgeltnägija valerka
18:54 30.06.2017
sensori tööd näeb diagnostikaseadmega, pole vaja kemikeerida ja usu need äramädenenud sensorid saad kätte tavaliselt tükkidena, aga kui huvi on siis miks mitte
63amg
18:58 30.06.2017
kui elektriga vähegi kursis oled,siis tõmba abs-i pistik lahti ja mõõda abs-i andurite takistused ära.pakun,et läbi on vasak esimene andur.sama ajastu w-140 olid samad sümptomid seotud just vasaku esimesega.kui maki juhtmestikus on kiiruse ots vaba,siis on ok.mõni lammas on vahel sinna maki el.antenni toite ühendanud
reinkiinvald
20:13 30.06.2017
Tänan nende soovituste eest ja homme kui ilm lubab siis uurin asja edasi. Mõõtmist saan teostada . Vahetada ma ise midagi ei saa kuna mul neid sensoreid ei ole
selgeltnägija valerka
20:33 30.06.2017
maname ette olukorra kus andur enam võrut ei näe aga takistus paigas ..............
reinkiinvald
21:56 30.06.2017
Kui asi selgub siis annan ausalt teada, et kas ennustus ka täide on läinud.
egfegws
22:51 30.06.2017
Kogu seda juttu siin lugedes, ma küll ei tahaks see elektrik olla, kes seda autot pärast tegema peab :)

Alustab ikka elementaarsest ahela selgeks tegemisest endale, kui pole varem elu sees kokku puutunud sellega. Kui elektroonikat 50a näppinud, siis peaks suht lebo olema edasine koos mõõtmistega.
kupu_3
00:01 01.07.2017
Selle ajastu C klass on veel suht elementaarne auto. Nagu ta ise ka juba ütles- neid nn. diagnostikuid ja autoelektrikuid on juba nähtud küll. Missa neist enam vahid... Ilmselt ikka mingi lihtne asi.
reinkiinvald
09:19 01.07.2017
Tere hommikust! Ma ei saa teie arvamustejanu minuga veel täna rahuldada kuna täna sajab jälle vihma ja automehaanikud laupäeval ja pühapäeval ei tööta. Vähemalt siin meie kandis mitte. Tore on igatahes teie suur huvi selle spidomeetri vastu. See on sellepärast oluline, et elektrik kelle juurde pidin minema ja kes on haige, ei lubanudki mulle, et sellest probleemist kergelt jagu saab. Nüüd on mul portaali kaudu hulga arvamusi ja õpetusi. Elektripirne vahetasin juba lapsena kuna ema oli pikad päevad tööl ja nõukaajal vool kõikus kogu aeg. Autosid on ka olnud elu jooksul päris palju. Remondimehi olen ka näinud igasuguseid. 2008-2014 oli mul Ford Probe ja siis nägin mida teevad auto kallal profid-mehaanikud.
Alustati jagaja juhtme vahetusega siis ( lambdaandur ja kütusefilter ja siis jagaja kaas ja rootor ja siis jagaja ja kõik kõrgepinge juhtmed ja midagi oli veel aga korda teda ei saadud. Arve oli 1000 eurot. Tuli ikka lõpuks ise uurida suure südamevaluga ja selgus, et paagist ei tulnud enam kütet peale ( torud .voolikud olid ära mädanenud. Mehaanikud oleksid ehitanud uue auto aga õnneks ei olnud seda vaja. Olen sellest ennem kirjutanud vist Fordi klubis või siis oli Mazda klubi. Halenaljakas lugu oli Mazda 626-ga millel Tartu elektrik uuris jagajat ja elektriahelat ja isegi toitesüsteemi aga autot tööle ei saanud. Arve oli 1000 krooni. Ma ei jätka sest teie tänitamist ei jõuaks ära kuulata. Tore oleks kui te kõiketeadjad ütleksite mulle millise rahatähe ma pean valmis panema, et Mercedes- Benz hakkaks kilomeetreid lugema. Saan peaaegu kõikidest arvamustest aru, et ise ei maksaks midagi näppida. Kas see on reklaam automehaanikutele või peaksin Probe abil ise reklaami tegema. Ega tegelikult pettunud ei ole , sest arvan, et piduriklotse ja rooliotsi oskavad kõik lukksepad vahetada, kui neil riistad olemas on. Iseasi on selles milline arve tuleb. Anneme tuld spidomeetrile. PS. Tegelikult on pärnumaal üks mees olemas, kes ilma jutustamata asja ära teeks. Lihtsalt kauge on minna ja mitte rahalises mõttes vaid ajalises. Tänud teile, et ikka agaralt kaasa lööte.
selgeltnägija valerka
09:39 01.07.2017
pikk jutt küll aga keegi ei tea ju kas sul abs blokk üldse olemas on, kuna sa keeldud diagnostikat tegemast, andurei võid mõõta ja nad võivad ka korras olla aga kui puudu või on katki plokk kuhu nad suubuvad pole neist ju kasu, mine kruusa peale ja proovi kas abs üldse tööle hakkab
reinkiinvald
12:25 01.07.2017
Tere jälle. Ega ma diagnostikast ei keelduks aga nagu varem kirjutasin, oli see mees haige kes asja ette võtaks ja eile ei saanud ka teda kätte. Vahepeal tuli ju ka erinevaid ettepanekuid, aga kuna vihma tuleb alla siis kodus ei saa ma auto alla minna ka siis kui tahaksin. Asi jääb järgmiseks nädalaks. Takistus on seal pesa peal olemas. 1.3 Kilo
mulgipudrusült
13:00 01.07.2017
Diagnostiku ja autoelektriku külastamine ja neile raha viimine on suht mõttetu tegevus. Heade tegijate defitsiit on, kellel tundlikust ja seitsmes meel töötavad. Kohati mõttetu on ka viimase tehnikasõnaga varustatud sillareguleerijate külastamine, kes ei arvesta auto vanust ja kere pehmemaks muutumist ja sellest tulenevaid jõudusid ja kaldenurkasid sõites. Matsuga koera jooksvad autod on teine teema.
Kui skeemi oskad lugeda siis aja internetist ise info välja ja uuri. Võid ka skeemi välja printida ja pane ööseks padja alla. Vahest võib sellest abi olla :)
reinkiinvald
14:55 01.07.2017
Olen viimase kirja kirjutajaga põhimõtteliselt nõus ja selleks on ka põhjus. Ford Probet, seda masinat mida eelmises kirjas mainisin, oli omal ajal kolm korda diagnoositud ja tulemused olid väga ebamäärased. Igal juhul remontimiseks vajalikku infot sealt ei tulnud. Enamuses töökodades kuhu pöördusin , öeldi, et nad Probet ei saa diagnoosida. Sellest olen ka varem kirjutanud. Arvan siiski, et ABS-i viga suudetakse kindlaks teha.
No nii
16:23 01.07.2017
Oli täpselt sama jama mb-180 ga.Bensiin 94a.Spidokas ei töötanud,spetsialiste palju.Asi lahenes sellega,et tuvastatud ja vahetatud sai pingerelee abs blokis.Asus see siis kapoti all seal kus abs värgendus kõik koos on.Seal relee kõrval oli veel 10a kaitse,kontrolli ka seda.Jõudu
reinkiinvald
18:33 01.07.2017
Aitäh teavitamast. Kontrollin üle.
noo nii
22:26 08.07.2017
Said siis asja korda või ei.
reinkiinvald
12:46 09.07.2017
Tore, et elate ikka veel spidomeetri probleemile kaasa. Mees kes pidi seda asja uurima on terveks saanud aga ikka veel hõivatud. Teine häda juhtus veel. Signa jäi peale aga ilma alarmita. See võeti maha aga nüüd on selline lugu, et kellad ei hakka kohe tööle. Käima läheb ja umbes 10 sek ja siis võtab tahhomeetri taha ja siis tuleb bensunäitaja ja siis temperatuur. Jätan seisma ja sama lugu kordub. Samas läks eile hommikul käima ja kohe ka näitajad taga. Ju pean homme sellesama mehe juurde minema kes maha võttis. Nägin niipalju, et kaks juhet jootis kokku ja nii ka ta ütles. Spidoka suhtes olen aru saanud, et ABS tuleb tagasilla reduktorist. Üks remontnik käis auto all ja vaatas järgi, aga tal ei olnud aega tegeleda. Ma ei saa kodus auto all roomata ja annan teile vähemalt infot. Tänan ka ette, et kui mõni hea ettepanek tuleb
selgeltnägija valerka
13:11 09.07.2017
andurid tagaratta juures mitte reduktoris, leia pädevamad mehed, see pole t25 mille kallale võib iga sossepa lasta

https://www.mbonlineparts.com/auto-parts/1995/mercedes-benz/
c220/base-trim/2-2l-l4-gas-engine/brakes-cat/anti-lock-brake
s-scat
....
13:17 09.07.2017
Minu vanal 124-l oli tagasillas difriluku andur vms. Täpselt enam ei mäleta, kuidas see ASD seal töötas.
63amg
09:08 16.07.2017
kuni 97 aastani oli reduktoris abs-i andur nn. mõlema ratta jaoks.97 edasi pandi andurid mõlemale tagarattale
reinkiinvald
20:06 16.07.2017
Tere! Andur läheb tõesti reduktorisse ja see on alles äsja vahetatud ja ongi üks andur. Edasi saan asja ajada kolmapäeval. Meil remondimehi on aga pädevaid ei ole jalaga segada. Auto on 95.aasta väljalase.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte