Mootori tuunimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mossele turbo

Anton Turborõhk
20:50 07.02.2004
Kas 412 mootorile on võimalik või on aretatud külge turbot, nii et toimiks ka?
MarcoV
22:24 07.02.2004
Kõik on võimalik.
On aretatud ka.
Toimib ka.
pric
10:17 08.02.2004
Kõik sisepõlemismootorid on väga sarnased, nii sissepritsega kui ka karburaatoriga. Loe teisi teemasid, kus on sarnast asja juba arutatud.
joe
10:59 08.02.2004
Külll tõmmeldakse siin oma turbodega.
Endale ei taha turbot peale aretada.
pohh mosse
11:08 08.02.2004
vana mosserisu mis ehitad sest käulast osta poest omale porche
Käsnakalle
11:23 08.02.2004
Mosse mootor originaalis ei kannata seda välja, sa pead siis akkama ka mootori sisemust ümber tegema... :P
fs
17:56 08.02.2004
inimesed vic ei taha kuidagi aru saada, et turbo pole asi mille kylge kruvid ja tuld. See ikka eeldab head tehnilist taipu ja ka mingeid teadmisi mootoritest, mitte aga nii et kysime foorumis ja kyll siis hakkama saan...
no ja siis
13:04 09.02.2004
no ja siis, las küsib, laseb paar mootorit piki taevast ning küll siis õppib, nagu vanasõna ütleb "oma vitsad peksavad kõige valusamini"
ahvid loomaaiast
12:14 13.02.2004
mees mõtle mis sa räägid. tead sa sellest asjast ka üldse midagi. tundub et mitte nii et mine aga õppima sa loll ahv
silver7
20:53 13.02.2004
karburaatoriga turbo lisamine suhteliselt keeruline(karburaator tuleb ümber teha et kannataks survet)lihtsam sissepritse variant.kannatab mootor küll loomulikult langeb ressurs.412 mootori tüüp hea forseerimiseks kuid 412 plokk nõrk et saavutada suurt võimsust ja ka vastupidavust.
puudub
00:34 15.02.2004
et turbot mossele saada tuleb ikka jah rohkem vaeva näha kui lihtsalt külge panna, seal tuleb ikka kõvasti ümber korraldada, ja parem oleks kui oleks ka intercooler sest turbiin kuumutab selle õhu tiivikuga üles . ja intercooler jahutab maha, külmem õhk on tihedam ja sisaldab rohkem hapniku molekule, selletagajärjel on bena põlemine efektiivsem, ja et võimsust veel juurde saada võib juba panna võimsama auto karbuss ka, nt ford sierra.
tom
01:12 15.02.2004
mossele on kõige parem turbo nii et segad bensiini soovitav 98e ja eeterit 1:1 ja paaki siis tuled peale ja põhjagaasi,tõmbab nii et kardaanil vint peal
nokitseja
19:57 15.02.2004
Kui turbo panna siis oleks soovitatav volga kolbide hülsside peale muutor ehitada, originaal pole mõeldud sellist vatti saama. Mootori ümberlappimine+pritsungi ehitamine+turbo külgektuvimine= rohkem peavalu kui tonnist lauaviinast saad.
toivo
10:10 16.02.2004
to tom

no jahh aga kui sul on originaal kolvid sees ning kui paned 98 sisse ning lisaks eetrit siis hakkab mootor ju "tere kätt" andma küljepealt.
minule on isiklikult piisav kui masin liigub korralikult ning oleks ökonoomne(hetkel on mul see saavutatud sest kütust võttab mõõdukalt nii umbes 8-7l sajale ja möödasõidul ei pea magama jääma)
fazt
12:10 18.02.2004
messasja....412 plokk n6rk...soomlane aretas 412 plokist 600 heppa v2lja.
quattromees
00:59 20.02.2004
Vabalt hingavale mootorile ei ole kuigi mõistlik turbot peale ehitama hakata!
Esiteks ei sobi üldiselt ühegi vabalthingava kolvid turbomootorisse (turbodel sepistatud kolvid), need lihtsalt sulavad üles. Surveastet tuleb vähendada. Uued nii sisse- kui väljalaske kollektorid, süütesüsteem, toitesüsteem. Turbomootorile väga oluline õige küttesegu, segu lahjaks jäädes sulavad kolvid sisse! Lisaks veel turbo juhtimine (rõhk tuleb maha saada käiguvagetusteks ja gaasi vabastades). Jne, jne.
Ühesõnaga - mosse või mõne muu analoogse mootori turbotamisest midagi välja ei tule (kui just rahaga tõesti midagi muud teha ei ole!). Alustuseks muretseda tehase turbomootor ja seda siis arendama hakata!!!
niisama
17:46 20.02.2004
Muidugi annab, ja 600 hp. saab 412 plokist vabalt kätte - sommid käisid sehukesega. Aga mootorist oli järgi jah ainult plokk ja klapikambri kaas (412 kirjaga, selle pärast jätsidki alles :-) Selles suhtes vahet pole et sellist võimsust ei kannata originaaljuppidega ükski mootor - turbo või mitteturbo. Kõik tuleb ilusti algusest peale ise teha. Kui oma raha ja aja peale vihane oled siis hakka pihta, mingi 10 a. pärast võid juba asja täitsa kenasti liikuma saada. Jõudu!
moskvalane
19:28 29.02.2004
Sellel sommide mossel olid mingi Volvo B 18 kolvid, ja kaks vahejahutit...
mina
20:41 29.02.2004
kui sul on 20000 (see raha on arvestatud nii et paljud asjad teed sa ise) olemas või suudad koguda kuskil poole aasta jooksul siis hakka aga tasapisi pihta. Kui ei ole siis loobu. Selline asi ehitatakse ainult dragi jaoks. Väiksed turbod ei tasu seda vaeva ära.
joosep
21:08 29.02.2004
püüan tõsiselt kaasa mõelda!
on ka minul olnud kunagi tööauto pirukamosse.sellest kogemusest jäi meelde see, et sidur, käigukast ja kardaan tahtsid seeria 76 oktaanise bensumootoril koguaeg togimist(esisillast ei räägigi- selle norm olek oli remondiootel)
Niiet kui ka teoreetiliselt saad mootori kokku ja käima siis mured minumeelest küll ei lõpe vaid pigem algavad/jätkuvad.
Kui aga korraliku asja valmis ehitad siis tuleb sulle püstitada ausammas mis pole tehtud kätega (O.Bender)
nokkel
09:48 03.03.2004
Kussas, lendama lähed selle moskiitoga we? irw...
sigajänes
16:59 10.03.2004
Mõned aastad tagasi sai 2140-le MAZ-i turbo peale aretatud.
Võimsust tuli juurde ja kütusekulu ka eriti ei suurenenud, ainult, et vasak tagumine rattalaager ei tahtnud vastu pidada.
Sirge peal sain 260 km/h kätte, kurvis veidi vähem.
Soovitan soojalt
vagane liblikas
18:21 10.03.2004
sigajänes kuule sa oled ju päris huvitav tüüp et nagu mis ülekannet sa kasutasid? ja kodanik (mina 20:41 29.02.04) kui auto tehakse näiteks tänavale siis väike turbo ongi ainuke mõistlik lahendus kuna 0.5 bar'i peaks mosse originaalis nati aega ikka vastu pidama ja see peaks tooma selle moskvalase kiirenduse u.10sekundile nii et ära tule seletama ei tasu ära. muidugi sissepritsega saab vast suuremat vaeva näha aga kui pidi see bmw suht sarnane olema siis miks mitte
aga mina ei saa sellest aru nagu need kiirendusautod milleks selline asi aga noh hobi on hobi nii et pange endal kasvõi peer põlema et kiiremini joosta igavus kah jama ju
Ints
19:30 10.03.2004
to:sigajänes
Kui sa oma mossega oleks kasvõi 200km/h kätte saanud,puhkaksid sa juba kuskil kalmistul,mitte ei räägiks siin lolluseid.
Mosse hakkab juba ca 130 pealt lendu tõusma.
sigajänes
21:27 10.03.2004
Ints sa oled täiesti õigetes jälgedes. 130 pealt tõuseb lendu aga kusagil 200-210 peal tuleb maha tagasi ja siis kiirendab nagu loom 260-ni välja. Kahjuks küll ainult tagant tuulega.
TÜÜP
22:28 10.03.2004
Üks kord hääletasin 412 peale.
Vanamehel oli vase koorem peal ja tal oli kiire emeksisse.
Vanamees timmis õhuklapiga 190km välja.
Eriti ülbe oli sõita mõõda mersust mille kiiru oli kuskil 160km.
Mersus vahtisid tüüpid päris imeliku näoga.
irwaki
14:08 15.03.2004
Hea huumorirubriik teil siin! :D
Kle, sigajänes, pane oma mossele see KITT-i punane tuleriba kah kapotile ja ummiku puhul saada vabalt nn. turboboosti teha, et lendad 140-ga üle seisvate autode, siis kogud sujuvalt kiirust, ületad probleemideta Viru hotelli ja seejärel tuled 220-ga Pirital maale tagasi. Ma usun, et rullnoxid sind kummardaksid... ;)
raw
21:14 15.03.2004
kle see läheb sul nii kalliks et mõtekam on sul osta ferrari
P.E
11:59 16.03.2004
Isand Garrett, kes varem foorumis leidlike ideedega silma paistnud, võiks Anton Turborõhule vast head nõu anda.
normaalsed koomikud
14:39 22.03.2004
kui midagi tarka öelda pole teem kohta siis võiks parem vait olla
Igavene Pudel
14:57 22.03.2004
Ma lõikasin oma sapikal gaasitrossi 6cm lühemaks nüüd rabab nigu loom jah ega V4 pole naljaasi.
Turbot pole veel jõud panna
effe
16:52 22.03.2004
kle võtke selle sommiga yhendust ja siis las õpetab millise rekka bi-turbot ta kasutas:P ja millised kolvid jne saad kah omale 600 hj mosse nii et rebib 260 peale savilt(igastahes see on loll jutt et mosse tõuseb 130 km/h pealt õhku nats ***** pendeldab a ple ullu elab yle. igastahes ma soovitan kõigil osta omale mossed ja siis rallima:D mosse liigas lööx laineid:D
GARRET T 03
18:37 22.03.2004
Voh oinakari! Oete ikka lollid küll-mis kradi "rekka" bi-turbo-kas sa inim-eseloom tõesti arvad, et mingi rekka mille mootor ikka alla 10 liitri ei ole, selle turbo mosse heitgaasid ikka rakendavad korralikult tööle?Ja veel 2 tükki.Ja somm ei sõida selle mosuga ainult dragi vaid ka tänaval-ja nii juba 4 aastat!Võtke targad lugege kasvõi natuke AUTO LEHTE ja te näete-selles peitub saladus!Ja veel somm ehitas oma mosse u. 60 000 eesti raha eest-soomes maksab juba pirukas mil kapsaleht kahe saia vahel ca.30 eeku-niiet eesti tingimused võimaldavad seda mitmed korrad odavamalt!Korupikari-sõitke bemmidega, mosse tuuning on teile üle jõu käiv tegevus!
Ekspert
15:39 28.03.2004
Mul oli kunagi Mosse eksperimentaalmudel. Mootor oli 2,3 l V1 ja turbo oli kohe peal.
0-100 läks 4,63s.
indrek
19:12 01.04.2004
sa proovi m`onest tolmuimejast aretada omale vinge turbo, paned tolmimeja puhuma, siis topid otsapidi karbussi ja ongi v`ahe rohkem hobujode, paned kolm imejat saad 1000 hobujoudu kätte.
vot nii
21:53 01.04.2004
Kui panen tolmuimeja puhuma saan tolmu puhuja e tolmupuhuj (toimetus).
gigavuppel
10:44 02.04.2004
ma panin oma mozzele vana grammafoni lehtri karpa peale neid saab odavalt antikvariaadi punkritest vanalinnas.nats väljavaadet segab aga mida kiiremini sõidad seda jõulisemalt turbeerib ja kui kiirus üüratu siis pole vahet mis seal ees on niikuinii pilk enamusaja tahavaate peeglis .sealt jälle vilksavad v8 meeste imestustäis näod hetkeks möödasõidul. ja välimus on cool.
raits
11:20 05.04.2004
kuule sigajänes kas sul on peas ikka koik korras või mossega ega see turbo sul tippkiirust ei suurenda(260) hea nali
mobidick
14:58 05.04.2004
TO ANTON TURBORÕHK :
Oskan soovitada ainult ühte asja - ära raiska oma aega foorumis, vaid osta auto, millel on juba turbo peal ning hevoseid üle 300.
garrett
22:19 05.04.2004
vaheta mosse porche vastu neile teatud enginega masinatele on voimalik ka eestis lasta turbo peale panna .
EQeddy
07:44 06.05.2004
Mida te seletate siin turbost...kõige lihtsam on mossele plower panna ja annab sma välja...ja plju lihtsam ehitada....igaxjuhux soovitax siiski plokki ja muud poldid kõvasti ylekontrollida sest muidu lendab kapotist läbi...aga jah karpa mootoritele lihtsam plower panna ja saad võib-olla hea ploweriga 300 - 400 kapja kätte;)....see minu narvamus...ve nägemus aga ma ytlen et mosse on **** masin...laguneb jubedalt:)..aga edu.ee
Reinzi
15:29 10.05.2004
ai no jah targad vennad
lauajalg
14:22 04.10.2004
mida te jurate lükka mosse mootorisse gas 24 kolvid keevita ribid sisse et kohe laiali ei lenda tõmba kombain neva (vene ajal oli selline) turbo peale ja saad umbes tuhat km irvitust näkku
Kärss
02:15 17.01.2006
Soomes on saadud täiesti legaalselt registrisse isegi selline põnev turbo-UAZ bensukas. Vene mootorid kannatavad ikka imeasju välja

http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=574162

Seal pilt ka mootoriruumist. Ainuüksi tänu bussi kõrgendustele näeb väga sheff välja, mootorist rääkimata
kw107
09:05 17.01.2006
Krt mosse mootor ei pea originaaliski pikemat aega gaas põhjas sõitmist välja, tulevad igasugused kõrinad sisse. Kui sa sinna saadki turbo vahele siis hakkad sa järgnevaid asju vahetama: käigukast ja tagasild. Pane oma mosule ned originaal kõrged kummid alla ja ürita näiteks kummi ringi lasta, tagasilla satelliitidest jääd igatahes ilma. Karpaga mootoril on kõige lihtsam turbo peale karbussi panna, siis ei pea tihendama. Ma usun, et see mootor lendab sul juba 0.2 bar juures laiali. Kolvid ei kannata näiteks kõrgeid pöördeid, kolvipead eralduvad ülejäänust. Kepsud tulevad ka välja värsket õhku hingama. Ma arvan, et sellel 600 hj mossel olid kõik asjad eritellimus. Ma ei usu, et väntvõll püsib originaal kinnitustega seal ploki küljes kinni. Ma ei hakka enda V6 ka turbot enam aretama, sest vänt suht halvasti kinni, raamlaagrid on iga kahe kepsu tagant.
VVV1
11:35 17.01.2006
Kusjuures sellel ~600 hj. soomlase kiirendusmossel oli üllatavalt palju asju jäetud orginaal. Kolvid olid mingi Volvo omad. Kui ma õieti mäletan, siis plokikaas oli peale kinni liimitud spetsliimiga, nii, et lahti enam ei võta. Ja kui asi õhtal, siis uus mootor peale. Sellel soomlasel on neid mosse mootorid garaažinurka hulgem varutud ja ta vahetab neid seal peal tihedamalt, kui meie oma autol õli vahetame. Samuti on tal võistluste ajal väga väge probleeme olnud ja võistluste poolelijäämisi mootori purunemise tõttu, peaaegu vist polnudki.
Ints
12:13 17.01.2006
to:VVV1

Kui ma õieti mäletan,siis mosse mootorist on seal ainult mootori blokk.
xxx
20:40 12.09.2006
mehed autolehte ei mäleta voi somm aretas mossest 900 hobust ja vahetas mootoris ainult kolvid koik ylejäänud oli originaal ainult plokikaane ta liimis ploki kylge sest tihend ei oleks vastu pidanud .hobused tulid nimelt ka ainult kahe turbo abiga nii et otsi autoleht välja ja loe see koht korralikult läbi saad natuke targemaks
turbokana
02:22 13.09.2006
minu arvamus on selline et kui inimene otsib siit vähe kõrgema
iq inimestelt abi, siis ei pea need bõmmide ,ja muude sahkadega oinad mehe ideid kohe salgama hakkama.KUI tahab ehitada siis palun. (jõudu)
kui keerab miskit ****** siis ise õpib mis tegi valesti ja mida sai palju ,või mida vähe nagu üks vend ütles et omad vitsad peksavad.kui valmis saad tahaks igatahes katsetustele esiritta piletit.
Alef Ström
22:06 15.09.2006
xxx sa oled ikka täitsa loll:D
Mosse kütuse pump ei jõua sellist survet ka lüüa selle mootori jaoks:P
Võta mõni natuke targem raamat ette ja sukeldu sellesse mõneks ajaks, saad targemaks:)
juhan
22:43 15.09.2006
aga kui panna mossele näiteks nissan 200sx mootor? 1 tuuningkodsa müüb selliseid kasutatud komplektseid. pmst 1,8 l ja turbo tollel kw 120 kanti?
päris lahe projekt oleks imo (Y) :D

(mis mootori ja asfaldi vahele jääb... no las räägivad targemad...)
ott7
09:30 19.09.2006
näe siin on juba pilt ees.
www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=116495
jõudu tööle. Sellise isendiga kulgeks isegi. Näitaks bemminoksidele tagatulesid.
mossemees66
12:54 15.04.2008
mossemees66 võtab ka sõna.
kuulge see 200 jutt on koolieelikutele,krt mul ka turbo peal ja juba ca 140 mul hakkab ujuma
mossemees66
12:57 15.04.2008
vot just täpselt ma pidin endaomaga juba 140 kirstu lendama
mossemees66
12:59 15.04.2008
siin mossemees66
mul mossel ka 412 ja peal nissan patroli turbo aga mootor tuleb nata ringi teha muidu ta lendab ta sul täisväändel lihtsalt laiali!!!!!
mossemees66
13:00 15.04.2008
mossemees66 pole see nõrk midagi

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte