Ostuabi

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Millised Mazda ja Kia eelised?

krstlrn
00:07 27.04.2018
Tere.
Olen kasutatud auto otsinguil, bens + manuaal luukpära, alates 2013-2014. Silma on jäänud 2014a Cee'd ja 2013 Mazda 3 (on ka üks 2017a Cee'd, kuid sellel ilmselt veel "lastehaigused" välja juurimata :) Huvi pärast võib kõrvale tõsta ka nt Hyundai i30.

Ehk oskate valikus nõu anda järgnevaid punkte võrreldes:
- Ohutus (konstruktsioon)
- Vastupidavus
- Koostekvaliteet
- Sõidumugavus
- Tüüpvead

Tänud, kes kogemusi-kuuldusi jagavad! Ps. Muid marke pole tarvis soovitada, soov üsna kindel nende vahel valida. :)

Muudetud 27.04.18 00:08

63amg
07:53 27.04.2018
mis lastehaigus on 2017 aasta ceedel.garantii ju 7 aastat!
Ceedist
07:57 27.04.2018
Ütleme nii, et sellel läbisõit veel nii väike, et ei tea, kas nn uue auto vead on jõudnud ilmneda, kui neid olema peaks.
Jokkvärk
08:26 27.04.2018
Parim sellest valikust on 2017 Kia, sest sellel on veel garantiid piisavalt. Tänapäevased ratastel arvutid (nimetatakse ka autodeks) on kõik nii üheülbalised, et valiku kriteeriumiks ongi jäänud hind, suurus, visuaalne meeldimine ja garantiiaeg. Mõni leiab midagi veel, aga see juba puht isiklik. Garantiiaeg argumendina sõltub taas ostja mõttelaadist/vajadusest, sest eeldades auto kasutamist/omamist 3aastat ei ole pikem garantii tihti argument. Ka garantii tingimuste erinevus ( sisaldub tavaliselt peenes kirjas lepingu lõpus/lisas) on tihti argumendiks.
Roostekunn
08:38 27.04.2018
Vanad Mazdad roostetasid, uuemat tüüpi enam mitte
k...
11:22 27.04.2018
Ps. Muid marke pole tarvis soovitada- Kummaline valik, mina kui eriti nõudlik ostja ei valiks kumbagi. Kia ja Hyundai on samad autod, erinev välimus. Mazda 3, Ford Focus ja Volvo V40 on ka sama auto, erineva välimusega.
mhmm
11:24 27.04.2018
Noh, tegelikult ma ootan ikkagi nende inimeste arvamusi, kes antud sõidukitega kokku on puutunud ja oskavad rääkida, mis ühe või teise puudusteks või plussideks. Kindlasti leidub siin kasutajaid.
jo
14:17 27.04.2018
Tere.Ise sõidan 2007a.KIA Ceratoga 2.0bensiin.Väga hea tõmbega,Eestis neid vist ainult mõningad(luukpära),hea juhitavusega ja kusjuures 7-8l sajale ainult.Pooldan seda automarki,sest kapoti all on ka meistrimehel ruumi remondiks,pole kokku surutud nagu näit. renaultil.
m6nge1
14:53 27.04.2018
Kui tihti seal kapoti all siis meisterdada tuleb, et tohutu tantsusaal on suureks plussiks?
jo
17:07 27.04.2018
Tere.Ise sõidan 2007a.KIA Ceratoga 2.0bensiin.Väga hea tõmbega,Eestis neid vist ainult mõningad(luukpära),hea juhitavusega ja kusjuures 7-8l sajale ainult.Pooldan seda automarki,sest kapoti all on ka meistrimehel ruumi remondiks,pole kokku surutud nagu näit. renaultil.
m00nakas
18:09 27.04.2018
2014 Mazda 3 (automaat). Siiani ainult korralised hooldused ja kuluosad. Ohutuse osas ei oska hinnangut anda- selleks peaks enne avariisse sattuma. Miinuseks kesisevõitu heliisolatsioon. Stereo on ka paras käkk- vähemalt see mis tehases peale oli pandud. Siiani ei ole see mind üheski autos häirinud aga tundub, et nii kehva raadiot ei ole mul siiani lihtsalt olnud.
tagasiside1
01:55 28.04.2018
2017 aasta Ceed ei ole ega tule lastehaigusi. Suvel tuleb juba järgmine põlvkond välja.

Vastupidav auto on, pikk garantii ka kasuks. Ise kasutan 3ndat aastat uuena ostetut Ceedi.

Mazda 3ga proovinud sõita. Automaat on jube uimane minuarust. Juhitavus teravam kui Kial. Jäigalt sõidavad mõlemad.
Ikka Kia
09:00 28.04.2018
Valiksin 2014a Ceed'i, tark valik, on praegugi kasutusel ning olen rahul.

Ohutuse kohta otsi NCAP - https://www.euroncap.com/en/results/kia/cee'd/10933

Proovi sôita nende autodega, vahest istud sisse ja saad koheselt aru et see on sinu auto vôi vastupidi.

agaminaküsin
19:02 28.04.2018
Mina küsiks aga hoopis - kas Kia Ceed 2017 navigatsiooniga versiooni ekraanil näeb näiteks kütusekulu jms auto andmeid ka? Või on ainult raadio, navi ja telefon?
Ain12332
20:17 28.04.2018
Ükskord istunud Mazdas 3s. Kena välimus aga vanakooli lahendused (üks aknatõstuki lüliti ainult auto funktsiooniga). Peale müra muu sõites ei häirud. 2013 aasta ceed oli suguvōsas. Ei tea kas ainult temal aga pidevalt läks LED ees, 1,6 bens. oli norm. tõmbega aga linnas natuke palju sellise mootori kohta. Lõpuks hakkas punane värv niimoodi kooruma stangede ja luugi pealt ning 7 aastat garantiid varvile ei kehti. Turvalised molemad aga mingeid sõiduabi lisasi ei ole. Sõidumõnu Kial ka küsitav. Eks neid ei ostetagi selle pärast. Ise votaks ei votaks kumbagi.

Mazda jah jagab alusosa Focusega aga muu on teine.
aik111
22:29 28.04.2018
Navi pealt näed ainult navi, kütusekulu ja muu info kuvatakse ikka spidomeetri alal. Lisavarustuses on värviline ekraan keskel.
agaminaküsin
22:36 28.04.2018
Tähendab, see on selline puutetundlik ekraan, kus sai valida navi, raadiot, seadistada bluetooth ühendust jne. Tahaks teada kas kuskil seal menüüdes on ka muud infot. Kas selleks et näidikuplokis näeks kütusekulu, on tarvis osta see supervision led näidikuplokk?
63amg
08:32 29.04.2018
kütusekulu näed standard varustusega spidoplokis.see on kõige väiksem mure.müra on selles masinas meeletu!maanteel telefoniga rääkida võimatu.uksetihendid ei pea tolmu.päevatuled jupsivad.automaatkast läheb vahel lolliks.vahel ei tööta püsikiirus hoidja.pluss veel hunnik igasuguseid muid veidrusi.loomulikult pole selliselt odavalt käkilt midagi paremat loota.hind paneb asja paika!
agaminaküsin
08:36 29.04.2018
Eks igalühel omad kogemused. On Ceedi omanikke, kes kiidavad ja kellel pole mingeid probleeme, eks see ole iga margiga nii. Maanteemüra mina ei täheldanud.
xDrive 3.0d
09:14 29.04.2018
Mina valiks ikkagi bmw, saab ka ekraanile auto compuutri näite kuva
To kysija
09:42 29.04.2018
Mazda poolelt soovitaks võtta 3 ainult siis kui on al. 2014 ehk Mazda enda põhjale tehtud mudel. Kvaliteedivahe Fordi derivaatidega on ikka päris suur uuema mudeli kasuks. Hyundai-Kia poolelt peab arvestamq, et nende bensukad võtavad nõksa rohkem kütust aga on praktiliselt murevabad. Üldiselt sellised pisemad autod on korekatel paremad, suuremad jälle Mazdal paremad. Õige vastuse annab juba eelpool mainitud proovisõit. Kindlasti proovi erinevat moodi parkimist, mäletan et Mazda 3 puhul jäi mul peeglite sättimises miskit häirima, aga see on kindlasti individuaalne.
see on ju hooldusraamatus kirj
18:57 29.04.2018
või teed läbi kapoti hooldusi?
Mazdasse
18:59 29.04.2018
ma küll ei istuks. Ainuke japs mis ei kõlba kuhugi.
.imho
22:22 29.04.2018
Ma valiks kah bemmi. Aga, Eestis on normis kasutatud bemmi saamine nagu lotovõit.
...
14:19 30.04.2018
2017 ja 2014 Ceed on täpselt sama tehnikaga, ühel on lihtsalt garantiid vähem järgi...ilmselt on ka odavam.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte