Hyundai

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

ABSi tuli põleb, Hyundai Sonata 2004.

Tosuhy
08:57 19.11.2018
Auto on 2004 a. Hyundai Sonata 2.0 bensiin. Kuidas saab ABSi tuld ära kustutada? Tuli läks põlema, remondimees diagnoosis vasaku tagumise anduri rikke ja vahetas katkise anduri kolmanda osapoole anduriga. See osutus liiga lühikeseks ja päeva jooksul sõites läks ABSi lamp uuesti põlema. Sai tellitud originaalandur ja 3 nädalat sõitis auto ilma ABSi andurita. Nüüd on originaal ABSi andur küljes, aga ABSi tuli ära ei kustu. Remondimees räägib, et tema diagnostikariist enam ABSi tuld ära kustutada ei suuda ja nüüd tuleks Hyundai esindusse minna tuld kustuama.
On ideid, kuidas tuli kustu saada?
maaks
13:34 19.11.2018
Esindus ei kustuta tuld! Tuli kustub ise kui süsteem nomaalselt toimima hakkab. Selle remondimehe asemel oleks tulnud minna esindusse diagnostikasse - kulu ~60€ aga oleks saanud täpselt teada kas viga anduris (ja kui siis millises) või siis hoopis katkises ABS võrus.
Tosuhy
14:30 19.11.2018
Esindus ei garanteeri veel asjalikke remondimehi. Ka seda on testitud, nad on mõnikord väga kinni selles, mida kompuuter näitab ja oma peaga ei mõtle.

Aga tänud info eest. Peab siis ise testri välja võtma ja kaevama hakkama.
Pigem mind huvitas, kas ABSi tule kustutamine on midagi sellist, mida spetsvarustusega ainult teha saab.
maaks
15:23 19.11.2018
Diagnostka ei ole seesama asi, mis veakoodide lugemine. Nagu sa isegi aru said, siis ka asjalik remondimees üksi ei garanteeri soovitud tulemust.
Tosuhy
15:30 19.11.2018
Esindus ei garanteeri ka asjatundlikku diagnostikat.
OBD veakoode saan ma ise lugeda, programm ja adapter on olemas.
ABSi põlev tuli ei tekita ühtegi veakoodi selle autol.
Ma polegi kindel, kas seda ABSi tuld üldse arvutiliidese kaudu kustutada saab - see nii vana auto, disain 90'ndatest.
maaks
15:37 19.11.2018
Ma veelkord üritan, loe palun hästi aeglaselt :-)
"Esindus ei kustuta tuld! Tuli kustub ise kui süsteem nomaalselt toimima hakkab." Sinu autol siis esmalt viga leida ja seejärel kõrvaldada.
Põhimõtteliselt saab tule KUSTUTADA ainult pirni välja võtmisega kui viga ei likvideeri.
EDIT: Kas sul reaalselt ABS töötab või mitte? Minu Hyndail rakendus pidurit vajutades suvalisel kiirusel ja viga oli katkises ABS võrus (~5€ detail). Peale tule süttimist enam ei rakendunud ja siis uuesti kuni uue käivitamiseni. Lihtsalt infoks.

Muudetud 19.11.18 15:49

Tosuhy
16:31 19.11.2018
Ei, ABS ei tööta praegu. Hakkangi kontrollima andureid, juhtmestikku jm.
63amg
17:08 19.11.2018
nagu juba öeldi,on lihtsam arvuti taha lükata ja vaadata laivis rataste andmeid,kui katkuda lahti terve auto juhtmestik.viga ei pruugi ju olla elektrooniline,vaid mehaaniline
Vaheti
17:41 19.11.2018
Tegelikult võiks veel palju asju vahetada. Piduriklotsid, suverehvid talverehvide vastu, aegajalt õli, mõne filtri. Samuti süüteküünlaid jne. Igal töömehel on oma arusaam, mida vahetama peaks. Ennem kui kiiruga midagi vahetama hakata tuleks selgeks teha, mis on probleem. Antud olukorras tuvastati probleem, aga isegi peale "remontimist" probleem säilis. Seega, kas lahendati pool probleemi või sootuks vale probleem, mis ilmselt võis olla ka tulevane probleem. Ma ei ütle, et iga tule ja vile peale peaks kulutama esinduse uksi ja alati sealt kasu ka tõesti ei saa, kuid ennem kui siin foorumis selgeltnägija teenuseid kasutama hakata, võiks reaalselt teha selgeks probleemi. Ka see meistrimees, kes ütles, et tema seadmed ei suuda kustutada tuld, siis tõenäoliselt pole piisavad vahendid või pole piisav pädevus. Probleemi kõrvaldades saab üldjuhul auto ise tule kustutamisega hakkama. Näiteks kui läheb põlema bensiinituli, siis auto andur annab tühjenenud paagist sõitjale märku. Peale tankla külastust tuli kustub imeväel üldiselt. Selleks pole mingeid moodsaid masinaid vajagi, mis aliexpressist või ebayst on tellitud.
Ei loobi sülge, aga asisemat infot võib saada margifoorumist või spetsialiseeritud töökojast. Kindlasti mitte A24 infolehelt. Fakt.
abspump
22:24 19.11.2018
Minu autol oli äsja sama viga - abs tuli põles. Võiks siia pika loo kirjutada, aga lühidalt öeldes lõpplahendus oli see, et kaitsmekarbist abs-pumpa minev toitejuhe oli ära mädanenud. Automark oli siiski teine.
Tosuhy
22:51 19.11.2018
Tänan. Palju tagasisidet ja mõtlemisainet. See auto on küll vana, aga ma olen teda tehniliselt korras hoidnud. Pidurid, mootor jm. on kõik OK. ABS'i teema on esmakordne tal. Remondimees on üldiselt olnud pädev, ma olen ta juures mitmeid kordi käinud erinevaid asju tegemas. Ta sai algselt kolmanda osapoole anduriga selliselt toimima, et tuli kustus ja mingi aja sai sõita ka, enne kui põlema läks.
Kurtis, et kolmanda osapoole andur ei läinud anduri võrule piisavalt lähedale.
Praegu originaalanduriga põleb tuli pidevalt ja kustu ei lähe. Anduri võru ei ole lihtsalt vahetatav, see on suurema detaili osa, umbes nagu sellel pildil (neljas) http://crushtheroad.com/how-to-test-abs-sensor/
Praegu on plaan ise diagnostikat teha. Elektriskeem on olemas, tuleb liitmikud üles otsida, ühendused ära mõõta. Anduri signaali mõõta.
Kaitsmeplokis olevad kolm ABSi kaitset on terved.
Andurid lähevad juhtmestikku pidi otse ABS moodulisse, püsikiiruse hoidjat ja TCS'i autol ei ole.
Kummaline on, et praegu tuli üldse ära ei kustu. Alguses ju auto seisab ja anduris signaalid ei liigu. Anduri korrasolekut saab sel juhul tuvastada vaid takistuse olemasolu järgi. Võimalik, et ka selle anduri juhe on hoopis kusagilt katki teel ABS'i plokki.
n.
09:03 20.11.2018
aga miks sa pole esindusse pöördunud kui su remondimees seda soovitas? ma hyundaid ei tea, aga tavaliselt on abs-il oma aju ja sinna mingi suvalise kaabliga/tarkvaraga ligi ei pääsegi.
63amg
17:45 20.11.2018
ta tahab ise teha.las mässab,kui oma aeg ei maksa midagi

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte