Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Rehvirõhk

miki78
11:48 10.02.2023
Talvel on ühe rehviga selline probleem, et rõhk ei püsi sees.
Auto on 2016 aasta Nissan Note ja rehvid on sama aasta lamellid.
Kui teised 3 rehvi püsivad enam-vähem sama rõhuga (umbes 2,2), siis
üks rehv on selline, et kui on alla nulli kraad, siis mõne päevaga või umbes
nädala jooksul tühjeneb ilma põhjuseta kuskil 1-1,5 võrra (päris tühjaks ei
lähe selle ajaga, aga tüütu on pidevalt rõhku juurde lasta).
Käisin ka rehvitöökojas kontrollis ja tehnik ütles, et rehv on korras - kuskilt
ei ole näha põhjust, miks rõhk väheneb.
Ma tean, et külmaga normaalselt rõhk võibki väheneda veidi, aga mul see üks rehv ainult nii teeb, teised mitte.
Kas põhjus võib olla selles, et näiteks hoopis veljel on kuskil auk või pragu, mille kaudu õhk välja läheb?
Suverehvidega püsib rõhk alati normis. Ainult külmaga ongi see probleem ja mida külmem on, seda kiiremini rõhk väheneb (ainult ühes rehvis).
A66
12:02 10.02.2023
No tõesti, nagu kiviaeg oleks. Kui vahuga ei leia leket, siis proovigu terve ratas ära uputada, ventiili liigutada jne. Veelparem, vaheta töökoda.
...
12:41 10.02.2023
Külmaga tõesti rõhk väheneb aga mitte nii palju. Rehv ei ole kindlasti korras ja sellel on midagi viga. Võta ratas alt ära. Vaata visuaalselt, kas näed mingit naela, kruvi vms. rehvis. Kui ei näe, siis pane rehv veega täidetud nõusse ja vaata, kust mullitama hakkab. Võib ventiili vahelt lekkida ning velje vahelt samuti. Muidugi võib veljes ka pragu olla aga pigem mitte.
Asjamiees
12:51 10.02.2023
Kui ise ei leia leket, siis oleks tõesti mõistlikum töökoda vahetada. Viga on kas rehvis, ventiilis või veljes. Füüsiliselt testimata on foorumis raske vastust anda.
Nokia72
13:13 10.02.2023
Vesi või niiskus rehvi ja velje vahel, külmaga paisub ja laseb õhu välja.
.
13:36 10.02.2023
meie võime siin oletada mida tahes, aga korralik rehvitehnik teeb selle ratta korda. idiootsus on teha sellest teema foorumisse.
stammer
19:25 10.02.2023
naisterahva kohta vägagi õige teema kui mujalt abi ei saa. Aga soovitan käia mõne teise rehvitehniku juures (Tallinnas on kõige tegijamad Gekkoni mehed ja nii lihtalt ongi) ja olen 100% kindel, et saate oma murele lahenduse.
Njah bljah
23:46 10.02.2023
Mul on täpselt sama probleem. Ca nädalaga kukub 1 peale. Teistel kenasti 2,2 rõhk sees. 100% on mingi viga küljes mis vajaks lahendust. Ma pole veel jõudnud tegeleda, aga alustaks ilmselt ka uue ventiili panekust, seejärel rehvi kontroll ja viimasena uuriks velje pragusid
Pez Noh.
08:16 11.02.2023
Tere
Sarnaseid sümptomeid põhjustas minu autol kruvi rehvis. Pea oli ära kulunud. Ise teda ma väljast ei märganud. Rehvimeister parandas vea.
Td
12:49 11.02.2023
Ebapädev rehvi teenus. Kui viga ei leita võetakse rehv maha puhastada ja kõik üle vaadata. Mingit müstikat pole. Ise olen taoliste juhtude puhul esitlus lõõnud rehvile oluliselt suurema rõhu veidikeseks ajaks. Teinekord piisab sellest ,et surub rehvi korralikumalt veljele.
Mine uude rehviboxi ja teevad korda 20minutiga.
OnuValdek
15:28 11.02.2023
Esialgu uputatakse ratas vette siis näha kust mullitab. Metall rehvis arvatavasti mille võib üles leida ka magnetiga või luubiga.
Marko
18:01 11.02.2023
Heaks tuttavaks saanud kummivana ütles ikka - kui nädalaga tühjeneb, siis ei pruugi abi saada siit, nii väike pihkamine pole leitav. Võib proovida suuremaid koormusi anda sellele rattale, kurvitamine, pidurdamine - kiirendamine.
Kuiva asfaltiga ja ohutus kohas muidugi, suuri kiirusi pole vaja.
A123223
18:48 11.02.2023
Kõik, kes siin targutavad "s*tt rehvitehnik, vaheta kohta" ei ole lihtsalt pädevad. Kui rehvitehnik pole leidnud leket, siis ilmselgelt ei ole rehvis auku ja ventiil korras, velg korras. Siinsed targutajad pole lihtsalt keerulisemate juhtumitega kokku puutunud. Vahel lekib velje ja rehvi vahelt ainult teatud kohapeal seistes. St ratas peab olema teatud asendis ja koormus peal, et lekkima hakkaks. Sellisel juhul võid seda ratast vannitada, palju tahad - lekkima ta ei hakka rehvitöökojas. Kui velje serva puhastamine ja hermeetikuga liimimine ei aita, siis vaja rehv välja vahetada. Eeldusel, et velje serv korras on.
Fghjh
22:51 11.02.2023
Võimalik, et velg roostes/ oksüdeerunud ja värvi lahti löönud, sealt vahelt immitseb. Endal tegin ise korda, rehv maha, traatketas relaka otsa, terve serv puhtaks, uus värv peale ja iga molekul alles. Keskmine rehvitehnik ei viitsi sellist tööd ette võtta, traatharjaga lükatakse suurem maha pannakse rämedalt veljerasva ja arvatakse, et töö on tehtud.
ei tasu ära
10:40 12.02.2023
lepi sellega - rehvifirmad ei taha oma aega sellise nõela heinakuhjast otsimisele kulutada.
Deus
10:49 12.02.2023
Selliste keerukate asjade puhul olen ma tuimalt 5 at sisse lasknud ja siis fairy veega alles otsima hakanud. 99% juhtudel tuleb see velje ja rehvi vahelt. Üks mõrane velg ja paar lekkivat ventiili on ka sattunud, mis niisama põrandal vedelevana pole vahutama hakanud.
63amg
12:21 12.02.2023
Võib ka velje ja ventiili vahelt lekkida.

Muudetud 12.02.23 17:06

Isetegija
21:24 12.02.2023
Oli sama propleem vahetasin ventiilisüdamiku ära ja asi korras
nõnnamuudu
18:09 03.04.2024
Töökoda vahetada, rehv maha, velje pealt ära, velje ääred puhtaks lasta, panna uus ventiil ja tasakaalustada.tavaliselt lekib velje äärest, harvemini ventiilist.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte