xc90 2,4 120 2003 autoks siis. Hõõgküünlad vahetatud,aku uus.
Lugu selline,et hakkas külmalt pikalt, ülipikalt käivituma.
seisab öö ära ja hommiku käijab, käijab, lubab, käijab, käijab, käijab, lubab, käijab...jne, kuniks aku tühi.
Teine aku soojast peale ja sama käijamine algab pihta.
Ja kui lõpuks käima saan mingi kolinaga siis päev otsa muretu, mootor käib iusti ja soojalt käivitub koheselt.
Eelsüüteküünla tuli põleb pikalt nagu peab külmadega.
Milles asi? On keegi sellega kokku puutunud?
Mul oli sama jama. Autoks 2002 bmw x5. Panin tutika aku ja vahetasin eelsüüte küünlad, ei olnud abi. Mul selgus et pihusti näidud kahtlased. Panin 6tk uut (mitte taastatud vaid tutikas) pihusti, mure kadus. Nüüd -14 kraadiga käivitus poolest pöördest. Remondi arve muidugi üle tuhande aga asi sai korda
Kuna viimati filtrid vahetati? Kui lõpuks käima läheb, kas ja mis värvi suitsu lööb?
Ega ongi, et surved-tagasivoolud ka ära mööta. Natuke nagu küttesüsteemi ebatiheduse poole kalduks.
Uus mootor võib ka ilma küünaldeta minna, aga kasutatu kindlasti mitte.
Enne küünalde relee kontrollimist tasub mõõta pihustite tagasivoolud (või jälgida latirõhu tõusu) käivitamisel. Kumb lihtsam on. Ma pakun ka, et viga siit leidub.
Kuniks latirõhku ei ole, pihusteid ka ei avata.
Latirõhu puudumise kõige tavalisem põhjus on liigselt lekkivad pihustid, mida kulunud kõrgesurvepump ei suuda täis pumbata. Sama efekti tekitab ka lekkiv imitrass: õhk on ju kokkusurutav. Kuivõrd õhulekke otsimine on tülikas tegevus, tasub sellega hakata tegelema alles siis, kui pihustite lekked on mõõdetult alla 10 milliliitri minutis ja latirõhk ikka ei tõuse.
Ole hea Van Ames ja selgita füüsikalist tausta, mismoodi taimeõli loob sellised tingimused, et auto külmaga ei käivitu ja siis nulliga lööb valla tahmaseks?
Punkt 1, puhastada kere ja mootori vahelise massijuhtme kohad.
Kui ei aita, siis
Punkt 2, leida ülesse starter ja sealseid juhtmeid inspekteerida, eriti seda jämedamat.
Oh v6sa. Kus te küll 2 aastat tagasi olite. Jutt teil väga õige. Mul kestis Audi A6 2,7 diisliga 2,5 aastat tants ja tagaajamine. Nii kui väljas oli temperatuur -6 kraadi, nii oli ünnemäng kas auto käivitub või ei. Kui juba -8 siis nägemist. Sai käidud nii mitmeski teeninduses ja nii mõnigi arvutimees käis ka koduhoovis. Kes arvas et suvekütus-vahetasime. Kes arvas et eelsüüteküünlad- kontrollisime. Kes arvas kütusefilter-vahetasime. Kes arvas et aku nõrk-vahetasime. Ka starteri vahetasime välja. Ja mida iganes veel, kuni selleni et äkki mootoril kehv mass. Kuni lõpuks halleluuja lasti pihustid stendist läbi ja voilaa, 1 pihusti tegigi seda tempu millest v6sa kirjutab. Remont 125 eur. Ja probleemid kadusid kui paha unenägu.
Ma olen seda CDI-mootorite pihustite tagasivoolu juttu juba pea kümme aastat igal pool jahunud. Pidevalt saan nuuti, et hirmutan inimesi alusetult. Aga füüsika vastu turundusega ei saa.
Hea kuulda, et keegi asja korda sai. Kus pihusti remont tehti?
No ja mida mina siis kirjutasin. Saaks pool kiitustki omale.
Aga Jubinnile niipalju et tihti on viga relees ,mis küünlaid kontrollib. Asub vasakul pool tule juures . Googelda - xc90 glow plug relay location .
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.