Auto siis 2.2 147kw 2012. Mure või probleem selles, et sai ostetud selline isend ja mina olen juba 40tuh sõitnud ja küttekulu on vist ikka liiga suur maantee peal umbes komp. järgi 7,5-8 ja keskmine 9. Sai uuritud ja ka arvutiga vaadatud, aga kõik korras, kuid küttekulu arvati ikka natuke liig olevat. Vahetasin mõned andurid ja ka uue lambda panin. Mootori kiirendus läks ühtlasemaks ja vedas paremini aga küttekulu ikka suur. Lõin käega, et olgu siis. Kuid nüüd viskas mootoritule põlema ja arvutiga uurides, on häda tahmafiltriga et on liiga täis ja ei saa põetust läbi viia, heitgaaside temp madal. Tõenäoliselt on nüüd vigane see eel pihusti enne tahmafiltrit, sest tempi ei suuda ta tõsta kõrgemale kui 490kraadi, aga vaja on 630.
Kuid üllatus on see, et selliseid küttekulu numbreid pole ma kunagi sellel autol näinud. Maanteel 4,5-6,5 ja keskmine 5,8 Mõtlen nüüd, et kui saab selle uue pihusti ja põletus hakkab tööle, kas on kulu jälle üleval siis? Või oli mingi jama selle pihustiga, et see viis küttekulu üles?
Umbes DPF on tagajärg, mitte põhjus. Tavaliselt põletuse ajal kütuse kulu kasvab. Võibolla sul siis üritas 40 000 kilomeetrit põletada aga ebaõnnestus? Õli kogus pole suurenenud (diisel õlis)?
Kütusekulu mõjutab kokkuvõttes vähemalt sada asja, alustades kasvõi auto keretüübist, velje suurusest, rehvidest ja lõpetades tuulesuuna ja sōidu pikkustega. See, kui kellegil läheb sama autoga 2l sajale vähem ei anna sulle mitte midagi.
Vb sõidad rauad ja redel katusel igapäevaselt..
Ma ei võrdle küttekulu teise autoga, vaid enda selle sama autoga. Põletas enne korralikult ja asi toimis. Sellel mootoril on eraldi pihusti enne tahmafiltrit ja see ei tõsta põlemis temp. silindrisse lisa pihustamisega. Panen pildid enne põletamist. põletamise hetkel ja peale põletust
Vägagi arusaadavv, et samast autost jutt aga teema algab klassikalise murelausega “ mul x auto ja läheb x liitrit sajale, kas see on normaalne”
Ja minu vastust on sellele on iga pädev.
Jah, autol ka tehnilised probleemid, mis vajavad korda tegemist ja soovitan siis ka arvutused teha kaua ja palju on vaja sõita, et nö hakkaks sâäst(vs bensiin).
Ega ma arvanudki ,et see mootor mingi väga öko on. Mootoril on läbisõit ka 340tuh, ja kindlasti on ka pihustid mingil määral kulunud. Nagu ütlesin, olingi sellega leppinud. Keegi ei suutnud mingeid vigu ja probleeme leida.
Kuid praegult ongi asi selles, et kui praegult on tahmapõletus peatatud, siis see sama mootor on võimeline maanteel 5 liitriga sõitma. Küsimus ongi, kas seda võis põhjustad see lisa kütusepihusti(hetkel ongi selles probleem)? Või on tahmafilter juba tuhka liiga täis? Peale põletust näitab 26% täituvust. vt pilti
Suvel ilusa tuulevaikse ilmaga võid teoorias saada 5ga hakkava keskmise numbri küll.
Selle aja ja läbisõidu peale on paratmatu, et päris 0 peale seda näitu enam ei saa. Võimalik, et järgmised põletused toimuvad ilusti ja katkestusteta siis saad tahma numbrit natuke väiksemaks praegusest. Oleneb ka kus ja kuidas sõidad.
On ju firmasid, mis puhtakspõletamisega tegelevad. Tuleb sinna minna ja töö ära teha ning siis edasi uurida, kas kõik tööparameetrid on korras, et edaspidi sama jama kummitama ei hakka. Nende risude elushoidmine on kulukas tegevus ja sääst diisliga sõidult muutub ühel hetkel kõvaks pealemaksmiseks.
Offtopikuna näide, st sattusin ühe müügikuulutuse peale, kus arved ka piltidena lisatud ja seal kirjas, et tegi esinduses powershifti õlivahetuse miski 300€ eest ja aasta hiljem paaritonnise remondi. Mugavus maksab jah, aga mingil hetkel hakkad autoga sõitmise eest mõttetult palju maksma.
fdghfgh, mis see diisel siia puutub? Uutel bensukatel on samad probleemid.
Mis iganes see powershift õli vahetus tähendab, aga remondi puhul on mõttekoht, kas rikkega auto maha müüa (kõvasti odavamalt) , panna sama raha juurde ning osta täiesti tundmatu loom millest (mille ajaloost) ei tea sa mitte midagi. Kui sul on auto muul juhul korras, siis on igal juhul mõttekam see paar tonni remonti investeerida. Muidugi ei käi see jutt nende kohta, kes vahetavad autosid iga aasta vaid nende kohta kes sõidavad autoga pikemalt või väga pikalt. Jutt käib ka nende kohta, kes ei saa või ei taha mingil põhjusel uuemat kallimat osta ja ostuplaan jääks samas väärtuses sõiduki kasuks.
jee.kim Mis kasu mul sellest auto küljes pesemisest on, kõik sodi ja tuhk jääb ju filtri sisse. Kui pesta, siis ikka küljest ära võtta ja siis pesta.
Sain uue pihusti kätte, panen külge ja lasen tal sõites põletada. Saan arvutiga vaadata, kas nüüd tõstab heitgaasi temp. õigele tasemele. Või teen sundpõletuse.
Aga tänu sellele veale, sain aru, et mootor on korras ja on võimeline sõitma ka 5l sajale, isegi kui filtri täituvus on 150%
Kus ta sisse jääb, puhud ju kogu lahtitulnud sodi sumpast välja!
Neid puhastajaid on ka erinevaid, "ühekomponentse" valad sisse ja anna ainult mootorile kuuma, üllatud, mida sumpast välja tuleb...
Kui sul on kogemus, ju siis. Endal puudub. Kuid kui loogiliselt võtta, siis filter on mootori poolt kindlasti rohkem tuhane ja tahmasem kui tagant poolt. Ehk kui lasen mingi pesuaine eest sisse, siis see seguneb seal sees ju mingiks kördiks ja kuidas see löga siis suudab läbi tagumise kärje minna ja sumpsist väljuda?
Ma arvan, et siin ei maksa üle mõelda. Kui hakkas ilusti tegema pärast remonti ja kulu ka ok, siis lihtsalt sõida ja jälgi olukorda. Endal oli ka kunagi selline. Maanteel oligi umbes 5.5 kulu.
kui masinal on 150kw võimsust mis on selgelt liiga palju tulebki rohkem maksta. rohkem võimsust=kulub rohkem kütet. mul 66kw Audi rüüpab trassil 3 liitrit sajale vot
Ah mis sa plärad karbunkel, kaheksakümnendatel oli 40kw vabalthingav diisel. Vot see kestis ja pidas, kütet ainult nuusutas. See 1.9 on sarilaguneja ja kütuseröövel vana hea vabalthingava kõrval. Ja veel see vana diisli lagin, mis teeb kõrvale pai...
Jätk loole. Kui nüüd tahmafiltri täituvus läks 200+% siis viskas avariireziimi ja jõud kadunud, kuid olin sunnitud veel 150km sõitma, et siis vahetada seda pihustit. Uus pihusti külge ja arvutiga sundpõletus ja asi töötab. Põletas filtri puhtaks. Aga nüüd ongi küttekulu seal, kus enne, ehk umbes 1,5l rohkem, kui oli tahmafiltri põletuse häires oleku aeg. Kas siin võib olla mingi seos egr klapiga? Et kui oli põletus häiritud, siis oli egr klapp kinni? Ehk oskab keegi lisatud piltide pealt midagi öelda selle egr klapi toimimise kohta.
PS. On soovitatud sõita maantee peal kõrgemate pööretega, et paremini põletaks ja puhastaks filtrit. Sellel mootoril see ei tööta, kui sõita põletamise hetkel 4 käiguga, siis jätab põletuse pooleli (automaat kast)
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.