ARK ei lase arvele võtta minu Suurbritanniast toodud 2001 4.0L XKR-i, tulede tõusunurk vale.
Masin on algselt toodetud USA turu jaoks (Texas) aga keegi kes selle USAs ostis importis selle UKsse ja lasi seal tuled ära modifitseerida.
Loogika ütleb mulle et kui parema tule moodul välja vahetada siis peaks tõusunurk õige olema.
Kuskohast ma saaksin uue mooduli võimalikult kiiresti paremale tulele?
Piirikindlustus on natuke liiga krõbe et sellega masinat kaks kuud teedel liiklemas hoida.
Ma tahaks lammarist kellegi originaalhalogeenmoodulit mis on samasuguse masina pealt maha krutitud aga Euroopa või USA valgusvihu tõusunurgaga. Ma olen lihtsalt lammarite otsimises Euroopast nii koba et ma ei tea kuskohast alustada.
Suutsin leida Ebayst mõned aga neil kõigil kohaletoimetamine >kuu ning tutikas originaal on 1.2k.
Masinas on halogeentuled, need pesitsevad moodulis.
Moodul milles halogeentuled = halogeentulede moodul (mitte xenon või misiganes veel olemas on)
Tahad võid ka lihtsalt esitulede moodul öelda nende kohta, mul ükskõik.
Miks ma arvan et peaks olema ühe tule vahetamine piisav on et auto Inglismaale importinud inimene ütles et ainuke mida tuled ga tehti oli et võeti ära L-kujulise jupi ülemine osa tules (pilt).
Minu loogika ütleb et paremale näitav tõusunurk peaks tulenema ainult paremast valgustist kuna vasak valgusti paremale ei näita, seega peaks modifikatsioon taastatud olema kui ma parema tule ära vahetan mitte-modifitseeritud tulemooduli vastu.
Tulemoodul tähendab tule aju mis juhib tule funktsioone (elektroonika kiip või karbike kus juhtmed küljes). Tihti on tule moodul ka auto vin koodiga lukku pandud (ehk vahetades tule moodul, tuleb ka uus vin sisse sättida). Mooduli vahetusega ei saa mingit tõusunurka reguleerida. Pead ikka füüsiliselt midagi mõlema tule sees vahetama.
Kindlalt on vaja mõlemad tuled vahetada ja soovitavalt EU mudeli omade vastu, kus lisaks tõusunurgale on ka vastavad markeeringud peal. USA tuledel võib tõusunurk olla õige, aga markeering puuduv või puudulik ja ikka arvele ei saa.
Kunagi kui soovid varuosi siis meil on Eestis ametlikult Jaguari all tegutsev JDCE-Jaguar Driver's Club Of Estonia(facebook grupp) kus võib vajadusel leida palju infot ja varuosi.
Lisaks meil on loodud ametlik veebileht jdce.ee
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.