Liiklus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Tartu- kõige hullema liiklusega linn eestis.

karl
19:54 28.03.2004
Küsiks teie arvamust selle kohta, sest mulle küll tundub nii. Mööda Eestimaad kõvasti ringi sõidetud ja hullemaks ühtegi teist linna küll ei pea. Teed=null, korraldus=null, viisakus=null ja nii edasi. Neil pole mõtet arvamust avaldada, kes ainult Tartus liiguvad, sest neile võib tunduda, et nii peabki liiklus "toimima", kuid see pole üldse nii.
totu cool
19:59 28.03.2004
Sa vist ei ole Tallinnas tipptunnil sõitnud?
katkine kumm
20:08 28.03.2004
vat Tallinnast hullemat pole Eestis kohanud,krt,rongid sõidavad ka tänaval autodega võidu......
Tartu selle kõrval kukepea.
karl
20:08 28.03.2004
Olen, ja kuidas veel. Aga ärme võtame konkreetseid hetki, nagu näiteks juba mainitud Tallinn tipptunnil, või näiteks Suvine Pärnu. Võtame üldisemalt.
totu cool
20:15 28.03.2004
to:katkine kumm
Neid ronge nimetatakse meil trammideks!
katkine kumm
20:21 28.03.2004
tänan abistamast,ma ei teadnud.....
sysi
20:29 28.03.2004
tartu probleemiks on parema käe ristmike kohustuslik vaheldumine "tavaliste" ristmikega, mistõttu kohtades nagu näituse-veski, ilmatsalu-ravila jne saab päris tihti õnnetute nägudega inimesi ümber katkiste autode tiirlemas näha.
viisakus on ka puudu, siinkohal tallinlastele kiitus - suund sisse ja lastakse vahele. tartus lased kellegi vahele, siis tagumine istub kannul kuni saab mööda sõita ja siis vaatab põlastava pilguga. :-)
totu cool
20:30 28.03.2004
to:katkine kumm
Ja osadel bussidel on veel sarved-need on trollid!
katkine kumm
20:34 28.03.2004
oi! Täna saan väga targaks!
Mis elukaid teil seal veel ringi sõidab?
totu cool
20:39 28.03.2004
maakas
20:40 28.03.2004
olen sõitnud nii tartus kui tallinnas, mina pole küll sellega nõus, et tallinnas on viisakam liiklus. Just seal on võimatu suuna näitamisega midagi saavutada - et keegi laseks sul rida vahetada. Viimane ehmatus oli(Tallinnas), kui minust parempoolsest reast üks tuhises 2 sekundi jooksul minu nina eest läbi vasakusse ritta. JNE...
ttt
20:48 28.03.2004
maakas: selline ongi normaalne liiklus kui sa ei oska paremas reas sõita!!!(kui oled aeglasem ole paremas reas)
Tann
20:49 28.03.2004
To: Karl
Kus linnas sa ise elda
Aare750
21:50 28.03.2004
Vahepeal käisin rekkaga 4-5-6 korda Türil(!), oi kus ma sain kiruda, küll taheti kaubamaja eest ette tagurdada, siis mingi russivend jäi keset teed peaaegu seisma, et midagi traktorist otsida jne., jne...
karl
22:08 28.03.2004
Tannile:
Hetkel Sauel.
Kärss
01:14 29.03.2004
Paljuski Tartu kriitikaga nõus (eelkõige algeline liikluskorraldus, õigemini korraldamatus), kuid linna suureks eeliseks on tema väiksus. Igast linnanurgast lihtne jalutada kesklinna - kõik on lähedal. Ning kui vaja sõita diagonaalis täpselt teise linna otsa, siis ei pea selleks kesklinna ronima. Samuti rattaga liiklejale suht mugav, kuna palju olematu liiklusega pisikesi paralleeltänavaid, mida mööda pääseb kõikjale peaaegu sama kiiresti kui autoga (Tallinnas pääseb rattaga igale poole kiiremini - see võiks olla ka autoliikluse korralduse puudulikkuse kriteeriumiks)
slipknot
07:01 29.03.2004
Pärnu- venijate paradiis!
barret
07:22 29.03.2004
nojah, tartu kohta ei ole küll midagi halba öelda... liikuda saab ikka mitmeid kordi kiiremini kui tallinnas... aga samas peab ikka silmad ka lahti hoidma, muidi võib juhtuda ka selline asi, et peab kurva näoga oma auto kõrval politseid ootama... aga pärnu kohta .... - krt, suvel on seal ikka tõesti palju venijaid.. ja miks? sest suvel vajuvad kõik matsid ju pärnusse ja sealhulgas on ka vahtralehtetega just-eile-sain-load tüüpi inimesed, rullnokad ja pensionäärid. tavalised inimesed käivad enamus ikka tööl, või siis sõidavad kuhugi soojale maale, aga kui pärnusse satud.... minu närvid sellele väga hästi ikka vastu ei pea, kuigi ma sõidan aasta ringselt tallinnas...
ott
10:03 29.03.2004
Nii palju kui mina Tartus olen käinud, siis mina küll Tartu liiklust kiidaks, koik sõidavad nii rahulikult, näitavad suunda, kellelgi nagu kiiret ei ole ja peavad liikluseeskirjadest kinni. Tallinnas aga pargitakse sinna kuhu tahetakse, ühesuunalised teel ei saa kindel olla selles, et sulle keegi vastu ei sõida, oranz foorivärv utleb, et anna gaasi, tavaline kiirus 70km/h linnas, aga eriti augulistel teedel on see 90-100km/h, jalakäijat üle tee lasta ei ole mõtet, kui ei taha, et sul keegi tagant täie rauaga sisse ei sõida jne. Aga suvel on Pärnus tõepoolest mingi anomaalia - koik soidavad 20-30km/h, aga noh aru saada, enamikud puhkavad seal ja kiiret ei ole ja siis vaene töötegija, kes pärnusse peab tähtajaliselt liiklema...
pläägu
12:55 29.03.2004
aga metrood teil seal kilulinnas ju pole :-P järelikult pole ikka öige linn ega midagi... aga mul on raske vörrelda, ise olen algselt tartu kandi inimene olnud, seal söidad nagu oma öues, seetöttu kehva liikluskorraldust ei pane tähele. aga viimastel aastatel ma ei tallinnas ega tartu palju ei liigu kah. tallinnas ei kujutaks hästi ette jalgrattaga igapäevaselt liikumist (kuigi mul kogemus puudub), Tartus on see siiski vist veel vöimalik... Tallinnas on liiklus ilmselt oluliselt pingelisem ja distantsid ju ka veidi pikemad. Tartus saab töesti ka palju jalgsi käia ja asjad aetud. oeh ja Pärnus pole nii ammu käinud, aga Pärnut ja ütleme samasuurt suvalist Vahemereäärset linna vist ikka ei vördle, käige mönes sellsies kohas autoga, ja siis naudite Pärnut täel rinnal (oletan ma)
katkine kumm
19:54 29.03.2004
Lõunamaa jutu osas plääguga täitsa nõus!Endal väike kogemus Hispaaniast,Costa del Soli-st,seal linnakestes ka ringteed ja suuna näitamisega segased lood:näidatakse ringile minnes ehkki märgid sama moodi nagu meil(ringtee peatee),samas eriti kimamist ei märganud ja üldiselt viisakad(vahele laskmised,õuest välja pugemine),signaalitamist ikka kuulis ja suht palju plõkse saanud autosid liikus ringi.
Pärnu mõnus rahulik linnake,eks suvel palju võõraid linnas,sellest vast ka see venimine ja siltide/märkide suurem vahtimine.
ALEV
20:04 29.03.2004
Et Tallinnas jalgrattaga asju ajada pead olema liikluses küllalt jõhker. Kui vaja siis pead suutma korralikult pedaali anda ja näpu näitamisega ei saa ka kitsi olla. Lihtsalt on nii, et terve linna on ülbeid ****e täis.
Samas aga teades milline debillne linn, liikluse poolest, on Tartu, siis tunnen mina näiteks ennast Tallinnas palju kindlamalt. Nii rattaga, kui autoga sõites..
totu cool
20:10 29.03.2004
to:ALEV
Sul on linna nimed omavahel segamini läinud.
mm
20:15 29.03.2004
mis rumal haige jutt pärnu aeglane normaalne suvel lihtsalt seelikud liiga lühikesed pilgud liiga pikad pole vaja siis tulla siia naisi vahtima jääbki meile rohkem
pred
20:27 29.03.2004
Ise ka Tartu inimene ja liiklus tundub suht normaalne,Tallinnaga võrrelda on mõttetu,sest ikka pealinnas elu kiirem ja närvilisem.Kõige hullem linn Euroopas liikluse poolest pidi olema Ateena(rekkajuht rääkis!).
ei õlnd seal taarakas äda keda
20:37 29.03.2004
jube uimased aind
talnas ju teid põlegi
vao ja augu aind
Tartukas
20:50 29.03.2004
Võõrastel on Tartus suht keeruline, viitasid ja abistavaid märke pole just palju. Endal loomulikult probleeme pole, kuna olen kohalik.Nädalavahetusel käisin Motorexil, Tallinna teed tundusid veidi kehvemas olukorras olema kui Tartus, täpsemalt öeldes veel hullemad kui Tartus. Ümberreastumisega on Tallinnas rohkem positiivseid kogemusi, kuigi käin seal harva, samas on seal ka rohkem "nõelujaid" ja muid huvitavaid tegelasi. Tartus julgen ma oma autot parklatesse jätta, Tallinnas krt taheti ära ajada päise päeva ajal (õnneks olid amatöörid, ilmselt mingid hullud narkarid, lõhkusid ukselukud ära), oli pisut õnne, head inimesed sattusid peale ja pätipoisid panid ajama. On see liiklus siin Tartus, milline ta just iganes on, aga turvalisem on siin igatahes. See loomulikult mu isiklik arvamus.
P@
21:04 29.03.2004
Kärsale-Minu arust ei ole Sul õigus,et igast linnanurgast on lihtne kesklinna "jalutada"Nii väike see linn nüüd ka ei ole.Ehk Elvas,Tõrvas või mõnes muus sellisa mastaabiga linnas on see nii,aga Tartus?...Kahtlen natuke.
Mis aga liiklusesse puutub,siis häirib,et mõnedki "tegijad" näitavad suunda alles väga vahetult enne manöövrit ja tihti juhtub,et unustatakse suunanäitamine sootuks.
Muidu liigun praktiliselt iga päev Tartu linnas ja ei ole liiklus-
korraldusele küll midagi suurt ette heita.
ALEV
21:14 29.03.2004
to totu cool:
sry aga ega ikka ei ole küll;)
mis puutuba aga debiilsetesse juhtidesse siis jah lisan, et neid on ikka tartus ka väga palju..
heh
21:20 29.03.2004
eks neid rullnokki ole igal pool
RR
21:36 29.03.2004
Kuulge mehed, tehke üks tiir näiteks mõnes Itaalia suuremas linnas, hmm. näiteks Milanos. Mõne koha peal viis rida ühte pidi, viis rida teistpidi, kusjuures ridade vahel ei olegi katkendjoont. Ja minna antakse seal ikka päris korralikult. Esimest korda sõitsin siis tõmbas jnni päris jahedaks.
Kärss
22:54 29.03.2004
TO P@: see, kui pikk maa on liiga pikk, sõltub nii füüsilisest vormist kui prioriteetidest: PEAAEGU igast linna punktist pääseb jalgsi kesklinna 30-45 minutiga olenevalt käimise kiirusest (ise 6a Tartus elanud). Ning kui sealt poole tunni tee kauguselt hakkad autoga tulema, siis selle aja peale, kui hoovist välja saad ning väravad kinni paned, oleksid juba jalgsi vähemalt poole kilomeetri kaugusel. Järgmine jant algab linnas parkimiskoha otsimisega, milleks kulub aega nagu linna sõidugagi. Ja seda kõike ilma ummikuteta. Kui on linna asja vaid korra päevas, siis see ajakaotus polegi eriti suur (lühikese vahemaa mõttetus autoga sõiduks). Sama lugu ka bussiga, et mis mõte on nt leivakombinaadi juurest sõita Maarjamõisa kahe bussiga, kui jalutades otseteed jõuad nagunii kiiremini? Iga inimene valib liikumisviisi vastavalt oma vajadustele (laiskusele:)), kuid point oli selles, et nii väikeses linnas saab päris hästi hakkama ka autode/taksode/bussideta, kui just töö ei nõua pidevat ringisõitmist - vajadus auto järgi tekib alles poes käies. Kuid kohalik elanik (siinkohal loen ka ennast peaaegu kohalikuks) oskab sõita sihtpunkti ka vältides ummikuid (Tallinnas pole see enam eriti hästi võimalik). Liikluses meeldib aga just rahulikkus ning üldise tõmblemise puudumine
totu cool
09:04 30.03.2004
10 points to Kärss.
TT
09:44 30.03.2004
punktid küll Kärsale , aga ikkagi
miks peab linnas 40-ga sõitma
vist nii sisse harjunud +10+20kmh
Audi Quattro
09:55 30.03.2004
Tartust ja suunatuledest niipalju, et linnaliini bussidel on üle ühe suunatule hoob vist puudu!
katkine kumm
10:15 30.03.2004
mm-le ja Kärsale (viimane kommentaar) 12 punkti!Linnaliikluses ongi +/- 10km/h normaalne,vastavalt oludele.Kimamiseks ja võidusõiduks teised kohad,ntx Raadi lennuväli,elage seal end välja!
tartlane
15:03 30.03.2004
Meie linna esiliikluskorraldaja keda Tartus enamus juhte taga kirusid kolis mõni aeg tagasi ära pealinna.Niiet edu teile pealinna poisid, meie aga saime nende asemele uued noored poisid(üks kolis omakorda vist maalt meie linna kui ma ei eksi).Meil on linnas pulle kohti veelgi nt Aardla-Tähe ring.Tulles mööda Aardlat ja pöörates "ringil" vasakule Tähesse siis 1.variant suund vaskule ja kõik saavad aru kuhu pöörad aga rikkud LE-d 2.variant suund paremale- LE-d ei riku aga teistele jääb segaseks kuhu pöörad kas alla,otse õuele või vasakule Tähesse,samal ajal käib suunatule lülitis raksakas nii et valus kohe kui pöörad rooli vaskule samaaegselt parema suuna sisse lülimisega.P.S.Veokamehed ja võõrad niigi naeravad selle pisikese ringikese üle.
Johhen
15:17 30.03.2004
See ei ole ring, see on JUNN
Megane
15:40 30.03.2004
Tartu ikka kõvasti rahulikum ja viisakama liiklusega linn. Just paar päeva tagasi vaatasin Tallinnas ja naersin omaette, et kollase tulega tõesti pannakse kiirust juurde ja punase tule süttides pole kah veel suur patt ristmikku ületada:P Ja kui panen suunatule sisse, siis jää või keset teed seisma ja ootama, kui keegi lõpuks suvatseb vahele lasta...

Aga no mis seal ikka - eks see ole arusaadav, et linn suurem, liiklus kiirem ja tihedam, inimesed närvilisemad jne jne jne. Tuleb ise asja rahulikult võtta - elu ei jää seisma kui läheb mõned minutid kauem liikluses oodates...
Just
16:01 30.03.2004
eile testis 1 linnaliinibuss mul Tartus reageerimisaega.Kuna temal sai sõidurida lihtsalt otsa teetööde tõttu, siis ta lihtsalt väänas rooli paremale. Olin kõrvalrajas bussi keskkohas umbes. Suuna lükkas ka sisse kuid alles siis kui oli juba kõrvalreas.Sain nii ikka pidurdatud et tagumine auto mulle sisse ei sõitnud, tallegi oli see suht ootamatu manööver, ning jäin bussi taha mõneks ajaks. Järgmine liigutus oli sel bussil reisijate jaoks peatuda nii et bussi nina lükati paremasse ritta ja saba jäeti vasakusse. See bussijuht oskas üllatada täiega, katsusin, kuis mööda ja bussist kaugemale sain.Tartu liikluses tundub möödasõit vahel suht mõtetu tegevus kuna järmise/ülejärgmise foori all oled sellega, kellest möödusid jälle kenasti kõrvuti.
karl
15:48 31.03.2004
Kui ma nüüd mingi rämeda silmakiiksuga pole sündinud, siis enda arust näen ma pealkirjana "Tartu- kõige hullema liiklusega linn eestis." Suht mõtetu see maailmalinnadega võrdlemine. Loogiline, et Tartu nendega võrreldes hea liikluskorraldusega tundub.
enn
15:59 31.03.2004
Tartu jaburdused - 1. eelmainitud aardla ring, 2. sõpruse ring (vaata foorumit liikluse all), 3. Riia tn., raudtee alt läbisõites, mida näitavad märgid ning mida näitavad teetähised - täiesti vastukäivad(sellepärast püüabki mõni püüdlik juht keskmisest reast vasakule pöörata) jne, jne ..... oleks aega linnale fotokaga ring peale teha, võiks lausa Webilehe selle kohta teha, kuidas on Tartus liiklus kohati nõmedalt reguleeritud.
Tuscan
08:39 02.04.2004
Pole Tartus nii hullu midagi, ümber reastuda lastakse ilusti, v.a mõned taksojuhid, kes on sellised isad, et vahele ei lase. Probleeme tekitavad ka bussijuhid, kes Riia mäest alla veeredes tõmblevad aeg-ajalt üle 2 rea oma taskusse.
Üldiselt on üsna viisaks liiklus, eriti just Tallinnaga võrreldes, kuid muidugi enamike Euroopa riikide tasemest on asi kaugel.
Probleemiks on igale poole topitud paremakäe reegli ristmikud, ka sisuliselt õuealadele tehakse neid. Eriti idiootne on Muru tänav, millel iga 30 m järel mingi paremakäe ristmik, kus peaksin teed andma autole, mis sõidab välja mingist kõrvaltänavast, kus on 2 maja ja ei ela ühtegi autoomanikku...
Samuti muudavad need paremakäe ristmikud hommikuti sageli võimatuks vasakpöörde sooritamise (näiteks Tähest Vaba tänavale) sest parem käsi on pidevalt kinni.
Aare750
16:17 02.04.2004
>Kusjuures see Aardla ring on tõesti suht mõttetu ja ringliikluse nime ta küll ei vääri...
da
16:31 02.04.2004
Karl ühinen sinuarvamusega,siin keegi mainis tln liiklust.Olles ise päevast päeva roolis, sõites üle eesti tundub jah, et siin suht kummid roolis eriti reede pärastlõunal.Sõites päev tallinnas ja siis tulla tartu on vahe suur.Isegi siin ei mõisteta sõita.Ise muidu tartu inimene.
Zak
16:36 02.04.2004
No kuulge! See Aardla ring on täiesti tavaline ringliiklusega ristmik, ja temal tuleb liigelda niisamuti nagu igal teisel. Väiksus ei tähenda siin midagi - kui olukord nõuab, võib ka sadeveekaevu kaas ring-ristmiku ringiks olla. Ja suunatuli tuleb sisse lülitada ikka ringilt väljuma hakates.
tartlane
19:41 02.04.2004
Kuule Zak, kui sa sellel ringil tahad väljudes suunda näidata siis pead paremale suunakangi sisseraiuma juba siis kui sa veel rooli vasakule pöörad. Kui sa tahad lülitada alles siis kui rool ringilt ära sõiduks otse on siis võid jätta vilgutamata sest sa oled juba ringilt kadunud kui suund plinkima hakkab.Ring on lihtsalt pisi-pisi.Võib ju oma õuel kaevu ümber kah ringliikluse korraldada aga linnatänaval ei maksa lastejoonlauaga küll liiklust korraldada.See on ju ainult üks case aga neid on linnas veelgi.Järgmiseks kirjutas linnavalitsus Aardla-Raudtee ringist:kui sinna ring teha siis saaks suunata viaduktilt autosid otse võib-olla laiendava Raudtee tänava kaudu Annelinna. Mine tea kuidas see ring tehakse aga Annelinna saab ikkagi paremini uue silla kaudu kas Ropka tee või vangla juurest.
Jama on minu arvates selles et autosid on üha rohkem ja nad ei mahu ära kui midagi ette ei võeta.Tallinnas kisati juba 4-5 aastat tagasi et läheb jamaks aga suurt ei loksutanud see kedagi, 2-3 aastat tagasi algasid suuremad ummikud, nüüd projekteeritakse kiiruga sõlmi jälle üle et päästa süsteemi,nt võhikulegi arusaadav et Tartu mnt raudteeviadukt ei suuda sed möllu seal üksi ära süüa aga ametnikud seletavad et teeme ühe rea juurde.Tartus lastakse südamerahuga vanaviisi edasi, nüüd on ka meil juba autosid liiaks ja hommikuti esimesed ummikud aga autosid tuleb üha juurde...
totu cool
19:58 02.04.2004
Oh,mis te virisete,käige korra Saksas ja te saate aru,et Tartus pole autosid ega ummikuid.
hulkur
20:19 02.04.2004
Saksa liikluskorraldus on arusaadav aga meil puudub loogika mõnes liiklussõlmes.
tartlane
21:05 02.04.2004
To Totu cool sakslaste jamad on sellest et neil nii jõhkralt palju autosid ja tihe liiklus aga meil sellest et liikluskorraldus alles lapsekingades (kõige lihtsam öelda et raha pole) Ja mida kuradit sa kohe saksast pajatad nagu oleks see ainult valitutele aga kas sa puhkeperioodil prantsuse-hispaania trassi oled sõitnud? Ükskord ütlesin tallinlasele et kas sa Riias kesklinnas oled sõitnud, kui oled ära Tallinnat kiru,ta jäi mõttesse
Jaanus
23:17 03.04.2004
Tartlasele
see Aardla ring pandi paika siis, kui Tartu liikluskorraldaja oli tõenäoliselt Taanis vms komandeeringus käinud, kuid ei ta arvestanud, et meie juhid ei oska juhtida. Kunagi seal nägin sellise väikese ringi võlu: kiirused on sellisel väikesed ja seega tipptunnil kõikidest suundadest liikusid autod ringile ja ringilt ära ühtlaselt, mitte keegi ei pidanud üheski suunas peatuna. Selle ringi viga meil on meie matslikkus - ringi keskosa, kus on teise mustriga sillutis, pole sõitmiseks, meie liikuluskultuurile vastates peaks selle asemel olema ringi keskel poolemeetrine müür - siis hakkaks ring funksima.
Johhen
00:37 04.04.2004
To Jaanus

No anna andeks, ma ei roni kunagi kui võimalik selle sillutisega osa peale, aga see suunatulega mässamine on ikka jama. Kas Taani need väikesed ringid pole mitte iseväljuvate radadega, mille puhul näidatakse vasaksuunda ringile sõites ja seal sõitu jätkates?
Jaanus
10:17 04.04.2004
Johhen
Iseväljuv rada ringilt??? Ei jõudnud kohale, minu meelest igalt ringilt väljuvad rajad (loomulikult on ringe, kus radade vahel on eraldussaared jne). Aga ringliilus on seal nagu mujalgi ja kuhu suunda näitad, sõltub sellest kuidas kuskil otsustatud on. Ringil pole ju miskit mässamist meilgi. Kui on ring, siis tuleb suunda näidata ca 5-6 vilksu enne väljavõidu alustamist. Mis seal keerulist on? Probleem on pigem kiirustes ja sellest tulenevates vahedes. Ring on hea asi, see võiks läbi lasta mitmeid kordi rohkem autosid kui ükskõik kuidas reguleeritud ristmik. Võiks.
Johhen
13:24 04.04.2004
To Jaanus

Olen Taanis vaid põgusalt viibinud ja ei oska nende ringe kommenteerida. Kesk- ja Lõuna-Rootsis on ringe, mille sõidurajad hargnevad spiraalina keskosast ja kui sa rada ei vaheta, vaid sõidad nende joonte järgi, siis see rada kannab su ringilt välja. Selleks et näiteks poolringi läbida, pead rada vahetama vasakule.

Seega, kui rajad joonistada Tähe-Aardla ringile samal viisil, siis ei oleks tarvis keerata rooli vasakule, ja samal ajal suunda näidata paremale.
Jaanus
14:34 04.04.2004
akloon
15:02 04.04.2004
magavad politseinikud on ka täitsa mõtetud, sest juhid tegelevad nendest ülesõimisega (ronimisega) ja unustatakse ära, et seal on veel ka jalakäiate ülekäigukoht! Tänavatele on topitud kiirusepiirang 30 ja paremakäereegel, politseil peaks olema lõikuspidu kui palju....
bruno
15:16 04.04.2004
Olen üliõpilane Tartus ja väidan julgelt, et minu kui suhteliselt algaja jaoks on tartus probleemiks vaid Riia mäelt Alma materi (Ülikooli) juurde saamine, kuna alguses kui linna ei tundnud pidin sooritama tagasipöörde, enne silda (Turu ristis) ning alati sattusid jalakäijate foori taha, ning siis idikate juurde kes parempöördeks ei kasutanud spets laiendit. Minu arust oli üle mõistuse veel see, et isegi peplerisse ei võinud riia mäelt keerata ja siis sealt esimese põiktänava kaudu kesklinna sattuda. Tartu on selline linn, kus liikuma peab erinevaid teid pidi vastavalt kellaajale, küll ajab aga jubedalt närvi see reguleeritud raudtee ülesõidu koht kus see ******* vanamutt paneb tõkkepuu ette mingi 10min enne rongiliiklust ja siis võtab eest siis kui 10minutit möödas, uskuge või mitte aga ükskord sai närv nii mustaks istutud seal, et ületasin raudtee pooleldi aknast väljas ja seda vanamutti seal tornis sõimates, sest tõkkepuu oli ees alguses mingi 7minutit, veeres mega aeglaselt üks vedur mööda, sis veel 10minti ja teine vedur ning siis kui midagi alla 5mnuti ei toimunud, tõsteti üles.Iseenesest tartu liiklus hetkel kuidagi väga puine, rahvas kihutab ühest foori tsükklist teise, mõni till ei leia gaasipedaali õles ja venib teises reas 30ga, aga kus selliseid pole? Tartu ikka väga hea ja rahulik.
Kogenu
14:03 07.04.2004
Selle Aardla -Tähe ristmiku projekteeris minu teda üks tüüp nimega Jahhu vms, ei ole olnud õnne küsida, miks ta sellise ämbriga maha sai, aga võib olla olid talle tingimused ette antud. Alguses ei olnud seal ka seda lolli posti keskel ja kõik panid otse, nüüd peab mingi kaare ka tegema. Ringliikluse järgi suunda näidata tõesti ei saa, ise olen püüdnud teha nii, et aru saadakse kuhu tahan minna.
Tartu poolt
12:20 10.04.2004
Pole Tartus hullu midagi. Kõik toimib normaalselt kui ise tead mida teed. Tartu ainuke probleeb on eravärvides autodega liiga agarad politseinikud.
Jaanus
12:33 10.04.2004
Kogenu
Jutt läheb pikaks.
Kas selle ringi ajal polnud keegi Sannik Tartus liiklukorraldaja. Aga seal saab suunda täiesti normaalselt näidata. Üleval on ju ringristmiku märgid, iga juht teab, kuidas ringil suunda näidatakse. Tähendab peaks aru saama, või on see tema probleem. Ja posti asemel peaks (juba ennast korrates) seal tõesti müür olema. see viiks pisut kiirust alla ja kõigil oleks aega liigelda ning suunda näidata küllaga, kõige tähtsam, kõik mahuksid ära.
Q Walda
16:55 30.05.2004
Njah - Tallinnas kõik nagu enam-vähem paika loksunud. Tartu on täielik katastroof!
catville
23:40 31.05.2004
Tartu - 5 +++, Tallinn - 0 ---
vwmorten
07:18 01.06.2004
Käige ära külas nimega Räpina ja üritage sõita kõrvaltänavatel-elamus missugune!Uut silda ehitatakse(Võru poole)juba aasta aega-nagu vanal ajal.Ainuke normaalne tänav oli peatänav.Paari tänavat küll remonditi,kuid mingeid liiklusmärke remondi kohta küll polnud.Ühel kitsal tänaval tuli tee-ehitusmasin üllatusena.Ja ma polnud ainuke,kes oli sunnitud otsa ringi pöörama.
LÄÄBA
11:49 01.06.2004
Tartu liikluskorraldajad on ise kõva äälega ütelnd et nende eesmärk on liiklus võimalikult aeglaseks teha (õuealad, võrdsed ristid jne)
Aeglus pole minu jaoks probleem-linn nii väike et ikka jõuad.
Bussijuhtide kohapeal niipalju et neil suunatule kang aind vasakule liigub,ja see vist uste avanemisega koos -nagu buss seismajääb nii vasak suund sees.Ja krdid tehke 1 sild vähemalt juure ka autode jaoks, ei peaks ringi sõitma see krdi anne ring(mis on ka suur tripper, ja jälle busside pärast väidetavalt) on ommikuti ja õhtati läbilaskevõime ammendanud-suur tänu ETK le . jne
Firehead
12:04 03.06.2004
Lääbaga 100% nõus. Anne ringiga peab tõesti midagi ette võtma. Teistest kitsaskohtadest linnas ikka oskad mööda sõita kui linna tunned, aga selle sillaga pole nagu midagi eriti teha. Kui järjekord ikka poole sillani siis seisad ja passid. Õnn et rahvas eriti aktiivselt teist sõidurida ringile minekuks ei kasuta silla pealt tulles. Muidu hakka või amfiibautot ehitama :))
Volli
12:37 03.06.2004
Sihukest putru nagu Tartu liiklus, annab teist Eestimaa pealt leida. Osad tartlased on parajad mu***d, kihutavad ristmikule ja kui näevad, et sõidad rahulikult või ebakindlalt, kukuvad nina eest läbi lipsama kuigi peaks ise teed andma. See on vist tartlaste meelest rahulik ja turvaline liiklus; tore et ise rahul on.
Tuscan
13:41 03.06.2004
Ehh, Anne ringil pole suurt midagi viga kui veidi kavaldada, tipptunni ajal sõidan ma vahel teisest reast laksti ringile( sest esimeses reas on poole sillani saba), teen sellele tiiru peale ja olengi Kalda teel :) need vennad seisavad aga veel oma viis minutit seal sabas edasi :)
Rohkem jama on mõningate võrdliigiliste teede ristmikega, kus hommikusel tipptunnil võib vasakpööret jäädagi sooritama, sest paremalt käelt tuleb lakkamatu autoderodu :(
Üheks jubedamaks neist on Vaba ja Tähe rist, kui teha Tähest Vabasse vasakpööret, siis on nii mõnelgi korral on tulnud seda teha Vaba tänava vastassuunavööndi kaudu, sest muidu võin ma seal veel 10 minutit sitsida. Tartu liikluskorraldajad võiksid rohkem foore paigaldada ja paigaldada neid vajalikumatesse kohtadesse, kui eelmisel aastal Riia-Filosoofi nurgale pandud foor.
Firehead
11:34 04.06.2004
Sa Tuscan ära reklaami seda teise raja võimalust nii otseselt siin, ma ei saagi muidu tipptunnil koju enam, kui enamus rahvas selle nipi avastab :)
totu cool
11:40 04.06.2004
to:Firehead
Kui enamus hakkab ringi sõitma,siis sina saad jälle otse sõita.
to:Tuscan
Mõtle veel mingi pikem ring välja!:))
Zak
13:17 04.06.2004
Anne e. Sõpruse ringi saab edukalt vältida - kui inimene on näiteks Eedeni ees, tuleb tal sõita mööda Kalda teed Kaunase pst.ni, sealt mööda Jaama tänavat Puiestee tänavasse, sealt juba linnast välja, mööda Piibe maanteed Jõgevalt läbi Tallinn-Tartu maanteele ja mööda seda jõuab edukalt Kreutzwaldi tänavasse, et siis juba linnaliiklusse sukelduda. Võtke õppust!
USA
23:20 04.06.2004
Venemaal ei olnud üldse ringteedel peateede märke, ja kõik sõitsid. Siis oli eesõigus paremale reastuval, kui oli ringteel, aga LE järgi rigteele sõitjal.
granada
03:10 10.06.2004
Tartu ja liiklus on kaks erinevat asja...uimerdavad niikui kanad takkus, sorry aga nii see on.Peale kõige muu on majadele numbreid jagatud vist sama tehnoloogia kohaselt kui loomadele sabasid.( pean silmas mingisugust kaunase pst,d).
Zak
17:55 10.06.2004
Muide, Annelinnas ja Kivilinnas on majadele numbrid jagatud rangelt loogikast lähtudes, ainult vastupidiselt tavaolukorrale on seal numbrid lihtsalt ringidena järjestatud.
Külaline
23:46 10.06.2004
Ma tõesti ei saa aru, et miks kõik Aardla -Tähe ristmiku üle nii nurisevad... krt ma olen küll seal sõitnud alati vastavalt liiklusmärkkidele ja pole mingeid probleme olnud... kui sa ei suuda autot juhtida ja suunda näidata nagu seda LE või/ja liiklusmärgid ette näevad siis see sinu viga. Mind isiklikult ajavad marru need, kes ei tunne LE-d ja teised on need, kes tõesti ilmaasjata teel uimerdavad.
Kui aus olla siis vihastavad vahepeal ka need tähenorijad... no mille jaoks on inimesel loogiline mõtlemine??? Liikluses ei tohiks olla mingeid probleeme, kui sõita vastavalt olukorrale.
NoNake
00:33 11.06.2004
Harjuta enne Tartusse tulekut Õismäel maja numbritega kätt. Annelinn on seejärel kukepea.
granada
01:23 11.06.2004
to zac..oleks tore , kui saaks teada kus on selle imeliku ringi keskpunkt , kuidagi ei õnnestunud seda tabada:) tln on kodulinn . nii, et mägedel orienteerumine on juba ammu selge( see oli siis nonake.le)
Zak (K-ga ikka)
00:21 12.06.2004
Milleks ringi keskpunkti otsida? Numbrid algavad ikka tänava otsast.
say41
17:22 08.01.2007
Mõtlesin et ärataks vana teema jälle ellu. Ise elan Tartus ja näiteks palju kirutud Anne ringi on väga lihtne läbida nii et ei pea kaua silla peal passima kui vajadus Karlova poolt tulles Annelinna poole minna. Ma olen ennast tavaliselt pressinud Eedeni parkla ülemisele korrusele ja sealt otse Kalda teele. Sama nippi olen kasutanud tipptunni ajal Võru-Aardla ristil. Mööda Võru tänavat tulles ja Aardlasse pöörates ei viitsi ma iialgi foori taga passida vaid tõmban lihtsalt läbi Statoili ja olen säästnud mitu minutit. Mis puutub Tähe-Aardla risti, siis see on tõesti täielik uroodsus. Läbin iga hommik seda ja soovitan soojalt et ärge kiilakaga väga lõikama hakake, sest see sillutis mis seal ringi keskel on muutub väga libedaks. Ühe korra oleks äärepealt otse sealt läinud. Muidu on Tartu liiklus suht rahulik, vajab lihtsalt harjumist.
tartlane
19:01 08.01.2007
Tartu viga on väga kehvad sõiduteed, auk on augu küljes kinni. Selle 50+50 kanalisatsiooniprojekti tagajärjel on Tartu muutunud tõeliseks ****auguks. Millega see proua Jänes sõidab, et ta ei tea, millised on Tartu uulitsad?
Juulius
21:19 08.01.2007
To say41:
Teadmiseks sulle, et sa ei ole esimene, kes sellisele "geniaalsele" mõttele on tulnud. Seetõttu, kui sinu soovitust hakkaks pooled seal liiklejad jälgima, siis oleks Eedeni parklas ummik ja Anne ring oleks täiesti normaalselt läbitav. Paljud lõikavad ka Neste tanklast, et kiiremini Kalda teele saada. Olen seda isegi teinud, aga minuteada pole selline lõikamine lubatud. Samas ma siiralt kahtlen, kas Eedeni ülemise parkla kaudu on võimalik kiiremini pääseda Kalda teele, sest tipptunnil pead ootama Eedeni parklast Kalda teele pääsemiseks ka omajagu aega. Kokkuvõttes on sinu võit heal juhul 1 minut.
Kuna Sõpruse sillal liigub vasak rida enamasti kiiremini, siis mina olen kasutanud sellist varianti Kalda teele kiiremini pääsemiseks, et sõidan vasakus reas ringile, teen ringi ära ja siis Kalda teele. Ka see käitumine pole päris õige, sest koormatakse asjatult ringi, aga samas pole see ka keelatud. Sedaviisi olen võitnud max. 1,5 minutit.
Ühesõnaga varjante, mille puhul sa ummikust oluliselt kiiremini koju peaks jõudma, pole olemas.
Alo
23:38 08.01.2007
Tartu ei ole ilmselt veel kõige hullema liiklusega linn, kuid on selles suunas jõudaslt arenemas. Tartu on aga kõige kiiremini autostuv linn Eestis. Hiljuti Postimehes avaldatud uurimus näitab, et suuremate ristmike koormus ühes minutis on aasta jooksul tublisti kasvanud.

Vaadates arengukavasid tekib küll tahtmine küsida, kuhu need lugupeetud liikluskorraldajad mõtlevad lisanduva liikluskoormuse mahutada või suunata või mis otsaga need planeeringute kinnitajad mõtlevad? Ringteest ja selle arengust olen juba teises teemas sõna võtnud - nüüd tooks näiteks Turu-riia ristmiku. Kaubamajst oli veel vähe linna ühe enamkoormatud ristmiku liikluskoormuse tõstmiseks. Lähiaastatel valmib seal ümbruses ca 1000 hotellikohta, kaks kaubanduskeskust, konverentsikeskus, SPA, Ahhaa keskus ja esialgu vähemalt üks kõrghoone. Sellest ilmselt on veel vähe ja Riia tänavale endise taksopargi territooriumile ehitakse 230 korterit - seega terve elamukvartal koos äripindadega. Kuidas see kogu see kupatus hakkab mõjutama liiklusvooge ei tea vist isegi vanakuradi vanaema. Eilses lehes oli makett, mille oli näha kõike peale liikluslahenduste. Ilmselt hakatakse nendes kohtades õhutrantsporti kasutama.

Tartusse ie ole isegi lähiaastatel oodata ühtegi tõsist investeeringut tänavaõrgu arenguks. Vabaduse sild mõjutab liikluskoormust ainult kesklinnas ja ei ole ilmselt eriti efektiivne lahendus.

Vaadates lähivaldade ja linnaäärte arengukavasid jookseb see linn 2010 aastaks totaalselt umbe. Tekitatakse vaid mõtetuid liiklusvoogusid linna, sealt välja lähiasumitesse ning läbi kesklinna ja konsentreeritakse veelgi enam liikluskoormust niigi läbilaskevõime ammendunud ristmikele. Selline on põhiline "linna arengukava".
MarkkoAudi90
05:07 09.01.2007
Sõbrad, tulge ja nautige Jõhvi liiklust. Selle liikluskultuuri kohta ei saa mitte midagi öelda, kuna selline asi nagu KULTUUR liikluses puudub. Kes Jõhvis sõitnud-käinud, siis teavad, et Tartu maanteelt linna sisse sõites üle viadukti on Rakvere tänav kaherealine. Osa asjamehi aga arvavad, et suht ükskõik on kui sooritab suunda näitamata, rida vahetamata PAREMAST REAST VASAKPÖÖRDE!. Ja siis veel selline variant, et kui tulla Narva poolt läbi linna, Narva mnt mööda, siis selleks, et saada linnast välja, tuleb esmalt sõita viadukti alt läbi et siis üle selle pääseda. Peaks nüüd keegi tahtma järsku, et ohh, lähen enne veel Statoilist läbi ja tahab minna Kohtla-Järve poole, peab minema üle viadukti, et siis selle teises otsas korrektselt vasakpööre tagasi sooritada. Nii teeb normaalne juht. Aga valdav enamus teeb nii-niipea, kui nina on viaduktil, siis üle kahe rea ja laks vasakule, suht savi mis saab, olgugi et seal on liiklus päris tihe ja alles mõni päev tagasi nägin, kuidas üks kuldne Peugeot 407 minu ees sõites selles kohas üle kahe sõidurea vasakule pööras. Täielik idiootsuse tipp.
Ja linnaisadele rääkida on suht mõttetu-sama hea mis hane selga vesi.
Tulge maa peale tagasi
05:51 10.01.2007
Eestis on peale Tartu - Tallinna - Pärnu ja Türi veel piisavalt hulk linnu, kuhu Te võib-olla pole veel jõudnudki. Osad suuremad, teised väiksemad. Probleemseid kohti on igas linnas.
126
09:03 10.01.2007
Jõhvis on palju tänavaid kus on samaliigiliste ristmike ala.Kui seal reeglite järgi toimida sõidetakse sust üle.Enamik siinsetest juhtidest ei tea LE st ööd ega päeva.Aastaid Jõhvi ARK is müüdud lube raha eest,eks see ole tulemus.Käin tihti Tartus kuid seal nendes alades küll antakse teed ja kõik toimib.
Pets
10:07 11.01.2007
Osa Marko juttu tõsi osa viitab, et ta linna piisavalt ja liiklusmärke ei tunne. Või ei oska ennast väljendada. Statoilist tulles saab rahulikult K-J poole ja pole mingi linna viadukti asja.
Aga muidu on nagu on. Tegelikult on suurim jama selles ,et linn uus kuna sõjas põles maha. Siis vähemalt peatänavad tehti sellise stalinliku pompöösusega laiad. Autosid oli kuni viimase ajani vähe kuna bussiliiklus hea ja vahemaad Jõhvi Kohtla-Järve piirkonnas suured. Kui Ahtmest käia KJ-i keemiatehastesse tööle siis on üks ots 20 kilti buss aga linnaliini oma viib kohale täna vist alla kümneka. Igatahes arvutage ise palju nii tööl käimine autoga maksab. Nüüd tuleb autosid peale ja kuna ollakse harjutud sõitma üksi siis pole mingit harjumust, et sinu kõrval on veel teinegi liikleja. Tallinnas sellise stiiliga käib lihtsalt põmm ja masin remondis. Siin aga ruumi on ja põmmpea ei saa üldse aru, et midagi valesti teeb.
MarkkoAudi90
22:28 11.01.2007
Ei hoopis sina, Pets, ei saanud aru-loe uuesti mu teksti-Ja siis veel selline variant, et kui tulla Narva poolt läbi linna, Narva mnt mööda, siis selleks, et saada linnast välja, tuleb esmalt sõita viadukti alt läbi et siis üle selle pääseda. Peaks nüüd keegi tahtma järsku, et ohh, lähen enne veel Statoilist läbi ja tahab minna Kohtla-Järve poole, peab minema üle viadukti, et siis selle teises otsas korrektselt vasakpööre tagasi sooritada. Ma mõtlen seda, kui sõidad LÄBI LINNA, NARVA MAANTEED MÖÖDA VIADUKTI ALT LÄBI, ET LINNAST VÄLJA SAADA, TARTU POOLE, NING ÄKKI PEAKS TEKKIMA VAJADUS STATOILI MINNA, SIIS PEAB MINEMA ÜLE VIADUKTI JA SEAL TAGASIPÖÖRDE SOORITAMA. Mida mingi hulk juhte siiski ei tee, arvates, et on OK, kui pöörab kohe tagasi.
Ja veel, kui sa kellegi nime kasutad, Pets, siis kirjuta see ikka õieti :)
Sahh-rann
07:57 12.01.2007
Tundub, et teema kaldub Jõhvi hullule liiklusele :-).
Loomulikult on igas asustatud paigas omad hullud kohad, aga järgige siiski konkreetset teemat. Jõhvi liikluse lahkamiseks tehke eraldi teema (või teevad seda adminnid). Sinna võiks tõsta teatud osa viimaseid sõnavõtte (alates paljudes teemades sõnavõtva MarkkoAudi90 esinemisest).
noo
08:18 12.01.2007
ära ulu selle pärast kohe et tartust juttu pole, siin räägiti tallinnast ka jne, ega siis iga sõna jaoks ei saa uut teemat teha.
mg3
09:06 12.01.2007
Tartu liiklus - vahele ei lasta, see on vaikselt hakanud muutuma. Samas Tartus on vähe 2-e ja kolme realise sõiduradu ühes suunas.Ja pole eriti põhjust tõmmelda.
Erinevalt tallinnast on keskmine kiirus ~55km/h, Tallinnas aga on ~69 stabiilselt normaalne. Eks see võib samuti ärritada, mõnda närvilist Tallinnlast.
Tallinnas on muidugi mõnus, et kui suunda näitad siis tekib enamasti pisike pikivahevahe ja saad kohe ümber-reastuda. Ja ka kohalikud suunanäitajad on sellega harjunud - ehk see tundubki "maakatele" jõhkrusena kui peale suunda kohe ette reastutakse.
Tartu tänavad - jah, need on nüüd täiesti pe*sse keeratud tänu kanalka/vesi projektile.
Samas kui veel Tallinnast rääkida siis sellist kino pole ma mujal näinud - inimene otsib parklas kohta - nii kui hetkeks seisatab saab kohe signaali(korduvalt kõrvalt näinud). Kesklinna tänaval inimene tagurdab külgboksi(uuem seitsmene ja parkis kiiresti) kuid kohe sai taga seisavalt autolt signaali. Kas tõesti närvid on nii läbi?
Tundub, et teemaautor on just selle närvilise seltskonna esindaja, kes arvab, et liiklus peaks temaga arvestama, mitte tema liiklusega. Londonis sõidad ikka paremal teepoolel?
Pets
10:30 12.01.2007
Marko kui sul Statoili mõte tuleb kolmkümmend sekundit varem siis lähed Keslkväljaku äärest kui kümme siis praktiliselt pöörde peal viaduktile saad ühe tänavajupi kaudu otse. Seal on keelumärk ainult bussidele. Kuskil ei ole linnades nii ,et tuli mõte ja suvaliselt ots ringi. Tallinnas võib praktiliselt olla mõni koht kättesaamatu kuna asub teisel pool suurt sõiduteed parkida ei saa ja kui saad siis ülekäik kaugel-. tahad autoga treppi siis tagasipöörde jaoks pead sõitma jumal teab kust kaudu ja kuhu. Parem lihtsalt valida teine kauplus tankla.
Tartu on aga ülereguleeritud osaliselt. Näiteks Turu tänaval topeltvalgusvoor Riia tn ristmikul. Tulebroheline ja 20 meetrit edasi punane. Kohati aga võrdsed ristmikud. Üldse on enamikes Eesti vanades linnades tekkinud kunagi kuivema koha teed ning võõral pole eriti hea liigelda tänavate kulgemise loogika pole kõige arusaadavam. See lisab stressi kuna peab peale liikluse veel teeviitu märke jälgima.
Üldiselt aga tuleb kohaneda oludega. Kui kuskil linnas on normiks kiirus N siis sõida vooluga kaasa. Kui tuled külla oma arusaamadega loomulikult on jama.
Aare44
23:03 12.01.2007
olen peaaegu kohalik nii Tartus, Jõhvis, K-järvel. Tartu liiklusega enam-vähem ok koht, vaid foore Riia mnt-l meeletult. Kui rohelisse lainesse ei satu, ootad ennast seaks. Jõhvis foore 2tk, seal veidi lihtsam. K-järvel töötavaid foore jäänud vaid 1. Tehke järeldused. Kui keegi kunagi siin Jõhvi piirkonnas isegi lube ostis, siis selle väikse linna peale on neid veel väheseid, kes senini ellu jäänud liikluses. Samas see jõhvi läbisõit: läbi kekslinna saab teha ka parempöörde "punase väljaku" taga vahetult, sealt 1km Statoili ja samast ots ümber ja tartu poole võimalik sügada otse üle viadukti, mitte alt, nagu väidetakse.
Pets
13:11 16.01.2007
Aare44 J-is pol enam ühtegi valgusfoori juba aastaid. Aga oleks vaja. Tipptunnil Kalevi Järveküla ristmikul kuluks juba ära. Muidu ettevaatlike juhtide tõttu seal liiklust pidurdab.
Tartus on nõme koht veel uue silla ring. Liiklus tihe ja tuleb ringil ümber reastuda. Mul üks sugulane oli mingi kaks tundi järjest seda ringi kamminud õppeautoga, et eksamil oleks selge.
Mees metsast
13:46 16.01.2007
Anne ringi kohta ütleks vaid seda, et enne sinna ringile minekut peaks autojuht endale selgeks tegema kuhu ta minna tahab siis ei teki ka ringil olles mõtetuid reastumisi.
Tartu ajuvabamalt lahendatud ristmik on Kaubamaja/Turuhoone ristmik.
Kui tulla Riia/Turu risti poolelt sooviga pöörata Kaubamaja parklasse peab olema ettevaatlik. Minul oli üpris ehmatav hetk siis kui see foor tööle lülitati.
Nimelt süttib roheline tuli Riia/Turu poolsetele autodele varem kui Raekoja platsi poolt tulijatele. OK see "varem" on vaid mõni hetk kuid liikluses juhtubki õnnetus vaid õnnetute hetkede koosmõjul.
Selle ristmiku läbilaskmisvõimest pole mõtet rääkidagi.
to mees metsast 13:46
14:31 16.01.2007
Milles küsimus seal kaubamaja juures: kui ristmikul on manöövril sõidukid, siis raekoja poolt tulijad ei sõida ristile välja hoolimata lubavast tulest (noolest) = LE.
mees tartust
13:04 19.01.2007
See on loll kala jah-riia mäest alla ja tagasipööret tehes oleks hea kui raekoja poolt tulijatel veel rohelist noolt ei oleks,aga ega muud võimalust ka pole-tipptunnil nagunii kõik umbes ja tsükli ümbertegemine ei aita muffigi,aga rahuliku liikluse ajal saab paar masinat ikka tagasipöörde teha küll.Vähe muidugi.Tagasipööre ei ole eelismanööver parmale lubava noolega keerajate ees ja nii peavad tagasipöörajad teed andma raekoja poolt tulijatele.
to mees tartus:
14:20 19.01.2007
Kas Sa vihjaksid, mis punkti(de) alusel antud juhul tagasipööre ei ole eelismanööver noolega keeraja ees? (asi ei ole ju tagasipöördes, vaid ristmikul viibivas sõidukis - minu arust (ise annan ka seal teed, sest muidu vajuvad lihsalt lambist selga)).
to mees tartust:
14:31 19.01.2007
täienduseks eelmisele lausele. Loogikat: Juht ei pea ju teadma, mis värvi tuli kusagil mujal põleb. Ja sõites lubava tulega ristmikule (st riia mnt poolt) peaks ta saama ka manöövri peatumata lõpetada - mingi punkt ei sega/keela tagasipööret - vastutulijaid ei ole. Milleks muidu üldse foori pidada. Küll on aga noole suunas ristmikule sõitjale selgelt välja öeldud, kuna ta seda teha ei tohi.
errvee
17:11 19.01.2007
eelmisele:

oot-oot - Riia tn poolt tulles on põhituli punane ja pööre tehakse lisasektsiooni rohelise tulega ja juht peab teistele liiklejatele teed andma

parempöörde sooritajatel on sel hetkel (noolekujuline) roheline põhituli ja EESÕIGUS
mitte tartust
17:45 19.01.2007
kas keegi võiks panna üles kaubamaja ristmiku skeemi, et saaks aru, mille üle te siin vaidlete ?
Zr
18:05 19.01.2007
http://www.postimees.ee/131005/gfx/21660434cfeac03086.jpg

vasakpöörajad teevad pildi vasakus servas oleva valge kaubiku kõrvalt vasak- ja tagasipööret punase tule ja rohelise noolega (tihti tahavad kaubamaja alla parklasse sõita

parempöörajad tulevad kaubamaja ja turuhoone vahelt paremal pool pildil ja teevad oma pöörde rohelise tulega

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte