tundub, et auto pikemat aega eestis olnud aga muidu väliselt täitsa korralik. äkki on meil siin mõni inimene, kes omab või omanud sellist liikurit? kuidas sillad tln-a tänavatel vastu peavad ja kuidas on varuosadega?
rehvidega pidi jama olema (ees/taga on erineva suurusega rehvid). Aga maanteele ei soovita küll sellise autoga minna. See auto on rohkem linna auto mida kasutada aeg-ajalt (soovitavalt võiks olla ka teine auto peres millega kulgeda) .
Ise olen sellise autoga 3-päeva liigelnud(L-Itaalias)ja jättis küll VÄGA HEA mulje,see Smart.Mugav käsitleda,ei väsita-pikal sõidul,avar väljavaade(ainult esiklaasi postid natuke häirisid)kütet ei võta,kohalt minekuga suts kaua mõtleb,aga siis juba liigub talutavalt.MINA KINDLASTI SOOVITAN-KUI EI OLE AINUKE AUTO PERES!
Igatahes mulle meeldib! Olen tuttava omaga sõitnud talvel Soomes ja nüüd oma omaga ca 2 kuud suvel ning ei oska midagi halba öelda. Juppe on juba ka saada nt õlifilter maksis 65 EEK. Seda peab kohe ütlema, et tegu on rohkem nn trendiautoga. Mugavam on sõita siledatel linnateedel või korralikul maanteel. Lühikesest teljevahest ja jäigast vedrustusest tingituna annavad teeaugud tunda. 0,6 sel 40 kw mootoril on jõudu ja kiirendust piisavalt isegi automaatkastiga sõites (kaalub ju auto ca 850 kg). Kui osta cabrio saab veel "nänni" juurde elektriliselt kokkulapitava katuse näol (muide hoiab ka talvel sooja ja on autopesulas pestav). Rehvid ja veljed on üldjuhul ainult tellides saadaval. Mootorijuppe saab mersu esindusest (tal ju mersu mootor) või Kadaka teelt (samas majas Xenon Eestiga). Ostes muidugi peaks vaatama , et oleks korralikult hooldatud (hooldusraamat) mitte väga palju läbisõitnud (ega nende mootori resurssi vist üle 200 000 tuh pole :P).
Säärase auto mõte peaks olema see, et ta on odav. Nagu mopeedi eest. Smart seda kahjuks ei ole. Auto on lihtne ja odavalt tehtud, aga tema hind ei tohiks uuest peast ületada selle kasutatud auto hinda... Trendivärk...
Muidu ok, aga kallis.
ise töötan selles firmas, mis müüb seda smarti, arvan, varsti ostan endale seda :) bmw 750-ga liikas kallis tööl käia :) aga kuna tean selle auto ajaloo, siis ise julgelt ostaks :)
mis selle auto mõte on? :D hobueeslirakendit ei taha osta endale või? :D aaa, ma tean, selle mõte on see, et valge inimene saab end tunda hiinlasena kui ta selle ostab :) okey. aga kust mina tean, kas tasub või ei tasu. see mees, kes siin mulle seda Euroopa kiirtee juttu ajas, on küll vist pisut liiga napsune... et no max kiirus on 135 (mile peal ta tõenäoliselt läheb algosadeks) ja siis nagu ma jään samas hinnaklassis oleva 5 aastat vanema Audi 100ga jalgu või? heh :D 18,9 sajani ja jalgu :D moskvichiga ka ei jää jalgu sellele :D aga vaat' sellest ma ei saa aru, mis selles pannis ökonoomset on? kui konkreetselt 2 korda suurem ja 10 korda mugavam auto võtab 8L sajale kütet ja see käbi 5, siis no milleks :D või noh, et S-klassi Mersu sõidufiiling versus see pann ja siis nagu 5L versu 15 :D ma pakun, et kui muruniidukit otsite, siis saab ka odavamalt mõne, millel saab ise seljas sõita :P
kle capone sinu teadmiseks paigaldades smardile sport sumps ja ECU proget muutes on 0-100 7,5 sec niiet oma audis võid ilusasti oma pyxid täis sittuda sest häbi peax ju natuke olema kui saad smartilt suhu.smart on ka hea talvel-28c ei ole probleem samas kui audi ja vw viskavad oma õild välja :) soovitan julgelt ostke smart mitte disla bens ikka
sain sõbra smarti proovida, sõitsin tln tartu maanteel sellisega 135 km/h mööda S klassi mersust ja ühest Auti A6st. Mersul juhil vajus suu nii lahti et oleks äärepealt teelt välja sõitnud. Ja Audi vend sai nii vihaseks et sõitis must hiljem lihtsalt mööda ja vahtis vihase näoga... Mõlemad vist lasid püksid täis.
vahetad sumpsi ära proged ECU ära seal kirjas ka käiguvahetuse ajad ja kiirused sest tegemist ikka automaatse siduriga ju ja tavaliselt 3 sec võtab aega vahetus se vaja kindlalt ära muuta:P ärgem unustagem ka turbot seal on originaalis 12 turps aga tarvis teha hybriid 15 vurle sissetulevale õhule ja 7,5 sec 100 pole probleem 82 hevost peax siis olema
teiseks autoks hea kyll. linnas öko ja pole vaja liikset rauda kaasas vedada. see seitse sekundi jutt vastab tõele kuna brabuse tuuninguga vist see kiirendus nii oli.
sõidan juba pool aastat sellisega 0,8 D.Linnas tööautona väga ökonoomne ja kiire, maanteel pole kunagi teistele jalgu jäänud, pigem jäävad mulle. Varuosad täiesti saadavad ja hinnaklass normaalne, rehvid ka eestist saadaval.
-28 külmaga diisel smart käivitus probleemideta, keskmine kütusekulu 3,4 l//100km, sõidan enamus ajast linnas, üksi või kahekesi sõita ülimalt mugav.Autol kõik vajalikud lisad :kliima, el.aknad, veojõu-, stabiilsuskontroll, ABS,kompuuter jpm.Eestis sõitnud 30 tuhat ja enamus sellest tln-s, pole veel lagunenud.Läbisõit kokku 128 tuhat.SOOVITAN RAUDSELT KELLEL VÄHEGI HUVI!!SÕIDURÕÕM MINIMAALSETE KULUDEGA
Sinus räägib kadedus kuna sul puudub vaba raha et omale selline lahe sõiduriist muretseda või on sul ego selline.Oled lihtsalt kompleksidega.Kõik tuttavad kes on proovinud minu sõiduriista on üllatunud,keegi pole halba sõna ütelnud.
Isiklikult arvan et su tuttavad olid üllatunud seepärast,et nad sellisest jubedikust üldse eluga pääsesid. Ja üleüldse selliste iseliikuvate kirstude tootmine ja müümine tuleks seadusega ära keelata .
Isiklikult keelaksin Tallinnas kõigil autodel, millel on üle 1 liitri
kubatuuri, liiklemise ära.Jälgige hommikusi-õhtuseid ummikuid.Igas autos istub kesmiselt 100 hobujõu kohta üks inimene.
Õnneks on siin viimased torisejad aasta tagasi noka lahti teinud. Loodetavasti on nad oma egolaksust üle saanud ja tänaseks päevaks naeratavad sama lõbusalt smardijuhtidele kui kõik teised liiklejad:)
Kes iganes kahtleb, kas osta: kui teil on piisavalt huumorimeelt, tahet olla raamidest väljas ja kaubaveoga ka ei tegele, pole paremat valikut.
Olen 193 pikk ja 100 kilone pikakoivaline "pisipoiss". Kas ma mahun sinna sisse üldse ära ?. Vene moskvitsis mahtusin ja ega smart juhiistmel väiksem ole, see pole lihtsalt võimalik .Smardiklubisse otse ei saa postitada ilma regamatta - küsiks kellegi klubilise käest siis siin , kas laseb oma autosse mind prooviks sisse ? :) . Kui enamvähem lahedalt ära mahun siis julgeks minna ja võtta nädalavahetuseks autolaenutusest ja lõplikult ostmine otsustada.
Olen veendunud. Kui ikka sisse mahud siis linnasõitudeks ideaalne auto naisega kahekesi või töö asjus sõita . Kallivõitu teine on aga see ju vaid korra ostmisel suti segav asjaolu :) . Muidugi on teine ja suurem auto kaugemateks otsadeks olemas.
Kui Tallinn sobib, siis tule tööpäeviti Suur Sõjamäe 10a Mainori Kõrgkooli ja küsi infolauast smardi omanikku:) Muide, minu smardiga sõidab ka aegajalt 193cm ja 110kg, aga nurinat pole ma kuulnud:)
Tervitades,
smarditar
Saksamaalt . Kiirus max. jah 135 km aga meie teedele on sest rohkem kui küll. Sõitsin taga ise siia ja Saksa kiirteedel saab ka vabalt hakkama ,, kui üldse sõita oskad muidugi. 200-ga kimavate autode eest peab õigel ajal uttu tõmbama loomulikult aga rekkadest sõidad kiiremini . Tasub vabalt osta teiseks autoks . Väga lahe ja seest üllatavalt ruumikas auto. 4 talveratast , mis kaasa anti mahtusid ilusti istmete taha ära. Vedrustus suti jäigavõitu on peale BMW-s istumist aga see pole segav . Linnas on eriti lahe sõita , sai Poola pealinna ummikutes järele proovitud - täitsa mugav sõiduriist - ei ole kellegil jalus ja ise vahele trügida lihtsam kui suurema autoga. Igatahes soovitan :)
Ise sõidan diiselsmardiga ja väga rahul. Diiselmootoril on küll vähem hobujõude kuid jõudu on rohkem. Sest nagu teada, ei mõõdeta auto jõudu hobujõududega vaid väändemomendiga. Hobujõud annavad effekti suurematel kiirustel ja kõrgematel pööretel kuid linnaoludes foori tagant minnes loen väändemoment rohkem. Seetõttu pole mingi ime kui väikeautod millel lahjad mootorid foori tagant minnes 200hj autodele ära teevad. Kuigi diiselsmardi kiirendus 100-ni on ca 19 sekundit, on kiirendus kuni 60km/h oluliselt kiirem kui päris paljudel teistel autodel. Lisaks paljud arvavad, et kui smart on väike auto et siis ilmselt võtab vähe kütust. Vähe kütust võtab ju ainult diiselmootoriga smart. Bensiinimootoriga smardid võtavad linnas 6-7 liitrit ja see pole enam sääst. On palju teisi väikeautosid mille kütusekulu linnas on 5 liitrit. Diiselmootori miinus on vaid see, et mootorimüra on rohkem aga kui autos pidevalt muusikat kuulata, siis seda müra ei kuule. Diiselmootori korraline hooldamine on mitu tuhat krooni odavam kui bensiinimootori.
Mina sõidan jällegi bensiinimootoriga smardiga ringi. Paberite järgi peaks linnakulu olema ca 6l/100km, kuid mul tsipa rohkem. Põhjus selles, et mille meeldib teistele oma tagatulesid eksponeerida. Annan kohaltvõtul lapatsit ka siis, kui üksi foori taga, st. see kiiruse kruttimine ei ole rullnokatsemine. Lihtsalt smarti istudes tekib selline janu, ka siis kui tead et pead järgmise foori taga jälle pidurdama. Mõelda, kui sellest kütusekulu vaid liitri võrra suureneb, siis võib seda ju endale lubada.
Mul on tegelikult teine auto kah. Sellel 200 hobust kapoti all. Tõsine pikendamise masin, kuid linna vahel sõidan sellega sujuvalt ja laisalt. Ei teki üldse mingit vajadust kiirust kruttida. Kütusest kahju ei ole, kuid ei teki lihtsalt sellist vajadust. Smardis lihtsalt on midagi erilist. Võibolla on see jäigem vedrustus, võibolla edev välimus. Võibolla seljataga nurruv mootor. Võibolla hoopis see mõnus tunne, kui turbo rakendub ja tõmme järsult suureneb. Ei oska öelda.
Diislit maha ei teeks, see annab smardile tõesti selle erilise öko mõtte. Samas tulenevalt eelpool kirjeldatust, ma ise diislit ei ostaks. Eks igaüks pea ise vaagima, et mis tüüpi inimene on.
Henry
Foori tagant võidu tegemist tuleb päris tihti ette. Mind ennastki paneb imestama, et muidu aeglane diisel teeb kiirenduses enamikele autodele ära. Mulle tundub, et asi on esimese käigu pikkuses ehk siis kui saad smardiga ühe laksuga 40-ni kiirendada peavad teised vahepeal käiku vahetama ja siis sellega nad kaotavad ajas. Olen korduvalt teinud võidu ka bensiinismartidega ja mingit kiirenduse vahet ei ole. Kord olen mina olnud 2 eetrit eespool ja kord olen 1 meeter taga. Oleneb ju asi rohkem sellest millisel hetkel vajutama hakkad ja kuidas aeglane käigukast reageerib. Ja nagu ma varem ka mainisin, loeb väändemoment ja diislil on see oluliselt suurem kui bensiinimootoriga smartidel. Päris tihti on kuulda kuidas lahjema bensiinimootoriga smardiomanik kurdab et maanteel tuulega autol pole piisavalt jõudu.
Mainiks veel seda ka juurde et kõik võiduajamised olen teinud täisautomaadiga (softtouch) ehk siis käiguvahetusse pole ise sekkunud. Samas teised on ise käiku vahetanud, seega kontrollinud ajastust.
Mul on kah softouch, kuid eelistan ise käike vahetada. See automaat kipub alati just siis mõttesse jääma, kui on kiirendada vaja. Näiteks kui oled 1. reas, kus palju mökutamist ja näed, et 2. rida liigub oluliselt kiiremini, näed ühte auku tulemas, paned suuna sisse ja vajutad gaasi... Ja mis siis juhtub. Lihtsalt vedu kaob ära, automaatika lülitab käigu välja, et seda alla vahetada, kuna gaasi vajutatu tugevalt. Tundes et auto ei liigu, vajutad gaasi reflektoorselt põhja, olles ise kahe raja vahel ja nähes et augu lõpp jõuab sinuni. Selle tulemusel otsustab automaatika, et vaja ikka veel üks käik alla võtta ja samal ajal pöördeid tõsta. Auto hakkab juba esimeses rajas liiklejatele jalgu jääma. Ehmatusega tuleb siis tagasi tõmbuda ja 2. rajas tagant tulija läbi lasta ja siis lõpuks lõppeb see käiguvahetusprotsess mille jooksul oled juba mitu sekundit vabahooga veerenud.
Manuaalselt sõites ma vahetan juba käigu alla peeglisse vaadates ja suunda sisse pannes. Nii vahetab ta rutem käike kah ja sobiv käik sees selleks ajaks, kui auk sinuni jõuab. Nii saab rada vahetada ka olukorras, kus tavaline auto hästi ei mahuks (st. seda pandaks pahaks).
Muidugi, diisli puhul on see automaatkast rohkem õigustatud, kuna sellel on madalatel nn. ökopööretel piisavalt jõumomenti, et põhjas gaasiga sama hästi, kui käiku alla vahetades. Tal on see momendikõver suht lame. Bensiinimootorid tahavad aga pöördeid saada, õige vedu algab alles kusagil 4000p/min pöörde juures. 3000p/min juures on selgelt tunda, kuidas vedu järsku suureneb ja on näha kuidas turbokellal seier tõuseb. Samas ökopöörded on kusagil 2000p/min juures ja neid hoitakse ühtlase kulgemise puhul. Diislil on nendel pööretel kohe mitu korda rohkem jõudu varukast võtta, kuid bensiinimootori puhul vaja pöördeid tõsta ja selleks vaja käike vahetada, mis kõik võtab aega.
Niiet ma täiesti usun, et kui minna mõnele tehnilisele kardirajale mõõtu võtma, siis võidab väiksema võimsusega diisel, kuna säästab aega käiguvahetusega.
P.S. Mu teisel autol jookseb 1. käik 85km/h välja. 2. käiguga ei saa eesti oludes kusagil piiranguid rikkumata mootorit piirajasse sõita. 3. käiguga on pöörded linnakiirusel 1800. Smardil kusjuures saab linnakiirusel 5. käigu sisse panna ja pöörded ikka kõrgemad.
Henry
Minu arvates kohe gaasi põhja vajutades auto käitub aeglasemalt ja tundub, et ta arvestab oma loogika järgi ehk siis kiirendab sujuvalt. Kui aga vajutada pool gaasi siis käigukast reageerib kiiremini ja võtab seda kui sportlikku sõidustiili. Ehk siis kui gaas põhjas sõidab sujuvalt ja kui gaas on poole peal siis kiirendab võimalikult kiiresti.
Kuigi tänaval foori tagant minnes rahulikumalt kiirendades kuni 3000p/min saab ka teistest autodest ette kipun ise tihti maksimumi võtma ja osuti käib tahhomeetril üle 4000p/min ära kuigi siis on teised autod ca 50 - 100 meetrit taga pool ka. See oleks nagu minu poolt smardi reklaam. Sest tihti arvatakse et see auto on aeglane ja hädine aga liikluses saab demoda et tegelikult on üsna kiire ja stabiilne.
Kui auto kunagi ostsin, siis esimese kuu jooksul polnud kordagi gaasi põhja vajutanud ja sõitsin rahulikult. Siis üks smardiomanik ütles, et vaatame paari kuu pärast, et mis juttu ma siis räägin. Kuid peab tõdema et tal oli õigus, smardiga on väga raske rahulikult sõita. Ma ei ole ühegi teise autoga nii sportlikult sõitnud kui smardiga ja peab ütlema seni on see auto kõige paremini teedel ja maastikel käitunud. Seal kus teised autod juba külje ette võtnud smart oleks nagu liimitud tee külge. Nüüd suure lumegagi oli imelik vaadata kuidas iga 100 meetri taga mõni auto kinni oli. Ühel parkimisplatsil olid isegi maastikuautod (millest üks BMW maastur) kinni ja ma sõitsin ja otsisin kohta kus saaks parkida. Ma olen smardiga üldse 4 korda kinni jäänud millest üks oli rannas liiva sees ja see oli ka kõige raskem variant. Muudel juhtudel olen saanud 5 minutiga vabaks autost väljumata või nüüd suurema lumega auto alt lume eemaldamisel.
Peaaegu iga päev mõtlen, et nüüd hakkan rahulikult sõitma aga nagu kiuste foori taga tahetakse teistest autodest et teeme võidu. Mõnikord on lahe vaadata kuidas alguses rullnokad oma BMW's naeravad smardi üle aga järgmise foori taga enam ei naera. Lisaks on päris tihti selliseid olukordi kus isegi vene autodega inimestele ei meeldi kui smardiga neist mööda sõidad ja siis kiputakse vägisi isegi kiirust ületades smardist mööduma.
Smart on teistele lõbus vaadata kuid endal on sellega ka huvitav sõita. Väga stabiilne auto on, seal kus teised autod reeglina pidurdavad võib smardis hoopis gaasi juurde anda. Iga kuu tuleb ette olukordi kus lähen ca 60-70km/h kiirusega 90 kraadisesse kurvi. Viimati oli vihmane ilm ja kurvis suur loik, milles veidi ka pidurdasin kuid vaevu tuntav oli et natuke libises. Ma imestan et smart pole üle kuudi käinud.
Seda ka et smarti ostes tasuks kaaluda alates 2003 aastast, sest siis parem elektroonika ja veermik ning ühtlasi oluliselt stabiilsem kui varasemad smardid. Mul on 2004 CDI ja kunagi mõtlesin, et tegelikult miks ma küll nii uue ostsin kui ka vanad näevad samasugused välja. Peale seda kui kuulsin vanemate smartide omanike muret stabiilsuse osas siis peale seda olen rahul, et ostsin uuema.
Kiirendus erinevatel Smartidel 19,8-10,9 seki 0-100 km/h, aga enamus autosid jäävad selja taha?!
Loomulikult on kõik teised punase tule all passijad rullnokad veel ka, eriti BMW-de roolis.
Nagu ma ennem mainisin, kiirendus kuni 60km/h on kiirem kui pooltel teistel autodel. On autoandmetabeleid kus on ka selline kiirendus välja toodud. Enamasti ju andmed kuni 100km/h kiirenduses. 100km/h ja 60km/h on ju 2 erinevat mõõdet. Nagu ma varem juba mainisin, pole hobujõud aeglastel pööretel olulised vaid väändemoment. Ja 200hj masinad on tihti ligi 2 tonni rasked ja neil niigi kohapealt ära saamisega raskusi.
Käisin just sõitmas ja spetsiaalselt katsetasin seda Henry teemat täisgaasi kohta. Jah peab mainima, et kiirendades ei või gaasi põhja vajutada. Ainult poolgaas või vajutada õrnalt sealt kus hakkab võtma, siis on kiire kiirendus. Aga kui vajutada lihtsalt lambist gaas põhja mõneks hetkeks siis ei mõika mitte midagi ja kui kauem põhjas hoida siis tekib see "hõkk". Ehk siis ärge vajutage gaasi põhja.
Ka mitmed autokoolide õpetajad kelle õppesõiduautoks on BMW, on väitnud et foori tagant on õpilastel raske ära minna ja et jäädakse teistele jalgu kuna auto mass on liiga suur.
Oeh. Mis sa oskad kosta. Tegin vist seda pattu ja aitasin teemat liialt palavaks kütta...
Ei ole see smart midagi selline, et teised kogu aeg kaugusesse kaduvaid tagatulesid peaksid imetlema. Ainult üllatusmomendi abil on võimalik keskmisel autole "ära teha". Teised lihtsalt ei talla nii palju gaasi.
Mulle meeldib kah jälgida naeratavaid nagusid. See tuju tõus on garanteeritud. Samas tekitab smardiga sõit pisut ka eneseimetlust ja on oht peaga pisut pilvedesse sattuda. Seega jäägem objektiivsuse piiridesse. Smardi kohaltvõtt on üks uimasemaid. See tuleneb sellest, et 2/3 massi on tagaratastel, veab tagasild ja täit veomomenti rakendades tõuseks lihtsalt esirattad õhku ja auto lõpetad sellili maas. Kuna elektroonika piirab kiirendust, siis esimesed paar meetrit läheb ikka väga läbi häda.
Samas seda suurem on siis üllatusmoment, kui see väike punn kellestki mööda sööstab. Tõesti, esimese käigu lõpuosa on magus. Auto on kerge. Edasi tuleb mängu juba tuuletakistus jms. Seega mingis väikeses vahemikus on võimalik kõrval seisjaid üllatada. Reeglina järgneb sellele võidukas mööda sõit, nagu sittuvast jänesest, kuigi endal 60 spidomeetril ja 50 lubatud.
Aga jätaks nüüd selle smardi haipimise. Kui kellelgi on midagi konkreetset küsida, siis küsigu. Võib ka smardi foorumit kasutada: http://www.smartclub-estonia.com/foorum/
Imelik kommentaar smardi foorumis "jätaks nüüd selle smardi haipimise"
Et siis siin foorumis võiks haipida pigem bmw'd ja muid automarke aga smardist aitab küll? Või tahad öelda seda, et siin läks jutuks liiga tihedalt et parem juba kolida teise foorumisse? Teatud mõttes ju reklaamid teist foorumit käesoleva foorumi asemel.
Kiirendusvõistlustelgi loeb ka juhi oskus mitte ainult auto võimekus. Kõik oleneb ju kui kiiresti juht suudab reageerida rohelise tule süttides. Isegi kui mõni auto on alguses mõni meeter ette jõudnud toimub temast möödumine tema käiguvahetuse ajal. Hea kui saaks siis smardi käiguvahetuse kiirelt kolmandale lükata kuna teine käik on ääretult lühike.
Ma olen lugenud ning kuulnud, et smardi manuaal ja automaatlülituse reaktsiooniaeg on sama või erinevust pole tunda.
Ja selle tagatulede näitamise kohta mainiks veel niipalju, et kui meeldib kiiresti sõita ja võimalikult säästlikult, siis diisel on parim. Teised ehk ei vajuta nii palju sest tahetakse ju kütust kokku hoida aga diiselsmardiga ei pea raha lugema, sest kulu on ju ca 60 senti kilomeeter. Ja seetõttu võib ka niisamagi ajaviiteks sõita ei pea planeerima kuhu ja kui palju. Kui mõne jaoks pole 6-7 liitrit 100km kohta probleem, siis lihtsa arvutuse järgi on näha, et sama automõnu juures käiakse topelt raha välja.
Kui mina tagasi küsija küsimuse juurde, et milline on soovitatav, kas bensiinimootor või diisel, siis eelnevatest postitustest peaks aru saama, millised plussid ja miinused on erinevatel mootoritel.
Nii et rahvas ostab smardi endale võidusõiduautoks ? Siis ju mõtekam juba seesama smart roadster osta ! Tahaks näha milline BMW sellele vastu saab valgusfooride vahel :) Ega muud ju meie tänavatel teha pole kui aga leida kellele ära teha , kasvõi üle laipade . ForTwo nagu rohkem siiski mõeldud linnas punktist A , punkti B sõitma . Vot sellega saab ta aga suurepäraselt hakkama ja veel paremini saab ta hakkama sellessamas punktis B linnakitsikuses sinu ootamisega , et tagasi punkti A sõita. Olen igati rahul ja mul täitsa " do lampotski " kui ka mingi mersu või moskvitsi ront ennast vägisi ettepoole punnitab . Kellele sellist smarti vaja siis soovitan :)
Smart on tegelikult suurepärane auto kiirendusvõistlustele, kuid seda ümber ehitatult. Siin videos teeb näiteks Ferrarile ära: http://www.youtube.com/watch?v=_Pxs-dWwxaE
Ja on ka meil selliseid, kes eelsistavad smarti tänu kergusele linnavahel rullnokatsemiseks ning plaanivad mootorit parema mineku nimel ümber ehitada. Aga stock smart saab kõigi käest lutti, kui juhil vähegi aimu punni-peremehe kavatsustest.
Vahepeal mõtlesin välja, miks smardi roolis väike kuradike koguaeg tagant torgib. Jah, kindlasti on kiirendamisjanul oma osa, auto ainuõiges ehituses jms. heades omadustes, kuid tegelikult ärgitab tõmblema siiski millegi tõestamise vajadus. Liiga tihti kohtad arvamust, et tegemist pole autoga ja seetõttu vaja seda teistele ja ka endale pidevalt tõestada, et asi on küll väike, aga nobe.
Sry. Et veel õli tulle valan sellel teemal. Aga pidasin vajalikuks hoiatada, et ehk ainus asi mis smardi juures pettumust võib valmistada, on teiste arvamus. Kui sellest suudad üle olla, siis smart on auto sinu jaoks. Ise plaanin teist perre soetada.
Henry
Kuidas sa nüüd niimoodi selle väite esitasaid henry? <tsitaat>Aga stock smart saab kõigi käest lutti</tsitaat>
Kas ja kui palju sa üldse oled kellegiga võidu teinud?
Lisaks kui lähtuda liiklusvahendite statistilisest andmetest ehk siis kui palju on Eestis veneaegseid ja muid väiksemaid autosid mille kiirendus on ca 19 sekundit ja veelgi enam. Sellest võib isegi väita et üle 80% masinatest jäävad smardile linnakiirenduses kuni 50km/h alla.
Täiega lutti olen saanud vaid Lamborhiniga koos foori tagant minnes :D Mõni üksik on saanud vaid mõne meetri võrra ettepoole. On ette tulnud ka selliseid olukordi kus sama võistlejaga on kiirendatud korduvalt 2-3 foori. Ja tulemused on nii ja naa ehk siis kord teine veidi ees ja kord mina. Nagu ma varem ütlesin, oleneb kõik ajastamisest ja vajutamisest.
Peale selle on smardil omad gaasipedaali ja käigukasti nipid, mida vast tavaline igapäevane autosõitja ei teagi. Nagu sinagi väitsid, et instinktiivselt teatud olukordades tahaks gaasi põhja vajutada. Smardi puhul on see väga vale liigutus. Muidugi oleneb veel sellest ka milline käigukast smardil on, kas on ka see "kick down" funktsioon.
Minu kiirendamise jutu mõte oli selles, et kui smart on juba konkurentsivõimeline ekstreemoludeski siis tavaolukordades ammugi.
Ja mõte oli ka selles, et kui vaadata diisli kiirendumist 100km/h tehniliste andmete järgi siis ei maksaks end sellest liiga heidutada lasta. Kiirendamine kuni 50km/h on kiirem kui paljudel teistel autodel. Lisaks on diislil eeliseks see et madalatel pööretel rohkem jõudu kui bensiinimootoriga smardil ning sama mõnu juures 2 korda säästlikum.
Täna proovisin siis äärmiselt aeglaselt foori tagant minna. Gaasi peaaegu üldse ei andnud, vahepeal pidin selle isegi lahti laskma, et mitte liiga kiiresti liikuda ja pöörded kuni 50km/h ei läinud üle 1800 ja ikkagi olin liiklusvoolust kõvasti ees. Järelikult ikkagi reaalsetes oludes sõites smardiga rahulikult läheb see tavaliiklusvoolus teistest ette.
Ehk siis paremat kiirendamist tavaliiklusesse vaja ei olegi, smart ei jää kellegile jalgu. Pigem kipub nii olema, et kui tahad kiirendada, siis saad vaevu kolmeni lugeda kui pead pidurdama hakkama, et mitte teistele tagant sisse sõita.
Rääkides gaasipedali tallamisest, siis meelega kiirendades käivad pöörded 4000 - 4500 p/min peal ära (diisel smardi max 5000). Seega on näha milline on vahe. Ehk siis kui väändemomenti on arvestatud alates 1800p/min juures, siis võib vaid arvata mis olukord on 4500p/min juures.
Kuid linna oludes kuni 60km/h teistest ette jõudes võib vabalt piirduda max 1900p/min.
Mul praegu siin lähimate fooride vahe 110 km.Tahaks näha kuidas te mind nende vahel oma putukaga ära lutite.mul max kiirus peal t kahesaja. väike nli siis muidu igaüks kiidab siin vaid oma...
Jutt on ju käinud koguaeg linnasisesest kiirendusest seni kuni pole kiirus üle 60km/h. Mitu korda peab seletama, et hobujõud loevad rohkem suurematel kiirustel ning kõrgematel pööretel.
<tsitaat>Kokkuvõtvalt on kõige kiirem selline auto, mille mootoril on kõige rohkem pöördemomenti selles pööretevahemikus, milles teda peamiselt kasutatakse. Tänavaautod tavaliselt väga kõrgeid pöördeid ei kasuta ja nende puhul teeb sõidu kõige nauditavamaks võimalikult suur pöördemoment juba alates madalatest pööretest.
</tsitaat>
Mõõtsin oma diiselsmardi tavapärase (ei võtnud viimast) kiirenduse ära täisautomaadiga (softouch). Toimisin nii, et vajutasin stopperi käima, siis vajutasin gaasi, siis auto mõtles natuke ja hakkas liikuma, 40km/h peal vahetas käiku ja kui osuti oli juba veidi üle 50km/h vajutasin stopperi kinni ja aeg oli 7,28 sekundit.
Smart on üks lahe putukas olen sõitnud temaga saksamaal linnas ja kiirteedel,stabiilne ja turvaline liiklusvahend,diislit soovitan kuna nii ökonoomset ja vastupidavat teist autot ei tea.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.