Plaanis on majale 1 tuba juurde ehitada(2 seina vanast majas olemas).
Kas keegi on teemaga kokku puutunud ja oskab aidata, mis summaga ma peaksin arvestama (mõtlen materjalide maksumust).
Toa pind saaks olema 26 ruutu(seinte kõrgus 2,40m):
-vundamendimaterjal,
-tuhaplokist või fibo plokist seinad,
-tsementpõrand,
-viilkatuse materjal, mingi odavam (viilkatus, mille alla saaks hiljem toa ehitada)
--------
Mis summaga ma peaks arvestama?
(siseviimistlust ei hakkaks praegu tegema)
tänud ette
P.S Ehitusfoorumisse teema püstitamisest kasu polnud, kõik nii laisad vastama
Mul on natuke sarnane küsimus: juurdeehituse katusekalle on väga minimaalne ja KOV nõuab sinna valtsplekk-katust. Kui oleks tavaline viilkatus, siis oleks lihtne: sarikad, kile, liist, roov, plekk. Aga kuna kalle on mul niigi liiga väike, siis kile vist nagunii ei töötaks nii, nagu see on mõeldud töötama. Olen näinud mitmes kohas, et pannakse laakide (st peaaegu horisontaalsete sarikate) peale OSB ja otse selle vastu plekk. Küsimuse peale, et kas kondents ei hakka määndama OSB-d, küsitakse vastu, et kui õhuvahet ei ole, kust see kondents sinna peaks saama? See vastus on vist isegi peaaegu loogiline. Huvitav, kas kontaktis olles elaks OSB üle katusepleki eluea ja ega pleki enda eluiga sellest märkimisväärselt lühemaks ei jääks? Mis võiks olla alternatiiv?
Plekile alla ikka mingi vaip. Kui lameplekk katus, siis koliseb küll vähem. Mingi kiviprohviili pärast paigaldust esimese vihmaga kahetsed. OSB nii tundlik niiskusele pole ja ta jääb sul ju kuivale.
MK, hakka kuskilt pihta. Kui sul kohe 3000 taskus, siis tee betoonitööd ja müüritööd ära. Arvesta ka sellega, et see tuba hiljem ülejäänud majast irduma ei hakkaks.
osb kuivaks jäämine seal pleki all sõltub täpselt isolatsioonist ju - kui on temperatuuride erinevused, siis on ka kondensatsioon ja siis on vaja ka tuulutusvahet seega.
kui on külm pööning, siis ehk tõesti võiks ka ilma õhuvaheta selle pleki sinna panna.
Tegelikult pole kondensiks suuri temperatuuride vahesid vaja. Puukuuri plekk-katus tilgub kevadtalvisel ajal altpoolt väga ilusti. Tuli mul aluskate ikkagi alla kompunnida hiljem, kui pealmised puud pidevalt märjaks said.
Kui sul kile niikuinii ei tööta, siis võiks proovida vähe loomingulist lahendust, kas kleepida plekile mingit sorti niiskust mitte imav isolatsioonimaterjal külge vms. Osb-d küll plekile kohe vastu ei paneks. Hiljuti jäi üks tükk osbi vastu maapinda ja mõne päevaga viskas selle külje hallituselaiguliseks. Kuigi oli niiskuskindel osb kirjade järgi.
Kondets ei saa tekkida ilma õhuta. Selle koha peal mul omal mõistus otsa saigi, sest ega temperatuuriga mängivat valtsplekki OSB külge kuidagi õhukindlalt ei kleebi ja igasugune õhutusvahe ise tekitaks juba kondentsiohu, mis peaks ilma õhutusvaheta olema üsna minimaalne. Kahtlen, kas veekindel vineergi parem lahendus oleks, kui seal hallitus ikka oma tööd teeb ja lõpuks niiskus hoopis pleki ussitama paneb. Kolisemisest on pohlad. Katus pole nii suur, et pole ka midagi väga hullu lahti, kui peab OSB/pleki mingi aja pärast välja vahetama, aga kui see mingi aeg saabub juba paari aasta pärast ja see omakorda vee/niiskuse kuhugi palkseina mädandama juhib, siis see enam ei sobi.
Selline lahendus (väikese kaldega valtsplekk või valtsprofiilplekk) ei peaks olema ju nii haruldane lahendus. Arvatavasti keegi on ikka näinud, millised lahendused toimivad ja millised mitte. Samas head õpetust, kuidas seda tegema peaks, ei leia kah kusagilt.
Väikese kalde puhul on ainus asi mis pidama jääb, SBS pigirull. Paned sellesama OSB peale. Kui kisa valjuks läheb, võid butafooriaks pleki veel peale virutada.
Pointless on teha midagi illegaalset, kui seda on lihtne teha ka legaalselt. Iga fassaadimuudatus eeldab luba (olemas), aga ei eelda projekti (detailidesse laskumata). Loaga kaasnevad nõuded (valtsplekk) on plaanis täita, teisi nõudeid ei ole. Ega ka kirjeldust, kuidas seda tehniliselt teostama peaks.
Pigivariandi välistan, sest kui mitte mina ise, siis mu lapsed peavad ükskord selle pleki sealt pigi küljest kätte saama ja uue panema. Tõrvapapp, mis otseselt millegi külge kinni ei kleepu, on hetkel vist "parim pakkumine". Kui keegi nüüd üle ei paku, läheb see käiku.
Osbile Icopali põletiga kleebitav tõrvapapp ja aastateks mureta. Olen seda paigaldanud lugematu kordi. Just madala kalde juures. Ja alati saab hiljem mingi pleki peale panna vajadusel.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.